Nuwara Eliya Tour

3 Days

Nuwara Eliya Tour

De Nuwara Eliya Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 275
 
va € 239
 
va € 180

Nuwara Eliya is een pittoresk bergstation gelegen in Sri Lanka, bekend om zijn theeplantages en weelderige groen. Geen bezoek aan Nuwara Eliya is compleet zonder het verkennen van de rustige theeplantages in de omgeving. Het is werkelijk adembenemend om getuige te zijn van de weelderige groene theetuinen die zich uitstrekken over de bergflanken. Bezoekers kunnen de theefabriek bezoeken om uit eerste hand te zien hoe de beste theesoorten worden verwerkt.

Horton Plains, een nationaal park gelegen in de buurt van Nuwara Eliya, is een must-visit attractie. Het is de thuisbasis van diverse wilde dieren en vogelsoorten en beschikt over verschillende schilderachtige uitkijkpunten. Het hoogtepunt van het park is ongetwijfeld de World’s End, een steile klif met een val van 4000 voet die een adembenemend uitzicht biedt op het landschap eronder.

Verblijf in het Oak Ray Summer Hill, gelegen in het hart van Nuwara Eliya, dat comfortabele accommodatie biedt te midden van de schilderachtige omgeving. Het hotel biedt uitstekende faciliteiten, waaronder een spa, fitnessruimte en restaurant dat heerlijke Sri Lankaanse gerechten serveert. Over het algemeen kunnen bezoekers genieten van een ontspannende en verjongende vakantie in Nuwara Eliya, omringd door schilderachtige schoonheid en een rijke culturele erfenis.

Stel uw eigen Sri Lanka reis samen

Deze Nuwara Eliya Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule of één van onze Sri Lanka rondreizen. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Negombo, de Culturele Driehoek, Kandy, Knuckles Mountain, Uda Walawe of Adam’s Peak

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • NWE-I-01
 • 3 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Negombo, Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa, Kandy, Knuckles Mountain, Uda Walawe of Adam’s Peak. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Vandaag maken we een prachtige tocht door het berglandschap van Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”. De stad is gelegen op een hoogte van 1884m aan de voet van de hoogste berg van het land, de Pidurutalagala.

Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

’s Middags maken we een wandeling door Nuwara Eliya. We wandelen langs gebouwen uit de Britse periode, zoals het Grand Hotel en het oude postkantoor. Ook gaan we een bezoek brengen aan de lokale markt.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Summer Hill – Nuwara Eliya.

Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Het Horton Plains National Park is een natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit gebied was vroeger het jachtterrein van de Engelse gouverneur. Het park beschikt over uitgestrekte graslanden afgewisseld met dichte wouden. Er leven hier herten, makaken, reptielen en luipaarden. Ook kunt u hier wel 87 verschillende soorten vogels spotten, waarvan er enkele alleen in dit gebied voorkomen.

We gaan een wandeltocht maken door het Horton Plains National Park. In het park ligt de Baker’s waterval, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka.

Een ander hoogtepunt in het park is de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen. Vlakbij de World’s End ligt de Mini World’s End, met een afgrond van ongeveer 300 meter.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Summer Hill.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Kandy, Ella, Adam’s Peak, de Culturele Driehoek, Negombo of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 73 pp

Kaart Sri Lanka Nuwara Eliya Tour

Sri Lanka - Nuwara Eliya Tour - 3 Dagen - NWE-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Bezoek theeplantage: USD 3 per persoon
 • Horton Plains National Park: USD 70 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 oktober 2023 t/m 31 oktober 2024: € 72

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Nuwara Eliya Tour