Rondreis Discover Cambodja - 11 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 892
 
va € 812
 
va € 780

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Tijdens deze rondreis door Cambodja bezoeken we Siem Reap, het Tonle Sap meer, Phnom Penh en het tropische eiland Koh Rong. We gaan een bezoek brengen aan de belangrijkste tempels, musea en genieten van een heerlijke strandvakantie.

Dag 01 :
Siem Reap

Siem Reap - Pub StreetAankomst in Siem Reap, de stad vol verborgen schatten uit het oude Koninkrijk Cambodja.

Op het vliegveld of het busstation maakt u kennis met de chauffeur en volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Hotel

Siem Reap - Bayon tempelNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Tonle Sap - boottochtNa het ontbijt rijden we naar het Tonle Sap meer. We gaan hier een bezoek aan enkele drijvende dorpjes.

Ook maken we een prachtige boottocht, in een traditionele houten boot, over het Tonle Sap meer. Dit meer wordt ook wel Great Lake genoemd. Het is het grootse meer van Cambodja. Tijdens de boottocht zien we tal van voorbeelden van de Khmer manier van leven op het Tonle Sap meer.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Siem Reap

Siem Reap - tempelDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap, de op 2 na grootste stad van Cambodja. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo, het Angkor National Museum of het War Museum.

U kunt een fiets huren en lekker gaan rondfietsen in de omgeving van Siem Reap. Net buiten de stad fietst u gelijk tussen de rijstvelden en kunt u leuke dorpjes bezoeken. Op deze manier kunt u het echte Cambodja ervaren.

Het is ook mogelijk om een dagexcursie bij te boeken naar bijvoorbeeld Preah Vihear.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel

Phnom Penh - OnafhankelijkheidsmonumentNa het ontbijt reizen we vanuit Siem Reap naar Phnom Penh. Onderweg kunt u genieten van het voorbijtrekkende landschap.

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en wordt ook wel de Parel van Azië genoemd. De stad heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden.

Na aankomst in de hoofdstad Phnom Penh volgt de transfer naar het Le Grand Palais Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de Central Market. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

De superior kamers van het Le Grand Palais Hotel zijn voorzien van airconditioning, WIFI, een 32 inch flatscreen tv , een minibar, een kluisje en een badkamer met douche en toilet.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Koninklijk PaleisNa het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan de Wat Ounalom. Als zetel van de Mohanikay-orde in Cambodja is het de belangrijkste tempel van Phnom Penh en het centrum van het Cambodjaanse boeddhisme. Het werd opgericht in 1443 en bestaat uit 44 gebouwen. De patriarch en andere belangrijke monniken in Cambodja wonen in deze tempel. Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw bevindt zich een standbeeld van Samdech Huot Tat, de vierde patriarch die door de Rode Khmer vermoord werd. Het beeld is gemaakt in 1971 toen de patriarch 80 jaar was, maar werd door de Rode Khmer in de Mekong gegooid, waar het later is teruggevonden. Op de derde verdieping staat een marmeren Boeddhabeeld dat door de Rode Khmer kapot was geslagen maar nu weer hersteld is. Achter het hoofdgebouw is een stoepa waarvan gezegd wordt dat die een haar van de wenkbrauw van de Boeddha bevat. Deze tempel was de eerste die gerestaureerd werd na het bewind van de Rode Khmer.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Vervolgens bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Hierna stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Vervolgens bezoeken we het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Tot slot bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sok San Beach Resort - Koh RongNa het ontbijt verlaten we Phnom Penh en reizen verder naar Sihanoukville. Vervolgens reizen we per speedboot verder naar het tropische eiland Koh Rong.

Koh Rong Island is het grootste Cambodjaanse vakantie-eiland, gelegen voor de kust van Sihanoukville. Het eiland is gezegend met idyllische stranden, een ongerept oerwoud, heuvels en watervallen. Het grootste deel van het eiland is onontgonnen en bedekt met dichte jungle. Rondom Koh Rong liggen een aantal kleinere eilandjes die je kunt bezoeken. Verder kun je hier heerlijk tot rust komen, zwemmen, snorkelen en duiken.

Na aankomst op Koh Rong gaan we inchecken in het Soksan Beach Resort, gelegen aan het prachtige Sok San Beach. Hierna kunt u gaan genieten van uw strandvakantie.

Overnachting in het Sok San Beach Resort – pavilion garden.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Koh Rong

Sok San Beach Resort - Koh RongNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan genieten van uw strandvakantie of ga dit prachtige eiland verkennen.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Koh Rong

Sok San Beach Resort - Koh RongNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van uw strandvakantie. Ga zwemmen, snorkelen en relaxen op het strand.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Koh Rong

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet van uw laatste dag op Koh Rong.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we, via Sihanoukville, terug naar Phnom Penh. Bij het vliegveld of een hotel in Phnom Penh eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis uitbreiden met één van onze bouwsteenmodules. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Rondreis Discover Cambodja - 11 Dagen - R-CAM-04

1-persoonskamer toeslag:

01 december 2022 t/m 31 december 2023: € 389

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Discover Cambodja

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • R-CAM-04
  • 11 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Sidebar - Vliegtickets

Sidebar - Hotels - Cambodja

Sidebar - Rondreizen - Cambodja

Sidebar - Bouwstenen - Cambodja