Bali Overland Tour - 5 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 229
 
va € 188
 
va € 165

Bali Overland Tour

De Bali Overland Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee u uw eigen reis naar Bali kunt samenstellen. Tijdens deze 5 daagse reis bezoekt u diverse interessante bezienswaardigheden op Bali, zoals de rijstterrassen bij Jatiluwih. Bij Bedugul bezoekt de Pura Ulun Danu Bratan. Vanuit Lovina bezoekt u een Boeddhistische tempel en een heetwaterbron. Onderweg naar Candidasa bezoekt u de prachtige tempels Pura Kehen en de Goa Lawah. Via Ubud eindigt deze tour in Zuid-Bali.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar één van onze andere hotels in Lovina, Candidasa en of Ubud. Na afloop van dit programma kunt u uw reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

U kunt deze reis combineren met één van onze andere bouwsteenmodules. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw reis naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op onze reisburo in Maarssen.

Bali Overland Tour – Dagelijks vertrek vanuit uw hotel in Zuid-Bali

Bali - Git Git watervalDeze tour start vanuit uw hotel in Nusa Dua, Sanur, Kuta, Jimbaran of Seminyak.

Vroeg in de morgen wordt u opgehaald voor de tour die start met het bezoek aan Alas Kedaton apen jungle, hier zijn buiten de apen ook grote fruitplantages zien. Hierna bezoeken we de vlinderfarm van Bali, hier ziet u de meest zeldzame vlinders in een prachtige groene omgeving.

We gaan verder naar Jatiluwih, hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de rijstterrassen. Deze rijstvelden behoren tot de mooiste van Bali. Het is gelegen op ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad Tabanan, op een hoogte van 850 meter. Overal om je heen ziet u rijstvelden- en terrassen.

Vervolgens gaan we verder naar de bergplaats Bedugul, gelegen op een hoogte van ongeveer 1200 meter. Hier bezoeken we een markt en gaan we naar de meest gefotografeerde tempel van Bali, de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, de meren en de rivieren. Het complex is gebouwd in 1633 en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru pagode, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Het Bratan meer staat bekend als een heilig bergmeer. Het altaar in de Pura Ulun Danu Bratan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar deze hoger gelegen tempel.

Onderweg naar Lovina bezoekt u nog de Git Git watervallen, welke aan Bali`s Noordkust is gelegen.

Na aankomst in het Aditya Beach Resort bent u de rest van de dag vrij. U kunt heerlijk relaxen aan het prachtige strand van Lovina.

Overnachting in het Aditya Beach Resort.

Hotel
Dag 02 :
Lovina

Banjar - Brahma Vihara-AramaNa het ontbijt heeft u de rest van de ochtend vrij om Lovina Beach te gaan ontdekken. Optioneel (niet inclusief) kunt u, vroeg in de ochtend, deelnemen aan de dolfijnentour.

In de middag beginnen we met een bezoek aan de prachtige Boeddhistische tempel “Brahma Vihara-Arama” in Banjar. Deze tempel uit 1969 behoort tot één van de grootste tempels van Bali. Het tempelcomplex is gelegen op een heuvel en doet qua bouwstijl denken aan de Borobudur. Vanuit het complex heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Vanwege de rustige ligging is het tempelcomplex de perfecte locatie om te mediteren. Via allerlei trappen komt u steeds hoger in het tempelcomplex. De tempel bestaat uit 5 belangrijke complexen. De eerste is de Uposatha Gara, welke is gelegen in het westelijke deel. U ziet hier Boeddhabeelden en vele kunstwerken over de geboorte van Boeddha. De tweede is de Dharmasala, gelegen in het oostelijke deel. Deze ruimte wordt gebruikt als conferentiekamer, hier kunnen de monniken studeren. De derde is de Stoepa, gelegen in het noordwestelijk van het tempelcomplex. De vierde is de Bodi, gelegen in het zuidwestelijk deel. Deze plaats symboliseert de overwinning van Boeddha, wanneer hij de eeuwige perfectie (nirvana) bereikt. De vijfde is de Kuti. Ook deze ruimte wordt door de monniken gebruikt om te studeren en te mediteren. Op het hoogste niveau van het tempelcomplex bevindt zich een prachtige tuin en een reusachtige stupa die gebouwd is in de vorm van de Borobudur.

