Tam Coc & Sapa - 5 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 501
va € 369
va € 338

Bouwsteenmodule Hanoi: Tam Coc & Sapa

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Hanoi

Tijdens deze tour bezoeken we de provincie Ninh Binh met de oude hoofdstad Hoa Lu, het indrukwekkende karstgebergte en de Tam Coc grotten. Vervolgens gaan we naar het pittoreske bergdorpje Sapa. Hier kunt u genieten van de adembenemende natuur en de bergstammen. Deze reis is perfect te combineren met één van onze Vietnam rondreizen.

Dag 01 :
Hanoi

Hanoi - Tempel van de LiteratuurAankomst op het Internationale vliegveld van Noi Bai in Hanoi. Hier staat de lokale Engelssprekende chauffeur op u te wachten voor de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straten en historische huizen, herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust. In het centrum liggen 36 straten die overeenkomen met de handelszaken die er in deze straten werden gedaan. Zo vindt u er bijvoorbeeld de rijststraat, de papierstraat en de zijdestraat (uiteraard in het Vietnamees).

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel

Tam Coc - boottochtVanuit Hanoi rijden we, na het ontbijt, naar de provincie Ninh Binh.

We gaan hier een bezoek brengen aan de oude hoofdstad Hoa Lu uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Hierna gaan we verder naar Tam Coc. We gaan hier een fietstocht maken door het prachtige landschap. We fietsen langs de groene rijstvelden.

Vervolgens gaan we een prachtige boottocht maken door het indrukwekkende karstgebergte. Dit gebied is te vergelijken met Halong Bay, maar dan op het land. Het gigantische karstgebergte wordt hier omringt door de prachtige groene natuur. We maken een mooie tocht met een roeiboot over de Ngo Dong rivier. U hoeft zelf niet te roeien maar kunt lekker genieten van deze indrukwekkende omgeving. Ook varen we door enkele prachtige grotten.

Later op de dag rijden we terug naar het treinstation van Hanoi. Per nachttrein, met slaapplaatsen, reizen we verder naar Lao Cai.

Overnachting in de nachttrein – SP3 (4 pers. softsleeper). Het is mogelijk om tegen een meerprijs een Vip cabine / Privé cabine voor 2 personen te nemen.

Ontbijt
Nachttrein

Sapa - rijstterrassenWe komen vroeg in de ochtend aan op het treinstation van Lao Cai. Vanuit deze plaats volgt de transfer, in circa 1 uur, naar Sapa. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We passeren schitterende rijstterrassen. In Sapa bevinden zich vele gebouwen uit de Franse koloniale periode.

Na aankomst in Sapa gaan we inchecken en krijgen we nog een ontbijt aangeboden. Sapa is gelegen op een hoogte van 1500 meter en is één van de meest pittoreske bergdorpjes van Vietnam. In 1922 stichten de Fransen dit dorpje dat gelegen is tussen de hellingen van de berg Hoang Lien Son. De Fransen gebruikten het dorp als toevluchtsoord om de koelte op te zoeken. Vanuit het centrum van Sapa kunt u genieten van het wolkendek tussen de bergen, kristalheldere bergstroompjes en terrasvormige tuinen. Op marktdagen verzamelen zich de kleurrijke bergstammen zoals de Black Hmong, de Red Yao en de Flower Hmong zich in Sapa om hun zelfgemaakte producten te verhandelen en om nieuws te vergaren.

Later op de dag bezoeken we het dorpje Cat Cat, dat op circa 3 km van Sapa is gelegen. In dit dorp leeft de Zwarte Hmong bergstam. Om het dorp te bereiken moeten we een korte wandeling maken door de vallei. We zien hier de houten huizen die prachtig gelegen zijn tegen de heuvels. We gaan hier kennismaken met de lokale bevolking. In de vallei bevindt zich ook een waterval, waar u even heerlijk kunt relaxen.

Overnachting in het Sapa Relax Hotel & Spa – superior kamer.

Hotel

Sapa - bergstammenNa het ontbijt rijden we naar het dorpje Lao Chai. Van hieruit gaan we een wandeltocht maken door de Sapa vallei. Het eerste stuk wandelen we circa 2 km. We wandelen langs prachtige rijstterrassen en passeren de traditionele houten huisjes van de Zwarte Hmong bergstam. Vervolgens wandelen we verder, ook circa 2 km, naar het dorpje Ta Van. Hier gaan we kennismaken met het Giay volk. Hierna volgt het mooiste gedeelte van de wandeltocht, de route naar het dorpje Giang Ta Chai. Het landschap is hier adembenemend. U kunt hier genieten van de prachtige vergezichten op de dorpjes van het Red Dao volk. Na aankomst in het dorpje Giang Ta Chai staat de chauffeur ons reeds op te wachten.

Later op de dag rijden we verder naar Lao Cai. Vanuit deze plaats reizen we per nachttrein (SP4), met slaapplaatsen, terug naar Hanoi.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 05 :
Hanoi

Vroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Hanoi. Na het ontbijt, in een lokaal restaurant, eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Hanoi en/of uitbreiden met één van onze “bouwsteenmodules” of rondreizen. Wilt u langer in Sapa verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Kaart Tam Coc & Sapa

Tam Coc & Sapa - 5 Dagen - I-HAN-09

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 november 2022 t/m 31 december 2022: € 70
  • 01 januari 2023 t/m 31 december 2023: € 82

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2022 t/m 31 december 2022

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Tam Coc & Sapa

Reis details:

  • Hanoi
  • 2
  • I-HAN-09
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Vakantie Vietnam - Sidebar

Sidebar - Vliegtickets

Sidebar - Hotels - Vietnam

Sidebar - Bouwstenen - Vietnam

Sidebar - Rondreizen - Vietnam