Visum Vietnam

Visum Vietnam

Heb ik als toerist een visum voor Vietnam nodig?

Voor een reis naar Vietnam heb je als toerist een visum nodig. Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te komen en te verblijven voor een bepaalde periode. In dit blogbericht leg ik je uit hoe je een visum voor Vietnam kunt aanvragen, welke soorten visa er zijn en waar je op moet letten.

Soorten visa voor Vietnam

Er zijn verschillende soorten visa voor Vietnam, afhankelijk van de duur en het doel van je reis. De meest voorkomende zijn:

E-visum

Dit is een elektronisch visum dat je online kunt aanvragen via de website van de Vietnamese overheid. Het is geldig voor 30 dagen en voor eenmalige inreis. Je kunt het gebruiken voor toerisme, zaken, familiebezoek of studie. Het kost 25 dollar en je hebt een pasfoto en een scan van je paspoort nodig om het aan te vragen.

Visum on arrival

Dit is een visum dat je bij aankomst op de luchthaven in Vietnam kunt krijgen. Je moet wel eerst een uitnodigingsbrief aanvragen bij een online visumdienst of een reisbureau. Deze brief kost meestal tussen de 6 en 20 dollar, afhankelijk van de service en de spoed. Met deze brief kun je op de luchthaven een stempel in je paspoort krijgen. Je kunt dan 30 of 90 dagen in Vietnam kunt blijven. Verder moet je ook een visumsticker kopen. Deze kost 25 dollar voor een single entry visum. Een multiple entry visum kost 50 dollar.

Visum bij de ambassade

Dit is een visum dat je van tevoren moet aanvragen bij de Vietnamese ambassade of het consulaat in je eigen land. Je moet een aanvraagformulier invullen, een pasfoto en een kopie van je paspoort meesturen, en een visumvergoeding betalen. De kosten en de duur van het visum variëren per land, maar meestal kun je kiezen tussen een single entry of een multiple entry visum, en tussen 30 of 90 dagen verblijf. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het visum ontvangt.

Waar moet je op letten bij het aanvragen van een visum voor Vietnam?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum voor Vietnam, zoals:

Geldigheid van je paspoort

Je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn na de datum van aankomst in Vietnam. Verder moet het paspoort minimaal twee lege pagina’s hebben.

Aankomst- en vertrekdatum

Je moet je aankomst- en vertrekdatum precies weten voordat je een Vietnam visum aanvraagt. Je kunt deze niet meer wijzigen nadat je het visum hebt gekregen. Als je langer wilt blijven dan je visum toestaat, moet je het verlengen bij de immigratiedienst in Vietnam. Je kunt ook het land uitgaan en opnieuw binnenkomen met een nieuw visum.

Aankomst luchthaven Vietnam

Als je kiest voor een e-visum of een visum on arrival, moet je aankomen op één van de volgende internationale luchthavens:

  1. Noi Bai (Hanoi)
  2. Tan Son Nhat (Ho Chi Minh City)
  3. Da Nang
  4. Cam Ranh (Nha Trang)
  5. Cat Bi (Hai Phong)
  6. Phu Quoc
  7. Phu Bai (Hué)
  8. Can Tho

Wachttijd

Houd er rekening mee dat het aanvragen van een visum voor Vietnam tijd kost. Zowel online als bij de ambassade. Het kan ook druk zijn op de luchthaven bij de visumbalie, vooral tijdens het hoogseizoen. Zorg dus dat je ruim van tevoren je visum regelt, en dat je genoeg tijd hebt om in te checken en door de douane te gaan.

Conclusie visum Vietnam

Een visum voor Vietnam is niet moeilijk te krijgen, maar je moet wel goed opletten welk type visum je nodig hebt, hoe lang je wilt blijven, en waar je aankomt. Als je alles goed voorbereidt, kun je zonder problemen genieten van je reis naar dit prachtige land. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze informatie, en dat je een fijne tijd hebt in Vietnam!

Heb je nog vragen over je reis naar Vietnam? Bezoek ons reisburo in Maarssen, onze reisadviseurs helpen je graag met het samenstellen van uw droomreis.

Share This Article

Dit vind je misschien ook leuk...

Recent Posts