Rondreis Vietnam 2 weken

14 Days

Rondreis Vietnam 2 weken

De Rondreis Vietnam 2 weken is een individuele rondreis door Vietnam.

Als u echt van de gebaande paden wilt gaan en tijd wilt doorbrengen in afgelegen gebieden, nationale parken, werelderfgoedlocaties en historische centra, moet u de ‘Vietnam-Trails‘ ervaren. 

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Hanoi, Ninh Binh, Hué, Hoi An en of Ho Chi Minh. Vanuit Ho Chi Minh kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Vietnam te komen bespreken

U kunt deze Rondreis Vietnam 2 weken combineren met één van onze overige reisprogramma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Vietnam 2 weken – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-10
 • 14 Dag
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Mausoleum Ho Chi MinhNa het ontbijt gaan gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan het Museum of Ethnology. Het Museum van Etnologie in Hanoi is een boeiende instelling die bezoekers een uniek inzicht biedt in de diverse culturen van de etnische groepen van Vietnam. Het museum toont traditionele kleding, gereedschap, wapens en alledaagse voorwerpen, die allemaal helpen om een levendig beeld te schetsen van de levensstijlen en tradities van de vele inheemse gemeenschappen van het land. Het museum beschikt ook over verschillende openluchttentoonstellingen, zoals traditionele huizen en religieuze structuren, die bezoekers een educatieve en meeslepende ervaring bieden.

Hierna bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

’s Middags bezoeken we het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Let Op: het mausoleum is iedere maandag en vrijdag gesloten! Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de Pagode die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een rickshaw. Een rickshaw is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - V-Spirit CruiseNa het ontbijt uitchecken uit uw hotel in Hanoi. We verlaten Hanoi en rijden in circa 3 uur door het platteland van de Red River Delta naar onze bestemming Halong Bay.

Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de monumentenlijst van de UNESCO. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes, met mooie rotsformaties en grotten.

Hier gaat u aan boord van de Pelican Glory en vervolgens gaan we een we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Op het bovendek kunt u genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch (inclusief). We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Na aankomst in de haven rijden we via een prachtig landschap naar Ninh Binh. Onderweg passeren we vele rijst- en tabaksvelden.

Na aankomst in Ninh Binh gaan we inchecken in het Van Long Green Hotel. Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze typische plattelandsstad is gelegen in een prachtige omgeving.

Overnachting in het Van Long Green Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Tam Coc - boottochtNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude hoofdstad Hoa Lu uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Hierna gaan we verder naar Tam Coc. We gaan hier een fietstocht maken door dit adembenemende landschap. We fietsen over pittoreske paadjes langs groene rijstvelden met op de achtergrond imposante Karst bergen.

’s Middags gaan we hier een prachtige boottocht maken over de Ngo Dong rivier. We gaan een heerlijke tocht maken per boot (sampan) door deze regio vol kalkstenen bergen. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen bergen.

Later op de dag reizen we verder naar het treinstation van Ninh Binh. We nemen de nachttrein SE19, met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar Dong Hoi. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een Privé cabine voor 2 personen te reserveren.

LET OP: De treinreizen in Vietnam zijn zeer basic.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein

Phong Nha CavesNa aankomst op het treinstation van Dong Hoi gaan we ontbijten in een lokaal restaurant.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Phong Nha Caves. De grotten staan tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het Phong Nha-Ke Bang National Park beschikt over het oudste karstgebergte van Azië. Het gebergte is 400 miljoen jaar geleden ontstaan en beschikt over honderden grotten en spectaculaire ondergrondse rivieren. In dit gebied vinden we enkele van de grootste natuurlijke grotten ter wereld. We maken een prachtige boottocht naar de Uot grot. Deze grot gaan we te voet verkennen. Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen we ook de Kho grot bezoeken.

Hierna gaan we inchecken in de Jungle Boss Homestay.

Overnachting in de Jungle Boss Homestay – privé kamer.

Ontbijt
Homestay

Hué - Imperial CitadelNa het ontbijt vertrekken we naar Hué. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur. Hué werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. Hué is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en Koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

’s Middags brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Hierna maken we een boottocht, per Dragon Boat, over de Parfum Rivier. We varen langzaam over de rivier naar de Thien Mu Pagoda. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we het Bach Ma National Park. Dit nationale park ligt 40km ten zuidoosten van Hué en is ongeveer 220 km² groot en er zijn drie zones, de binnenste zone is een strikt beschermd gebied, de buitenste zone is een bufferzone en wat daartussen ligt behoort administratief tot het park, maar met minder beperkingen. Het park ligt in één van de meest regenachtige streken van Vietnam. Het berggebied is ruig, met steile hellingen en het gesteente bestaat voornamelijk uit graniet.

We gaan een prachtige trekking maken door dit nationaal park. We wandelen door de dichte bossen naar de Five Lakes. Indien de weersomstandigheden het toelaten kunt u gaan zwemmen in de Do Quyen waterval. Hierna wandelen we verder naar de top van een heuvel, gelegen op 1450 meter hoogte. Dit is de meest populaire wandelroute in het Bach Ma National Park. Na ongeveer 1 uur wandelen komen we aan bij de top. Van hieruit kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht. In het noorden zien we Hué liggen en in het zuiden kijken we uit over Lang Co Beach en verschillende lagunes.

Hierna reizen we verder naar Hoi An. Hoi An is gelegen aan de Zuid Chinese zee in centraal Vietnam en was de belangrijkste handelsstad van het Cham Koninkrijk in de 16e en 17e eeuw. Deze kunststad heeft ongeveer 120.000 inwoners en is rijk architectonisch met Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden in zich verenigt en teruggaat tot de 16e eeuw. Het oude stadscentrum is autovrij en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hoi An

Hoi AnVandaag gaan we, na het ontbijt, een wandeltocht maken door de historische stad Hoi An.

Hoi An was één van de belangrijkste zeehavens- en handelssteden van Zuidoost Azië, gedurende de periode tussen de 15de en 19de eeuw. In de stad kwamen handelaren uit China, Japan, Portugal en Frankrijk. Rijke handelaren uit deze landen lieten in Hoi An enorme huizen bouwen, welke veelal voldeden aan de architectuur uit het thuisland. Deze prachtige gebouwen verkeren tegenwoordig nog in perfecte staat.

Deze charmante stad staat bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, dat onder toezicht staat van de UNESCO. In deze stad kunt u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis, een 400 jaar oude Japanse brug of lekker slenteren over de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl te bezoeken.

We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen. Ook brengen we een bezoek aan de lokale, kleurrijke markt en de 400 jaar oude Japanse brug.

De Japanse brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geëerd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Hierna bezoeken we een werkplaats waar de traditionele lantaarns worden gemaakt. We leren hier hoe we deze prachtige lantaarns zelf kunnen maken. In Hoi An zien we deze traditionele lantaarns overal hangen. ’s Avonds verlichten ze de stad en ze zorgen ervoor dat Hoi An er mooi uitziet. Voor de lokale bewoners hebben de lantaarns echter een diepere betekenis. Ze geloven dat de lantaarns, welke voor de huizen hangen, geluk en rijkdom zullen brengen. Na afloop van de les mag u uw inklapbare lantaarn mee naar huis nemen.

De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan relaxen op het prachtige Cua Dai Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel

Kon Tum - Indochine HotelNa het ontbijt vertrekken we naar Kon Tum. Onderweg rijden we door het prachtige landschap over Highway 24.

Onderweg bezoeken we een dorpje Sedra. We maken kennis met de bewoners, die een etnische bevolkingsgroep vormen en zien hun dagelijks leven.

Vervolgens bezoeken we de Cham Tower van Chien Dam. Deze toren dateert uit de 11e eeuw.

