Discover Preah Vihear - 2 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 392
va € 276
va € 234

Bouwsteenmodule Siem Reap: Discover Preah Vihear

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Tijdens deze reis bezoeken we de Koh Ker tempels en de Preah Vihear tempel. Deze tour start en eindigt in Siem Reap. Vanuit Siem Reap gaan we in noordelijke richting door een fantastische omgeving.

De hoogtepunten van deze reis:

  • Beng Mealea
  • Koh Ker tempels
  • Preah Vihear tempel
  • Anlong Veng

Na het ontbijt verlaten we Siem Reap en vertrekken naar Preah Vihear.

Onderweg stoppen we in Beng Mealea. We bezoeken hier de overwoekerde ruïnes van de oude tempel. Het complex is enorm, maar weinig bekend en grotendeels onaangetast. Naast deze tempel bevindt zich een kleine steengroeve, waar zandsteen werd gesneden om de tempel te bouwen. De techniek om de stenen te slijpen zal worden toegelicht.

Vervolgens rijden we verder naar Svay Leu Village. We maken hier een trekking door het bamboebos naar Peuong Komnu. Hier bevindt zich een serie van Angkorian reliëfs uitgehouwen in de zuidelijke klif van de Phnom Kulen. De kwaliteit van het werk is opmerkelijk.

Na de lunch bezoeken we Koh Ker, een groep van vele tempels. De tempels liggen verspreidt in het bos, op ongeveer 150km van Siem Reap. Ze werden gebouwd toen Cambodja werd geregeerd door twee koningen (oom en neef). Koh Ker was een korte periode, gedurende de 1e helft van de 10e eeuw, één van de twee hoofdsteden. Een aantal van de tempels is nog steeds bedekt met jungle.

Overnachting in het Preah Vihear Jaya Hotel – deluxe kamer.

Hotel

Na het ontbijt rijden we naar de top van Poy Tadi, gelegen in de Dangrek Mountains. We bezoeken hier de Preah Vihear Tempel, welke werd gebouwd in het begin van de 10e eeuw als een hindoetempel gewijd aan Shiva. Drie volgende koningen bouwden de tempel steeds verder uit. De tempel is vandaag nog steeds een hindoe-site, maar Boeddhistische monniken bidden in de tempel tot de goden. De tempel bestaat uit drie verdiepingen, omgeven door twee galerijen.

Na de lunch rijden we verder naar Anlong Veng, het laatste bolwerk van de Rode Khmer leiders. We bezoeken hier het huis dat ooit eigendom was van de voormalige Rode Khmer commandant Ta Mok (1979 – 1997).

Hierna rijden we verder naar Siem Reap. Na aankomst in Siem Reap, bij een hotel, eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Siem Reap of met een andere bouwsteenmodule. Wilt u langer in Preah Vihear verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Discover Preah Vihear

Cambodja - Discover Preah Vihear - 2 Dagen - I-CAM-05

1-persoonskamer toeslag:

01 december 2022 t/m 31 december 2023: € 29

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Discover Preah Vihear

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • I-CAM-05
  • 2 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen