Kanchanaburi Avontuur

3 Days

Kanchanaburi Avontuur

Het Kanchanaburi Avontuur is een 3 daagse “bouwsteenmodule” vanuit Bangkok.

We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak.

Vervolgens bezoeken we de wereldberoemde Bridge over the River Kwai en maken een schitterende treinrit met een boemeltrein over de oude houten viaducten langs de Kwai Rivier.

De volgende dag gaan we heerlijk zwemmen en genieten van de overweldigende natuur en watervallen van het Erawan National Park.

Tot slot bezoeken we de Hellfire Pass.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Thailand kunt bespreken

Dit programma is te combineren met één van onze andere bouwsteenmodules in Thailand. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Kanchanaburi Avontuur – Dagelijks vertrek vanuit onze Bangkok Hotels

  • Bangkok
  • 2
  • I-KAN-02
  • 3 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Damnoen Saduak - drijvende marktVroeg in de ochtend vertrekken we naar de befaamde drijvende markt van Damnoen Saduak. De drijvende markt ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke excursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de ‘Bridge over the River Kwai’ en de beruchte ‘dodenspoorlijn’. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur volgt de lunch. Hierna bezoeken we eerst het JEATH-museum.

Het JEATH-museum is een openluchtmuseum, gelegen bij de Wat Chaichumphon. De naam zelf is een afkorting. Deze is samengesteld uit de eerste letters van de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. Krijgsgevangenen uit Engeland, Australië en Holland bouwden mee aan de Death Railway, de dodenspoorlijn. Japan oefende de controle uit over deze krijgsgevangenen. Het eerste, wat na aankomst is te zien, is een precies nagebouwde woonbarak uit bamboe. Deze barak was bestemd voor de krijgsgevangenen. Hierin zijn foto’s en schilderijen geëxposeerd. Deze zijn afkomstig van gevangenen van destijds of gemaakt door de Thais. Aanvankelijk hadden de Japanners tegen het maken van foto’s geen bezwaar. Later verboden ze hun gevangenen ook maar iets te vereeuwigen; ze waren er bang voor dat hun slechte behandeling van het (krijgs) gevangenen tijdens de bouw van de dodenspoorbaan bekend zou raken. Ook vindt u krantenartikelen over en interviews met vroegere krijgsgevangenen en hun familie en vrienden. Daarin staan de wrede omstandigheden beschreven waar aan de gevangenen blootstonden. Tenslotte zijn er verschillende dingen te zien, zoals pistolen, messen, helmen, veldflessen en dergelijke meer. Ook ligt er nog een grote bom die destijds bestemd was om de brug over de River Kwai te vernietigen en op die manier de aanvoerroute van het Japanse leger tussen Thailand en Burma een halt toe te roepen.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de brug, de River Kwai Bridge. U kunt hier schitterende foto’s maken. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen.

Tot slot gaan we naar het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein, over de oude spoorlijn, wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houd uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

In de middag gaan we verder naar het Royal River Kwai Resort, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen in het prachtige zwembad.

Overnachting in het Royal River Kwai Resort.

Lunch
Hotel

Kanchanaburi - Erawan National ParkNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Kaeng Lawa grotten. In deze grotten kunt u genieten van de prachtige stalagmieten en stalactieten.

Hierna gaan we verder naar het Erawan National Park, waar een bezoek gebracht wordt aan de Erawan waterval. Deze waterval bestaat uit 7 levels, het water valt in totaal 1500 meter naar beneden via een soort trappensysteem. De omgeving bestaat uit een prachtige natuur vol bomen en orchideeën. Indien u wilt dan kunt u helemaal naar de 7de waterval lopen via een pad dwars door het bos. De meeste mensen beperken zich tot de 3de level. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Wees niet bang, de vissen zwemmen hier gewoon rond. De kleinere visjes komen nieuwsgierig dichterbij en sabbelen aan uw lichaam. Tijdens de oorlog maakten dit soort visjes de wonden van de krijgsgevangen schoon. Dit is werkelijk een schitterende ervaring.

Uiteraard kunt u hier ook heerlijk wandelen en genieten van de overweldigende natuur. Ongeveer 78% van het park is bedekt met dichte bossen. In het park leven verschillende zoogdieren, reptielen en vogels. Indien u geluk heeft dan kunt u een glimp opvangen van een olifant, een aap, een vliegende eekhoorn, een adelaar of een varaan.

Na de lunch volgt de transfer naar de pier. De River Kwai Jungle Rafts zijn namelijk alleen per boot te bereiken. Per traditionele Thaise longtailboot varen we in circa 15 minuten naar de Jungle Rafts.

Deze bijzondere accommodatie is gelegen op een schitterende locatie, midden op de Kwai Noi rivier. Er is geen elektriciteit in dit uit hout en bamboe vervaardigde, op houten vlotten gebouwde ‘floatel’. ’s Avonds is het er dan ook bijzonder sfeervol als de olielampjes aangaan.

Totaal zijn er bijna 100 kamers in twee drijvende vleugels. De eenvoudige kamers hebben een tafeltje met een olielamp en een eigen badkamer met wastafel/douche (lauw water) en toilet. Daarnaast hangen op de loopveranda, voor de kamers, hangmatten waarin u tussen de bloemen en planten heerlijk kunt relaxen. Iedere vleugel heeft zijn eigen restaurant, danstheater en een bar, waar u gezellig een drankje kunt drinken.

Nadat we hebben ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen bij uw drijvende huisje. Het diner is inbegrepen.

’s Avonds gaan we in het theater genieten van traditionele Mon-dansen.

Overnachting op de River Kwai Jungle Rafts.

Ontbijt, Lunch, Diner
Floatel

Kanchanaburi - Hellfire Pass Memorial MuseumNa het ontbijt gaan we naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire Pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling van foto’s, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door het bergland en de jungle heen.

Onder leiding van een ervaren gids gaat u hier een door mensen uitgehouwen bergpas verkennen. Lunch inbegrepen.

De Hellfire Pass is gelegen in de Tenasserim Hills. Dit berglandschap was het moeilijkste stuk van de Birma spoorlijn. De Japanners lieten de dwangarbeiders en krijgsgevangenen met de hand de rotsen weghakken om de spoorlijn door heen te laten gaan. Vanuit het museum wandelen door de jungle naar beneden om bij deze locatie te komen.

Tegen de avond aankomst bij het treinstation of een hotel in Bangkok. Hier eindigt deze tour.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt, Lunch

Kaart Kanchanaburi Avontuur

Kanchanaburi Avontuur - 3 Dagen - I-KAN-02

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 66
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 68

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 12 april 2024 t/m 16 april 2024: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 29 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal River Kwai Resort – Kanchanaburi van 12 april 2025 t/m 16 april 2025: € 15 per persoon / per nacht

Kanchanaburi - River Kwai Jungle Rafts
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Damnoen Saduak - drijvende markt
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - River Kwai Bridge
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijn
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
Erawan National Park
slider_kanchanaburi_avontuur_01

Tijdens deze reis gaan we op avontuur in de provincie Kanchanaburi

slider_kanchanaburi_avontuur_02

Dag 01: We beginnen met een bezoek aan de drijvende markt

slider_kanchanaburi_avontuur_03

Dag 01: De drijvende markt van Damnoen Saduak ligt ong 80km van Bangkok

slider_kanchanaburi_avontuur_04

Dag 01: Geniet hier van alle geuren en kleuren

slider_kanchanaburi_avontuur_05

Dag 01: Optioneel kunt u een bootje huren en u laten rondvaren over de markt

slider_kanchanaburi_avontuur_06

Dag 01: De brug over de river Kwai is het symbool van de Brima spoorlijn

slider_kanchanaburi_avontuur_07

Dag 01: U kunt over deze brug heen wandelen

slider_kanchanaburi_avontuur_08

Dag 01: Op de brug zijn uitkijkpunten gemaakt

slider_kanchanaburi_avontuur_09

Dag 01: Ook vanaf de kant heeft u een goed zicht op de brug

slider_kanchanaburi_avontuur_10

Dag 01: Tot slot maken we een treinreis over de dodenspoorlijn

slider_kanchanaburi_avontuur_11

Dag 01: Vanuit de trein kunt u genieten van een fantastisch uitzicht

slider_kanchanaburi_avontuur_12

Dag 01: De trein rijdt langs de River Kwai

slider_kanchanaburi_avontuur_13

Dag 01: We rijden over de houten viaducten

slider_kanchanaburi_avontuur_14

Dag 02: Vandaag gaan we een bezoek brengen aan het Erawan National Park

slider_kanchanaburi_avontuur_15

Dag 02: In dit Nationaal Park ligt de Erawan waterval

slider_kanchanaburi_avontuur_16

Dag 02: Deze waterval bestaat uit 7 verschillende levels

slider_kanchanaburi_avontuur_17

Dag 02: Via een pad door de jungle kunt u helemaal naar de 7de level gaan

slider_kanchanaburi_avontuur_18

Dag 02: Vergeet uw zwemkleding niet, want u kunt hier heerlijk zwemmen

slider_kanchanaburi_avontuur_19

Dag 02: Neem een douche in een waterval, wat een ervaring

slider_kanchanaburi_avontuur_20

Dag 02: U kunt zelf bepalen tot welke level u wilt gaan

slider_kanchanaburi_avontuur_21

Dag 02: Heerlijk genieten bij de Erawan Waterval

slider_kanchanaburi_avontuur_22

Dag 02: Het Erawan National Park, wat een fantastische locatie

slider_kanchanaburi_avontuur_23

Dag 02: Het Erawan National Park moet u gezien hebben

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_kanchanaburi_avontuur_01
slider_kanchanaburi_avontuur_02
slider_kanchanaburi_avontuur_03
slider_kanchanaburi_avontuur_04
slider_kanchanaburi_avontuur_05
slider_kanchanaburi_avontuur_06
slider_kanchanaburi_avontuur_07
slider_kanchanaburi_avontuur_08
slider_kanchanaburi_avontuur_09
slider_kanchanaburi_avontuur_10
slider_kanchanaburi_avontuur_11
slider_kanchanaburi_avontuur_12
slider_kanchanaburi_avontuur_13
slider_kanchanaburi_avontuur_14
slider_kanchanaburi_avontuur_15
slider_kanchanaburi_avontuur_16
slider_kanchanaburi_avontuur_17
slider_kanchanaburi_avontuur_18
slider_kanchanaburi_avontuur_19
slider_kanchanaburi_avontuur_20
slider_kanchanaburi_avontuur_21
slider_kanchanaburi_avontuur_22
slider_kanchanaburi_avontuur_23
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Kanchanaburi Avontuur