Sri Lanka Classic Tour - 15 Dagen

Sri Lanka Classic Tour

De Sri Lanka Classic Tour is een 15 daagse individuele rondreis door Sri Lanka.

BM Air Reizen heeft voor u deze prachtige rondreis samengesteld, die u laat kennismaken met de vele hoogtepunten van dit schitterende eiland gelegen in de Indische Oceaan. We beginnen in Negombo, waar we de overblijfselen uit de Hollandse periode gaan bekijken. Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. Het is een fantastische ervaring om de olifanten te zien baden in de Ma Oya rivier. Onze volgende bestemming is Dambulla. Hier bezoeken we de rotstempel. Vervolgens reizen we naar Kandy. Hier bezoeken we de wereldberoemde Tempel van de Tand. Ook maken we nog een indrukwekkende treinreis door het berglandschap vol theeplantages. Hierna kunt u heerlijk relaxen aan het prachtige strand van Koggala. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Sri Lanka kunt bespreken

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - Paradise Holiday Village HotelAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders. Belangrijke attracties in de stad zijn het oude Nederlandse Fort, het Hollandse Kanaal en enkele oude kerken.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Hierna gaan we naar de Angurukaramulla tempel, deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een boottocht door het Hollandse Kanaal & de lagunes.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierVandaag bezoeken we, na het ontbijt, een kokosnotenplantage. De kokosnoot is een belangrijk exportproduct voor Sri Lanka. Uiteraard krijgt u een heerlijke verse kokosnoot aangeboden. Het sap gaan we drinken zoals de lokale bevolking deze drinkt, zo uit de kokosnoot.

Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

In de middag rijden we verder naar Dambulla.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Dambulla

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde rotstempel van Dambulla.

Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een bezoek aan de Sigiriya rotstempel.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Matale - kruidentuinDeze dag gaan we, na het ontbijt, naar Kandy.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Later op de dag arriveren we in Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 06 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

Hierna bezoeken we Upper Lake en een markt.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt reizen we verder naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Onderweg maken we een prachtige treinreis, van Kandy naar Nanu-Oya, door het berglandschap bedekt met theeplantages. Ook heeft u een schitterend uitzicht op enkele watervallen.

Hierna stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

’s Avonds kunt u een wandeling maken door Nuwara Eliya. U vindt hier nog vele overblijfselen uit de Britse periode. Ook heeft Nuwara Eliya een leuke markt.

Diner + Overnachting in het Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kitulgala rafttocht Kelani rivierVandaag gaan we, na het ontbijt, verder naar Koggala.

Onderweg stoppen we in Kitulgala, gelegen op circa 85 km vanaf Colombo en omgeven door een prachtig regenwoud. Deze plaats is ook beroemd vanwege de film “The Bridge on the River Kwai”, welke hier is opgenomen. We bezoeken hier de locatie waar deze oorlogsfilm is opgenomen.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een prachtige rafttocht.

Vervolgens rijden we verder naar Koggala, waar uw strandvakantie kan beginnen. We verblijven hier in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen aan het strand en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand of bij het zwembad. Uiteraard kunt u de omgeving gaan verkennen.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel
 • Bezoek aan een kokosnotenplantage
 • Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla met 5 grotten vol Boeddhabeelden en de Gouden tempel
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Bezoek tempel van de tand en Upper Lake Kandy
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Prachtige treinreis door berglandschap en langs theeplantages van Kandy naar Nanu-Oya
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Stop in Kitulgala, beroemd van de film Bridge on the River Kwai
 • Strandvakantie Koggala

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 39 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Sri Lanka Classic Tour

Rondreis Sri Lanka - Classic Tour - 15 Dagen - SR-RT-07

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Trein Kandy naar Nanu-Oya: USD 7 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 489

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 72 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Toeslag bij verblijf in Nuwara Eliya van 10 april 2025 t/m 20 april 2025: € 18 per persoon / per nacht