Kon Tum ligt in de meest noordelijke regio van de centrale hooglanden. Kon Tum is gelegen aan de rand van het Dakbla rivier en is het uitvalsbasis voor een bezoek aan de verschillende etnische bevolkingsgroepen die hier leven. Er zijn hier meer dan 50 verschillende bevolkingsgroepen te vinden.

Overnachting in het Indochine Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de charmante houten kerk van Kon Tum uit 1913. Vreemd genoeg is het Franse katholieke zendingswerk zeer succesvol geweest in dit afgelegen deel van het land, waardoor een deel van deze etnische bevolkingsgroepen nog steeds christen is. De kerk is gebouwd op houten palen en staat een meter boven de grond. Verschillende etnische groepen komen samen in de kerk. Met een beetje geluk kunnen we een heilige mis bijwonen. De gelovigen hebben hun mooiste kleding aan en er komen soms zoveel mensen dat ze niet eens allemaal de kerk in kunnen.

Vervolgens gaan we een lichte trekking maken door het landschap. We wandelen circa 4 km door prachtige rijstvelden en langs verschillende Banhar dorpjes. Elk dorp heeft een Rong, een groot en indrukwekkend gemeenschapshuis, waar de dorpelingen samenkomen voor speciale gelegenheden. We maken kennis met de manier van leven van het Banhar volk.

Hierna rijden we verder naar Buon Ma Thuot, diep gelegen in de centrale hooglanden.

Overnachting in het Elephants Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het National Ethnology museum. Dit museum vertelt de geschiedenis van de lokale etnische bevolkingsgroepen in Vietnam. Het huisvest een grote collectie voorwerpen van de etnische bevolkingsgroepen, zoals kleding, gereedschappen en huishoudelijke apparaten.

Hierna bezoeken we Ako Dhong Village, een traditioneel dorpje van het Edeh volk.

Vervolgens gaan we een kijkje nemen bij een koffieplantage en bezoeken het dorpje Buon Don. Dit dorp is beroemd vanwege haar olifantenjagers en de ongewone begraafplaatsen waar de grootste jagers werden begraven.

Later op de dag vertrekken we naar het vliegveld van Buan Ma Thuot voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh. Deze binnenlandse vlucht is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 95 pp.

Na aankomst in Ho Chi Minh volgt de transfer naar het Vien Dong Hotel. Ho Chi Minh is het commerciële centrum van het land. U vindt in deze drukke stad vele winkeltjes, winkelcentra en restaurants. In 1859 kwam deze stad in handen van de Fransen. Nog steeds zijn er vele invloeden van die tijd terug te zien in de stad. Er zijn nog vele straten met historische huizen. Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam en heeft een tropisch karakter.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh - Notre DameNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels. De tunnels liggen op ongeveer 70km van de stad en hier kunt het gangenstelsel gaan bekijken. Tijdens de oorlog woonden in dit gebied vele Vietcong soldaten. Ze waren in die tijd een groot doelwit voor Amerikaanse beschietingen. Om zich hiertegen te verweren maakten de dorpelingen dit wereldberoemde gangenstelsel. De tunnels vormden een wereld op zich, er waren ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs een operatiezaal en theaters. Tegenwoordig is het tunnelcomplex omgebouwd tot een museum. De tunnels zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker toe te laten.

’s Middags maken we een stadstour door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl. We wandelen ook langs het Opera House en het voormalige Hotel de Ville. Dit oude hotel uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen met een heerlijke strandvakantie in bijvoorbeeld: Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Deze plaatsen zijn vanuit Ho Chi Minh eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om te gaan genieten op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

Wilt u tijdens deze rondreis langer in een bepaalde plaats verblijven, een bouwsteenmodule invoegen of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht op Dag 12: Buon Me Thuot - Ho Chi Minh ongeveer Euro 95 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Vietnam Trails

Kaart Rondreis Vietnam Trails

Vietnam Trails Tour - 14 Dagen - R-VTN-10

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 juni 2024 t/m 31 december 2024: € 469
 • 01 januari 2025 t/m 30 september 2025: € 489

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van  24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Vietnam 2 weken