Rondreis Vietnam Compleet

23 Days

Rondreis Vietnam Compleet

De Rondreis Vietnam Compleet is een 23 daagse individuele rondreis door Vietnam.

Tijdens deze rondreis reizen we van Hanoi naar Ho Chi Minh City. In Hanoi bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Vervolgens maken we een prachtige cruise door Halong Bay. Via Vinh en Phong Nha reizen we verder naar Hué. Hier bezoeken we de Thien Mu Pagoda, de Imperial Citadel en het mausoleum van Tu Doc. Via Danang, waar we de Marble Mountains bezoeken, gaan we verder naar Hoi An. We wandelen hier door het oude centrum en kunnen een paar dagen relaxen op het strand. Vervolgens reizen we via Quy Nhon, Nha Trang en Dalat naar de badplaats Phan Thiet. We eindigen in het zuiden, in Ho Chi Minh. Hier maken we een stadstour, bezoeken Tay Ninh en de Cu Chi tunnels.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-12
 • 23 Dag
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Ngoc Son TempelNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter.

Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Na het bezoek aan deze show gaan we een ritje maken met een riksja terug naar ons hotel. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hanoi

Hanoi - Tempel van de LiteratuurNa het ontbijt gaan we, in de ochtenduren, een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969. Let Op: het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagoda die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda. Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagode is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake.

Vervolgens bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

Tot slot gaan we een bezoek brengen aan het Hoa Lo Prison Museum. Het Hoa Lo Prison, ook wel het Hanoi Hilton genoemd, werd tijdens de oorlog gebruikt om Amerikaanse gevangenen op te sluiten. De gevangenis is in 1896 gebouwd door de Fransen.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel (niet inclusief) kunt u in de middag deelnemen aan de volgende excursie:

Hanoi – Kookles: U wordt opgehaald bij het hotel in Hanoi. We gaan deelnemen aan de “Come Chez Vous” kookles van mevrouw Quyen. Deze kookles vindt plaats in Tranh Tri, een oud dorp in Hanoi. U wordt gastvrij onthaald in het huis van onze chef-kok. Hierna krijgt u een korte introductie over het eten in Vietnam en de lokale specialiteiten. Vervolgens bezoeken we de lokale markt, waar we uitleg krijgen over de ingrediënten. Hierna start de kookles. De lunch (inclusief) zal hetgeen zijn wat we vandaag hebben bereid.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - V-Spirit CruiseNa het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 3,5 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Hier gaat u aan boord van de Pelican Glory en vervolgens gaan we een indrukwekkende cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Op het bovendek kunt u genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch.

We varen langzaam door Halong Bay richting de haven. Hierna rijden we verder naar Ninh Binh.

Onderweg stoppen we in Hai Phong. We gaan hier een bezoek brengen aan de Boeddhistische tempel Du Hang. Deze tempel dateert uit de 17e eeuw. Hierna bezoeken we het door de Fransen gebouwde Stadstheater.

We vervolgen onze route langs prachtige rijst- en tabaksvelden naar Ninh Binh.

Overnachting in het Van Long Green Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Van Long Nature Reserve - boottochtNa het ontbijt vertrekken we naar Hoa Lu. We gaan hier een prachtige boottocht maken door het Van Long Nature Reserve. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het dagelijks leven langs de rivier en het prachtige landschap vol kalkstenen rotsen.

’s middags rijden we verder naar Vinh. Onderweg bezoeken we de Phat Diem, één van de beroemdste kerken in het noorden van Vietnam. Deze kathedraal is gebouwd tussen 1875 en 1899 en beschikt over diverse pilaren. De kathedraal is ontworpen door een Vietnamese priester genaamd Father Sau.

Hierna stoppen we in Thanh Hoa bij de Ham Rong Bridge. Tijdens de oorlog was deze brug de belangrijkste overgang tussen het noorden en het zuiden.

Laat in de middag arriveren we in Vinh. Deze bedrijvige stad is de hoofdstad van de provincie Nghe An. De stad is door de Amerikanen in de oorlog vaak gebombardeerd, zodat er weinig is overgebleven van de historische gebouwen. Vinh beschikt over een grote lokale markt en ook een bezoek aan de Hong Son tempel is de moeite waard.