Optioneel

Optionele Excursies – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursies


 • Dag 02: Boottocht Dutch Canal: € 11 per persoon
 • Dag 04: Bezoek aan de Sigiriya Rotstempel: € 33 per persoon
 • Dag 08: Rafttocht Kitulgala: € 33 per persoon

Nuwara Eliya - Theeplantage
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - strand
Negombo - haven
Negombo - moskee
Negombo
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Mary's Church
Negombo - St. Mary's Church
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Upper Lake
Kandy - Upper Lake
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theefabriek
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
Koggala Beach Hotel
Koggala Beach Hotel
Koggala Beach Hotel
Koggala Beach Hotel
Koggala Beach Hotel
slider_sri_lanka_classic_tour_01

Een schitterende 15-daagse Sri Lanka rondreis, verlenging mogelijk

slider_sri_lanka_classic_tour_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld transfer naar het Paradise Holiday Village Hotel

slider_sri_lanka_classic_tour_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_sri_lanka_classic_tour_04

Dag 01: Ga heerlijk relaxen op het strand

slider_sri_lanka_classic_tour_05

Dag 01: U kunt ook Negombo gaan verkennen

slider_sri_lanka_classic_tour_06

Dag 01: In Negombo vindt u vele moskeeën, kerken en tempels

slider_sri_lanka_classic_tour_07

Dag 01: Slenter rustig rond langs de marktkraampjes

slider_sri_lanka_classic_tour_08

Dag 02: We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt

slider_sri_lanka_classic_tour_09

Dag 02: We zien hier hoe de vers gevangen vis wordt verkocht

slider_sri_lanka_classic_tour_10

Dag 02: Op het strand zien we de vissers hun netten leeghalen

slider_sri_lanka_classic_tour_11

Dag 02: Ook zien we hoe de vis wordt schoongemaakt en gesorteerd

slider_sri_lanka_classic_tour_12

Dag 02: Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Dutch Fort

slider_sri_lanka_classic_tour_13

Dag 02: De oude klokketoren van het Nederlandse VOC Fort

slider_sri_lanka_classic_tour_14

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary's Church

slider_sri_lanka_classic_tour_15

Dag 02: Deze prachtige Katholieke kerk is gebouwd in 1874

slider_sri_lanka_classic_tour_16

Dag 02: Tot slot bezoeken we de boeddhistische Angurukaramulla Tempel

slider_sri_lanka_classic_tour_17

Dag 02: In de kleurrijke Angurukaramulla Tempel staan prachtige beelden

slider_sri_lanka_classic_tour_18

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex ...

slider_sri_lanka_classic_tour_19

Dag 02: ... en genieten van alle kleurrijke beelden en muurschilderingen

slider_sri_lanka_classic_tour_20

Dag 03: We bezoeken vandaag het olifantenweeshuis in Pinnawela

slider_sri_lanka_classic_tour_21

Dag 03: Speelse jonge olifantjes in Pinnawela

slider_sri_lanka_classic_tour_22

Dag 03: De olifanten gaan naar de rivier voor hun dagelijkse bad

slider_sri_lanka_classic_tour_23

Dag 03: We hebben een goed zicht op de olifanten

slider_sri_lanka_classic_tour_24

Dag 03: De olifanten genieten in het koele water van de rivier

slider_sri_lanka_classic_tour_25

Dag 03: We kunnen vlak bij de olifanten komen

slider_sri_lanka_classic_tour_26

Dag 03: Na het baden wandelt de hele kudde weer terug naar het kamp

slider_sri_lanka_classic_tour_27

Dag 03: De olifanten kunnen vrij rondlopen in het kamp

slider_sri_lanka_classic_tour_28

Dag 03: U kunt hier nog enkele leuke foto's maken met de olifanten

slider_sri_lanka_classic_tour_29

Dag 04: Na het ontbijt bezoeken we de grottempel van Dambulla

slider_sri_lanka_classic_tour_30

Dag 04: Om de tempel te bereiken moeten we een flinke klim maken

slider_sri_lanka_classic_tour_31

Dag 04: Tijdens deze wandeling komen we vele aapjes tegen

slider_sri_lanka_classic_tour_32

Dag 04: De ingang van de rotstempel bevindt zich boven op een heuvel

slider_sri_lanka_classic_tour_33

Dag 04: Er zijn diverse ingangen met verschillende ruimtes

slider_sri_lanka_classic_tour_34

Dag 04: In de tempel zijn prachtige Boeddhabeelden te bewonderen

slider_sri_lanka_classic_tour_35

Dag 04: Let ook op de details, zoals de plafonds en de muurschilderingen

slider_sri_lanka_classic_tour_36

Dag 04: U kunt rustig door het tempelcomplex wandelen

slider_sri_lanka_classic_tour_37

Dag 04: Geniet ook van het fantastische uitzicht vanuit de tempel

slider_sri_lanka_classic_tour_38

Dag 06: Vandaag bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_classic_tour_39

Dag 06: De kleurrijke ingang naar de tempel

slider_sri_lanka_classic_tour_40

Dag 06: In de tempel zien we mensen bidden en bloemen offeren

slider_sri_lanka_classic_tour_41

Dag 06: De dagelijkse heilige ceremonie in de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_classic_tour_42

Dag 06: Een Kandydrummer begeleidt deze ceremonie

slider_sri_lanka_classic_tour_43

Dag 06: Binnen in de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_classic_tour_44

Dag 06: De Tempel van de Tand is één van de belangrijkste tempels in Sri Lanka

slider_sri_lanka_classic_tour_45

Dag 06: U kunt door het gehele tempelcomplex wandelen

slider_sri_lanka_classic_tour_46

Dag 06: Hierna bezoeken we het kunstmatig aangelegde meer

slider_sri_lanka_classic_tour_47

Dag 06: Dit meer is in 1807 gebouwd door koning Sri Wickrama Rajasinghe

slider_sri_lanka_classic_tour_48

Dag 06: 's Avonds bezoeken we een spectaculaire culturele dansshow

slider_sri_lanka_classic_tour_49

Dag 06: De danseressen bewegen op het ritme van de trommels

slider_sri_lanka_classic_tour_50

Dag 06: Tijdens de show worden er diverse dansen opgevoerd

slider_sri_lanka_classic_tour_51

Dag 07: We gaan een prachtige treinreis maken van Kandy naar Nanu-Oya

slider_sri_lanka_classic_tour_52

Dag 07: Deze treinreis gaat door schitterende theeplantages, een unieke ervaring

slider_sri_lanka_classic_tour_53

Dag 07: Geniet van het uitzicht op de theeplantages

slider_sri_lanka_classic_tour_54

Dag 07: Het prachtige berglandschap gezien vanuit de trein

slider_sri_lanka_classic_tour_55

Dag 07: Op het treinstation van Nanu Oya stappen we uit

slider_sri_lanka_classic_tour_56

Dag 07: Hierna bezoeken we een theeplantage

slider_sri_lanka_classic_tour_57

Dag 07: U kunt hier een praatje maken met de theepluksters

slider_sri_lanka_classic_tour_58

Dag 07: We zien de theepluksters aan het werk in de plantage

slider_sri_lanka_classic_tour_59

Dag 07: De theeblaadjes worden met de hand geplukt

slider_sri_lanka_classic_tour_60

Dag 07: Hierna zien we hoe de thee wordt verwerkt tot het eindproduct

slider_sri_lanka_classic_tour_61

Dag 07: Vervolgens rijden we verder naar Nuwara Eliya

slider_sri_lanka_classic_tour_62

Dag 07: In de avonduren kunt u heerlijk rondwandelen in Nuwara Eliya

slider_sri_lanka_classic_tour_63

Dag 07: In Nuwara Eliya zijn veel gebouwen die dateren uit de Britse periode

slider_sri_lanka_classic_tour_64

Dag 07: Moe van het lopen, neem een tuk-tuk terug naar het hotel

slider_sri_lanka_classic_tour_65

Dag 08: Vervolgens rijden we verder naar het Koggala Beach Hotel

slider_sri_lanka_classic_tour_66

Dag 08: Na het inchecken kunt u genieten van uw strandvakantie

slider_sri_lanka_classic_tour_67

Dag 09-14: Het Koggala Beach Hotel ligt direct aan het strand

slider_sri_lanka_classic_tour_68

Dag 09-14: Vanuit het zwembad kijkt u uit over de zee

slider_sri_lanka_classic_tour_69

Dag 09-14: Bij het zwembad staan ligbedden om te relaxen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sri_lanka_classic_tour_01
slider_sri_lanka_classic_tour_02
slider_sri_lanka_classic_tour_03
slider_sri_lanka_classic_tour_04
slider_sri_lanka_classic_tour_05
slider_sri_lanka_classic_tour_06
slider_sri_lanka_classic_tour_07
slider_sri_lanka_classic_tour_08
slider_sri_lanka_classic_tour_09
slider_sri_lanka_classic_tour_10
slider_sri_lanka_classic_tour_11
slider_sri_lanka_classic_tour_12
slider_sri_lanka_classic_tour_13
slider_sri_lanka_classic_tour_14
slider_sri_lanka_classic_tour_15
slider_sri_lanka_classic_tour_16
slider_sri_lanka_classic_tour_17
slider_sri_lanka_classic_tour_18
slider_sri_lanka_classic_tour_19
slider_sri_lanka_classic_tour_20
slider_sri_lanka_classic_tour_21
slider_sri_lanka_classic_tour_22
slider_sri_lanka_classic_tour_23
slider_sri_lanka_classic_tour_24
slider_sri_lanka_classic_tour_25
slider_sri_lanka_classic_tour_26
slider_sri_lanka_classic_tour_27
slider_sri_lanka_classic_tour_28
slider_sri_lanka_classic_tour_29
slider_sri_lanka_classic_tour_30
slider_sri_lanka_classic_tour_31
slider_sri_lanka_classic_tour_32
slider_sri_lanka_classic_tour_33
slider_sri_lanka_classic_tour_34
slider_sri_lanka_classic_tour_35
slider_sri_lanka_classic_tour_36
slider_sri_lanka_classic_tour_37
slider_sri_lanka_classic_tour_38
slider_sri_lanka_classic_tour_39
slider_sri_lanka_classic_tour_40
slider_sri_lanka_classic_tour_41
slider_sri_lanka_classic_tour_42
slider_sri_lanka_classic_tour_43
slider_sri_lanka_classic_tour_44
slider_sri_lanka_classic_tour_45
slider_sri_lanka_classic_tour_46
slider_sri_lanka_classic_tour_47
slider_sri_lanka_classic_tour_48
slider_sri_lanka_classic_tour_49
slider_sri_lanka_classic_tour_50
slider_sri_lanka_classic_tour_51
slider_sri_lanka_classic_tour_52
slider_sri_lanka_classic_tour_53
slider_sri_lanka_classic_tour_54
slider_sri_lanka_classic_tour_55
slider_sri_lanka_classic_tour_56
slider_sri_lanka_classic_tour_57
slider_sri_lanka_classic_tour_58
slider_sri_lanka_classic_tour_59
slider_sri_lanka_classic_tour_60
slider_sri_lanka_classic_tour_61
slider_sri_lanka_classic_tour_62
slider_sri_lanka_classic_tour_63
slider_sri_lanka_classic_tour_64
slider_sri_lanka_classic_tour_65
slider_sri_lanka_classic_tour_66
slider_sri_lanka_classic_tour_67
slider_sri_lanka_classic_tour_68
slider_sri_lanka_classic_tour_69
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Classic Tour

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-RT-07
 • 15 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen