BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Vietnam Treasures - 17 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1024
va € 837
va € 794

Rondreis Vietnam Treasures

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Tijdens deze 17-daagse rondreis gaan we de “schatten” van Vietnam ontdekken. We beginnen in de hoofdstad Hanoi, waar we een mooie wandeltocht gaan maken door Hanoi Old Quarter. Hierna reizen we verder naar Mai Chau, bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen. We gaan hier een interessante fietstour maken door de Mai Chau vallei. De volgende bestemming is de keizerlijke stad HuΓ©. Via de Hai Van Pass reizen we verder naar Hoi An. Hier kunt u een paar dagen heerlijk gaan relaxen op het strand of de oude stad verkennen. Optioneel (niet inclusief) kunt u hier deelnemen aan allerlei leuke excursies. We eindigen in Ho Chi Minh, waar we een stadstour maken en een bezoek gaan brengen aan de Mekong Delta.

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in AziΓ« momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Ngoc Son TempelNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Vervolgens gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hanoi

Tam Coc - boottochtDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de Ninh Binh & Tam Coc Tour – inclusief lunch. We gaan een bezoek brengen aan de oude hoofdstad Hoa Lu uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruΓ―nes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh. Hierna gaan we verder naar Tam Coc. We gaan hier een fietstocht maken door het prachtige landschap. We fietsen langs de groene rijstvelden. Vervolgens gaan we een boottocht maken over de Ngo Dong rivier. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalksteenrotsen.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mai Chau Eco LodgeNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen. De Mai Chau vallei biedt u onuitwisbare indrukken. In de Mai Chau vallei leven voornamelijk “White Thai” mensen. Andere etnische bevolkingsgroepen die hier leven zijn de H’Mong, de Zao, de Muong, de Tay, de Hoa en de Viet.

Na het inchecken in het Mai Chau Ecolodge kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving gaan verkennen. Het resort ligt midden tussen de rijstvelden. Verder beschikt het over een prachtig zwembad.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Mai Chau

Mai Chau - fietstochtNa het ontbijt gaan we een fietstour maken door de Mai Chau vallei.

We gaan de omgeving per fiets verkennen en maken kennis met de leefwijze van de lokale etnische bevolkingsgroepen. In de vallei fietsen we door enkele dorpjes en bezoeken de lokale markt. We fietsen vanuit het resort naar Cha Village. Nadat we dit dorpje verkend hebben fietsen we verder naar de etnische dorpjes Cha Long en Tong Dau. In Nhot Village gaan we een kijkje nemen bij het Thai volk. We ontdekken hun traditionele cultuur en bekijken de stilt houses.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge.

Ontbijt
Hotel

Mai Chau Eco LodgeNa het ontbijt kunt u ochtend vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen bij het zwembad.

Later op de dag reizen we terug naar Hanoi. We nemen de nachttrein (SE19), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar HuΓ©. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een PrivΓ© cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 07 :
HuΓ©

HuΓ© - Thien Mu PagodeNa aankomst op het treinstation van HuΓ© volgt de transfer naar het Gold HuΓ© Hotel. Het ontbijt is in een lokaal restaurant. Na het inchecken in het hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de Hué Tour. We beginnen met een prachtige boottocht over de Parfum rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier en onderweg bezoeken we de Thien Mu Pagode. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers. Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Doc. De graftombe van Tu Doc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen. Tot slot gaan we nog een wandeling maken over de Dong Ba markt.

Overnachting in het Gold HuΓ© Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

Vervolgens gaan we verder naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Na aankomst in Hoi An inchecken in het Kiman Hoi An Hotel. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de historische stad gaan verkennen. U kunt hier door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen wandelen.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hoi An

Hoi An - strandDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Het Kiman Hoi An Hotel is centraal gelegen op 5 minuten rijden van de historische stad en Cua Dai Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen.Β 

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Hoi An

Hoi An - KooklesDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende dagexcursies:

Hoi An – Kookles – inclusief lunch: Na het ontbijt wordt u naar een lokaal restaurant gebracht. Hier wordt u verwelkomd door de chef-kok en krijgt u een rondleiding langs de vele live-food-balies in deze unieke interactieve eetgelegenheid in Vietnam. Zien, ruiken, proeven, aanraken en genieten van verschillende voedselbereidingsprocessen. Probeer monsters van meer dan 10 verschillende eetstandjes, waaronder bami, noedels, augurken, vreemd en heerlijk eten, zoete lekkernijen en nog veel meer. Zie hoe rijstpapier vanaf het begin wordt gemaakt, droog op bamboe en later geroosterd als rijstwafels en proef met Hoi An-pepersaus en salades. Ontdek hoe Cao Lau wordt gemaakt, zie hoe de noedels met de handen worden uitgerold en op de traditionele manier met een lang mes ingesneden en gestoomd worden boven een open vuur.

Na dit interessante deel, ga je verder naar een kookles waar je kunt leren ingrediΓ«nten te kiezen, technieken kunt leren en de Vietnamese eetcultuur kunt verkennen. Eindig en geniet met wat je net hebt gekookt met onbeperkte drankjes en zoete lekkernijen. Na de les krijgt u een kookschool-receptenboekje met Vietnamese gerechten en kookgerei om mee naar huis te nemen als souvenir.

Hoi An – Fietstour – inclusief lunch: De lokale gids ontmoet je in de lobby van het hotel. Vervolgens fietsen we door de kleine dorpjes naar een rivier, waar je meer te weten kunt komen over het dagelijks leven van de lokale bevolking. Hierna fietsen we langs maisvelden, rijstvelden, een waterkokosnootbos, meren vol garnalen en krabboerderijen. Onderweg stoppen we bij enkele werkplaatsen waar smeden, timmerlieden en metselaars aan het werk zijn. Je kunt hier veel ongewone dingen leren over het leven in Hoi An.

Hoi An – Wet Rice Farmer – 4 uur – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. EΓ©n van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan één van deze excursies dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.