Kandy Tour - 3 Dagen

Kandy Tour

De Kandy Tours is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Het Pinnawela Olifantenweeshuis is een toevluchtsoord voor geredde en achtergelaten olifanten. Gelegen in Sri Lanka, is dit weeshuis de thuisbasis van ongeveer 90 olifanten van verschillende leeftijden. Het werd opgericht in 1975 om te zorgen voor het groeiende aantal verweesde olifanten in Sri Lanka. Het is ook een populaire toeristische attractie waar bezoekers olifanten van dichtbij kunnen zien en zelfs kunnen voeden en baden.

De olifanten in Pinnawela worden verzorgd door een team van experts die hen voorzien van voedsel, onderdak en medische zorg. Bezoekers kunnen getuige zijn van de dagelijkse routines van de olifanten, inclusief hun dagelijkse baden in de nabijgelegen rivier. Bezoekers kunnen ook leren over verschillende soorten olifanten en hun gewoonten. Al met al is Pinnawela Olifantenweeshuis een geweldige plek om deze prachtige dieren te zien in hun natuurlijke habitat, terwijl tegelijkertijd de conservatie-inspanningen worden ondersteund.

De Peradeniya Botanische Tuin is een grote tuin gelegen in Peradeniya. Het is de grootste en oudste botanische tuin in Sri Lanka, die een gebied van meer dan 147 acres beslaat. De tuin herbergt meer dan 4000 plantensoorten, inclusief enkele zeldzame en endemische soorten. De tuin werd opgericht door de Britten in 1821 en werd oorspronkelijk gebruikt voor het kweken van koffie- en kaneelplanten.

Enkele hoogtepunten van de tuin zijn de gigantische Javan-fig-trees, het orchideeënhuis, de kruiden- en specerijentuin en het kunstmatige meer. Kortom, Peradeniya Botanische Tuin is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in botanie, natuur, en de geschiedenis en cultuur van Sri Lanka.

Kandy

Kandy is een prachtige stad in het centrale deel van Sri Lanka. Het staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en is een populaire toeristische bestemming in het land. Een must-visit attractie in Kandy is de Culturele Show, die traditionele Sri Lankaanse dans- en muziekvoorstellingen laat zien. De show omvat verschillende culturele dansen zoals Kandyan, Sabaragamuwa en Ceylonese dansen, evenals vuurlopen en poppenspel. De show is een uitstekende manier om meer te leren over de cultuur en tradities van Sri Lanka.

Een van de belangrijkste attracties in Kandy is de Tempel van de Tand Relikwie, die een UNESCO Werelderfgoed is en een heilige plek is voor boeddhisten. De tempel herbergt de tandrelikwie van Heer Boeddha en wordt beschouwd als het hebben van spirituele krachten.

Al met al bieden deze drie locaties bezoekers de mogelijkheid om dicht bij de natuur te komen, botanische tuinen te verkennen en zich onder te dompelen in de cultuur en geschiedenis van Sri Lanka.

De Kandy Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Negombo, Anuradhapura, de Culturele Driehoek, Trincomalee, Nuwara Eliya & Uda Walawe

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Negombo, Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa, Trincomalee, Nuwara Eliya of Uda Walawe. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Later op de dag bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya. De tuin is gelegen op circa 5,5 km van Kandy en heeft een oppervlakte van circa 60 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Kandy

Na het ontbijt maken we een stadstour door Kandy.

We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Verder vindt hier dagelijks een ceremonie plaats

Later op de dag bezoeken we Upper Lake en een markt.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Kandy

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Anuradhapura, Jaffna, de Culturele Driehoek, Nuwara Eliya, Ella, Adam’s Peak, Trincomalee, Negombo of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 49 pp

Kaart Sri Lanka Kandy Tour

Sri Lanka – Kandy Tour - 3 Dagen - KAN-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 20 per persoon
 • Peradeniya: USD 11 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7 per persoon
 • Kandy tempel: USD 11 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 66

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 66 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Kandy Tour

Reis details:

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • KAN-I-01
 • 3 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen