Sri Lanka Super Tour - 15 Dagen

Sri Lanka Super Tour

De Sri Lanka Super Tour is een 15 daagse individuele rondreis door Sri Lanka.

BM Air Reizen heeft voor u een fascinerende rondreis samengesteld, die u laat kennismaken met de vele hoogtepunten van dit schitterende eiland gelegen in de Indische Oceaan. De liefhebbers van cultuur en natuur zijn hier op zijn plaats. Sri Lanka heeft een eeuwenoude historie. We starten met een stadstour in Negombo. Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela en de oude rotstempel van Dambulla. Ook de oude stad Polonnaruwa en de leeuwenrots van Sigiriya staan op het programma. Via Kandy en Nuwara Eliya reizen we verder naar Ella. Tot slot bezoeken we het Dutch Fort in Galle en gaan genieten van een paar heerlijke dagen aan het strand van Koggala.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Dutch FortNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

De volgende stop is bij de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u in de middag deelnemen aan een prachtige boottocht door het Dutch Canal. De Hollanders bouwden hier een stelsel van grachten. In de glorieperiode was dit stelsel wel 120km lang. Via deze kanalen werd kaneel, kruidnagel en peper vervoerd naar de haven.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt vertrekken we naar Dambulla.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Hierna gaan we verder en brengen een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs.

Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze oude stad per fiets verkennen.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van stenen trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateau’s.

Vervolgens gaan we op weg naar Kandy. Onderweg bezoeken we bij de kruidentuin van Matale.

Later op de dag arriveren we in Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 06 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt maken we een stadstour door Kandy.

We bezoeken o.a. de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Verder vindt hier dagelijks een ceremonie plaats

Later op de dag bezoeken we Upper Lake en een markt.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Peradeniya - botanische tuinDeze dag bezoeken we na het ontbijt de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

De middag is ter vrije besteding. U kunt zelf heerlijk gaan rondwandelen in deze leuke stad.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt rijden we vanuit Kandy naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Onderweg zien we enkele watervallen en stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Hierna maken we een schitterende treinreis, van Nanu-Oya naar Ella, dwars door het berglandschap bedekt met theeplantages. Ella is gelegen op een hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel en is beroemd vanwege de bergachtige schoonheid, de schilderachtige landschappen, de groene valleien, de vruchtbare theeplantages, de betoverende uitzichten en de frisse berglucht.

Diner + Overnachting in het Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel

Little Adam's PeakTijdens het ontbijt gaan we een prachtige wandeling maken naar Little Adam’s Peak. Deze wandeltocht gaat via een zigzag pad naar een hoogte van 1141m. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur. We wandelen langs schitterende theeplantages, een waterval en enkele rijstvelden. Aan het eindpunt van deze wandeltocht staat de chauffeur reeds op U te wachten. Hij brengt u terug naar het hotel.

Later op de dag brengen we een bezoek aan de Bogoda brug en de Dunhinda watervallen.

De Bogoda brug is meer dan 400 jaar oud en geheel vervaardigd van hout. De brug is gebouwd in de 16e eeuw gedurende het Dambadeniya tijdperk. Deze oude brug heeft een spanwijdte van 15 meter.

Diner + Overnachting in het Ella Gap Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kataragama - Skanda tempelNa het ontbijt reizen we verder naar Kataragama, waar we de beroemde Skanda tempel bezoeken. De Kataragama tempel is een hindoeïstisch en boeddhistisch tempelcomplex gewijd aan Skanda-Murukan. Het is één van de weinige religieuze plaatsen in Sri Lanka die wordt vereerd door zowel de Singalese boeddhisten, de hindoeïstische Tamils, de moslims en de Vedda mensen. Het is een verzameling van heiligdommen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een bezoek aan het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, buffels, beren, luipaarden, herten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa een vroeg ontbijt gaan we verder langs de zuidkust van Sri Lanka. We rijden door Tangalle en Matara. Met een beetje geluk zien we onderweg de beroemde paalvissers aan het werk.

In Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Later op de dag komen we aan in Koggala. We verblijven in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien. Ook kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand of bij het zwembad. Uiteraard kunt u de omgeving gaan verkennen.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Strandvakantie Koggala

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa, Galle of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Dagtour Negombo: vismarkt, Nederlands Fort, St. Mary Church, Angurukaramulla tempel
 • Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Bezoek tempel van de tand en Upper Lake Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek aan een theeplantage en een theefabriek
 • Treinreis langs theeplantages Nanu-Oya - Ella
 • Little Adam’s Peak, Bogoda brug en waterval
 • Bezoek aan de Skanda Tempel in Kataragama
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht
 • Strandvakantie Koggala

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 132 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Sri Lanka Supertour

Rondreis Sri Lanka - Super Tour - 15 Dagen - SR-RT-08

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 20 per persoon
 • Dambulla: USD 11 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Kandy Temple: USD 11 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 11 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Trein Nanu-Oya naar Ella: USD 7 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 november 2023 t/m 31 december 2024: € 419

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 13 augustus 2023 t/m 22 augustus 2023: € 84 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Optioneel

Optionele Excursies – U kunt zelf bepalen of u wilt deelnemen aan deze optionele excursies


Dag 02: Boottocht Dutch Canal: € 11 per persoon

Dag 10: Jeepsafari Yala National Park: € 77 per persoon

Dambulla - Rotstempel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - Paradise Holiday Village Hotel
Negombo - strand
Negombo
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - vismarkt
Negombo - Dutch Fort
Negombo - Dutch Fort
Negombo - St. Stephen's Church
Negombo - St. Mary Church
Negombo - St. Mary Church
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Angurukaramulla tempel
Negombo - Dutch Canal
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - olifanten in de rivier
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Pinnawela - Olifanten
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Rankoth Vehara
Polonnaruwa - Vatadage
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Gal Vihara
Polonnaruwa
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theeplantage
Nuwara Eliya - theefabriek
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Kataragama
Kataragama
Paalvissers
Paalvissers
slider_sri_lanka_super_tour_01

De Sri Lanka Super Tour is al jaren lang een topper

slider_sri_lanka_super_tour_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Paradise Holiday Village

slider_sri_lanka_super_tour_03

Dag 01: Het Paradise Holiday Village Hotel beschikt over een prachtig zwembad

slider_sri_lanka_super_tour_04

Dag 01: De rest van de dag kunt u vrij besteden

slider_sri_lanka_super_tour_05

Dag 01: U kunt ook naar het strand gaan, dit ligt op loopafstand van het hotel

slider_sri_lanka_super_tour_06

Dag 01: Of ga het stadje Negombo verkennen

slider_sri_lanka_super_tour_07

Dag 02: Deze dag starten we met een bezoek aan de vismarkt van Negombo

slider_sri_lanka_super_tour_08

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen over de vismarkt

slider_sri_lanka_super_tour_09

Dag 02: De vers gevangen vis wordt ter plekke schoongemaakt en verkocht

slider_sri_lanka_super_tour_10

Dag 02: Op het strand zien we de lokale vissers hun netten leeghalen

slider_sri_lanka_super_tour_11

Dag 02: De vis wordt met de hand gesorteerd

slider_sri_lanka_super_tour_12

Dag 02: De vis wordt op het strand gedroogd voor de binnenlandse handel

slider_sri_lanka_super_tour_13

Dag 02: Hierna bezoeken we de overblijfselen van het Nederlandse VOC fort

slider_sri_lanka_super_tour_14

Dag 02: Een deel van de muur met een toegangspoort is nog intact

slider_sri_lanka_super_tour_15

Dag 02: Bij het Dutch Fort staat de Anglicaanse St. Stephen's Church uit 1879

slider_sri_lanka_super_tour_16

Dag 02: Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church

slider_sri_lanka_super_tour_17

Dag 02: Deze katholieke kerk is gebouwd in 1874

slider_sri_lanka_super_tour_18

Dag 02: Hierna bezoeken we de boeddhistische Angurukaramulla tempel

slider_sri_lanka_super_tour_19

Dag 02: In de kleurrijke Angurukaramulla tempel staan prachtige beelden

slider_sri_lanka_super_tour_20

Dag 02: Even staan voor een leuke foto

slider_sri_lanka_super_tour_21

Dag 02: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_sri_lanka_super_tour_22

