Mahout Training – Olifanten Verzorgen

1 Days

Mahout Training – Olifanten Verzorgen

Deze Mahout trainers cursus is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de Aziatische olifant. We leren over het gedrag en de levensstijl van deze olifanten. Hier vindt u GEEN ritjes op een olifant, ook geven de olifanten GEEN shows. Deze ecotoerisme projecten zijn opgericht om het welzijn van de olifanten in Thailand te verbeteren. In het park leven op dit moment diverse verwaarloosde olifanten in vrijheid. Ze worden met liefde en respect behandeld en mogen zo van hun oude dag genieten. We gaan baden met de olifanten en u leert hoe de olifant onder controle te krijgen als een Mahout.

Dagelijks vertrek vanuit onze Chiang Mai hotels

  • Chiang Mai
  • 2
  • E-CNX-22
  • ongeveer: 07.00 - 13.30 uur

Programma

U wordt opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en we vertrekken naar een Elephant Sanctuary in de omgeving van Muengkeed Village (Mae Taeng). Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap vol heuvels, bossen en boerderijen.

Na aankomst in het olifantenkamp krijgt u van de trainer uw mahoutkleding uitgereikt, deze kleding mag vies worden. Hierna krijgt u allerlei informatie over de Thaise olifanten. Veiligheid is uiteraard het belangrijkste item. U wordt geleerd hoe u veilig met een olifant kunt omgaan. We leren enkele basis olifantentermen, zodat de olifanten u kunnen begrijpen. Ook maken we medicijnen van kruiden voor de olifanten.

Nadat u heeft kennisgemaakt met de olifant kunt u hem suikerriet voeren en schitterende foto’s maken samen met de olifanten.

Vervolgens kunt u de olifant wassen in de rivier, een leuke ervaring. U kunt dus als het ware in bad gaan met een olifant. U kunt heerlijk met ze spelen in het water en ze lekker schoonschrobben.

Het is helaas al weer tijd. U moet de mahoutkleding weer inleveren. Er zijn douches aanwezig waar u zich kunt opfrissen.

Nadat we afscheid hebben genomen van de olifanten en de mahouts keren we weer terug naar Chiang Mai.

Lunch

Mahout Training - Olifanten Verzorgen halve dag - E-CNX-22

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Mahout Training – Olifanten Verzorgen