Olifanten & Cultuur

4 Days
2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 312
 
va € 282
 
va € 228

Olifanten & Cultuur

Olifanten & Cultuur is 4 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

Pinnawela Elephant Orphanage is een bekende plek in Sri Lanka waar gewonde of verweesde Aziatische olifanten worden gerehabiliteerd. Opgericht in 1975, kunnen bezoekers de olifanten bekijken in hun toevluchtsoord. Ook worden ze gewassen in nabijgelegen rivieren. Hoewel sommige niet kunnen terugkeren naar het wild, streeft het weeshuis naar verbetering van hun levenskwaliteit. Toeristen die geïnteresseerd zijn in het leren over en close observeren van olifanten kunnen de faciliteit bezoeken en inzicht krijgen in deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat.

De Peradeniya Botanische Tuin is een must-see bestemming voor plantenliefhebbers en natuurliefhebbers. Gelegen in de centrale hooglanden van Sri Lanka, strekt de tuin zich uit over 147 acres aan land en biedt een diverse collectie flora. De tuin werd voor het eerst opgericht in 1821 als onderzoekscentrum voor tropische gewassen. In 1843 werd het omgezet in een openbare tuin. Bezoekers kunnen wandelen langs met bomen omzoomde paden, de kleurrijke orchideeën bewonderen en de thematische tuinen verkennen, waaronder de Spice Garden, Palm Avenue en de Bamboo Garden. 

Kandy beschikt over een rijk cultureel erfgoed

Kandy staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en de Tempel van de Tand, een populaire bedevaartsoord voor boeddhisten wereldwijd. Een hoogtepunt van een bezoek aan Kandy is de Culturele Show met traditionele Sri Lankaanse dansvormen en vuurloop-uitvoeringen. De tempel met ingewikkelde gravures en architectuur is een must-see voor toeristen en belangrijk voor de lokale bevolking tijdens het Esala Perahera festival. Kandy vertegenwoordigt over het algemeen de geschiedenis en culturele diversiteit van Sri Lanka.

Sigiriya Rock Temple is een UNESCO Werelderfgoedlocatie gelegen in het centrale Sri Lanka, gebouwd tijdens de 5e eeuw door koning Kashyapa. De rots torent meer dan 660 voet uit en heeft oude fresco’s, rots tuinen met ingewikkelde watersystemen om te bezichtigen. Klim omhoog om adembenemende uitzichten op de omgeving en de resten van het koninklijk paleis te zien. Eens bewaakt door gigantische leeuwenklauwen, is de toegang tot het paleis nu in puin. Sigiriya Rock Temple is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in oude architectuur, geschiedenis en cultuur.

Dambulla Cave Temple is een oude boeddhistische tempel met vijf grote grotten versierd met levendige muurschilderingen en grote beelden van Heer Boeddha. Het is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka, met meer dan 150 beelden en schilderijen op display. Bezoekers kunnen de grotten verkennen met een gids die inzicht kan geven in elke standbeeld en elk schilderij. De tempel is een plek van verering en een populaire toeristische bestemming, waar jaarlijks duizenden bezoekers komen om te genieten van de oude structuren en om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Sri Lanka.

Combineer met ander “bouwsteenmodules” en stel uw eigen reis samen

Olifanten & Cultuur kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule, één van onze Sri Lanka rondreizen of verlengen met een strandvakantie. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Negombo, Anuradhapura, de Culturele Driehoek, Trincomalee, Nuwara Eliya & Uda Walawe

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • KAN-I-02
 • 4 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Negombo, Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa, Trincomalee, Nuwara Eliya of Uda Walawe. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Later op de dag bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya. De tuin is gelegen op circa 5,5 km van Kandy en heeft een oppervlakte van circa 60 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Kandy

Na het ontbijt maken we een stadstour door Kandy.

We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Verder vindt hier dagelijks een ceremonie plaats

Later op de dag bezoeken we Upper Lake en een markt.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Tot slot stoppen we nog bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Kandy

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Nuwara Eliya, Ella, Adam’s Peak, Trincomalee, Negombo of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 69 pp

Kaart Sri Lanka - Olifanten & Cultuur

Sri Lanka - Olifanten & Cultuur - 4 Dagen - KAN-I-02

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Peradeniya: USD 10 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Kandy tempel: USD 7 per persoon
 • Sigiriya Rock Fortress: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 juni 2023 t/m 31 oktober 2024: € 84

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 21 augustus 2023 t/m 30 augustus 2023: € 66 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Olifanten & Cultuur