Beleef Sri Lanka - 7 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 468
va € 408
va € 344

Bouwsteenmodule: Beleef Sri Lanka

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Deze tour is een leuk programma om kennis te maken met dit fantastische eiland in combinatie met een heerlijke strandvakantie. Wilt u geen grote rondreis maken, maar wel de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka bezichtigen dan is dit programma iets voor U. U kunt deze reis uiteraard verlengen met een heerlijke strandvakantie naar keuze.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Strand - Negombo
 • Stadstour Negombo
 • Olifantenweeshuis - Pinnawela
 • Stadstour Kandy
 • Strand - Hikkaduwa
 • Dutch Fort - Galle

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo.

Negombo is een badplaats, gelegen aan de westkust van Sri Lanka. De stad is gelegen aan een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Negombo.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Dutch FortNa het ontbijt gaan we vandaag een stadstour maken in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruïnes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Tot slot bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874. In Negombo bevinden zich vele kerken. Veel lokale bewoners bekeerden zich tot het katholicisme, zodat de stad ook wel bekend staat als ‘Klein Rome’. De St. Mary Church, gelegen in het stadscentrum, heeft een vervagende roze kleur. In de kerk bevinden zich prachtige plafondschilderingen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierNa het ontbijt vertrekken we naar Kandy.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crèche worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Hier vervolgen we onze route naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

Hierna bezoeken we Upper Lake en een bazaar.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Kandy en gaan op weg naar Hikkaduwa.

Later op de dag komen we aan in Hikkaduwa. We verblijven hier in het Citrus Hikkaduwa Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand. In Hikkaduwa kunt u perfect snorkelen, duiken & surfen.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Hikkaduwa. Het levendige centrum van Hikkaduwa kunt u eenvoudig per tuk-tuk bereiken.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Deze dag maken we, na het ontbijt, een excursie naar Galle.

In Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in het Citrus Hikkaduwa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Hikkaduwa

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of een strandhotel in Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala. Aan u de keus. Na aankomst op het vliegveld of bij één van de strandhotels eindigt deze reis. U kunt deze reis dus verlengen met een heerlijke strandvakantie.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 26 pp

Kaart Beleef Sri Lanka

Beleef Sri Lanka - 7 Dagen - SR-I-06

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Pinnawela: USD 10 per persoon
 • Kandy tempel: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Galle – museum: USD 4 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 december 2022 t/m 31 maart 2023: € 189
 • 01 april 2023 t/m 31 oktober 2023: € 175

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 13 augustus 2023 t/m 22 augustus 2023: € 66 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2023 zijn nog niet bekend. Ze kunnen iets van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2022 (Kerst) en op 31 december 2022 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Beleef Sri Lanka

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • SR-I-06
 • 7 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Sri Lanka

Sidebar - Vliegtickets - Emirates

Sidebar - Hotels - Sri Lanka

Sidebar - Rondreizen - Sri Lanka

Sidebar - Bouwstenen - Sri Lanka

Sidebar - Informatie - Sri Lanka