Dag 02: Optioneel kunt u deelnemen aan een boottocht door het Dutch Canal

slider_sri_lanka_super_tour_23

Dag 03: We beginnen met een bezoek aan het Pinnawela olifantenweeshuis

slider_sri_lanka_super_tour_24

Dag 03: De olifanten genieten in het verkoelende water van de rivier

slider_sri_lanka_super_tour_25

Dag 03: De olifanten gaan iedere dag baden in de Ma Oya rivier

slider_sri_lanka_super_tour_26

Dag 03: Vanaf de kant heeft u een goed zicht op de olifanten

slider_sri_lanka_super_tour_27

Dag 03: U kunt zelfs vlak bij de olifanten komen

slider_sri_lanka_super_tour_28

Dag 03: Na het baden lopen de olifanten terug naar het park

slider_sri_lanka_super_tour_29

Dag 03: De olifanten kunnen vrij rondlopen in het park

slider_sri_lanka_super_tour_30

Dag 03: U kunt hier prachtige foto's maken

slider_sri_lanka_super_tour_31

Dag 03: Later op de dag bezoeken we de rotstempel in Dambulla

slider_sri_lanka_super_tour_32

Dag 03: Om de tempel te bereiken moeten we een flinke klim maken

slider_sri_lanka_super_tour_33

Dag 03: Bij de tempel leven vele aapjes

slider_sri_lanka_super_tour_34

Dag 03: De ingang van de rotstempel bevindt zich boven op een heuvel

slider_sri_lanka_super_tour_35

Dag 03: Er zijn diverse ingangen met verschillende ruimtes

slider_sri_lanka_super_tour_36

Dag 03: In de tempel zijn prachtige Boeddhabeelden te bewonderen

slider_sri_lanka_super_tour_37

Dag 03: Een liggende Boeddha in de rotstempel

slider_sri_lanka_super_tour_38

Dag 03: De plafonds van de tempel zijn schitterend beschilderd

slider_sri_lanka_super_tour_39

Dag 03: U kunt rustig door het tempelcomplex wandelen

slider_sri_lanka_super_tour_40

Dag 03: Het prachtige uitzicht vanuit het tempelcomplex

slider_sri_lanka_super_tour_41

Dag 04: Vandaag gaan we de oude hoofdstad van ...

slider_sri_lanka_super_tour_42

Dag 04: ... het Singalese rijk bezoeken: Polonnaruwa

slider_sri_lanka_super_tour_43

Dag 04: Dit complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen ...

slider_sri_lanka_super_tour_44

Dag 04: ... tempels, Koninklijke baden en lusttuinen

slider_sri_lanka_super_tour_45

Dag 04: Bewonder de indrukwekkende Rankoth Vehara

slider_sri_lanka_super_tour_46

Dag 04: U kunt rustig rondwandelen door het complex

slider_sri_lanka_super_tour_47

Dag 04: Er zijn vele interessante bezienswaardigheden te ontdekken

slider_sri_lanka_super_tour_48

Dag 04: In het complex lopen de aapjes vrolijk rond

slider_sri_lanka_super_tour_49

Dag 04: De Gal Vihara, dit enorme oeddhabeeld is 14m lang

slider_sri_lanka_super_tour_50

Dag 04: Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_sri_lanka_super_tour_51

Dag 05: Vandaag bezoeken we Sigiriya met haar wereldberoemde rotstempel

slider_sri_lanka_super_tour_52

Dag 05: In het park bij de rots bevinden zich veel bezienswaardigheden

slider_sri_lanka_super_tour_53

Dag 05: The Cobra Hood Cave

slider_sri_lanka_super_tour_54

Dag 05: We passeren de Boulder Garden en de Audience Hall

slider_sri_lanka_super_tour_55

Dag 05: Via allerlei trappen komen we steeds hoger

slider_sri_lanka_super_tour_56

Dag 05: Het uitzicht is adembenemend, u kunt hier prachtige foto's maken

slider_sri_lanka_super_tour_57

Dag 05: Vervolgens komen we langs de beroemde Fresco's ...

slider_sri_lanka_super_tour_58

Dag 05 ... van de "Wolkenmeisjes"op de spiegelmuur

slider_sri_lanka_super_tour_59

Dag 05: Even uitrusten en genieten van het uitzicht

slider_sri_lanka_super_tour_60

Dag 05: Hierna bereiken we de leeuwenpoort

slider_sri_lanka_super_tour_61

Dag 05: Via de leeuwenpoort komt u bovenop de rots terecht

slider_sri_lanka_super_tour_62

Dag 05: Hier bevinden zich de overblijfselen van het oude paleis

slider_sri_lanka_super_tour_63

Dag 05: U kunt hier rondwandelen en genieten van het uitzicht

slider_sri_lanka_super_tour_64

Dag 06: Vandaag bezoeken we de Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa)

slider_sri_lanka_super_tour_65

Dag 06: In deze heilige tempel kunt u diverse vertrekken bezichtigen

slider_sri_lanka_super_tour_66

Dag 06: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_sri_lanka_super_tour_67

Dag 06: Er valt veel te ontdekken in het tempelcomplex

slider_sri_lanka_super_tour_68

Dag 06: In de tempel bevinden zich prachtige beelden

slider_sri_lanka_super_tour_69

Dag 06: We zien mensen bidden en offers brengen

slider_sri_lanka_super_tour_70

Dag 06: In de Tempel van de Tand vindt dagelijks een ceremonie plaats

slider_sri_lanka_super_tour_71

Dag 06: De kandydrummers begeleiden de priesters naar de heilige tempel

slider_sri_lanka_super_tour_72

Dag 06: Het heilige Boeddhabeeld in de Tempel van de Tand

slider_sri_lanka_super_tour_73

Dag 07: Vandaag bezoeken we de schitterende botanische tuin in Peradeniya

slider_sri_lanka_super_tour_74

Dag 07: U kunt rustig rondwandelen door het park ...

slider_sri_lanka_super_tour_75

Dag 07 ... en genieten van alle prachtige bloemen, bomen en planten

slider_sri_lanka_super_tour_76

Dag 07: Eén van de bekendste attracties is het orchideeënhuis

slider_sri_lanka_super_tour_77

Dag 07: U vindt hier meer dan 300 verschillende soorten orchideeën

slider_sri_lanka_super_tour_78

Dag 07: 's Avonds bezoeken we een spectaculaire culturele dansshow

slider_sri_lanka_super_tour_79

Dag 07: De danseressen bewegen sierlijk op het ritme van de trommels

slider_sri_lanka_super_tour_80

Dag 07: Tijdens deze wervelende show komen diverse dansen voorbij

slider_sri_lanka_super_tour_81

Dag 08: We gaan vandaag een theeplantage bezoeken

slider_sri_lanka_super_tour_82

Dag 08: We zien de theepluksters aan het werk

slider_sri_lanka_super_tour_83

Dag 08: Vervolgens zien we hoe de blaadjes worden verwerkt tot thee

slider_sri_lanka_super_tour_84

Dag 08: Vervolgens maken we een prachtige treinreis

slider_sri_lanka_super_tour_85

Dag 08: De treinreis gaat van Nanu-Oya naar Ella

slider_sri_lanka_super_tour_86

Dag 08: Geniet van het uitzicht over de vele theeplantages

slider_sri_lanka_super_tour_87

Dag 10: 's Morgens bezoeken we de Skanda Tempel in Kataragama

slider_sri_lanka_super_tour_88

Dag 10: Dit is een hindoeïstisch en boeddhistisch tempelcomplex

slider_sri_lanka_super_tour_89

Dag 11: Onderweg kunnen we de beroemde paalvissers aan het werk zien

slider_sri_lanka_super_tour_90

Dag 11: Een paalvisser, verderop zitten zijn collega's nog te vissen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_sri_lanka_super_tour_01
slider_sri_lanka_super_tour_02
slider_sri_lanka_super_tour_03
slider_sri_lanka_super_tour_04
slider_sri_lanka_super_tour_05
slider_sri_lanka_super_tour_06
slider_sri_lanka_super_tour_07
slider_sri_lanka_super_tour_08
slider_sri_lanka_super_tour_09
slider_sri_lanka_super_tour_10
slider_sri_lanka_super_tour_11
slider_sri_lanka_super_tour_12
slider_sri_lanka_super_tour_13
slider_sri_lanka_super_tour_14
slider_sri_lanka_super_tour_15
slider_sri_lanka_super_tour_16
slider_sri_lanka_super_tour_17
slider_sri_lanka_super_tour_18
slider_sri_lanka_super_tour_19
slider_sri_lanka_super_tour_20
slider_sri_lanka_super_tour_21
slider_sri_lanka_super_tour_22
slider_sri_lanka_super_tour_23
slider_sri_lanka_super_tour_24
slider_sri_lanka_super_tour_25
slider_sri_lanka_super_tour_26
slider_sri_lanka_super_tour_27
slider_sri_lanka_super_tour_28
slider_sri_lanka_super_tour_29
slider_sri_lanka_super_tour_30
slider_sri_lanka_super_tour_31
slider_sri_lanka_super_tour_32
slider_sri_lanka_super_tour_33
slider_sri_lanka_super_tour_34
slider_sri_lanka_super_tour_35
slider_sri_lanka_super_tour_36
slider_sri_lanka_super_tour_37
slider_sri_lanka_super_tour_38
slider_sri_lanka_super_tour_39
slider_sri_lanka_super_tour_40
slider_sri_lanka_super_tour_41
slider_sri_lanka_super_tour_42
slider_sri_lanka_super_tour_43
slider_sri_lanka_super_tour_44
slider_sri_lanka_super_tour_45
slider_sri_lanka_super_tour_46
slider_sri_lanka_super_tour_47
slider_sri_lanka_super_tour_48
slider_sri_lanka_super_tour_49
slider_sri_lanka_super_tour_50
slider_sri_lanka_super_tour_51
slider_sri_lanka_super_tour_52
slider_sri_lanka_super_tour_53
slider_sri_lanka_super_tour_54
slider_sri_lanka_super_tour_55
slider_sri_lanka_super_tour_56
slider_sri_lanka_super_tour_57
slider_sri_lanka_super_tour_58
slider_sri_lanka_super_tour_59
slider_sri_lanka_super_tour_60
slider_sri_lanka_super_tour_61
slider_sri_lanka_super_tour_62
slider_sri_lanka_super_tour_63
slider_sri_lanka_super_tour_64
slider_sri_lanka_super_tour_65
slider_sri_lanka_super_tour_66
slider_sri_lanka_super_tour_67
slider_sri_lanka_super_tour_68
slider_sri_lanka_super_tour_69
slider_sri_lanka_super_tour_70
slider_sri_lanka_super_tour_71
slider_sri_lanka_super_tour_72
slider_sri_lanka_super_tour_73
slider_sri_lanka_super_tour_74
slider_sri_lanka_super_tour_75
slider_sri_lanka_super_tour_76
slider_sri_lanka_super_tour_77
slider_sri_lanka_super_tour_78
slider_sri_lanka_super_tour_79
slider_sri_lanka_super_tour_80
slider_sri_lanka_super_tour_81
slider_sri_lanka_super_tour_82
slider_sri_lanka_super_tour_83
slider_sri_lanka_super_tour_84
slider_sri_lanka_super_tour_85
slider_sri_lanka_super_tour_86
slider_sri_lanka_super_tour_87
slider_sri_lanka_super_tour_88
slider_sri_lanka_super_tour_89
slider_sri_lanka_super_tour_90
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Sri Lanka Super Tour

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-RT-08
 • 15 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen