Noord & Centraal Vietnam - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1354
va € 1022
va € 945

Rondreis: Noord & Centraal Vietnam

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Tijdens deze rondreis bezoeken we Noord- en Centraal-Vietnam. Vanuit de hoofdstad Hanoi, waar we de belangrijkste bezienswaardigheden gaan bezoeken, reizen we verder naar Mai Chau. We maken hier een fietstour door de rijstvelden met op de achtergrond de enorme karts bergen. Bij Tam Coc maken we een boottocht en gaan fietsen door het indrukwekkende landschap. Vervolgens gaan we genieten van een cruise door de baai van Halong. Hierna verlaten we het noorden en gaan verder naar Hué, gelegen in Centraal-Vietnam. Hier bezoeken we de Thien Mu Pagoda, de Imperial Citadel en het mausoleum van Tu Doc. In Danang bezoeken we het Cham museum en de Marble Mountains. Tot slot reizen we verder naar Hoi An. We bezoeken hier het oude centrum, My Son en gaan genieten van een paar heerlijke dagen aan het strand.

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Vietnam - rijstveldenNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de volgende excursie:

Hanoi – Hanoi Countryside Adventures – per Vespa: U wordt opgehaald bij het hotel in Hanoi. We starten in het hart van Hanoi, waar we een prachtig zicht hebben op de Long Bien brug. Vervolgens rijden we op onze Vespa naar het oude centrum van Co Lao, waar de tijd heeft stilgestaan. Vervolgens verlaten we de stad en rijden over het platteland langs de groene rijstvelden. We ontmoeten lokale boeren die uitleg geven over hun werk. We rijden verder door de vallei naar een houtsnijwerkplaats. Hier kunt u zien hoe houten beelden met de hand worden gemaakt. Tot slot bezoeken we een lokale markt, waar we gaan genieten van heerlijke snacks. Tijdens deze tour laat de gids u kennismaken met het echte Vietnam.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hanoi

Hanoi - Tempel van de LiteratuurNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Let Op: het mausoleum is iedere maandag en vrijdag gesloten! Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagoda die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Vervolgens bezoeken we nog het Museum of Women. Zoals de naam al zegt gaat dit museum volledig over de vrouwen in Vietnam. Het museum heeft meerdere verdiepingen met onder andere kunst, kleding en de rol van de vrouwen tijdens de oorlog.

’s Middags bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

Hierna gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Vandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan Duong Lam. Dit typisch Vietnamees dorpje is gelegen langs de Red River Delta, op ongeveer 65 km van Hanoi. We gaan hier terug in de tijd, u kunt langs de typische oude huisjes wandelen en door de smalle steegjes. Duong Lan heeft een geschiedenis van ongeveer 1200 jaar en is uniek vanwege zijn bakstenen huizen, die ongeveer 4 eeuwen geleden zijn gebouwd langs nauwe steegjes. We bezoeken hier ook de Ngo Quyen tempel en de Phung Hung tempel. Verder kunt u kennismaken met de lokale bewoners.

Hierna bezoeken we de beroemde Mia Pagode, welke ook wel bekend staat als de suikerriet pagode. De pagode dateert uit 1632 en beschikt over een 13m hoge toren en prachtige Boeddhabeelden. Bewonder de schoonheid van 287 beelden van verschillende grootten: 6 bronzen, 107 houten en 174 aardewerken. Geniet van de lunch (inclusief) in een lokaal restaurant. Hierna kunt u nog rondwandelen door het dorp en de lokale landbouwactiviteiten bekijken, voordat we in de late namiddag terugkeren naar Hanoi.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Mai Chau - fietstochtNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen. De Mai Chau vallei biedt u onuitwisbare indrukken. In de Mai Chau vallei leven voornamelijk “White Thai” mensen. Andere etnische bevolkingsgroepen die hier leven zijn de H’Mong, de Zao, de Muong, de Tay, de Hoa en de Viet.

Na het inchecken in het Sunset Boutique Hotel gaan we een fietstour maken om de omgeving te verkennen. We maken een leuke tocht naar een dorp van de White Thai. In dit dorp zullen we gastvrij onthaald worden en maken kennis met de lokale bewoners. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift. Verder fietsen we door prachtige rijstvelden met op de achtergrond een indrukwekkende karstgebergte.

Overnachting in het Sunset Boutique Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Tam Coc - boottochtNa het ontbijt vertrekken we naar Hoa Lu, de oude hoofdstad uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Hierna gaan we verder naar Tam Coc. We gaan hier een fietstocht maken door dit adembenemende landschap. We fietsen over pittoreske paadjes langs groene rijstvelden met op de achtergrond imposante Karst bergen.

’s Middags gaan we een prachtige boottocht maken over de Ngo Dong rivier. We gaan hier een heerlijke tocht maken per sampan door deze regio vol kalkstenen bergen. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen bergen.

Overnachting in het Thuy Anh Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - V-Spirit CruiseNa een vroeg ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 4 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Hier gaat u aan boord van de V-Spirit en vervolgens gaan we een we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Hierna varen we naar Titov Island. Hier heeft u de gelegenheid om te zwemmen of gewoon even lekker relaxen op het strand. Vanaf de top van het eiland kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Halong Bay.

Op het bovendek vindt een Sunset Party plaats. U kunt hier genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch (inclusief). We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we terug naar Hanoi. Onderweg bezoeken we, indien we genoeg tijd hebben, Phu Lang Village.

Hierna reizen we verder naar het Noi Bai Airport in Hanoi. Van hieruit nemen we een binnenlandse vlucht naar Hué. Deze binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 125 pp.

Hué werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. Hué is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Na aankomst op het vliegveld van Hué volgt de transfer naar het Gold Hotel Hué. Dit hotel is perfect gelegen op loopafstand van de Huong River en het centrum van Hué. ’s Avonds kunt op eigen gelegenheid Hué gaan verkennen.

Overnachting in het Gold Hotel Hué – superior kamer.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 09 :
Hué

Hué - Thien Mu PagodeNa het ontbijt gaan we een boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. We varen langzaam over de rivier naar de Thien Mu Pagode. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Vervolgens bezoeken we het mausoleum van Tu Duc. De graftombe van Tu Duc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Tot slot gaan we nog een wandeling maken over de Dong Ba markt.

Overnachting in het Gold Hotel Hué.

Ontbijt
Hotel

Danang - Marble MountainsNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

In Danang bezoeken we het Cham museum. Dit museum beschikt over de grootste collectie Cham kunst en sculpturen ter wereld. De Cham waren grotendeels Boeddhistisch en Hindoeïstisch en hadden de macht over een groot deel van Vietnam. In de vijftiende eeuw werden de Cham door de Chinezen verslagen en moesten zij hun land inleveren. De overblijfselen van dit koninkrijk is te bewonderen in het museum.

Onderweg stoppen we bij de Marble Mountains. Dit is een cluster van vijf marmer en kalksteen heuvels. Deze vijf bergen zijn vernoemd naar de vijf elementen: Kim Son (metaal), Moc Son (hout), Tho Son (aarde), Hoa Son (vuur) en Thuy Son (water).

We gaan de Thuy Son (de waterberg) bezoeken. Er gaat een wandelroute dwars door deze berg en er bevinden zich hier boeddhistische- en hindoeïstische grotten vol prachtige tempels en pagodes. Het is mogelijk om met de lift naar boven te gaan. (ter plaatse te voldoen tegen een klein bedrag) Vanaf bepaalde uitkijkpunten kunt u genieten van het panoramische uitzicht over het nabijgelegen platteland. de stad en de zee.

Om bij de diverse grotten te komen moeten we via een stelsel van trappen en doorgangen lopen. De grotten en doorgangen staan vol met prachtige beelden. Indien we de wandelroute nemen dan komen we uit bij de Tam Thai pagode. Van hieruit lopen verschillende routes naar o.a. de Huyen Khong grot, één van de grootste ruimtes in de Thuy Son. Ook gaan er routes naar de Ton Tam pagode, de Tu Tam pagode, de Linh Nham grot en het View Point Vong Giang Dai. Via de Van Thong grot lopen we verder naar het View Point Vong Hai Dai, de Linh Ung pagode en de Xa Loi Tower. In de Tang Chon grot kunt u genieten van een prachtig Cham Boeddhabeeld. Dit beeld zit precies in een lichtschacht, dat natuurlijk licht op de Boeddha laat schijnen.

Aan de voet van de berg gaan we een bezoek brengen aan Non Nuoc Stone Carving Village. We zien hier lokale beeldhouwers aan het werk die prachtige marmeren producten creëren. Deze beeldhouwwerken worden wereldwijd geëxporteerd naar vele landen.

Vervolgens gaan we verder naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Hoi An

Hoi AnVandaag gaan we, na het ontbijt, een wandeltocht maken door de historische stad Hoi An.

Hoi An was één van de belangrijkste zeehavens- en handelssteden van Zuidoost Azië, gedurende de periode tussen de 15de en 19de eeuw. In de stad kwamen handelaren uit China, Japan, Portugal en Frankrijk. Rijke handelaren uit deze landen lieten in Hoi An enorme huizen bouwen, welke veelal voldeden aan de architectuur uit het thuisland. Deze prachtige gebouwen verkeren tegenwoordig nog in perfecte staat.

Deze charmante stad staat bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, dat onder toezicht staat van de UNESCO. In deze stad kunt u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis, een 400 jaar oude Japanse brug of lekker slenteren over de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl te bezoeken.

We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen. Ook brengen we een bezoek aan de lokale, kleurrijke markt en de 400 jaar oude Japanse brug.

De Japanse brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geëerd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Hierna bezoeken we een werkplaats waar de traditionele lantaarns worden gemaakt. We leren hier hoe we deze prachtige lantaarns zelf kunnen maken. In Hoi An zien we deze traditionele lantaarns overal hangen. ’s Avonds verlichten ze de stad en ze zorgen ervoor dat Hoi An er mooi uitziet. Voor de lokale bewoners hebben de lantaarns echter een diepere betekenis. Ze geloven dat de lantaarns, welke voor de huizen hangen, geluk en rijkdom zullen brengen. Na afloop van de les mag u uw inklapbare lantaarn mee naar huis nemen.

De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het prachtige Cua Dai Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren. Het is ongeveer 10 minuten fietsen naar het strand.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

My SonNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan My Son, de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa koninkrijk. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An.

In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. My Son was een complex van constructies, waaronder tempeltorens en verschillende architecturale stijlen.

De tempels in My Son zijn gebouwd in groepen die in principe hetzelfde model volgden. Elke groep bestond uit een klooster (kalan), omringd door torens en monumenten. De kalan, die het symbool is van Meru Mountain (centrum van het universum, waar de goden leven) is gewijd aan Shiva. De kleine tempels zijn gewijd aan de geesten van de acht kompaspunten. In de torens, bedekt met betegelde, gebogen daken, werden de offers en heilige voorwerpen van de pelgrims opgeslagen. De Cham-tempels hebben geen ramen, dus ze zijn erg donker van binnen. Ramen zijn alleen te vinden in de torens. De decoraties van bloempatronen, menselijke figuren en dieren zijn later aangebracht door beeldhouwers. My Son staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Op de terugweg naar Hoi An bezoeken we Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Lion Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8e eeuw.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Hoi An

Hoi An - Wet Rice FarmerDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Het Kiman Hoi An Hotel is centraal gelegen op 5 minuten rijden van de historische stad en An Bang Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen. Het is ongeveer 10 minuten fietsen naar het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de volgende dagexcursie:

Hoi An Wet Rice Farmer – 4 uur – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. Eén van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Hoi An

Hoi An - KooklesDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de volgende dagexcursie:

Hoi An – Kookles – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. Vervolgens wandelen we naar de markt. Hier kunt u genieten van de geluiden, de aroma’s en de interactie tussen de kopers en de verkopers. Op de markt kopen we een aantal ingrediënten voor de kookles, terwijl de lokale chef-kok uitleg geeft over de verschillende kruiden en groenten. Wanneer alle aankopen zijn gedaan, kunt u genieten van een cyclotocht naar het Tam Tam Café-restaurant. Vervolgens gaan we een kookles bijwonen. Na voltooiing gaan we genieten van een heerlijke lunch. Hierna transfer terug naar het hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Danang. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen en of uitbreiden met een bouwsteenmodule / strandvakantie, hieronder geven wij u enkele mogelijkheden. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht op Dag 08: Hanoi - Hué ongeveer Euro 125 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Noord & Centraal Vietnam

Kaart Rondreis Vietnam Noord en Centraal

Rondreis Vietnam Noord & Centraal - 15 Dagen - R-VTN-19

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 augustus 2022 t/m 31 december 2022: € 357

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van  24 december 2022 t/m 31 december 2022

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Sapa - rijstterrassen
Hanoi - Adamas Hotel
Hanoi - Mausoleum
Hanoi - One Pillar Pagoda
Mai Chau - Uitzicht
Hanoi - Sunset Boutique Hotel
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Tam Coc - Fietstour
Tam Coc - Fietstour
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Marble Mountains
Marble Mountains
Marble Mountains
Marble Mountains
Marble Mountains
Marble Mountains
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_01

Een 15 daagse rondreis Noord en Centraal Vietnam

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Adamas Hotel

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_03

Dag 03: We beginnen met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_04

Dag 03: Vervolgens bezoeken we de One Pillar Pagoda

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_05

Dag 05: Onderweg naar Mai Chau kunt u genieten van het prachtige uitzicht

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_06

Dag 05: Na aankomst in Mai Chau inchecken in het Sunset Boutique Hotel

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_07

Dag 05: Vervolgens gaan we een prachtige fietstour maken door de Mai Chau vallei

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_08

Dag 05: In de Mai Chau vallei liggen enkele dorpjes van de Witte Thai

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_09

Dag 05: We fietsen door de rijstvelden met op de achtergrond de karstbergen

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_10

Dag 05: In het dorpje van de Witte Thai kunt u kennismaken ...

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_11

Dag 05: ... met de lokale bewoners en hun manier van leven

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_12

Dag 06: We maken een fietstocht bij Tam Coc

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_13

Dag 06: We fietsen over pittoreske paadjes met op de achtergrond karstbergen

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_14

Dag 06: 's Middags gaan we een prachtige boottocht maken

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_15

Dag 06: Deze boottocht gaat door een adembenemend landschap

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_16

Dag 06: Langs de rivier zien we de prachtige kalkstenen rotsen

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_17

Dag 06: U kunt lekker plaatsnemen, terwijl de bootsman/vrouw roeit

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_18

Dag 06: Geniet van de stilte en het prachtige landschap

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_19

Dag 06: Tijdens de boottocht varen we door enkele grotten

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_20

Dag 06: In de grotten kunt u de plafonds bijna aanraken

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_21

Dag 06: Dit gebied wordt ook wel het Halong op het land genoemd

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_22

Dag 10: Onderweg gaan we een bezoek brengen aan de Marble Mountains

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_23

Dag 10: Er loopt hier een wandelroute door de Thuy Son (de waterberg)

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_24

Dag 10: Diverse boeddhistische- en hindoeïstische grotten ...

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_25

Dag 10: ... vol met tempels en pagodes zijn met elkaar verbonden

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_26

Dag 10: De grotten en doorgangen staan vol beelden

slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_27

Dag 10: Er zijn enkele View Points waar u van het uitzicht kunt genieten

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_01
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_02
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_03
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_04
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_05
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_06
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_07
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_08
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_09
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_10
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_11
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_12
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_13
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_14
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_15
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_16
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_17
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_18
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_19
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_20
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_21
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_22
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_23
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_24
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_25
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_26
slider_rondreis_noord_en_centraal_vietnam_27
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Noord & Centraal Vietnam

Reis details:

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-19
 • 15 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Vakantie Vietnam - Sidebar

Sidebar - Vliegtickets

Sidebar - Hotels - Vietnam

Sidebar - Bouwstenen - Vietnam

Sidebar - Rondreizen - Vietnam