Vervoer Vietnam

Vervoer Vietnam

Vervoer Vietnam: Hoe reis je het beste door dit prachtige land?

Vietnam is een land vol contrasten, cultuur en natuur. Het is een bestemming die veel reizigers aantrekt vanwege de diversiteit aan landschappen, steden en bezienswaardigheden. Maar hoe reis je het beste door Vietnam? Welk vervoermiddel kies je om van A naar B te komen? In deze blogpost geven we je een overzicht van de verschillende opties voor vervoer in Vietnam, van openbaar vervoer tot binnenlandse vluchten en autohuur.

Openbaar vervoer Vietnam: bus, trein of taxi?

Een van de meest populaire en goedkope manieren om door Vietnam te reizen is met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende soorten bussen, treinen en taxi’s die je kunt gebruiken om je te verplaatsen. Hier zijn de voor- en nadelen van elk vervoermiddel:

Per bus reizen in Vietnam

Vervoer per bus is een goedkope en snelle optie om korte tot middellange afstanden in Vietnam af te leggen. Er zijn veel busmaatschappijen die verschillende routes aanbieden, zowel overdag als ’s nachts. De kwaliteit van de bussen varieert echter sterk, van comfortabele toeristenbussen tot oude en krappe lokale bussen. Ook kan het verkeer in Vietnam erg chaotisch en druk zijn, waardoor je soms lang in de file staat of veel moet overstappen. Bovendien moet je soms afdingen op de prijs of oppassen voor oplichters die je te veel willen laten betalen.

Reis comfortabel per trein

De trein is een veilige en comfortabele optie om lange afstanden af te leggen. Er zijn verschillende treinen die de belangrijkste steden in Vietnam met elkaar verbinden, zoals de Reunification Express die van Hanoi naar Ho Chi Minh City rijdt. De treinen zijn meestal voorzien van airconditioning, bedden, toiletten en een restauratiewagen. Je kunt kiezen uit verschillende klassen, van hard seat tot soft sleeper. Het nadeel van de trein is dat het duurder en langzamer is dan de bus. Ook moet je vaak van tevoren reserveren, vooral in het hoogseizoen of tijdens feestdagen.

Vervoer per Taxi

Vervoer in Vietnam per taxi is een handige en flexibele optie om korte afstanden af te leggen of om je binnen een stad te verplaatsen. Er zijn veel taxi’s beschikbaar in Vietnam, vooral in de grote steden. Je kunt ze gemakkelijk aanhouden op straat of via een app bestellen. De taxi’s zijn meestal voorzien van een meter, waardoor je precies weet wat je moet betalen. Het nadeel van de taxi is dat het duurder is dan de bus of de trein. Ook moet je soms oppassen voor malafide chauffeurs die je omrijden of een kapotte meter hebben.

Binnenlandse vlucht Vietnam: snel en gemakkelijk

Een andere optie om door Vietnam te reizen is met het vliegtuig. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden in Vietnam, zoals Vietnam Airlines, VietJet Air en Bamboo Airways. Je kunt vliegen naar de belangrijkste steden in Vietnam, zoals Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang, Nha Trang en Phu Quoc. Het voordeel van vliegen is dat het snel en gemakkelijk is. Je bespaart veel tijd en moeite in vergelijking met andere vervoermiddelen. Ook kun je vaak goedkope tickets vinden als je online boekt of gebruik maakt van aanbiedingen. Het nadeel van vliegen is dat het duurder en minder milieuvriendelijk is dan andere vervoermiddelen. Ook moet je rekening houden met extra kosten voor bagage, transfers en luchthavenbelasting.

Auto huren Vietnam: Voor de avontuurlijke reiziger

Een laatste optie om door Vietnam te reizen is met een huurauto. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven die auto’s aanbieden in Vietnam, zowel met als zonder chauffeur. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, van kleine stadsauto’s tot grote SUV’s. Het voordeel van een auto huren is dat je veel vrijheid en flexibiliteit hebt. Je kunt je eigen route bepalen, stoppen waar en wanneer je wilt en plekken ontdekken die minder toeristisch zijn. Ook kun je meer bagage meenemen en genieten van het comfort van je eigen voertuig. Het nadeel van een auto huren is dat het duur en riskant is. Je moet een geldig rijbewijs hebben, een borg betalen en een verzekering afsluiten. Ook moet je wennen aan het rijden in Vietnam, dat erg hectisch en onvoorspelbaar kan zijn. Bovendien moet je parkeerkosten, tolwegen en benzine betalen.

Wat kost vervoer in Vietnam?

Gelukkig is het vervoer in Vietnam relatief goedkoop en makkelijk te regelen. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals de bus, de trein, de motorbike, de taxi of het vliegtuig.

De bus is de goedkoopste en meest gebruikte manier om door Vietnam te reizen. Er zijn veel busmaatschappijen die verschillende routes aanbieden, zowel overdag als ’s nachts. Een buskaartje kost meestal tussen de 5 en 15 euro, afhankelijk van de afstand en de kwaliteit van de bus. Sommige bussen hebben slaapstoelen of bedden, wat handig is voor lange ritten.

De trein is een comfortabele en sfeervolle manier om door Vietnam te reizen. De trein rijdt langs de kust en biedt mooie uitzichten op het landschap. Er zijn verschillende klassen om uit te kiezen, van hard seat tot soft sleeper. Een treinkaartje kost meestal tussen de 15 en 40 euro, afhankelijk van de afstand en de klasse.

De motorbike is de avontuurlijke en flexibele manier om door Vietnam te reizen. Je kunt een motorbike huren voor een dag, een week of een maand, en zelf je route bepalen. Een motorbike huren kost ongeveer 5 tot 10 euro per dag, exclusief benzine. Je moet wel een internationaal rijbewijs hebben en goed opletten in het drukke verkeer.

Vervoer per vliegtuig is de duurste en snelste manier om door Vietnam te reizen. Als je weinig tijd hebt of grote afstanden wilt overbruggen, kun je een binnenlandse vlucht nemen.

Conclusie: vervoer in Vietnam

Zoals je ziet, zijn er veel opties voor vervoer in Vietnam. Welk vervoermiddel je kiest, hangt af van je budget, tijd, voorkeur en bestemming. Of je nu kiest voor de bus, de trein, de taxi, het vliegtuig of de auto, je zult ongetwijfeld een geweldige reiservaring hebben in dit prachtige land. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om een keuze te maken voor je vervoer in Vietnam.

Ontdek onze reizen naar Vietnam en kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw reis te bespreken. Wij kunnen voor u alle transfers, binnenlandse vluchten, trein,- en bustickets in Vietnam reserveren

Dit vind je misschien ook leuk...

Recent Posts