Rondreis Sri Lanka 2 weken - 14 Dagen

Rondreis Sri Lanka 2 weken

De Rondreis Sri Lanka 2 weken is een prachtige individuele rondreis door tropisch Sri Lanka.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 890
 
va € 815
 
va € 697

In Negombo bekijken we het Nederlandse verleden. We reizen verder naar Sigiriya en bezoeken de oude historische stad Polonnaruwa, het Sigiriya Rock Fortress en de rotstempel in Dambulla. Hierna maken we een prachtige wandeltocht door de Knuckles Mountain Range. Ook Kandy, Nuwara Eliya en Ella staan op het programma. Vervolgens gaan we wilde dieren spotten in het Yala National Park. In Koggala en Negombo kunt u nog relaxen op het strand. U kunt deze rondreis verlengen met een strandvakantie naar keuze en/of uitbreiden met andere bestemmingen in Sri Lanka.

U bent van harte welkom op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Sri Lanka 2 weken – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Lavinia Hotel - NegomboAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Lavinia Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Diner
Hotel

Negombo - Angurukaramulla tempelNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Later op de dag vertrekken we naar Sigiriya.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rots - CitadelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd. We zullen deze oude historische stad per fiets gaan verkennen.

’s Middags bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Vervolgens reizen we verder naar Digana.

Diner + Overnachting in het Polwaththa Eco Lodge.

Ontbijt, Diner
Hotel

Polwattha Eco Lodge - trekkingNa het ontbijt bezoeken we de Knuckles Mountain Range, welke een onderdeel is van de Hill Country. Het ligt 915 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van ongeveer 234 vierkante kilometer.

Het wordt ook wel Knuckles Range, Knuckles Peaks of gewoon simpelweg Knuckles genoemd. De reden van de naam Knuckels is omdat er een berg aanwezig is met 5 pieken, die lijkt op de knokkels van een gebalde vuist. De Sri Lankaanse naam voor dit bergachtige gebied is Dumbara Mitiyawatha, wat de mistige vallei betekent. De locatie van de heuvels, het effect van de moessons en de windfactor generen een bepaalde diversiteit aan dit gebied. In deze heuvels vindt u alle belangrijke ecologische zones van het land. De Knuckles Mountain Range is een beschermd natuurgebied met een prachtige flora en fauna.

We gaan een trekking maken door de Knuckles Mountain Range. We wandelen langs het Victoria reservoir, de Kandyan gardens, rijstterrassen, theeplantages en door stukken tropisch regenwoud.

Diner + Overnachting in het Polwaththa Eco Lodge.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Kandy.

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Later op de dag bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Hierna reizen we verder naar Nuwara Eliya.

Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme zakken stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Na aankomst in Nuwara Eliya bezoeken we de lokale markt.

Diner + Overnachting in het Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt bezoeken we de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Het Horton Plains National Park is een natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit gebied was vroeger het jachtterrein van de Engelse gouverneur. Het park beschikt over uitgestrekte graslanden afgewisseld met dichte wouden. Er leven hier herten, makaken, reptielen en luipaarden. Ook kunt u hier wel 87 verschillende soorten vogels spotten, waarvan er enkele alleen in dit gebied voorkomen.

We gaan een wandeltocht maken door het Horton Plains National Park. In het park ligt de Baker’s waterval, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka. Een ander hoogtepunt in het park is de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen. Vlakbij de World’s End ligt de Mini World’s End, met een afgrond van ongeveer 300 meter.

Hierna maken we een schitterende treinreis, van Nanu-Oya naar Bandarawela, dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages. Bandarawela is gelegen op een hoogte van 1200 meter boven de zeespiegel en is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Yala National ParkNa het ontbijt verlaten we Bandarawela en vertrekken naar Yala.

’s Middags bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, apen, buffels, beren, luipaarden, sambaherten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Village.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelVandaag gaan we, na het ontbijt, verder naar Koggala.

Na aankomst in Koggala gaan we inchecken in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 11 :
Koggala

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u deze dag heerlijk gaan genieten op het strand van Koggala.

In de omgeving kunt u perfect snorkelen of duiken.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Dutch Fort in Galle.

Dit fort heeft een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Negombo - centrumNa het ontbijt verlaten we Koggala en vertrekken naar Negombo.

Evenals de eerste dag verblijven we in het Lavinia Hotel. Na het inchecken kunt u de rest van de dag heerlijk relaxen op het strand of uw laatste inkopen gaan doen in Negombo.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa met de indrukwekkende 14m lange liggende Boeddha
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya met de 200 meter hoge leeuwenrots
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Trekking Knuckels Mountain Range
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Bezoek hoogvlakte Horton Plains National Park
 • Treinreis langs theeplantages Nanu-Oya - Ella
 • Jeepsafari Yala National Park
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 231 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Tropical Sri Lanka

Rondreis Tropical Sri Lanka - 14 Dagen - I-SRI-09

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur Fiets Polonnaruwa: USD 5 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Trekking Knuckles: USD 5 per persoon + Trekker Fee: USD 15
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 7 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Horton Plains NP: USD 60 per persoon
 • Trein Nanu-Oya naar Bandarawela: USD 7 per persoon
 • Yala NP: USD 75 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 oktober 2023 t/m 31 oktober 2024: € 299

Toeslag bij verblijf in Nuwara Eliya van 10 april 2024 t/m 20 april 2024: € 15 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 13 augustus 2023 t/m 22 augustus 2023: € 33 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Polonnaruwa
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo - Paradise Holiday Village
Negombo
Negombo - strand
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Mary Church
Negombo - St. Mary Church
Negombo - Angurukaramulla Tempel
Negombo - Angurukaramulla Tempel
Negombo - Angurukaramulla Tempel
Sigiriya - Fresco Water Villa
Sigiriya - Fresco Water Villa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Sigiriya - Leeuwenrots
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Digana - Polwaththa Eco Lodge
Digana - Polwaththa Eco Lodge
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Peradeniya - Botanische Tuinen
Peradeniya - Botanische Tuinen
Peradeniya - Botanische Tuinen
Peradeniya - Botanische Tuinen
Peradeniya - Botanische Tuinen
Peradeniya - Botanische Tuinen
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Theeplantage
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Nuwara Eliya - Horton Plains
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Bibiotheek
Galle - Dutch Reformed Church
Galle - Dutch Reformed Church
Galle
Galle Fort - Lighthouse
Galle Fort - Lighthouse
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_01

Een 14-daagse individuele rondreis door het tropische Sri Lanka

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Paradise Holiday Village

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_04

Dag 01: U kunt heerlijk gaan relaxen bij het prachtige zwembad

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_05

Dag 01: U kunt ook het centrum van Negombo gaan verkennen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_06

Dag 01: Op loopafstand van het hotel vindt u prachtige stranden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_07

Dag 02: We beginnen deze dag met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_08

Dag 02: Op de vismarkt zijn de handelaren druk bezig ...

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_09

Dag 02: ... met het schoonmaken en verhandelen van de vers gevangen vis

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_10

Dag 02: Op het strand zien we de lokale vissers hun netten leeghalen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_11

Dag 02: Het sorteren van de vis gebeurt gewoon op het strand

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_12

Dag 02: Ook kunt u hier zien hoe de vis wordt gedroogd

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_13

Dag 02: Hierna bezoeken we de overblijfselen van het Dutch Fort

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_14

Dag 02: Er staan nog enkele delen van het oude fort overeind

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_15

Dag 02: Boven de poort bevindt zich een plaat met het jaartal 1678

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_16

Dag 02: Aan het eind van de 19e eeuw besloten de Britten het fort te slopen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_17

Dag 02: Met de stenen van het oude fort werd een gevangenis gebouwd

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_18

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_19

Dag 02: Deze Katholieke kerk is gebouwd in 1874

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_20

Dag 02: Tot slot bezoeken we de boeddhistische Angurukaramulla tempel

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_21

Dag 02: In de tempel vindt u kleurrijke muurschilderingen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_22

Dag 02: Wandel rustig rond en geniet van alle prachtige beelden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_23

Dag 02: Later transfer naar Sigiriya en inchecken in het Fresco Water Villa

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_24

Dag 02: In de enorme tuin van het hotel bevindt zich het zwembad

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_25

Dag 03: Vandaag brengen we een bezoek aan de historische stad Polonnaruwa

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_26

Dag 03: Dit complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen ...

