Backpacken Vietnam

Backpacken Vietnam

Waarom backpacken in Vietnam?

Backpacken in Vietnam is een geweldige manier om het land te ontdekken. Je hebt de vrijheid om je eigen route te bepalen, je eigen tempo aan te houden en je eigen budget te beheren. Bovendien kun je makkelijk contact maken met andere reizigers en locals, en zo meer leren over de cultuur en de mensen. Backpacken in Vietnam is ook relatief goedkoop, zeker als je gebruik maakt van het openbaar vervoer, de lokale eetgelegenheden en de goedkope accommodaties.

Backpacken Vietnam: Hoe je een onvergetelijke rondreis maakt in 3 weken

Vietnam is een van de meest veelzijdige en fascinerende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Het land heeft een rijke geschiedenis, een levendige cultuur, een adembenemende natuur en een heerlijke keuken. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, cultuur of natuur, Vietnam heeft het allemaal. In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor een onvergetelijke rondreis door Vietnam in 3 weken.

Hoe plan je je backpacken Vietnam route?

Vietnam is een langgerekt land dat zich uitstrekt van noord naar zuid. Het heeft een oppervlakte van ruim 330.000 vierkante kilometer en een kustlijn van meer dan 3000 kilometer. Het land heeft verschillende klimaatzones, landschappen en bezienswaardigheden. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over je backpacken Vietnam route, zodat je het meeste uit je reis kunt halen.

Populaire backpack route?

Een populaire optie is om te beginnen in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, en van daaruit naar het noorden te reizen naar de bergachtige regio’s van Sapa en Ha Giang. Hier kun je genieten van de prachtige natuur, de kleurrijke etnische minderheden en de indrukwekkende rijstterrassen. Vervolgens kun je terugkeren naar Hanoi en een bezoek brengen aan de beroemde Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoed met duizenden kalkstenen eilanden die uit het water rijzen. Je kunt hier een cruise maken, kajakken, zwemmen of gewoon relaxen op het dek.

Vanuit Hanoi kun je verder naar het zuiden reizen langs de kust, waar je verschillende steden, stranden en eilanden kunt bezoeken.

Hoogtepunten Backpacken Vietnam:

  1. Hué: de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam, waar je de citadel, de keizerlijke tombes en de parfumrivier kunt bewonderen.
  2. Hoi An: een charmant stadje met een historisch centrum vol kleurrijke lantaarns, oude huizen en gezellige cafés. Je kunt hier ook fietsen, kooklessen volgen of een dagje naar het strand gaan.
  3. Nha Trang: een populaire badplaats met een lang zandstrand, een levendig nachtleven en veel watersportmogelijkheden. Je kunt hier ook een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden of een duikcursus volgen.
  4. Da Lat: een schilderachtig stadje in de hooglanden, omringd door groene heuvels, watervallen en bloemen. Je kunt hier wandelen, mountainbiken, canyoning of gewoon genieten van de koele lucht en de Franse koloniale architectuur.
  5. Mui Ne: een klein vissersdorpje dat bekend staat om zijn rode zandduinen, witte zandstranden en kitesurfspots. Je kunt hier ook quadrijden, sandboarden of een bezoek brengen aan de feeënstroom.

Je backpacken Vietnam route eindigt in Ho Chi Minh City (ook wel Saigon genoemd), de grootste en meest dynamische stad van Vietnam. Hier kun je de moderne skyline, de drukke markten, de historische gebouwen en de oorlogsmusea verkennen. Je kunt ook een dagtrip maken naar de Cu Chi-tunnels, waar je meer leert over de Vietnamoorlog, of naar de Mekong-delta, waar je de landelijke levensstijl, de drijvende markten en de tropische vruchten kunt ervaren.

Rondreis Vietnam tips

Om je rondreis door Vietnam zo soepel en plezierig mogelijk te maken, hebben we nog een paar tips voor je:

  1. Ten eerste, zorg voor een geldig visum. Afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf, heb je een visum nodig om Vietnam binnen te komen. Je kunt dit online aanvragen of bij de Vietnamese ambassade in je land.
  2. Ten tweede, neem tijdens het backpacken in Vietnam ook voldoende cash mee. Hoewel je in de grote steden en toeristische gebieden makkelijk kunt pinnen of met je creditcard kunt betalen, is het in de meer afgelegen en landelijke gebieden handig om voldoende contant geld bij je te hebben.
  3. Ten derde, wees voorbereid op het verkeer. Het verkeer in Vietnam kan chaotisch en hectisch zijn, vooral in de grote steden. Als je zelf wilt rijden, heb je een internationaal rijbewijs nodig en moet je goed opletten op de weg. Als je liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, heb je verschillende opties, zoals bussen, treinen en taxi’s.
  4. Ten vierde, respecteer de cultuur en de mensen. Vietnam is een land met een rijke en diverse cultuur, die soms kan verschillen van die van jou. Het is belangrijk om respectvol en beleefd te zijn tegenover de lokale bevolking en hun gewoonten en tradities. Zo kun je bijvoorbeeld beter geen korte of onthullende kleding dragen als je een tempel of een heilige plaats bezoekt.
  5. Ten slotte, geniet van het eten en het drinken. Een van de beste dingen van Vietnam is het eten en het drinken. Het land heeft een heerlijke keuken, die varieert per regio en invloeden heeft uit China, Frankrijk en andere landen.

Conclusie backpacken in Vietnam

Backpacken in Vietnam is een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten. Het land heeft zoveel te bieden, dat je elke dag iets nieuws kunt zien, doen en proeven. Met deze tips en inspiratie kun je een onvergetelijke Vietnam rondreis maken in 3 weken. Of als je wat minder tijd hebt, een rondreis Vietnam in 2 weken. We wensen je veel plezier en succes!

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Vietnam te bespreken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Recent Posts