Vervolgens gaan we naar de heilige hotspring “Air Panas“, gelegen in een mix van jungle en een tuin. U kunt hier even heerlijk baden want de temperatuur van het water is 38°C. (vergeet uw zwemkleding dus niet)

Overnachting in het Aditya Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Bangli - Pura KehenNa het ontbijt vertrekken we naar de bergachtige omgeving van Kintamani. Bij Penelokon (1450 Meter) heeft u een mooi uitzicht over het Batur meer, de berg Abang en de berg Batur met zijn zwarte lavavelden.

Vervolgens bezoeken we Pura Kehen tempel. Deze tempel is gevestigd in Bangli en gebouwd in de 11e eeuw. Om de tempel te betreden moet je eerst een trap oplopen.

Hierna rijden we verder naar de heilige vleermuistempel de Goa Lawah, vlakbij de kust van Padang Bai gelegen. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Ontbijt
Hotel

Klungkung - Kerta GosaNa het ontbijt starten we met een bezoek aan een authentiek Bali Aga dorp in Tenganan. Er wonen hier ongeveer 200 families. De Bali Aga hebben een sterke gemeenschapszin. Tot voor enige tijd werden er geen buitenstaanders toegelaten. Dit dorp is ook beroemd vanwege zijn ‘dubbele Ikat’ weeftechniek voor het maken van prachtige kledingstukken.

Vervolgens bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door de rechters harde en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wajang stijl.

Aan het eind van de middag bezoeken we houtsnijwerkfabriek in Mas. Hierna reizen we verder naar Ubud.

Overnachting in het Saren Indah Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar een hotel (u kunt zelf een hotel uitkiezen) in Zuid-Bali, bv KutaLegian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua. Hier eindigt deze tour.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

Wilt u langer in één van bovengenoemde plaatsen verblijven dan is dit uiteraard mogelijk. U kunt extra dagen invoegen in Lovina, Candidasa en/of Ubud. Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel veranderen naar een ander hotel of het kamertype upgraden.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Bali Overland Tour

Kaart Bali Overland Tour

Bali Overland Tour - 5 Dagen - I-BAL-06

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 27 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2022 t/m 30 juni 2023: € 119

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2022 t/m 30 september 2022: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 20 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2023 t/m 30 september 2023: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2022 t/m 15 september 2022: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2023 t/m 15 september 2023: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 01 augustus 2022 t/m 31 augustus 2022: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 22 december 2022 t/m 15 januari 2023: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 01 augustus 2023 t/m 31 augustus 2023: € 3,50 per persoon / per nacht

Goa Lawah tempel
Alas Kadeton
Alas Kadeton vlindertuin
jatiluwih rijstterrassen
jatiluwih rijstterrassen
jatiluwih rijstterrassen
Lokale markt Bedugul
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Git Git watervallen
Git Git watervallen
Git Git watervallen
Git Git watervallen
Lovina - Aditya Beach Resort
Lovina - Aditya Beach Resort
Lovina - Aditya Beach Resort
Lovina - dolfijnenspotten
Lovina - dolfijnenspotten
Lovina - Brahma Vihara-Arama
Lovina - Brahma Vihara-Arama
Lovina - Brahma Vihara-Arama
Lovina - Brahma Vihara-Arama
Lovina - Brahma Vihara-Arama
Lovina - Brahma Vihara-Arama
Air Panas
Air Panas
Air Panas
Air Panas
Lovina - Aditya Beach Resort
Lovina - Aditya Beach Resort
Batur vulkaan
Kehen Tempel
Kehen Tempel
Goa Lawah
Goa Lawah
Goa Lawah
Goa Lawah
Goa Lawah
Goa Lawah
Bali Aga dorp Tenganan
Bali Aga dorp Tenganan
Bali Aga dorp Tenganan
Bali Aga dorp Tenganan
Bali Aga dorp Tenganan
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Klungkung - Kerta Gosa
Ubud - Saren Indah hotel
Ubud - Saren Indah hotel
Ubud - Saren Indah hotel
Ubud - Saren Indah hotel
slider_bali_overland_tour_01

De Bali Overland Tour

slider_bali_overland_tour_02

Dag 01: We beginnen met een bezoek aan Alas Kedaton, de apen jungle

slider_bali_overland_tour_03

Dag 01: Hierna bezoeken we de vlindertuin

slider_bali_overland_tour_04

Dag 01: Hierna stoppen we bij Jatihluwih

slider_bali_overland_tour_05

Dag 01: Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de rijstterrassen

slider_bali_overland_tour_06

Dag 01: U kunt een stukje door de rijstterrassen wandelen

slider_bali_overland_tour_07

Dag 01: We bezoeken de lokale markt in Bedugul

slider_bali_overland_tour_08

Dag 01: Hierna bezoeken we de Pura Ulun Danu Bratan

slider_bali_overland_tour_09

Dag 01: Dit is één van de belangrijkste tempels op Bali

slider_bali_overland_tour_10

Dag 01: U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex

slider_bali_overland_tour_11

Dag 01: Er valt veel te ontdekken in het tempelcomplex

slider_bali_overland_tour_12

Dag 01: De Pura Ulun Danu Bratan is prachtig gelegen aan het Bratan meer

slider_bali_overland_tour_13

Dag 01: De indrukwekkende Pura Ulun Danu Bratan

slider_bali_overland_tour_14

Dag 01: Onderweg naar Lovina bezoeken we de Git Git Watervallen

slider_bali_overland_tour_15

Dag 01: U moet een stuk door de jungle wandelen om de waterval te bereiken

slider_bali_overland_tour_16

Dag 01: Zicht op de waterval

slider_bali_overland_tour_17

Dag 01: De Git Git Watervallen

slider_bali_overland_tour_18

Dag 01: We gaan inchecken in het Aditya Beach Resort in Lovina

slider_bali_overland_tour_19

Dag 01: Het restaurant heeft uitzicht op de zee

slider_bali_overland_tour_20

Dag 01: Het Aditya Beach Resort beschikt over een prachtig zwembad

slider_bali_overland_tour_21

Dag 02: Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie Dolfijnen spotten

slider_bali_overland_tour_22

Dag 02: We proberen deze fantastische dieren te spotten

slider_bali_overland_tour_23

Dag 02: In de middag bezoeken we de Brahma Vihara-Arama

slider_bali_overland_tour_24

Dag 02: Via allerlei trappen komt u steeds hoger in de Boeddhistische tempel

slider_bali_overland_tour_25

Dag 02: Geniet van de vele prachtige Boeddhabeelden in het complex

slider_bali_overland_tour_26

Dag 02: De Stupa, gelegen in het noordwestelijke deel van het tempelcomplex

slider_bali_overland_tour_27

Dag 02: Het tempelcomplex de Brahma Vihara-Arama is schitterend gelegen

slider_bali_overland_tour_28

Dag 02: Geniet van alle pracht en praal en het schitterende uitzicht

slider_bali_overland_tour_29

Dag 02: Vervolgens gaan we naar de heilige heetwaterbronnen "Air Panas"

slider_bali_overland_tour_30

Dag 02: U kunt heerlijk baden in deze heetwaterbronnen

slider_bali_overland_tour_31

Dag 02: De heetwaterbronnen van Air Panas zijn schitterend gelegen

slider_bali_overland_tour_32

Dag 02: De temperatuur van het water is 38 graden

slider_bali_overland_tour_33

Dag 02: Later op de dag keren we terug in het Aditya Beach Resort

slider_bali_overland_tour_34

Dag 02: Het Aditya Beach Resort ligt direct aan het strand

slider_bali_overland_tour_35

Dag 03: In de omgeving van Kintamani gaan we genieten van een prachtig uitzicht

slider_bali_overland_tour_36

Dag 03: Vervolgens bezoeken we de Kehen Tempel

slider_bali_overland_tour_37

Dag 03: Dit tempelcomplex dateert uit de 11e eeuw

slider_bali_overland_tour_38

Dag 03: Hierna bezoeken we de Pura Goa Lawah, de vleermuistempel

slider_bali_overland_tour_39

Dag 03: Deze heilige tempel dateert uit de 11e eeuw

slider_bali_overland_tour_40

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_bali_overland_tour_41

Dag 03: Er zijn hier prachtige details te ontdekken

slider_bali_overland_tour_42

Dag 03: In de grot leven duizenden vleermuizen die vereerd worden

slider_bali_overland_tour_43

Dag 03: Met een beetje geluk kunnen we een ceremonie bijwonen

slider_bali_overland_tour_44

Dag 04: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Bali Aga dorp Tenganan

slider_bali_overland_tour_45

Dag 04: De bewoners van Tenganan zijn Bali Aga

slider_bali_overland_tour_46

Dag 04: Ze leven nog volgens de oude regels van het animisme

slider_bali_overland_tour_47

Dag 04: In het dorp kunt u kennismaken met de locale bewoners

slider_bali_overland_tour_48

Dag 04: Het dorp is tevens beroemd vanwege de speciale Ikat weeftechnieken

slider_bali_overland_tour_49

Dag 04: In Klungkung bezoeken we de Taman Gili Kerta Gosa

slider_bali_overland_tour_50

Dag 04: De Kerta Gosa dateert uit de 17e eeuw

slider_bali_overland_tour_51

Dag 04: De Kerta Gosa was het hoogste gerechtshof

slider_bali_overland_tour_52

Dag 04: Door drie priesters werd, bij conflicten, recht gesproken

slider_bali_overland_tour_53

Dag 04: In de Kerta Gosa staan de 6 stoelen van de Balinese koningen

slider_bali_overland_tour_54

Dag 04: Indrukwekkend zijn de in Wayan-stijl beschilderde plafonds

slider_bali_overland_tour_55

Dag 04: Later op de dag reizen we naar Ubud

slider_bali_overland_tour_56

Dag 04: We gaan hier inchecken in het Saren Indah Hotel

slider_bali_overland_tour_57

Dag 04: Het Saren Indah Hotel wordt omringd door prachtige rijstvelden

slider_bali_overland_tour_58

Dag 04: U kunt heerlijk gaan relaxen bij het zwembad

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_bali_overland_tour_01
slider_bali_overland_tour_02
slider_bali_overland_tour_03
slider_bali_overland_tour_04
slider_bali_overland_tour_05
slider_bali_overland_tour_06
slider_bali_overland_tour_07
slider_bali_overland_tour_08
slider_bali_overland_tour_09
slider_bali_overland_tour_10
slider_bali_overland_tour_11
slider_bali_overland_tour_12
slider_bali_overland_tour_13
slider_bali_overland_tour_14
slider_bali_overland_tour_15
slider_bali_overland_tour_16
slider_bali_overland_tour_17
slider_bali_overland_tour_18
slider_bali_overland_tour_19
slider_bali_overland_tour_20
slider_bali_overland_tour_21
slider_bali_overland_tour_22
slider_bali_overland_tour_23
slider_bali_overland_tour_24
slider_bali_overland_tour_25
slider_bali_overland_tour_26
slider_bali_overland_tour_27