Overnachting in het Saigon Kim Lien Hotel.

Ontbijt
Hotel

Phong Nha CavesVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Phong Nha.

Na aankomst gaan we een bezoek brengen aan de Phong Nha Caves. De grotten staan tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het Phong Nha-Ke Bang National Park beschikt over het oudste karstgebergte van Azië. Het gebergte is 400 miljoen jaar geleden ontstaan en beschikt over honderden grotten en spectaculaire ondergrondse rivieren. In dit gebied vinden we enkele van de grootste natuurlijke grotten ter wereld. We maken een prachtige boottocht naar de Uot grot. Deze grot gaan we te voet verkennen. Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen we ook de Kho grot bezoeken.

Overnachting in het Phong Nha Lake House.

Ontbijt
Hotel

Hué - landschapNa het ontbijt vertrekken we naar Hué.

Onderweg bezoeken we de beroemde Hien Luong Bridge. Deze brug over de Ben Hai rivier vormde de grens tussen Noord-Vietnam en Zuid- Vietnam. Bij de Akkoorden van Geneve in 1954 werd bepaald, dat de Democratische Republiek van Vietnam gesplitst zou worden in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De grens kwam te liggen op de 17e breedtegraad noord. Er werd hier een gedemilitariseerde zone gecreëerd. De brug lag in deze zone.

Vervolgens bezoeken we de Vinh Moc tunnels en een ondergronds dorp, welke gelegen was in het noordelijke deel van de gedemilitariseerde zone (DMZ).

Hierna vervolgen we onze route naar Hué. Deze stad werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. Hué is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en Koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hué

Hué - Imperial CitadelNa het ontbijt gaan we een prachtige boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier en onderweg bezoeken we de Thien Mu Pagode. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

In de middag brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Duc. De graftombe van Tu Duc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Tot slot gaan we nog een wandeling maken over de Dong Ba markt.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

We stoppen bij de Marble Mountains. Dit is een cluster van vijf marmer en kalksteen heuvels. Deze vijf bergen zijn vernoemd naar de vijf elementen: Kim Son (metaal), Moc Son (hout), Tho Son (aarde), Hoa Son (vuur) en Thuy Son (water).

We gaan de Thuy Son (de waterberg) bezoeken. Er gaat een wandelroute dwars door deze berg en er bevinden zich hier boeddhistische- en hindoeïstische grotten vol prachtige tempels en pagodes. Het is mogelijk om met de lift naar boven te gaan. (ter plaatse te voldoen tegen een klein bedrag) Vanaf bepaalde uitkijkpunten kunt u genieten van het panoramische uitzicht over het nabijgelegen platteland. de stad en de zee.

Om bij de diverse grotten te komen moeten we via een stelsel van trappen en doorgangen lopen. De grotten en doorgangen staan vol met prachtige beelden. Indien we de wandelroute nemen dan komen we uit bij de Tam Thai pagode. Van hieruit lopen verschillende routes naar o.a. de Huyen Khong grot, één van de grootste ruimtes in de Thuy Son. Ook gaan er routes naar de Ton Tam pagode, de Tu Tam pagode, de Linh Nham grot en het View Point Vong Giang Dai. Via de Van Thong grot lopen we verder naar het View Point Vong Hai Dai, de Linh Ung pagode en de Xa Loi Tower. In de Tang Chon grot kunt u genieten van een prachtig cham Boeddhabeeld. Dit beeld zit precies in een lichtschacht, dat natuurlijk licht op de Boeddha laat schijnen.

Aan de voet van de berg gaan we een bezoek brengen aan Non Nuoc Stone Carving Village. We zien hier lokale beeldhouwers aan het werk die prachtige marmeren producten creëren. Deze beeldhouwwerken worden wereldwijd geëxporteerd naar vele landen.

Vervolgens gaan we verder naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Later op de dag gaan we een wandeltocht maken door de historische stad Hoi An. We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Hoi An

Hoi AnDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Het Golden Pearl Hoi An Hotel is centraal gelegen. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Hoi An

Hoi An - fietstourOok deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende dagexcursies:

My Son – Halve Dag: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. We gaan een tocht maken, van een halve dag, naar de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Kingdom, My Son. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. In de vroege namiddag arriveren we weer in ons hotel.

