Sri Lanka Nature & Trains - 19 Dagen

Sri Lanka Nature & Trains

Sri Lanka Nature & Trains is een 19 daagse individuele rondreis. Er zijn enkele prachtige treinreizen in het programma opgenomen. Het reizen per trein is een leuke aangelegenheid in Sri Lanka. U kunt genieten van het uitzicht en eenvoudig in contact komen met de lokale bevolking.

Stel je eens voor dat je een reis van je leven kunt maken in het schilderachtige land Sri Lanka. Waar je gedurende 19 onvergetelijke dagen inspirerende bezienswaardigheden en attracties kunt verkennen. Vertrekkend vanuit Wattala, reis je naar de betoverende stad Kandy. Om hier de vereerde tempel van de tandreliek te bezoeken en te genieten van de schoonheid van de botanische tuinen van Peradeniya. Na een paar goed bestede dagen, ga je verder met je avontuur in Dambulla. Hier ga je de oude rotsvesting van Sigiriya beklimmen, gevolgd door een fascinerende tour rond de oude ruïnes van Polonnaruwa.

Maar het avontuur stopt daar niet. Je gaat naar de pittoreske heuvelstad Nuwara Eliya waar je de weelderige theeplantages en de schilderachtige platteland verkent. Gevolgd door een adembenemend bezoek aan Horton Plains en Ella. Om je reis compleet te maken, ga je op een opwindende safari door het Yala National Park. Hierna ga je ontspannen op de ongerepte stranden van Tangalle en Mirissa.

Voordat je je avontuur afsluit, verken je de charmante Nederlandse vestingstad Galle voordat je eindelijk terugkeert naar Negombo, waar je reis begon. Kortom, deze 19-daagse rondreis door Sri Lanka is een unieke kans die je niet mag missen!

Deze reis is te verlengen of aan te passen

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Pegasus Reef HotelAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Wattala, gelegen ten zuiden van Negombo. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het Pegasus Reef Hotel is gelegen in de mooie kustplaats Wattala. Het biedt comfortabele accommodaties met adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan. De kamers zijn ingericht met moderne voorzieningen, waaronder airconditioning, flatscreen-tv’s, minibars en gratis Wi-Fi. Het hotel heeft verschillende eetgelegenheden voor heerlijke lokale en internationale gerechten. Recreatieve activiteiten zijn beschikbaar, zoals zwemmen, snorkelen, surfen, duiken, fitnesscentra, spa’s en een groot buitenzwembad voor ontspanning.

Diner + Overnachting in het Pegasus Reef Hotel – Wattala.

Diner
Hotel

Tempel van de Tand KandyNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Colombo. De chauffeur brengt u naar het treinstation en gaat zelf met de auto, inclusief uw bagage naar Kandy. U hoeft dus niet met al uw bagage de trein in.

We gaan onze eerste treinreis maken, van Colombo naar Kandy. U kunt lekker plaatsnemen in de 2e klasse en genieten van het uitzicht. In de trein kunt u eenvoudig in contact komen met de lokale bevolking.

Na aankomst op het treinstation van Kandy wordt u weer opgehaald door de chauffeur. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Laat in de middag bezoeken we een spectaculaire Culturele Dansshow. De culturele show in Kandy is een levendige weergave van de rijke en diverse Sri Lankaanse cultuur. De show omvat traditionele dansvoorstellingen door zowel mannelijke als vrouwelijke dansers, waarbij de unieke cultuur en erfgoed van het land worden belicht. De kostuums die gedragen worden door de dansers zijn uitgebreid en kleurrijk, wat de levendigheid van de show versterkt. Het hoogtepunt van de show is het vuurloop ritueel, waarbij artiesten over hete kolen lopen zonder te worden verbrand, wat een fascinerend gezicht is om te aanschouwen. De culturele show in Kandy is een uitstekende manier om de Sri Lankaanse cultuur te ervaren en is een must-visit voor toeristen die de stad bezoeken.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de Koninklijke botanische tuin in Peradeniya.

De tuin heeft een oppervlakte van circa 60 hectare en is genesteld in een lange kromming van de Mahaweli rivier. De tuin is gewijd aan de flora van Sri Lanka en omvat verder representatieve soorten uit de hele tropische wereld. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos. U kunt in uw eigen tempo rondwandelen door de tuinen en alle bezienswaardigheden gaan bekijken.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Dambulla.

Onderweg maken we een stop bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Pelwehera Village – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze culturele stad per fiets ontdekken.

De middeleeuwse hoofdstad van het eiland (gebouwd in de 11e en 12e eeuw na Christus) steeg naar roem na het verval van Anuradhapura. Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Veel van de ruïnes bevinden zich in een uitstekende staat. Het grote kunstmatige meer, de Parakrama Samudra die een oppervlakte van 2400 hectare beslaat, voedt een netwerk van irrigatiekanalen en kleine tanks.

Bezoek de ruïnes van het Koninklijk Paleis, de Gal Vihara met 4 prachtige standbeelden van de Boeddha in ‘Rechtopstaande’, ‘Sedentaire’ en ‘liggende’ houdingen uitgehouwen uit de rotsen, de audiëntiezaal, het lotusbad en het standbeeld van koning Parakrama Bahu. Er zijn ook monumenten met beroemde plaatsen van aanbidding zoals de Shiva-tempel, de Lankathilake, de Vatadage, de Gal Potha, de Kire Vehera en de overblijfselen van een voormalige tempel van de tand.

Diner + Overnachting in het Pelwehera Village.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Dambulla en reizen terug naar Kandy.

Onderweg bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Na aankomst in Kandy kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een prachtige treinreis maken van Kandy naar Nanu-Oya. Ook bij deze treinreis geldt dat de chauffeur uw bagage in de auto meeneemt, zodat u zelf kunt genieten van het prachtige landschap.

Na aankomst in Nanu-Oya gaan we een bezoek brengen aan een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Hierna reizen we verder naar Nuwara Eliya.

Diner + Overnachting in The Galway Hights – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Het Horton Plains National Park is een natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit gebied was vroeger het jachtterrein van de Engelse gouverneur. Het park beschikt over uitgestrekte graslanden afgewisseld met dichte wouden. Er leven hier herten, makaken, reptielen en luipaarden. Ook kunt u hier wel 87 verschillende soorten vogels spotten, waarvan er enkele alleen in dit gebied voorkomen.

We gaan een wandeltocht maken door het Horton Plains National Park. In het park ligt de Baker’s waterval, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka. Een ander hoogtepunt in het park is de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen. Vlakbij de World’s End ligt de Mini World’s End, met een afgrond van ongeveer 300 meter.

Diner + Overnachting in The Galway Hights.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt maken we een stadstour in Nuwara Eliya. We bezoeken o.a. het oude postkantoor, Gregory Lake en de golfbaan.

Hierna maken we een indrukwekkende treinreis, van Nanu-Oya naar Bandarawela, dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages. Bandarawela is gelegen op circa 1200 meter boven zeeniveau. Het is de perfecte plek om te ontspannen met een kop verse thee. We gaan hier inchecken in het koloniale Bandarawela Hotel.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel – Bandarawela.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een tour maken in de omgeving van Ella. Ella is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

We bezoeken de Rawana waterval. Deze waterval is vernoemd naar de legendarische koning Rawana, die verbonden is met het beroemde Indiase epos, de Ramayana. Volgens de legende werd er gezegd dat Rawana (destijds de koning van Sri Lanka) prinses Sita had ontvoerd en haar in de grotten achter deze waterval had verborgen, nu eenvoudigweg bekend als de Ravana Ella-grot. De reden voor de ontvoering zou een wraak zijn omdat Rama (echtgenoot van Sita) en zijn broer Laxmana de neus van zijn zus doorsneden. In die tijd was de grot omgeven door dichte bossen in het midden van de wildernis. Er wordt ook geloofd dat de koningin van Rama zich baadde in een poel die het water verzamelde dat uit deze waterval viel. Ze geloofden dat Ravana de Ravanahatha hier heeft gespeeld.

Later op de dag bezoeken we de Nine Arches Bridge. Deze prachtige brug, met negen bogen, is gelegen tussen Ella en Demodara. De brug is 91 meter lang en heeft een hoogte van 24 meter. De brug is prachtig gelegen tussen dichte jungle. Het is een mooi gezicht als er een trein over de brug gaat.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Bandarawela en vertrekken naar Yala.

’s Middags bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, apen, buffels, beren, luipaarden, sambaherten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Na het bezoek aan het Yala National Park reizen we verder naar Tissamaharama.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Tangalle.

Onderweg bezoeken we de Mulkirigala Rotstempel. Op 16 km ten noordwesten van Tangalle en genesteld tussen een groen woud van kokospalmen liggen de vredige rotstempels van Mulkirigala. Hier bevindt zich een serie van zeven grotten op vijf verschillende terrassen. In de grotten zijn veel liggende Boeddhabeelden ondergebracht, afgewisseld met kleinere zittende en staande beelden. Mulkirigala is een monastieke plek, gelegen op een geïsoleerde 210 m hoge rots die bijna verticaal uit de omliggende bossen stijgt. De rots was de locatie van een belangrijke ontdekking, de Tika ola-leaf scripts. Deze werden ontdekt in de 19e eeuw door George Tumor. De scripts boden de sleutel voor de vertaling van Sri Lanka’s meest informatieve oude tekst, de Mahavamsa.

Na aankomst in Tangalle kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Palm Paradise Cabanas – Tangalle.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 13 :
Tangalle

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt gaan relaxen op het strand of optioneel (niet inclusief) deelnemen aan een yoga sessie. Hiermee kunt u uw geest ontspannen.

Diner + Overnachting in het Palm Paradise Cabanas.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Mirissa, gelegen op bijna het meest zuidelijke punt van Sri Lanka. Mirissa ligt op ongeveer 200km van de evenaar. Het afgelegen halvemaanvormige strand is de perfecte locatie om achterover te leunen, te ontspannen en alle drukte van uw dagelijks leven even te vergeten.

Na aankomst in Mirissa gaan we inchecken in het Mandara Resort. De rest van de dag kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Mandara Resort – Mirissa.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 15 :
Mirissa

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Optioneel: (niet inclusief) kunt deze dag gaan walvis spotten. De beste periode om walvissen te spotten bij Mirissa is van november t/m april. Mirissa is de beste plek in Sri Lanka om walvissen en dolfijnen te spotten. In de warme Indische Oceaan kunt u blauwe vinvissen, bryde’s walvissen, potvissen, vinvissen, killer walvissen, common dolfijnen, bottlenose dolfijnen, spinner dolfijnen, risso’s dolfijnen en gestreepte dolfijnen spotten. Soms zien we ook schildpadden en verschillende vissoorten, zoals bijvoorbeeld de blauwvintonijn en vliegende vissen.

Diner + Overnachting in het Mandara Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Dutch Fort in Galle.

Dit fort heeft een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Hierna reizen we verder naar de badplaats Koggala.

Na aankomst in Koggala gaan we inchecken in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Balapitiya.

We gaan hier een schitterende boottocht maken over de Madu rivier. We varen door een prachtig mangrovegebied. De Madu Ganga Wetlands hebben een oppervlakte van 915 hectare. Twee kanalen leiden tot het Randombe meer. Hier bevinden zich wel 64 mangrove eilandjes. De Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur heeft vastgesteld dat de biodiversiteit bestaat uit meer dan 300 plantensoorten en 250 diersoorten. We varen naar een eilandje en onderweg kunt u genieten van dit indrukwekkende natuurgebied vol schitterende vogels en andere wilde dieren.

’s Middags kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand van Koggala.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

Rond het middaguur vertrekken we naar het treinstation in Galle. Per trein reizen we vervolgens verder naar Colombo. De chauffeur zal deze rit, met uw bagage, wederom per auto afleggen. Deze treinreis gaat langs de prachtige stranden van de zuidwest kust.

Na aankomst op het treinstation van Colombo volgt de transfer naar Negombo.

De rest van de dag kunt u Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Treinreis Colombo - Kandy + stadstour Kandy
 • Bezoek botanische tuin in Peradeniya
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Fietsen door de oude historische stad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya
 • Treinreis Kandy - Nanu-Oya + theeplantages
 • Wandeltocht door het Horton Plains National Park
 • Stadstour Nuwara Eliya + treinreis Bandarawela
 • Bezoek Ella, waterval en Nine Arches Bridge
 • Jeepsafari door het Yala National Park
 • Bezoek aan de Mulkirigala rotstempel
 • Bezoek aan Dutch Fort in Galle
 • Boottocht mangrovegebied Madu Ganga Wetlands
 • Treinreis van Galle naar Colombo

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 286 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Sri Lanka Nature en trains

Rondreis Sri Lanka – Nature & Trains - 19 Dagen - I-SRI-15

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Trein Colombo – Kandy: USD 7 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Culturele dansshow: USD 5 per persoon
 • Peradeniya: USD 9 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Huur fiets Polonnaruwa: USD 5 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Trein Kandy – Nanu-Oya: USD 7 per persoon
 • Horton Plains National Park: USD 70 per persoon
 • Trein Nanu-Oya – Bandarawela: USD 7 per persoon
 • Yala National Park: USD 80 per persoon
 • Mulkirigala Rock Temple: USD 5 per persoon
 • Balapitiya boottocht: USD 15 per persoon
 • Trein Galle – Colombo: USD 7 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 739

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = in juli of augustus 2024: € 117 per persoon

Let Op: de exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemda data verblijft.

Optioneel

Optionele Excursies – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursies


Dag 13: Yoga op het strand Tangalle : € 20 per persoon

Dag 15: Walvis Spotten Mirissa: € 60 per persoon

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Nature & Trains

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-15
 • 19 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen