Rondreis Beautiful Sri Lanka - 18 Dagen

Rondreis Beautiful Sri Lanka

De Rondreis Beautiful Sri Lanka is een 18 daagse individuele rondreis.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 1295
 
va € 1185
 
va € 1046

Deze rondreis die meerdere bestemmingen in Sri Lanka omvat, is een spannend avontuur. De reis begint in de kustplaats Negombo, die pittoreske stranden en vissersdorpen biedt. Na wat tijd te hebben doorgebracht om van de zon en de zee te genieten, ga je richting Koggala om het door UNESCO genoemde fort van Galle te bezoeken. De volgende stop is het wereldberoemde Yala National Park, waar je luipaarden, olifanten en andere wilde dieren in hun natuurlijke habitat kunt spotten.

Ga naar het surfparadijs Arugam Bay voordat je naar Ella gaat om prachtige uitzichten op de weelderige groene theevelden te zien. Nuwara Eliya wacht met zijn koloniale charme en koele klimaat gevolgd door een bezoek aan Mahiyanganaya. Het Maduru Oya National Park is ook een hoogtepunt van deze reis en biedt diverse wilde dieren. Kandy met zijn oude tempels en schilderachtige meer is een belangrijke culturele bestemming. Na een bezoek aan Dambulla en de oude stad Polonnaruwa, eindigt de reis weer in Negombo. Met diverse bezienswaardigheden en ervaringen zal deze reis je zeker betoveren.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sri Lanka kunt bespreken

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Beautiful Sri Lanka – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Lavinia Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

’s Middags gaan we een prachtige boottocht maken door het Dutch Canal. De Hollanders bouwden hier een stelsel van grachten. In de glorieperiode was dit stelsel wel 120km lang. Via deze kanalen werd kaneel, kruidnagel en peper vervoerd naar de haven.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Madu River - boottochtNa het ontbijt reizen we verder naar Koggala.

Onderweg bezoeken we in Telwatta het Tsunami Foto Museum. In 2004 vond er een zware beving plaats in de Indische Oceaan. Een enorme vloedgolf bereikte o.a. de kust van Sri Lanka. In dit museum wordt u goed duidelijk wat voor een enorme ramp dit is geweest. De vele foto’s vertellen het verhaal van de verwoestende tsunami, één van de ergste natuurrampen uit de recente geschiedenis.

Hierna gaan we een schitterende boottocht maken over de Madu rivier. We varen door een prachtig mangrovegebied. De Madu Ganga Wetlands hebben een oppervlakte van 915 hectare. Twee kanalen leiden tot het Randombe meer. Hier bevinden zich wel 64 mangrove eilandjes. De Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur heeft vastgesteld dat de biodiversiteit bestaat uit meer dan 300 plantensoorten en 250 diersoorten. We varen naar een eilandje en onderweg kunt u genieten van dit indrukwekkende natuurgebied vol schitterende vogels en andere wilde dieren.

Na aankomst in Koggala gaan we inchecken in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Dutch Fort in Galle.

Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Yala National ParkNa het ontbijt vertrekken we naar Tissamaharama.

Later op de dag bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, apen, buffels, beren, luipaarden, sambaherten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Village – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner
Hotel

Arugam Bay - Bay Vista HotelDeze dag vertrekken we, na het ontbijt, naar Arugam Bay.

Deze badplaats is gelegen aan de zuidoostkust van Sri Lanka en is één van de beste surflocaties ter wereld. Vanwege de relaxte sfeer vinden velen Arugam Bay één van de topbestemmingen in Sri Lanka. In de straat achter het strand vindt u vele winkeltjes en restaurants.

Na aankomst in Arugam Bay gaan we inchecken in het Bay Vista Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan het strand. De kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Bay Vista Hotel – Arugam Bay.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Arugam Bay

Arugam Bay - Bay Vista HotelDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Ga heerlijk relaxen op het prachtige strand van Arugam Bay. Verder kunt u hier leren surfen.

Diner + Overnachting in het Bay Vista Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 08 :
Arugam Bay

Arugam Bay - Bay Vista HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden

Ga relaxen op het prachtige strand van Arugam Bay of ga de omgeving verkennen.

Diner + Overnachting in het Bay Vista Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ella - Rawana watervalNa het ontbijt vertrekken we naar Ella. Ella is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

Onderweg bezoeken we de Rawana Waterval. Deze waterval is vernoemd naar de legendarische koning Rawana, die verbonden is met het beroemde Indiase epos, de Ramayana. Volgens de legende werd er gezegd dat Rawana (destijds de koning van Sri Lanka) prinses Sita had ontvoerd en haar in de grotten achter deze waterval had verborgen, nu eenvoudigweg bekend als de Ravana Ella-grot. De reden voor de ontvoering zou een wraak zijn omdat Rama (echtgenoot van Sita) en zijn broer Laxmana de neus van zijn zus doorsneden. In die tijd was de grot omgeven door dichte bossen in het midden van de wildernis. Er wordt ook geloofd dat de koningin van Rama zich baadde in een poel die het water verzamelde dat uit deze waterval viel. Ze geloofden dat Ravana de Ravanahatha hier heeft gespeeld.

Vervolgens gaan we een wandeling maken naar de Mini Adam’s Peak. De Mini Adam’s Peak, ook wel bekend als de Punchi Sri Pada, is gelegen in Ella. Het is ongeveer 45 minuten wandelen vanuit Ella naar de Little Adam’s Peak. Onderweg passeren we een theeplantage. We klimmen verder waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de Ella Gap en het omringende landschap.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt gaan we een schitterende treinreis maken, van Ella naar Nanu-Oya, dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan een theeplantage, waar de beroemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Ook zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Hierna volgt de transfer naar Ramboda.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Tea Bush – Ramboda.

Ontbijt, Diner
Hotel

Vandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Mahiyanganaya.

Na aankomst in Mahiyanganaya gaan we een bezoek brengen aan de Raja Maha Vihara. Dit tempelcomplex neemt een belangrijke plaats in van de geschiedenis van het Boeddhisme op het eiland. Het was de eerste locatie die Boeddha bezocht, negen maanden na zijn verlichting.

De middag is ter vrije besteding.

Diner + Overnachting in het Mapakade Village – Mahiyanganaya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar Kandy.

Onderweg gaan we een jeepsafari maken door het Maduru Oya National Park.

Het Maduru Oya National Park is bekend vanwege haar populatie olifanten. Tijdens de jeepsafari proberen we zoveel mogelijk dieren in het wild te spotten. Naast de olifanten hebben we kans om herten, buffels en zwijnen tegen te komen. Vogelspotters maken kans om meer dan 100 verschillende soorten vogels waar te nemen.

Hierna rijden we verder naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 13 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt lekker rondslenteren door Kandy.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt reizen we verder naar Sigiriya.

Onderweg gaan we een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Vervolgens rijden we verder naar Sigiriya.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa – Sigiriya.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa.

De middeleeuwse hoofdstad van het eiland (gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus) steeg naar roem na het verval van Anuradhapura. Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Veel van de ruïnes bevinden zich in een uitstekende staat. Het grote kunstmatige meer, de Parakrama Samudra die een oppervlakte van 2400 hectare beslaat, voedt een netwerk van irrigatiekanalen en kleine tanks.

Bezoek de ruïnes van het Koninklijk Paleis, de Gal Vihara met 4 prachtige standbeelden van de Boeddha in ‘Rechtopstaande’, ‘Sedentaire’ en ‘liggende’ houdingen uitgehouwen uit de rotsen, de audiëntiezaal, het lotusbad en het standbeeld van koning Parakrama Bahu. Er zijn ook monumenten met beroemde plaatsen van aanbidding zoals de Shiva-tempel, de Lankathilake, de Vatadage, de Gal Potha, de Kire Vehera en de overblijfselen van een voormalige tempel van de tand.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Sigiriya en vertrekken naar Negombo.

Evenals de eerste twee dagen verblijven we in het Lavinia Hotel. Na het inchecken kunt u de rest van de dag heerlijk relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 17 :
Negombo

Ook deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt gaan relaxen bij het zwembad, relaxen op het strand of uw laatste inkopen gaan doen in Negombo.

Diner + Overnachting in het Lavinia Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Dutch Fort, St Mary Church, Angurukaramulla tempel, boottocht
 • Bezoek Tsunami Foto Museum in Telwatta
 • Boottocht mangrovegebied Madu Ganga Wetlands
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht
 • Jeepsafari door het Yala National Park
 • Strandvakantie Arugam Bay
 • Stop bij de Rawana Waterval in Ella
 • Wandeling Mini Adam’s Peak in Ella
 • Treinreis langs theeplantages Ella - Nanu-Oya
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Bezoek aan het Raja Maha Vihara tempelcomplex
 • Jeepsafari door het Maduru Oya National Park
 • Bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 234 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Beautiful Sri Lanka

Rondreis Beautiful Sri Lanka - 18 Dagen - I-SRI-11

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Boottocht Dutch Canals: USD 15 per persoon
 • Tsunami Foto Museum: USD 5 per persoon
 • Boottocht Madu River: USD 15 per persoon
 • Yala National Park: USD 80 per persoon
 • Trein Ella naar Nanu-Oya: USD 7 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Jeepsafari Maduru-Oya National Park: USD 70 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 oktober 2023 t/m 31 oktober 2024: € 585

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 21 augustus 2023 t/m 30 augustus 2023: € 68 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Beautiful Sri Lanka

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-11
 • 18 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen