Rondreis Thailand & Cambodja - 8 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 534
va € 534
va € 534

Rondreis Thailand & Cambodja

Dagelijks vertrek vanuit Bangkok

Tijdens deze rondreis gaan we vanuit Thailand een bezoek brengen aan het prachtige Cambodja. Deze voordelige rondreis start en eindigt in Bangkok. We beginnen in Siem Reap, een leuk stadje met indrukwekkende Angkor tempels. Vervolgens reizen we verder naar de hoofdstad Phnom Penh. Hier bezoeken we het Tuol Sleng Genocide museum en de Killing Fields. Onze laatste bestemming in Cambodja is Battambang, populair vanwege de nabijgelegen oude tempels, de Franse koloniale architectuur en de vele boeddhistische heiligdommen. Vanuit Battambang reizen we weer terug naar Bangkok.

Siem Reap - Pub StreetVroeg in de ochtend vertrek, met de shuttlebus (Giant Ibis Bus), vanuit Bangkok naar Siem Reap. De bus vertrekt omstreeks 07.45 uur. Bij de grens met Cambodja moet u uw paspoort + visum tonen. Indien u nog geen visum heeft kunt deze hier regelen: kosten bij de grens ongeveer 40$. U heeft 2 recente pasfoto’s nodig. Let Op: De kosten voor het visum bij de grens zijn altijd duurder, het is dus voordeliger om uw visum op voorhand al te hebben geregeld.

De busreis vanuit Bangkok naar Siem Reap duurt ongeveer 8,5 uur. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Tegen een meerprijs kunt u ook een vlucht van Bangkok naar Siem Reap nemen.

Na aankomst op het busstation in Siem Reap ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger. Hierna volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Hotel

Siem Reap - Bayon tempelNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Franse en is nu weer te bewonderen.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Siem Reap

Siem Reap - fietstochtDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap, de op 2 na grootste stad van Cambodja. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo, het Civil War Museum of Cambodian Cultural Village.

U kunt een fiets huren en lekker gaan rondfietsen in de omgeving van Siem Reap. Net buiten de stad fietst u gelijk tussen de rijstvelden en kunt u leuke dorpjes bezoeken. Op deze manier kunt u het echte Cambodja ervaren.

Het is ook mogelijk om een dagexcursie bij te boeken naar bijvoorbeeld het Tonle Sap meer of naar Preah Vihear.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel

Phnom Penh - OnafhankelijkheidsmonumentNa het ontbijt reizen we vanuit Siem Reap naar Phnom Penh. Onderweg kunt u genieten van het voorbijtrekkende landschap.

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en wordt ook wel de Parel van Azië genoemd. De stad heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden.

Na aankomst in de hoofdstad Phnom Penh volgt de transfer naar het Le Grand Palais Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de Central Market. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

De superior kamers van het Le Grand Palais Hotel zijn voorzien van airconditioning, WIFI, een 32 inch flatscreen tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met douche en toilet.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Tuol Sleng MuseumNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we het 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Cheung Ek Killing Field‘. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Phnom Penh en vertrekken naar Battambang. Tot voor kort werd Battambang niet veel bezocht door reizigers, want het was een Khmer Rouge bolwerk. De stad is gelegen aan de Sangker rivier en is de thuisbasis van enkele van de best bewaarde koloniale architectuur in Cambodja.

Na aankomst in Battambang inchecken in The Coconut House Hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting in The Coconut House Hotel – standaard kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Battambang

Battambang - Phnom SampeauNa het ontbijt gaan we een prachtige tocht maken, met een tuk-tuk of minibus, door Battambang. We rijden langs de elegante Franse koloniale huizen.

Vervolgens rijden we naar het Bamboo Railway Station. De Bamboo Train is opgezet door de dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is erg Basic, een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we 8 km naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.

Hierna rijden we in zuidelijke richting om een bezoek te brengen aan de Phnom Banan. Deze Angkor tempel, uit de 11e eeuw, is gelegen op een heuvel. Om de tempel te bereiken moeten we 350 trappen omhoog lopen. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het platteland.

Vervolgens gaan we verder naar Phnom Sampeau Mountain. Wanneer we dit vertalen komt het uit op “Schip Berg”, vanwege de eigenaardige vorm. De vorm van de berg doet denken aan een schip. Boven op de 100 meter hoge berg staat een pagode en bevinden zich 3 grotten, de Pkasia, de Lakhaon en de Aksopheak. De belangrijkste grot is de Pkasia. Deze grot zit vol met ontwortelde stenen. Lokale bewoners bezoeken deze grot om hun huwelijk te vieren. We klimmen naar boven en bezoeken de boeddhistische pagode. Hierna wandelen we verder naar de Lakhaon grot. Tijdens het bewind van Pol Pot werden hier Cambodjaanse mensen gedood en naar beneden in de grot gegooid. Terwijl we aan de afdaling beginnen zijn we net op tijd om de vleermuizen te zien uitvliegen. Als de duisternis valt zullen duizenden vleermuizen de grotten verlaten.

Overnachting in The Coconut House Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we, met de shuttlebus, terug naar Bangkok. We passeren hier wederom de grens, dus let op uw visa. Na aankomst in Bangkok eindigt deze rondreis.

Het is mogelijk, tegen een meerprijs, om enkele of alle trajecten te vliegen ipv de shuttle bus. Informeer naar de mogelijkheden.

U kunt deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Rondreis Thailand - Cambodja - 8 Dagen - R-CAM-12

Vertrek Periode 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers Tourcode Reisomschrijving
01-06-22 t/m 31-12-22 534 534 534 R-CAM-12 Rondreis Thailand Cambodja
va € 534 va € 534 va € 534

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2022 t/m 31 december 2022: € 149

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Thailand & Cambodja

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • R-CAM-12
  • 8 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

✈ Vliegtickets Thailand :

Sidebar - Vliegtickets

😎 Vakantie Thailand :

Sidebar - Vakantie - Thailand

🌏 Rondreizen Thailand :

Sidebar - Rondreizen - Thailand

🏯 Bouwstenen Thailand :

Sidebar - Bouwstenen - Thailand

🛕 Dagtours Thailand :

Sidebar - Dagtours - Thailand

🛌 Hotels Thailand :

Sidebar - Hotels - Thailand

🚉 Vervoer Thailand :

Sidebar - Vervoer - Thailand

ℹ Informatie Thailand :

Sidebar - Informatie - Thailand