De Noordwest & Heritage Tour

4 Days

De Noordwest & Heritage Tour

De Noordwest & Heritage Tour is een 4 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Sri Lanka is een prachtig land met adembenemende landschappen en een rijke culturele erfgoed. Tijdens deze reis bezoekt u Kalpitiya, Anuradhapura, de Mihintale-tempel en Sigiriya.

Kalpitiya is een kustplaats die bekend staat om haar rustige stranden en schilderachtige uitzichten. Hier kun je wandelen langs het strand, watersporten proberen of genieten van verse visgerechten. Deze stad biedt ook een verscheidenheid aan accommodaties.

Anuradhapura is een oude stad die vol staat ​​met boeddhistische tempels en ruïnes. Dit is de perfecte bestemming voor geschiedenisliefhebbers. De goed bewaarde ruïnes van de boeddhistische kloosters van de stad en de heilige bodhiboom, die wordt beschouwd als de oudste historisch gedocumenteerde boom ter wereld, zijn enkele hoogtepunten van Anuradhapura.

De Mihintale-tempel ligt in de buurt van Anuradhapura. Het wordt beschouwd als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka. Dit prachtige tempelcomplex ligt op een heuveltop en biedt een schitterend uitzicht op het omringende platteland. Deze tempel trekt veel boeddhistische pelgrims en toeristen aan met zijn serene sfeer.

U kunt deze reis verlengen en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Sigiriya is een prachtige vesting gebouwd op een enorme rots. De vesting en het paleis dateren uit de 5e eeuw en bieden een kijkje in de levensstijlen van de oude Srilankaanse koningen. Sigiriya staat ook bekend om het adembenemende uitzicht op het omringende landschap, dus vergeet je camera niet!

Tijdens deze reis bezoekt u allemaal must-visit bestemmingen. Deze locaties bieden adembenemende landschappen, culturele en historische betekenis, en een glimp van het leven in Sri Lanka.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Deze Noordwest & Heritage Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

De Noordwest & Heritage Tour – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-I-04
 • 4 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Verlenging mogelijk

Programma

KalpitiyaAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Kalpitiya, gelegen op ongeveer 150 km ten noorden van Colombo. Kalpitiya behoort tot één van de mooiste kustgebieden in het westen van Sri Lanka. Het is gelegen op een schiereiland en scheidt de Puttalam Lagune met de Indische Oceaan. Het gebied is nog ongerept. Men vindt hier schitterende riffen, mangroves en uitgestrekte zandstranden en duinen. Kalpitiya is tevens één van de beste locaties voor het spotten van walvissen en dolfijnen. In de winterperiode komen hier veel trekvogels. Vogelspotters kunnen hier dan ook perfect hun hobby beoefenen.

We gaan inchecken in The Blue Lagoon Resort. Het resort biedt watersporten, walvissen kijken, snorkelen en duiken aan. Het restaurant serveert heerlijke mediterrane en Aziatische gerechten, gemaakt van biologische lokale ingrediënten. Het resort promoot eco-vriendelijke praktijken zoals zonne-energie, waterbesparing en hergebruik van afval voor milieubewuste reizigers die op zoek zijn naar een duurzaam verblijf.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in The Blue Lagoon Resort – Kalpitiya.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Kalpitiya

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt heerlijk tot rust komen op het strand of de omgeving op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

In bepaalde periodes (van november tot april) is het mogelijk om deel te nemen aan een excursie (niet inclusief) om walvissen en dolfijnen te spotten. De beste periode om walvissen en dolfijnen te spotten is van december t/m maart.

Diner + Overnachting in The Blue Lagoon Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Vandaag verlaten we, na het ontbijt, Kalpitiya en reizen verder naar Anuradhapura.

In deze oude historische stad maken we een stadstour. De oude stad van Anuradhapura is omgeven door drie grote kunstmatige meren, het Nuwara Wewa reservoir in het oosten en het Tissa Wewa reservoir samen met het Basawakkulama Wewa reservoir in het westen. De rivier Malwatu Oya verdeelt de stad in tweeën, de nieuwe stad Anuradhapura ligt ten oosten van de rivier en de heilige oude stad ligt ten westen van de rivier.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Andere bezienswaardigheden zijn hier o.a. de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Later op de dag bezoeken we de Mihintale Tempel, schitterend gelegen op een berg. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten.

Diner + Overnachting in het Randiya Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar.

Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateau’s.

Hierna vervolgen we deze tour naar het vliegveld of een strandhotel in Negombo, Kalutara, Beruwala, Induruwa of Hikkaduwa. Aan u de keus. Na aankomst op het vliegveld of bij één van de strandhotels eindigt deze reis. U kunt deze reis dus verlengen met een heerlijke strandvakantie.

U kunt andere bouwstenen koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 65 pp

Kaart Sri Lanka Noordwest en Heritage Tour

Sri Lanka - De Noordwest & Heritage Tour - 4 Dagen - SR-I-04

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Anuradhapura: USD 25 per persoon
 • Sri Maha Bodhi – Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Isurumuniya tempel – Anuradhapura: USD 2 per persoon
 • Mihintale: USD 6 per persoon
 • Sigiriya Rock Fortress: USD 30 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 april 2024 t/m 31 oktober 2024: € 159
 • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 164

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Optioneel

Optionele Excursie – U kunt zelf ter plaatse bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursie


Dag 02: Walvissen & Dolfijnen spotten: USD 90 per persoon 

 

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

De Noordwest & Heritage Tour