Galle Tour

3 Days

Galle Tour

De Galle Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 185
 
va € 159
 
va € 122

Deze driedaagse vakantie in Koggala is de perfecte mix van ontspanning en sightseeing. De rustige lagune biedt mogelijkheden om te kajakken, paddle boarding of gewoon te loungen op het strand. Als je avontuurlijk bent ingesteld, bezoek dan een van de nabijgelegen schildpadreservaten of maak een boottocht om de steltvissers te zien.

Galle staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

Een must-visit attractie tijdens een bezoek aan Koggala is de UNESCO-werelderfgoedsite van Galle. Bekend om zijn indrukwekkende versterkingen en koloniale architectuur, is Galle een fascinerende plek om te verkennen. Maak een wandeling langs de muren om te genieten van het uitzicht op de Indische Oceaan, bezoek de Nederlandse gereformeerde kerk of wandel door de straten om de historische gebouwen te bewonderen.

’s Avonds kun je in Koggala genieten van heerlijke visgerechten in een van de vele restaurants aan het strand. Beëindig de dag met een ontspannende massage of spabehandeling in een van de luxe resorts in de omgeving. Met een perfecte balans tussen activiteit en ontspanning, zal een deze reis in Koggala en Galle zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

Deze Galle Tour kunt u combineren met een andere Sri Lanka bouwsteen

Deze Galle Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule of één van onze Sri Lanka rondreizen. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Negombo of Uda Walawe

 • Negombo of Uda Walawe
 • 2
 • GAL-I-01
 • 3 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

Dag 01 :
Koggala

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Negombo of Uda Walawe. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt reizen we naar Koggala, gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka.

We gaan hier inchecken in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen aan het strand en van alle gemakken voorzien.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Galle.

Galle is vooral bekend vanwege het Dutch Fort. Dit fort staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de 17e en 18e eeuw was Galle één van de belangrijkste zeehavens van Sri Lanka. In 1663 bouwden de Nederlanders hier een 16 hectare groot fort. De vesting heeft een oppervlakte van 52 hectare. Het fort heeft nog een aantal Nederlandstalige straatnamen, zoals de Kerkstraat en de Zeeburgstraat. Op de oude poort bevindt zich nog het wapen van de VOC.

Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum, de Nederlands Hervormde kerk en het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Koggala

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Yala, Uda Walawe, Sinharaja of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 4 pp

Galle Tour - 3 Dagen - GAL-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Galle museum: USD 4 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen of u een bezoek wilt brengen aan het museum.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 oktober 2023 t/m 31 oktober 2023: € 49
 • 01 november 2023 t/m 30 april 2024: € 60
 • 01 mei 2024 t/m 31 oktober 2024: € 49

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Galle Tour