Yala National Park

3 Days
2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 264
 
va € 227
 
va € 167

Yala National Park

Yala National Park is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka, perfect voor natuurliefhebbers. 

Deze 3-daagse reis naar Tissamaharama is perfect om enkele van de meest opwindende attracties van Sri Lanka te ontdekken. Begin met een bezoek aan de Elephant Transit Home, waar je babyolifanten zult zien worden gevoed en verzorgd in een natuurlijke omgeving. De volgende stop is Kataragama, een belangrijke religieuze site voor boeddhisten, hindoes en moslims en gastheer voor een bruisend tempelfestival in juli/augustus. Het oude Kataragama-tempelcomplex is een must-visit, met prachtige architectuur en fascinerende rituelen.

Na het verkennen van Kataragama, ga je op een spannende jeepsafari naar het gerenommeerde Yala National Park. Je krijgt de kans om wilde dieren zoals olifanten, luipaarden, luiaardberen en verschillende vogelsoorten te spotten. Geniet van het prachtige landschap en de biodiversiteit van het park en maak onvergetelijke herinneringen. Met geweldig eten, accommodatie en fantastische ervaringen is Tissamaharama een uitstekende bestemming voor een avontuurlijke 3-daagse reis.

Het Yala National Park kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule of één van onze Sri Lanka rondreizen. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Galle of Uda Walawe

 • Galle of Uda Walawe
 • 2
 • YAL-I-01
 • 3 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Galle of Uda Walawe. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home.

Het Elephant Transit Home is in 1995 opgericht, door het Department van Wild Life Conversation, om in de steek gelaten en gewonde jonge olifantjes op te vangen. De baby olifantjes komen uit alle delen van Sri Lanka. Het Elephant Transit Home biedt de olifantjes een veilige plek om te verblijven tot dat ze oud genoeg zijn om terug gezet te worden in het wild.

’s Middags reizen we verder naar Tissamaharama.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort – Tissamaharama.

Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Kataragama, waar we de beroemde Skanda tempel bezoeken. De Kataragama tempel is een hindoeïstisch en boeddhistisch tempelcomplex gewijd aan Skanda-Murukan. Het is één van de weinige religieuze plaatsen in Sri Lanka die wordt vereerd door zowel de Singalese boeddhisten, de hindoeïstische Tamils, de moslims en de Vedda mensen. Het is een verzameling van heiligdommen. Wij zullen getuigen zijn van een (pooja) ceremonie.

’s Middags bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, apen, buffels, beren, luipaarden, sambaherten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Nuwara Eliya, Kandy, Uda Walawe, Sinharaja of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 86 pp

Kaart Sri Lanka Yala National Park

Sri Lanka - Yala National Park - 3 Dagen - YAL-I-01

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Elephant Transit Home – Uda Walawe: USD 6 per persoon
 • Jeepsafari Yala National Park: USD 80 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 november 2023 t/m 31 oktober 2024: € 72

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Yala National Park