Rondreis Thailand – Cambodja - 6 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 402
va € 402
va € 402

Rondreis Thailand – Cambodja

Dagelijks vertrek vanuit Bangkok

Heeft u altijd al een keer een bezoek willen brengen aan het mysterieuze Cambodja, dan is deze rondreis iets voor u. Deze voordelige rondreis start en eindigt in Bangkok. We bezoeken tijdens deze reis de twee belangrijkste steden in Cambodja. In Siem Reap bezoeken we de eeuwenoude Angkor tempels, zoals de Angkor Wat en de Ta Prohm. Vervolgens bezoeken we de hoofdstad Phnom Penh. In deze stad gaan we een kijkje nemen bij het Tuol Sleng Genocide museum en de Killing Fields. Vanuit Phnom Penh reizen we weer terug naar Bangkok.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Siem Reap
 • Angkor Thom & Bayon tempel
 • Terrace of the Leper King
 • Ta Prohm
 • Angkor Wat tempel
 • Phnom Penh
 • Tuol Sleng museum & Killing Fields

Siem Reap - Pub StreetVroeg in de ochtend vertrek, met de shuttle bus (Giant Ibis Bus), vanuit Bangkok naar Siem Reap. De bus vertrekt omstreeks 07.45 uur. Bij de grens met Cambodja moet u uw paspoort + visum tonen. Indien u nog geen visum heeft kunt deze hier regelen: kosten bij de grens ongeveer 40$. U heeft 2 recente pasfoto’s nodig. Let Op: De kosten voor het visum bij de grens zijn altijd duurder, het is dus voordeliger om uw visum op voorhand al te hebben geregeld.

De busreis vanuit Bangkok naar Siem Reap duurt ongeveer 8,5 uur. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Tegen een meerprijs kunt u ook een vlucht van Bangkok naar Siem Reap nemen.

Na aankomst op het busstation in Siem Reap ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger. Hierna volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence Hotel. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Hotel

Siem Reap - Angkor WatNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Siem Reap

Tonle SapDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo of het Civil War Museum.

U kunt een fiets huren en lekker gaan rondfietsen in de omgeving van Siem Reap. Net buiten de stad fietst u gelijk tussen de rijstvelden en kunt u leuke dorpjes bezoeken. Op deze manier kunt u het echte Cambodja ervaren.

Het is ook mogelijk om een dagexcursie bij te boeken naar bijvoorbeeld het Tonle Sap meer of naar Preah Vihear.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel

Phnom PenhNa het ontbijt reizen we vanuit Siem Reap naar Phnom Penh. Onderweg kunt u genieten van het voorbijtrekkende landschap.

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en wordt ook wel de Parel van Azië genoemd. De stad heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden.

Na aankomst in de hoofdstad Phnom Penh volgt de transfer naar het Le Grand Palais Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de Central Market. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

De superior kamers van het Le Grand Palais Hotel zijn voorzien van airconditioning, WIFI, een 32 inch flatscreen tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met douche en toilet.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Tuol Sleng MuseumNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Le Grand Palais Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we, met de shuttle bus, terug naar Bangkok. We passeren hier wederom de grens, dus let op uw visa. Na aankomst in Bangkok eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis in Phnom Penh verlengen met één van onze bouwsteenmodules. Ook is het mogelijk om een strandvakantie in Cambodja in deze reis in te voegen. Vanuit Phnom Penh kunt u denken aan Sihanoukville of Kep. Wilt u langer in Siem Reap verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Rondreis Thailand - Cambodja - 6 Dagen - R-CAM-11

Vertrek Periode 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers Tourcode Reisomschrijving
01-06-22 t/m 31-12-22 402 402 402 R-CAM-11 Rondreis Thailand Cambodja
va € 402 va € 402 va € 402

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2022 t/m 31 december 2022: € 109

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Thailand – Cambodja

Reis details:

 • Bangkok
 • 2
 • R-CAM-11
 • 6 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

✈ Vliegtickets Thailand :

Sidebar - Vliegtickets

😎 Vakantie Thailand :

Sidebar - Vakantie - Thailand

🌏 Rondreizen Thailand :

Sidebar - Rondreizen - Thailand

🏯 Bouwstenen Thailand :

Sidebar - Bouwstenen - Thailand

🛕 Dagtours Thailand :

Sidebar - Dagtours - Thailand

🛌 Hotels Thailand :

Sidebar - Hotels - Thailand

🚉 Vervoer Thailand :

Sidebar - Vervoer - Thailand

ℹ Informatie Thailand :

Sidebar - Informatie - Thailand