Bangkok naar Chiang Mai

7 Days

Bangkok naar Chiang Mai

Bangkok naar Chiang Mai is een 7 daagse rondreis in Thailand.

Deze reis gaat vanuit Bangkok met de nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai. Passagiers kunnen kiezen tussen boven- en onderbedden, met gordijnen voor privacy. Daarnaast zijn er moderne toiletten en een restauratiewagon met lekkere en goedkope Thaise gerechten. De nachttrein is een geweldige manier om de schilderachtige platteland van Thailand te ervaren en andere reizigers te ontmoeten.

Vanuit Chiang Mai maakt u een trekking in het Mae Taeng district, een opwindend avontuur. Op de eerste dag van de trektocht bezoekt u het Akha-dorp waar u leert over de Akha-stam en hun manier van leven. U kunt ook hun voedsel, cultuur en tradities ervaren. Na het bezoek gaat u naar het dorp Muengkeed waar u de nacht zult doorbrengen.

De volgende dag neemt u deel aan activiteiten voor de verzorging van olifanten, zoals het voeren en wassen van de olifanten. U zult ook leren over de inspanningen voor olifantenbescherming in het gebied. Na de sessie voor de verzorging van olifanten gaat u op een spannend raftingavontuur op de Mae Taeng-rivier. Het is een opwindende manier om het trekavontuur af te sluiten terwijl u geniet van het prachtige landschap om u heen. 

LET OP: DE TREKKING OP DAG 03 & DAG 04 IS EEN ZWAAR PROGRAMMA

Hierna keert u terug naar Chiang Mai. De stad biedt adembenemende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis, fascinerende cultuur en spiritualiteit. Bezoekers kunnen genieten van levendige nachtmarkten, lokale gerechten en unieke ambachten. De stad is een centrum voor traditionele Thaise ambachten, waaronder zijde- en katoenweven, zilversmeden en houtsnijwerk. Met een samlor (fietstaxi) bezoeken we enkele prachtige bezienswaardigheden in de stad. Chiang Mai is een must-visit voor een meeslepende culturele en reiservaring in Thailand.

Uw eigen Thailand reis samenstellen

Uiteraard kunt u het hotel in dit programma wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Chiang Mai.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Thailand te bespreken

Dit programma is te combineren met één van onze andere bouwsteenmodules. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Bangkok naar Chiang Mai – Dagelijks vertrek vanuit al onze Bangkok Hotels

  • Bangkok
  • 2
  • I-CNX-18
  • 7 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

NachttreinAan het einde van de middag transfer naar het Bang Sue Grand treinstation van Bangkok.

Hier vertrekt de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Nachttrein
Dag 02 :
Chiang Mai

Royal Peninsula Hotel - Chiang MaiVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Chiang Mai. Hier staat de lokale chauffeur u op te wachten. U herkent de chauffeur aan een bordje met uw naam erop vermeld. Transfer naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Het White Boutique Hotel & Spa is centraal gelegen in Chiang Mai. De Chiang Mai Night Bazaar en de Anusarn Market liggen op loopafstand van dit hotel. Hier kunt u perfect winkelen en dineren. Uiteraard kunt u ook heerlijk gaan relaxen bij het zwembad van het hotel.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel Noord-Thais diner (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Hotel

Mae Tang - trekkingNa het ontbijt verlaten we Chiang Mai en rijden in noordelijke richting naar het Mae Taeng district.

Onderweg bezoeken we een dorpje van de Akha bergstam. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma, aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat, wat gepaard gaat met hevige schermutselingen met de militaire Birmaanse regering. De Akha spreken een eigen taal. Na aankomst in het Akha dorp zullen we kennismaken met hun manier van leven. We zien de van bamboe en teakhout gebouwde huisjes.

Na de lunch maken we een wandeltocht door het berglandschap in de omgeving van Muengkeed Village. Tijdens deze wandeltocht kunt u genieten van het prachtige landschap. Het einddoel voor vandaag is een dorpje aan de Mae Taeng rivier.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen en zwemmen in de Mae Taeng rivier.

In het regen- en winterseizoen kunt u ’s avonds genieten van de duizenden vuurvliegjes.

Diner en overnachting in een dorpje langs de Mae Taeng rivier.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Mae Tang - Elephant CareVandaag gaan we, na het ontbijt, olifanten verzorgen. Er vinden hier GEEN ritjes op een olifant plaats en ook geven de olifanten GEEN shows! We gaan met ze baden en geven ze te eten. Kortom een onvergetelijke belevenis.

