My Son

1 Days

My Son

My Son is een dagtrip vanuit Hoi An.

Tijdens deze dagexcursie vanuit Hoi An bezoekt u My Son. U vindt hier heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. 

U kunt deze dagtrip naar My Son in ieder Hoi An programma inlassen

My Son is een UNESCO-werelderfgoedsite in centraal Vietnam. Het was ooit een belangrijk religieus en politiek centrum van het oude koninkrijk Champa. De site bestaat uit een verzameling tempelruïnes en architectonische overblijfselen van de Cham-beschaving.

Het My Son Sanctuary heeft een complex van 71 historisch significante gebouwen die dateren uit de zevende tot de dertiende eeuw. De tempels weerspiegelen de invloed van de Indiase cultuur en het hindoeïsme op het Champa-koninkrijk, dat ooit een rijk en machtig handelsrijk was. Ondanks jaren van oorlog en verwaarlozing staan sommige tempels nog steeds overeind en bieden ze bezoekers unieke inzichten in het verleden van de Champa-cultuur.

De site ligt te midden van prachtige bergen en bossen, met de Thu Bon-rivier in de buurt. De serene locatie en de fascinerende tempels trekken toeristen uit de hele wereld. Ze komen om de geheimen van de intrigerende ruïnes te verkennen en te ontdekken.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Vetnam te bespreken

Deze dagtrip vindt dagelijks plaats vanuit onze Hoi An hotels en kan in ieder programma worden ingelast.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

My Son – Dagelijks vertrek vanuit Hoi An

  • Hoi An
  • 2
  • D-VTN-10
  • Halve dag

Programma

U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. We gaan een tocht maken, van een halve dag, naar de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Kingdom, My Son. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. In dit enorme complex bevinden zich meer dan 79 religieuze gebouwen, onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen. Het belangrijkste gebouw is de toren die gebouwd is als woonplaats voor de goden.

De tempels in My Son zijn gebouwd in groepen die in principe hetzelfde model volgden. Elke groep bestond uit een klooster (kalan), omringd door torens en monumenten. De kalan, die het symbool is van Meru Mountain (centrum van het universum, waar de goden leven) is gewijd aan Shiva. De kleine tempels zijn gewijd aan de geesten van de acht kompaspunten. In de torens, bedekt met betegelde, gebogen daken, werden de offers en heilige voorwerpen van de pelgrims opgeslagen. De Cham-tempels hebben geen ramen, dus ze zijn erg donker van binnen. Ramen zijn alleen te vinden in de torens. De decoraties van bloempatronen, menselijke figuren en dieren zijn later aangebracht door beeldhouwers. My Son staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

In de vroege namiddag arriveren we weer in ons hotel.

My Son : D-VTN-10

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

My Son