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_27

Dag 03: ... tempels, Koninklijke baden en lusttuinen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_28

Dag 03: We gaan deze historische stad met de fiets verkennen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_29

Dag 03: Bewonder de indrukwekkende Rankoth Vehara

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_30

Dag 03: Het enorme "Stenen Boek" de Galpota van Koning Nissankamalla

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_31

Dag 03: We stoppen zeker ook bij de Vatadage

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_32

Dag 03: Er staan zoveel interessante bouwwerken in Polonnaruwa

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_33

Dag 03: Terwijl we rondfietsen komen we deze bewoners zeker tegen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_34

Dag 03: Bewonderenswaardig is de 14m lange, liggende Boeddha (Gal Vihara)

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_35

Dag 03: Later op de dag bezoeken we Sigiriya

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_36

Dag 03: In het park bij de rots bevinden zich vele bezienswaardigheden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_37

Dag 03: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_38

Dag 03: We passeren de Boulder Garden en de Audience Hall

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_39

Dag 03: Via allerlei trappen komen we steeds hoger

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_40

Dag 03: Des te hoger we komen, hoe spectaculairder wordt het uitzicht

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_41

Dag 03: Vervolgens komen we langs de beroemde Fresco's ...

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_42

Dag 03: ... van de "Wolkenmeisjes" op de spiegelmuur

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_43

Dag 03: Het beklimmen van de rots vergt wel enige inspanning

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_44

Dag 03: Op een gegeven moment komen we uit bij de leeuwenpoort

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_45

Dag 03: Via deze leeuwenpoort kunt u helemaal bovenop de rots komen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_46

Dag 03: Hier bevinden zich de overblijfselen van het oude paleis

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_47

Dag 03: U kunt hier rondwandelen en genieten van het uitzicht

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_48

Dag 04: Na het ontbijt bezoeken we de rotstempel van Dambulla

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_49

Dag 04: We wandelen over een pad omhoog naar de tempel

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_50

Dag 04: Terwijl we omhoog wandelen komt u deze bewoners zeker tegen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_51

Dag 04: De ingang naar de tempel bevindt zich boven op de heuvel

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_52

Dag 04: Er bevinden zich hier 5 grotten die u kunt bezichtigen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_53

Dag 04: In de tempel zijn prachtige boeddhabeelden te bewonderen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_54

Dag 04: Een enorme liggende Boeddha in één van de grotten

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_55

Dag 04: De oude muur- en plafondschilderingen zijn van hoge kwaliteit

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_56

Dag 04: Er zijn ontzettend veel details te ontdekken in de tempel

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_57

Dag 04: Het uitzicht vanuit de tempel is prachtig

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_58

Dag 04: Later op de dag inchecken in het Polwaththa Eco Lodge

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_59

Dag 04: Het bestaat uit 14 lodges die prachtig zijn gelegen in de jungle

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_60

Dag 06: Later bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_61

Dag 06: De kleurrijke ingang naar de tempel

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_62

Dag 06: Mensen bidden en offeren bloemen in de tempel

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_63

Dag 06: De dagelijkse heilige ceremonie in de Tempel van de Tand

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_64

Dag 06: Een Kandydrummer begeleidt de ceremonie

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_65

Dag 06: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_66

Dag 06: In de tempel wordt de belangrijkste boeddhistische relikwie ...

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_67

Dag 06: ... in Sri Lanka bewaard, nl. Boeddha's linker boventand

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_68

Dag 06: U kunt rustig rondwandelen door het hele tempelcomplex

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_69

Dag 06: Het complex staat vol met prachtige boeddhabeelden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_70

Dag 07: Vandaag bezoeken we de prachtige botanische tuin in Peradeniya

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_71

Dag 07: Dit park heeft een oppervlakte van 60 hectare

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_72

Dag 07: Wandel rustig door het park en geniet van de flora en fauna

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_73

Dag 07: De tuin is gewijd aan de flora van Sri Lanka en omvat verder ...

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_74

Dag 07: ... representatieve soorten uit de gehele tropische wereld

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_75

Dag 07: In het Orchid House kunt u prachtige orchideeën bewonderen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_76

Dag 07: Later bezoeken we in de omgeving van Nuwara Eliya een theeplantage

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_77

Dag 07: De theeplukkers zijn druk aan het werk in de plantage

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_78

Dag 07: De theeblaadjes worden met de hand geplukt

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_79

Dag 07: De plukkers dragen grote zakken aan het hoofd waar de blaadjes ingaan

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_80

Dag 07: Het is een prachtig gezicht, al die plukkers aan het werk in de plantage

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_81

Dag 07: De volle zakken gaan gelijk door naar de fabriek

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_82

Dag 07: Knoop gerust een praatje aan met de plukkers

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_83

Dag 07: Vervolgens zien we in de fabriek hoe de blaadjes ...

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_84

Dag 07: ... worden verwerkt tot het eindproduct

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_85

Dag 07: De wereldberoemde Ceylon Tea

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_86

Dag 08: Vandaag bezoeken we de schitterende hoogvlakte, de Horton Plains

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_87

Dag 08: Voorbij de ingang kunnen we nog een stuk met de auto verder rijden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_88

Dag 08: Geniet tijdens deze rit van het fantastische landschap

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_89

Dag 08: Bij het informatiecentrum parkeert de chauffeur de auto

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_90

Dag 08: Van hieruit kun je alleen te voet verder het park in

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_91

Dag 08: De wandelroutes naar de bezienswaardigheden zijn goed zichtbaar

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_92

Dag 08: Wandel alleen over de paden en geniet van het landschap

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_93

Dag 08: De Horton Plains bestaat voornamelijk uit weidse graslanden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_94

Dag 08: Eén van de hoogtepunten is de World's End

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_95

Dag 08: De Horton Plains, een must voor wandel- en natuurliefhebbers

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_96

Dag 12: Na het ontbijt bezoeken we het Dutch Fort in Galle

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_97

Dag 12: In Galle kunt u nog Nederlandse straatnamen tegenkomen

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_98

Dag 12: De meeste monumenten in het fort zijn goed bewaard gebleven

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_99

Dag 12: Op de oude poort bevindt zich nog het wapen van de VOC

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_100

Dag 12: De bibliotheek van Galle uit 1832

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_101

Dag 12: De Nederlands Hervormde Kerk is in gebruik genomen in 1755

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_102

Dag 12: In de kerk bevinden zich grafstenen en gedenkborden

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_103

Dag 12: Met subsidie van de Nederlandse ambassade is de kerk gerestaureerd

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_104

Dag 12: De vuurtoren is gebouwd bij het Utrecht bastion

slider_rondreis_tropical_sri_lanka_105

Dag 12: Vanaf Punt Utrecht heeft u een prachtig uitzicht over de zee

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_01
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_02
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_03
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_04
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_05
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_06
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_07
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_08
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_09
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_10
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_11
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_12
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_13
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_14
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_15
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_16
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_17
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_18
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_19
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_20
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_21
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_22
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_23
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_24
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_25
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_26
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_27
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_28
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_29
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_30
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_31
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_32
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_33
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_34
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_35
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_36
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_37
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_38
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_39
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_40
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_41
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_42
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_43
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_44
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_45
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_46
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_47
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_48
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_49
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_50
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_51
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_52
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_53
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_54
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_55
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_56
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_57
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_58
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_59
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_60
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_61
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_62
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_63
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_64
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_65
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_66
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_67
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_68
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_69
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_70
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_71
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_72
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_73
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_74
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_75
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_76
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_77
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_78
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_79
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_80
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_81
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_82
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_83
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_84
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_85
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_86
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_87
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_88
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_89
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_90
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_91
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_92
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_93
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_94
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_95
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_96
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_97
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_98
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_99
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_100
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_101
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_102
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_103
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_104
slider_rondreis_tropical_sri_lanka_105
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Sri Lanka 2 weken

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-09
 • 14 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen