Bali Special Tour - 7 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 260
va € 226
va € 205

Rondreis Bali Special Tour

Deze rondreis start dagelijks vanaf het vliegveld van Denpasar

De Bali Special Tour is een prachtige rondreis over het Godeneiland Bali. Tijdens deze rondreis naar Bali bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van dit prachtige eiland. Uiteraard kunt u deze reis verlengen op Bali.

Kuta - Bakung Sari HotelAankomst op het internationale vliegveld in Denpasar. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Bakung Sari Hotel. Het Bakung Sari Hotel heeft een goede ligging en geeft u de charme van een Balinees familiehotel. Het is gelegen in een mooie tuin met veel tropische planten.

Faciliteiten: alle kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie met satelliet aansluiting, balkon en een koelkast met minibar. Het complex is voorzien van een zwembad met kinderbad, een massage en een poolbar. In het Bakung Sari restaurant heeft u de keuze uit Indonesische of westerse gerechten.

Locatie: het Bakung Sari Hotel ligt in het centrum van Kuta, vlakbij het winkelgebied Kuta Square en op loopafstand van het prachtige strand van Kuta. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Bakung Sari Hotel – deluxe kamer.

Hotel
Dag 02 :
Kuta

Bali - Kuta BeachNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk relaxen bij het zwembad of op het prachtige strand van Kuta. ’s Avonds kunt u lekker gaan winkelen in het Discovery Shopping Centre of bij Matahari in Kuta Square. Verder zijn er overal restaurants en gezellige bars waar u heerlijk kunt dineren en genieten van een gekoeld drankje.

Optioneel kunt u laat in de middag deelnemen aan de Jimbaran Dinner Tour, u kunt dit bij ons kantoor op Bali of in Nederland reserveren (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Bakung Sari Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bali - Tanah LotNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Taman Ayun tempel. Deze tempel is gelegen bij het plaatsje Mengwi en is gewijd aan de vorsten die tot 1892 heersten over dit gebied. De Pura Taman Ayun is gebouwd in 1634 en is omgeven door grachten met lotusbloemen. In het tempelcomplex staan vele torens, welke bergen voor moeten stellen. De hoogste toren heeft 11 verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukau voor.

Hierna bezoeken we Bali’s beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens één van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. In de ochtenduren kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht op de tempel.

In de middag gaan we verder naar Jatiluwih, waar u een uitzonderlijk uitzicht heeft op de schitterende rijstterrassen.

Vervolgens gaan we verder naar de bergplaats Bedugul, gelegen op zo’n 1200 meter hoogte. Hier bezoeken we de Pura Ulun Danu Bratan, gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water de meren en de rivieren. Het altaar in de Pura Ulan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar een hoger gelegen tempel.

Later op de dag rijden we verder naar Lovina.

Overnachting in het Aneka Lovina Villas & Spa.

Ontbijt
Hotel

Bali - Batur vulkaanNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

Optioneel: Dolfijnentour. Tijdens deze excursie die vroeg in de ochtend plaatsvindt heeft u de mogelijkheid om de fascinerende dolfijnen te spotten. De prijs voor deze excursie bedraagt € 12 pp. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie, dan graag opgeven bij het boeken.

Later op de dag verlaten we Lovina en reizen verder over het Godeneiland Bali naar Candidasa. Onderweg heeft u een prachtig zicht op de Batur vulkaan en de Batur tempel.

Candidasa is gelegen aan de oostkust van Bali. Deze plaats is uitgegroeid van een klein vissersdorpje naar een leuke badplaats. Het Rama Shinta Hotel ligt vlak bij het strand en beschikt over een zwembad.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel – rama room.

Ontbijt
Hotel

Bali - Goa LawahNa het ontbijt brengen we een bezoek aan een authentiek Bali Aga dorp in Tenganan. De bewoners van dit dorpje zijn Bali Aga. Ze leven nog volgens de oude regels van het animisme. Er heerst een rustgevende sfeer in het dorp. In het dorp kunt u kennismaken met de lokale bewoners. Tenganan is beroemd vanwege de dubbele-Ikat weeftechniek. Er worden hier dan ook prachtige kledingstukken gemaakt.

Hierna rijden we verder naar de heilige vleermuistempel de Goa Lawah, vlakbij de kust van Padangbai gelegen. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

In de middag bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door de rechters harde en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wajang stijl.

Hierna gaan we verder naar Celuk. Dit plaatsje wordt ook wel het zilverdorp genoemd. Het zilversmeden wordt uitgeoefend door talloze families, die u ter plaatse aan het werk kunt zien.

We vervolgen onze route naar Mas, het bekendste houtsnijwerkcentrum van het eiland. Hier ziet u hoe schitterende voorwerpen met de hand worden gemaakt.

Later op de dag gaan we verder naar Kuta.

Overnachting in het Bakung Sari Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Kuta

Bali - FietstochtNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt relaxen aan het zwembad of aan het prachtige strand van Kuta.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan de Fietstocht Bali, u kunt dit bij ons kantoor op Bali of in Nederland reserveren (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachtingen in het Bakung Sari Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Kuta en/of extra nachten invoegen in Lovina of Candidasa. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel veranderen naar een ander hotel.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Bali Special Tour

Kaart Bali Special Tour

Rondreis Bali Special Tour - 7 Dagen - R-BAL-01

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • De entreegelden tijdens deze reis bedragen ongeveer: € 32 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2022 t/m 30 juni 2023: € 165

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Bakung Sari Hotel – Kuta van 01 augustus 2022 t/m 31 augustus 2022: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Bakung Sari Hotel – Kuta van 20 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Bakung Sari Hotel – Kuta van 01 augustus 2023 t/m 31 augustus 2023: € 4 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Villas & Spa – Lovina van 01 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Villas & Spa – Lovina van 23 december 2022 t/m 03 januari 2023: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Villas & Spa – Lovina van 01 juli 2023 t/m 31 augustus 2023: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2022 t/m 15 september 2022: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2023 t/m 15 september 2023: € 3 per persoon / per nacht

Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Luchthaven
Bali - Luchthaven
Kuta - Bakung sari hotel
Kuta - Bakung sari hotel
Kuta - Bakung sari hotel
Kuta - Bakung sari hotel
Kuta strand
Bali - Kuta
Bali - Kuta
Kuta - Bakung sari hotel
Kuta - Bakung sari hotel
Kuta strand
Kuta strand
Bali - Kuta
Bali - Jimbaran Dinner
Bali - Taman Ayun tempel
Bali - Taman Ayun tempel
Bali - Taman Ayun tempel
Bali - Taman Ayun tempel
Bali - Taman Ayun tempel
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Jatiluwih rijstterrassen
Bali - Jatiluwih rijstterrassen
Bali - Jatiluwih rijstterrassen
Bali - Jatiluwih rijstterrassen
Bali - Jatiluwih rijstterrassen
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Batur vulkaan
Bali - Tenganan
Bali - Tenganan
Bali - Tenganan
Bali - Tenganan
Bali - Tenganan
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Kerta Gosa
Bali - Kerta Gosa
Bali - Kerta Gosa
Bali - Kerta Gosa
Ubud - Celuk
Ubud - Celuk
Ubud - Mas
Ubud - Mas
Kuta strand
Kuta strand
Bali - Kuta
Bali - Kuta
slider_bali_special_tour_01

De Bali Special Tour, een prachtige 7-daagse individuele rondreis

slider_bali_special_tour_02

Dag 01: Aankomst op het vliegveld van Bali

slider_bali_special_tour_03

Dag 01: Na de douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten

slider_bali_special_tour_04

Dag 01: Hierna volgt de transfer naar het Bakung Sari Hotel

slider_bali_special_tour_05

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_bali_special_tour_06

Dag 01: Het Bakung Sari Hotel beschikt over een prachtig zwembad

slider_bali_special_tour_07

Dag 01: Langs het zwembad staan ligbedden waar u heerlijk kunt relaxen

slider_bali_special_tour_08

Dag 01: Vanuit het hotel kunt u eenvoudig naar het strand van Kuta

slider_bali_special_tour_09

Dag 01: In de omgeving van het hotel vindt u vele winkeltjes en restaurants

slider_bali_special_tour_10

Dag 01: Ook het Matahari winkelcentrum kunt u eenvoudig bereiken

slider_bali_special_tour_11

Dag 01: We verblijven 2 nachten in het Bakung Sari Hotel - Deluxe Kamer

slider_bali_special_tour_12

Dag 02: Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden

slider_bali_special_tour_13

Dag 02: U kunt heerlijk relaxen, zonnen en zwemmen bij het strand van Kuta

slider_bali_special_tour_14

Dag 02: Het prachtige Kuta Beach

slider_bali_special_tour_15

Dag 02: Er zijn genoeg leuke marktjes en winkels in de omgeving van het hotel

slider_bali_special_tour_16

Dag 02: Optioneel kunt u deelnemen aan het Jimbaran dinner

slider_bali_special_tour_17

Dag 03: We beginnen deze dag met een bezoek aan de Taman Ayun tempel

slider_bali_special_tour_18

Dag 03: De Taman Ayun beschikt over vele tempeltorens

slider_bali_special_tour_19

Dag 03: Deze torens beelden heilige bergen uit

slider_bali_special_tour_20

Dag 03: In het tempelcomplex zijn prachtige details te ontdekken

slider_bali_special_tour_21

Dag 03: Verder beschikt dit tempelcomplex over schitterende tuinen

slider_bali_special_tour_22

Dag 03: Hierna bezoeken we de Tanah Lot Zeetempel

slider_bali_special_tour_23

Dag 03: De Tanah Lot behoort tot één van de belangrijkste tempels op Bali

slider_bali_special_tour_24

Dag 03: De tempel zelf mogen we helaas niet betreden

slider_bali_special_tour_25

Dag 03: Vanaf de kant hebben we een prachtig uitzicht over de tempel

slider_bali_special_tour_26

Dag 03: Er vinden vaak ceremonies plaats bij de Tanah Lot

slider_bali_special_tour_27

Dag 03: In de middag reizen we verder naar Jatiluwih

slider_bali_special_tour_28

Dag 03: Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de rijstterrassen

slider_bali_special_tour_29

Dag 03: U kunt ook een stukje door de rijstterrassen wandelen

slider_bali_special_tour_30

Dag 03: Geniet hier van een adembenemend landschap

slider_bali_special_tour_31

Dag 03: De gids geeft uitleg over de rijstproductie

slider_bali_special_tour_32

Dag 03: Tot slot bezoeken we de Pura Ulun Danu Beratan

slider_bali_special_tour_33

Dag 03: Deze prachtige tempel is gewijd aan Dewi Danu ...

slider_bali_special_tour_34

Dag 03: ... de Godin van het water, de meren en de rivieren

slider_bali_special_tour_35

Dag 03: Dit tempelcomplex dateert uit 1633

slider_bali_special_tour_36

Dag 03: Er zijn prachtige details te ontdekken in het tempelcomplex

slider_bali_special_tour_37

Dag 03: De tempel is schitterend gelegen aan het meer

slider_bali_special_tour_38

Dag 03: De Meru Pagode telt 11 daken en is gewijd aan Shiva

slider_bali_special_tour_39

Dag 03: In dit tempelcomplex kunt u prachtige foto's maken

slider_bali_special_tour_40

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_bali_special_tour_41

Dag 03: Geniet ook van de prachtige tuinen in het tempelcomplex

slider_bali_special_tour_42

Dag 04: Onderweg naar Candidasa zien we de Batur vulkaan

slider_bali_special_tour_43

Dag 05: Vandaag bezoeken we het dorpje Tenganan

slider_bali_special_tour_44

Dag 05: De bewoners van Tenganan zijn Bali Aga

slider_bali_special_tour_45

Dag 05: Ze leven nog volgens de oude regels van het animisme

slider_bali_special_tour_46

Dag 05: We wandelen door het dorp en u kunt kennis maken met de bewoners

slider_bali_special_tour_47

Dag 05: Het dorp is tevens beroemd vanwege de speciale Ikat weeftechnieken

slider_bali_special_tour_48

Dag 05: Hierna bezoeken we de Goa Lawah (vleermuistempel)

slider_bali_special_tour_49

Dag 05: Deze heilige tempel dateert uit de 11e eeuw

slider_bali_special_tour_50

Dag 05: Bij de ingang van de grot hangen honderden vleermuizen

slider_bali_special_tour_51

Dag 05: In de Goa Lawah Tempel worden vaak ceremonies gehouden

slider_bali_special_tour_52

Dag 05: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_bali_special_tour_53

Dag 05: In de middag reizen we verder naar Klungkung

slider_bali_special_tour_54

Dag 05: Hier bevindt zich het oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa

slider_bali_special_tour_55

Dag 05: De Kerta Gosa is het oude gerechtsgebouw uit de 17e eeuw

slider_bali_special_tour_56

Dag 05: In de Kerta Gosa bevinden zich prachtige plafondbeschilderingen

slider_bali_special_tour_57

Dag 05: Hierna gaan we naar Celuk, wat ook wel het zilverdorp wordt genoemd

slider_bali_special_tour_58

Dag 05: Hier worden sieraden en voorwerpen van zilver met de hand gemaakt

slider_bali_special_tour_59

Dag 05: We vervolgen onze route naar Mas, het houtsnijwerkcentrum

slider_bali_special_tour_60

Dag 05: Al deze prachtige houten beelden zijn met de hand gemaakt

slider_bali_special_tour_61

Dag 06: Strandvakantie - Heerlijk genieten aan het prachtige strand

slider_bali_special_tour_62

Dag 06: Op het strand kunt u een ligstoel met parasol huren

slider_bali_special_tour_63

Dag 06: U kunt ook gaan winkelen in de Discovery Shopping Mall