We beginnen met het kennismaken met de olifanten. Tijdens deze interactie met de olifanten kunt u prachtige foto’s maken.

Om het vertrouwen van de olifanten te winnen gaan we ze lekker verwennen. We geven ze voedsel, waar de olifanten van zullen smullen.

Vervolgens wandelen we met de olifanten naar de rivier, In de rivier gaan we baden met de olifanten. U kunt ze lekker schoonschrobben en met ze spelen in het verkoelende water.

Let Op: Omdat de olifanten een eigen wil hebben en vrij zijn om te gaan kunnen wij de tijdsduur met de olifanten niet garanderen. De ene keer hebben ze zin om te baden en blijven ze lang in het water, de andere keer hebben ze minder zin en zal het baden met de olifanten korter duren. Er wordt geen dwang uitgeoefend om de olifanten op een bepaalde plaats te houden.

Na de lunch maken we een wandeltocht, voornamelijk bergafwaarts, naar een waterval. Bij deze waterval zullen we stoppen om te rusten. Ook krijgt u hier de gelegenheid om te zwemmen en te relaxen.

Tot slot gaan we raften. Het Mae Taeng district is de perfecte locatie om een spectaculaire rafttocht te maken in dit bergachtige landschap. De Engelssprekende staff neemt eerst de veiligheidsvoorschriften met u door, want veiligheid staat voorop tijdens de rafttocht. Beleef een unieke en onvergetelijke reis door de weelderige jungle. Onderweg komen we diverse stroomversnellingen tegen. Vooral tijdens het regenseizoen van augustus t/m oktober stijgt het rivierwater, zodat dit de beste periode is om te raften. Het water stroomt dan sneller naar beneden, met eindeloze stroomversnellingen.

Na het raften reizen we terug naar Chiang Mai.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 05 :
Chiang Mai

Bo SangOntbijt. Vandaag heeft u een vrije dag. Laat al uw belevenissen tot nu toe nog eens de revue passeren.

Ga winkelen, vergeet niet af te dingen! Ook kunt u natuurlijk lekker aan het zwembad relaxen en bijkomen van de voorafgaande indrukwekkende dagen. Wat niet gemist mag worden tijdens een bezoek aan Chiang Mai is de befaamde Night Bazaar. Deze bazaar is gelegen aan de Chang Klan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Het is hier een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Wat Chedi LuangNa het ontbijt gaan we een unieke stadstour maken met een samlor, een driewielige fietstaxi. U zit lekker achterin terwijl de chauffeur op de pedalen gaat staan.

De eerste stop is bij de Chai Mongkol Tempel. Deze tempel is populair bij de Thaise bevolking. Het is één van de oudste kloosters in de stad. De tempel is gebouwd tijdens het bewind van Koning Tilokkarai (Lanna koninkrijk).

Hierna gaan we verder naar de Warorot markt, dit is één van de grootste markten in Chiang Mai. Op deze markt wordt van alles te koop aangeboden.

Vervolgens bezoeken we Bupparam Tempel. De chedi van deze tempel is meer dan 4 eeuwen oud en is gebouwd in een Birmese Mon stijl.

De volgende stop is bij de Chedi Luang Tempel. Deze boeddhistische tempel dateert uit de 14e eeuw.

Tot slot bezoeken we de Phra Singh Tempel. Deze tempel, gebouwd in de Lanna stijl, dateert uit de 14e eeuw. In deze periode was Chiang Mai de hoofdstad van het Lanna koninkrijk.

Overnachting in het White Boutique Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze tour.

U bent NIET gebonden aan het White Boutique Hotel & Spa in dit programma, u kunt dit hotel veranderen naar één van onze andere hotels in Chiang Mai. Via de volgende link kunt u de hotels vergelijken >>> Chiang Mai hotels

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Kaart Bangkok naar Chiang Mai

Bangkok - Chiang Mai Tour - I-CNX-18

1-persoonskamer toeslag:


  • 20 februari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 92
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 95

Hoogseizoentoeslag hotel + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 01 november 2024 t/m 27 december 2024: € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 28 december 2024 t/m 02 januari 2025: € 13 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het White Boutique Hotel & Spa – Chiang Mai van 03 januari 2025 t/m 28 februari 2025: € 7,50 per persoon / per nacht

Chiang Mai - Bergstammen
Bangkok - Hua Lamphong treinstation
Bangkok - Hua Lamphong treinstation
Bangkok - Hua Lamphong treinstation
Bangkok - Hua Lamphong treinstation
Nachttrein
Chiang Mai - treinstation
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Royal Peninsula Hotel - Chiang Mai
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Kanthoke Diner
Chiang Mai - Bergstam
Chiang Mai - Bergstam
Chiang Mai - Bergstam
Chiang Mai - Bergstam
Mae Tang - Trekking
Mae Tang - Trekking
Mae Tang - Trekking
Mae Tang - Trekking
Mae Tang - Trekking
Mae Tang - Trekking
Mae Tang
Mae Tang
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang - Elephant Care
Mae Tang
Mae Tang - Waterval
Mae Tang - Waterval
Mae Tang - Raften
Mae Tang - Raften
Mae Tang - Raften
Mae Tang - Raften
Mae Tang - Raften
slider_bangkok_chiang_mai_tour_01

De Bangkok-Chiang Mai Tour, een afwisselend programma

slider_bangkok_chiang_mai_tour_02

Dag 01: 's Middags transfer naar het treinstation van Bangkok

slider_bangkok_chiang_mai_tour_03

Dag 01: U kunt nog even wat eten of drinken op het treinstation

slider_bangkok_chiang_mai_tour_04

Dag 01: Vervolgens is het tijd geworden om aan boord ...

slider_bangkok_chiang_mai_tour_05

Dag 01: ... te gaan van de nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai

slider_bangkok_chiang_mai_tour_06

Dag 01: 's Avonds worden de stoelen omgevormd tot slaapplaatsen

slider_bangkok_chiang_mai_tour_07

Dag 02: Vroeg in de ochtend aankomst in Chiang Mai

slider_bangkok_chiang_mai_tour_08

Dag 02: Hierna volgt de transfer naar het Royal Peninsula Hotel

Dag 02: Hierna volgt de transfer naar het Royal Peninsula Hotel

slider_bangkok_chiang_mai_tour_09

Dag 02: Na het incheceken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_bangkok_chiang_mai_tour_10

Dag 02: U kunt relaxen en ontspannen bij het zwembad

slider_bangkok_chiang_mai_tour_11

Dag 02: 's Avonds kunt u een bezoek brengen aan de avondmarkt

slider_bangkok_chiang_mai_tour_12

Dag 02: Hier vindt u volop gezelligheid

slider_bangkok_chiang_mai_tour_13

Dag 02: U kunt eindeloos rondslenteren langs de vele marktkraampjes

slider_bangkok_chiang_mai_tour_14

Dag 02: Optioneel kunt deelnemen aan het Khantoke Dinner

slider_bangkok_chiang_mai_tour_17

Dag 03: We bezoeken een dorpje van één van de bergstammen

slider_bangkok_chiang_mai_tour_18

Dag 03: In het dorp kunt u kennismaken met de lokale bewoners

slider_bangkok_chiang_mai_tour_19

Dag 03: Wandel rustig rond in het dorpje

slider_bangkok_chiang_mai_tour_20

Dag 03: De bergstammen spreken een eigen taal

slider_bangkok_chiang_mai_tour_21

Dag 03: Na de lunch maken we een pittige trekking

slider_bangkok_chiang_mai_tour_22

Dag 03: Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van de prachtige natuur

slider_bangkok_chiang_mai_tour_23

Dag 03: Onderweg zien we de huisjes tegen de bergen aan liggen

slider_bangkok_chiang_mai_tour_24

Dag 03: Aankomst in het dorpje langs de Mae Tang rivier

slider_bangkok_chiang_mai_tour_25

Dag 03: Op deze lokatie gaan we overnachten, verwacht hier ...

slider_bangkok_chiang_mai_tour_26

Dag 03: ... geen luxe, we gaan back to basic

slider_bangkok_chiang_mai_tour_27

Dag 03: De rest van de dag kunt u vrij besteden

slider_bangkok_chiang_mai_tour_28

Dag 03: U kunt bijvoorbeeld een verkoelende duik nemen in de rivier

slider_bangkok_chiang_mai_tour_29

Dag 04: Vandaag gaan we, na het ontbijt, olifanten verzorgen

slider_bangkok_chiang_mai_tour_30

Dag 04: U kunt hier GEEN ritjes maken en ook geven ze GEEN shows!

slider_bangkok_chiang_mai_tour_31

Dag 04: We geven de olifanten lekkere hapjes

Dag 04: We beginnen met het kennismaken met de olifanten

slider_bangkok_chiang_mai_tour_32

Dag 04: We geven de olifanten lekkere hapjes

slider_bangkok_chiang_mai_tour_33

Dag 04: Maak prachtige foto's, terwijl u de olifanten voedsel aanbiedt

slider_bangkok_chiang_mai_tour_34

Dag 04: Vervolgens wandelen we met de olifanten naar de rivier

slider_bangkok_chiang_mai_tour_35

Dag 04: U mag de olifanten hier schoonschrobben

slider_bangkok_chiang_mai_tour_36

Dag 04: Al dat geschrob vinden de olifanten heerlijk

slider_bangkok_chiang_mai_tour_37

Dag 04: Hierna gaan we het water in om met de olifanten te baden

slider_bangkok_chiang_mai_tour_38

Dag 04: Het baden met de olifanten, wat een belevenis

slider_bangkok_chiang_mai_tour_39

Dag 04: Nog even een foto maken met deze prachtige dieren

slider_bangkok_chiang_mai_tour_40

Dag 04: We moeten helaas al weer afscheid nemen van de olifanten

slider_bangkok_chiang_mai_tour_41

Dag 04: Na de lunch maken we een prachtige wandeltocht

slider_bangkok_chiang_mai_tour_42

Dag 04: We wandelen naar een waterval, waar we ...

slider_bangkok_chiang_mai_tour_43

Dag 04: ... even kunnen zwemmen en relaxen

slider_bangkok_chiang_mai_tour_44

Dag 04: Tot slot gaan we nog een prachtige rafttocht maken

slider_bangkok_chiang_mai_tour_45

Dag 04: In een rubberboot maken we een unieke reis ...

slider_bangkok_chiang_mai_tour_46

Dag 04: ... door de weelderige jungle

slider_bangkok_chiang_mai_tour_47

Dag 04: In iedere boot zit een ervaren begeleider die de rivier goed kent

slider_bangkok_chiang_mai_tour_48

Dag 04: Onderweg passeren we diverse stroomversnellingen

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_bangkok_chiang_mai_tour_01
slider_bangkok_chiang_mai_tour_02
slider_bangkok_chiang_mai_tour_03
slider_bangkok_chiang_mai_tour_04
slider_bangkok_chiang_mai_tour_05
slider_bangkok_chiang_mai_tour_06
slider_bangkok_chiang_mai_tour_07
slider_bangkok_chiang_mai_tour_08
slider_bangkok_chiang_mai_tour_09
slider_bangkok_chiang_mai_tour_10
slider_bangkok_chiang_mai_tour_11
slider_bangkok_chiang_mai_tour_12
slider_bangkok_chiang_mai_tour_13
slider_bangkok_chiang_mai_tour_14
slider_bangkok_chiang_mai_tour_17
slider_bangkok_chiang_mai_tour_18
slider_bangkok_chiang_mai_tour_19
slider_bangkok_chiang_mai_tour_20
slider_bangkok_chiang_mai_tour_21
slider_bangkok_chiang_mai_tour_22
slider_bangkok_chiang_mai_tour_23
slider_bangkok_chiang_mai_tour_24
slider_bangkok_chiang_mai_tour_25
slider_bangkok_chiang_mai_tour_26
slider_bangkok_chiang_mai_tour_27
slider_bangkok_chiang_mai_tour_28
slider_bangkok_chiang_mai_tour_29
slider_bangkok_chiang_mai_tour_30
slider_bangkok_chiang_mai_tour_31
slider_bangkok_chiang_mai_tour_32
slider_bangkok_chiang_mai_tour_33
slider_bangkok_chiang_mai_tour_34
slider_bangkok_chiang_mai_tour_35
slider_bangkok_chiang_mai_tour_36
slider_bangkok_chiang_mai_tour_37
slider_bangkok_chiang_mai_tour_38
slider_bangkok_chiang_mai_tour_39
slider_bangkok_chiang_mai_tour_40
slider_bangkok_chiang_mai_tour_41
slider_bangkok_chiang_mai_tour_42
slider_bangkok_chiang_mai_tour_43
slider_bangkok_chiang_mai_tour_44
slider_bangkok_chiang_mai_tour_45
slider_bangkok_chiang_mai_tour_46
slider_bangkok_chiang_mai_tour_47
slider_bangkok_chiang_mai_tour_48
previous arrow
next arrow
Shadow

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Bangkok naar Chiang Mai