BM Air Reizen
030 - 2252328

De Gouden Stranden - 13 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 597
va € 545
va € 489

Rondreis Sri Lanka: De Gouden Stranden

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

BM Air Reizen heeft voor de strandliefhebbers deze prachtige rondreis samengesteld. We beginnen in de badplaats Negombo. Hier maken we een indrukwekkende stadstour en komen zo alles te weten over deze oude handelspost uit de VOC periode. Vanuit Koggala maken we een interessante excursie naar het Dutch Fort in Galle. Vanuit Kalutara maken we een boottocht door het mangrovegebied en bezoeken het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda. Vervolgens bezoeken we in Meetiyagoda een edelstenenmijn. Tijdens deze reis kunt u genieten van de stranden in Negombo, Koggala en Kalutara. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

De hoogtepunten van deze reis :

  • Stadstour Negombo
  • Strandvakantie Negombo
  • Strandvakantie Koggala
  • Excursie Galle
  • Strandvakantie Kalutara
  • Excursie omgeving Kalutara

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten vanΒ seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Dutch FortNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Dag 03 :
Negombo

Pinnawela - olifanten in de rivierNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de Pinnawela Olifanten Tour. Tijdens deze excursie bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. De prijs van deze excursie kunt u hierboven terugvinden bij optioneel.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Dag 04 :
Negombo

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de Kandy Tour. Tijdens deze excursie bezoeken we de oude koningsstad Kandy, met de belangrijkste bezienswaardigheid de Tempel van de Tand. De prijs van deze excursie kunt u hierboven terugvinden bij optioneel.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner

Koggala - Koggala Beach HotelVandaag gaan we, na het ontbijt, verder naar Koggala. Deze plaats is gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, op ongeveer 8 km ten oosten van Galle. Koggala is gezegend met prachtige stranden. Tevens is het een populaire locatie voor snorkel- en duikliefhebbers.

We verblijven hier in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel ligt direct aan het strand en is van alle gemakken voorzien. Zo kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad. Voor het hotel staan tuktuks (taxi’s). Hiermee kunt u voordelig de omgeving, zoals Unawatuna en Galle, gaan ontdekken.

Diner + Overnachting in Koggala Beach Hotel – Koggala.

Ontbijt, Diner

Galle - Dutch FortDeze dag maken we, na het ontbijt, een excursie naar Galle.

In Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum, de Nederlands Hervormde kerk en het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Diner + Overnachting in Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Dag 07 :
Koggala

Uda Walawe National ParkNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand of Koggala en omgeving op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de Uda Walawe Jeep Safari Tour. De prijs van deze excursie kunt u hierboven terugvinden bij optioneel.

Diner + Overnachting in Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Dag 08 :
Koggala

Sri Lanka - walvisNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand of Koggala en omgeving op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de Dolfijnen en Walvissen Tour. De prijs van deze excursie kunt u hierboven terugvinden bij optioneel.

Diner + Overnachting in Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner

Kalutara - Roy Villa Beach HotelNa het ontbijt verlaten we Koggala en gaan verder naar Kalutara.

Na aankomst in Kalutara gaan we inchecken in het Roy Villa Beach Hotel. Dit hotel ligt direct aan het prachtige zandstrand van Payagala. Vanuit het hotel loopt u zo het strand op.

Diner + Overnachting in het Roy Villa Beach Hotel – Kalutara.

Ontbijt, Diner
Dag 10 :
Kalutara

Madu River - boottochtWe maken, na het ontbijt, een schitterende excursie in de omgeving van Kalutara.

We beginnen met een schitterende boottocht over de Madu rivier. We varen door een prachtig mangrovegebied. De Madu Ganga Wetlands hebben een oppervlakte van 915 hectare. Twee kanalen leiden tot het Randombe meer. Hier bevinden zich wel 64 mangrove eilandjes. De Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur heeft vastgesteld dat de biodiversiteit bestaat uit meer dan 300 plantensoorten en 250 diersoorten. We varen naar een eilandje en onderweg kunt u genieten van dit indrukwekkende natuurgebied vol schitterende vogels en andere wilde dieren.

Vervolgens bezoeken we het zeeschildpaddencentrum in Kosgoda. Dit centrum is opgericht om de broedplaatsen te beschermen, meer eieren te laten uitkomen en het verzorgen van zwakke en zieke zeeschildpadden.

Ook bezoeken we in Ambalangoda een fabriekje waar de wereldberoemde houten maskers worden gemaakt. Deze maskers worden gemaakt voor 3 verschillende dansrituelen. De eerste is de Kolam, voor verhalen uit het oude koloniale leven. De tweede is de Sanni, de dans tegen de duivel. Ze worden gebruikt tijdens ceremonies om mensen te genezen die beΓ―nvloedt zijn door de duivel. De derde is de Raksha, deze worden gebruikt tijdens festivals.

Tot slot bezoeken we in Meetiyagoda een mijn waar maanstenen worden gedolven. Het dorp Meetiyagoda, gelegen bij Ambalangoda, is een plaats waar veel maanstenen worden gevonden. Maanstenen komen voor in het grijs, wit, geel, roze, bruin en zwart. De meest gewilde maanstenen hebben echter een blauwe glans, welke vrijwel uitsluitende in dit gebied worden gevonden. De maansteen wordt veel gebruikt voor het vervaardigen van sieraden.

Diner + Overnachting in het Roy Villa Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Dag 11 :
Kalutara

Kalutara - Roy Villa Beach HotelNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt heerlijk relaxen aan het strand of Kalutara op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Diner + Overnachting in het Roy Villa Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Dag 12 :
Kalutara

Kalutara - Roy Villa Beach HotelNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt heerlijk relaxen aan het strand of Kalutara op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Diner + Overnachting in het Roy Villa Beach Hotel.