Hoi An – Wet Rice Farmer – 4 uur – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. Eén van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Hoi An – Kookles – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. Vervolgens wandelen we naar de markt. Hier kunt u genieten van de geluiden, de aroma’s en de interactie tussen de kopers en de verkopers. Op de markt kopen we een aantal ingrediënten voor de kookles, terwijl de lokale chef-kok uitleg geeft over de verschillende kruiden en groenten. Wanneer alle aankopen zijn gedaan, kunt u genieten van een cyclotocht naar het Tam Tam Café-restaurant. Vervolgens gaan we een kookles bijwonen. Na voltooiing gaan we genieten van een heerlijke lunch. Hierna transfer terug naar het hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan één van deze excursies dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel

Quy NhonNa een vroeg ontbijt vertrekken we naar Quy Nhon.

Onderweg bezoeken we in Tam Ky de Khuong My & de Chien Dan Towers.

De Chien Dan-groep is een verzameling van drie overgebleven torens en de zichtbare ruïnes van de grotere structuur eromheen. Deze torens dateren uit de late 11e / vroege 12e eeuw.

Hierna bezoeken we het historische dorp My Lai. Deze plaats is vooral bekend vanwege het bloedbad, waarbij op 16 maart 1968, Amerikaanse soldaten vele onschuldige Vietnamese burgers vermoordden.

Tegen het middaguur stoppen we even bij Sa Huynh Beach. Voordat we verder rijden naar Quy Nhon kunt u hier even relaxen.

Overnachting in het Seagull Hotel.

Ontbijt
Hotel

Nha TrangNa een vroeg ontbijt gaan we verder naar Nha Trang. Onderweg stoppen we even bij het prachtige Dai Lanh Beach. Dit strand ligt 90 km ten noorden van Nha Trang, tussen 2 landtongen.

Na aankomst in Nha Trang gaan we inchecken in het Balcony Nha Trang Hotel. Vanuit dit hotel bent u binnen een paar minuten op het strand. De rest van de dag kunt u heerlijk gaan relaxen op één van Vietnams meest beroemde stranden. Verder zijn er in de omgeving van het hotel diverse leuke restaurants te ontdekken.

Nha Trang beschikt over prachtige witte zandstranden en is volgens velen de meest charmante badplaats van Vietnam. In de stad vindt u nog vele Franse invloeden, zoals de prachtige koloniale gebouwen. Hier woonde de voormalige Franse Gouverneur Generaal van Vietnam. Vanuit Nha Trang kunt u een bezoek brengen aan één van de eilandjes die voor de kust liggen. Verder kunt u hier perfect scuba diving, snorkelen en windsurfen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u in de middag deelnemen aan de volgende dagexcursie:

Cruise Nha Trang Bay: U wordt opgehaald bij het hotel in Nha Trang. Vervolgens gaan we een prachtige cruise maken door de baai van Nha Trang. We bezoeken het Tri Nguyen aquarium en gaan snorkelen bij Tam Island. Ook gaan we een tochtje maken in een basket boat om het leven van de lokale vissers te ervaren.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Balcony Nha Trang Hotel.

Ontbijt
Hotel

DalatNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags vertrekken we naar Dalat. Onderweg stoppen we bij enkele watervallen. Ook zien we de lokale huizen en de boerderijen, waar de lokale boeren druk aan het werk zijn.

De stad Dalat ligt aan de rivier de Cam Ly, op een hoogte van 1500m te midden van de heuvels van het Lang Bian plateau. Vanwege de hoge ligging is het in Dalat een stuk koeler dan in de rest van Vietnam. De Fransen bouwden hier na hun overheersing hun zomerverblijven om te ontsnappen aan de drukte en de hitte. Tegenwoordig zijn er nog vele Franse koloniale overblijfselen te vinden. Het is tevens het bekendste kuuroord van Vietnam en bekoort door zijn met keien geplaveide staten, schilderachtige kerken en prachtige watervallen. Dit alles gedompeld in een bedwelmende frisse lucht. We kunnen hier mooie foto`s maken van de prachtige omgeving met een panoramisch uitzicht over de met pijnbomen begroeide bergen.

Overnachting in het Sammy Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Dalat

Dalat - bergstammenVandaag gaan we, na het ontbijt, een stadstour maken door Dalat.

We bezoeken het Zomer Paleis van keizer Bao Dai, de dertiende en laatste keizer van Vietnam. Hij werd in 1926 als twaalfjarige gekroond en regeerde vanaf 1932 zelfstandig. Tijdens de tweede wereldoorlog werkte Boa Dai samen met Japan. In maart 1945 maakte hij de onafhankelijkheid van het keizerrijk Vietnam bekend na toezeggingen van Japan. In augustus 1945 trad hij af en werd lid van de Vietminh in Ho Chi Minh. De maritieme patrijspoorten en de mastachtige paal door het dak geven het gebouw het uiterlijk van de brug van een schip.

Hierna bezoeken we het oude treinstation, uit de Franse periode. In het station staat een oude stoomtrein, welke is ingericht als koffiehuisje.

Vervolgens bezoeken we het Hang Nga Crazy House.

’s Middags maken we een tocht door het platteland van Dalat. We stoppen bij de Snake Pass, waar u prachtige foto’s kunt maken van de adembenemende omgeving. Ook bezoeken we een koffieplantage, waar we uiteraard gaan genieten van een lekkere kop koffie. Tot slot gaan we kennismaken met het K’ho volk, dit is één van de oudste stammen in Vietnam.

Overnachting in het Sammy Hotel.

Ontbijt
Hotel

Phan Thiet - Allezboo Beach Resort & SpaNa het ontbijt verlaten we Dalat en vertrekken naar Phan Thiet.

Na aankomst in Phan Thiet kunt u gaan genieten van een paar heerlijke stranddagen. Phan Thiet beschikt over een prachtig langgerekt strand, Mui Ne genaamd. We gaan inchecken in het Pandanus Resort, gelegen aan het strand van Central Mui Ne.

Optioneel (niet inclusief) kunt u in de middag deelnemen aan de volgende dagexcursie:

Walking Beyond the Fairy Stream – Halve Dag: U wordt opgehaald bij het hotel in Phan Thiet. We gaan een bezoek brengen aan de Fairly Stream. We vinden hier een adembenemend prachtig landschap. We maken hier een wandeltocht langs en door de zachte rode kreek. Het warme, ondiepe water dat tussen uw tenen stroomt, is gewoon geweldig. Dit gebied lijkt op een miniatuurversie van de Grand Canyon. Tijdens de wandeltocht bezoeken we een vissersdorp. Op de terugweg bezoeken we 2 zandduinen: de witte en de gele. Hierna volgt de transfer naar het hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Pandanus Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 18 :
Phan Thiet

Phan Thiet - Allezboo Beach Resort & SpaDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan genieten van uw strandvakantie in Phan Thiet of de omgeving gaan ontdekken. U kunt een fiets huren en lekker rond gaan fietsen of een bezoek brengen aan de Red Sand Dunes.

Overnachting in het Pandanus Resort.

Ontbijt
Hotel

Ho Chi Minh - Notre DameNa het ontbijt vertrekken we naar Ho Chi Minh.

Nadat we hebben ingecheckt gaan we een stadstour maken door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken we enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl. We wandelen ook langs het Opera House en het voormalige Hotel de Ville. Dit oude hotel uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Tot slot bezoeken we het War Remnants Museum. Dit museum, geopend in 1975, is gelegen in het centrum van Ho Chi Minh. Het museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. U vindt hier een grote collectie tanks, vliegtuigen en helikopters. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de oorlog in Vietnam is geweest.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel

Cu Chi Tunnel museumNa het ontbijt rijden we naar Tay Ninh, waar we een Cao Dai tempel zullen bezoeken. Het Caodaïsme is een verzameling van verschillende religies, zoals het Boeddhisme, Taoïsme, christendom, Islam, Vietnamees spiritualisme en het Confucianisme. Cao Dai betekent letterlijk “hoge toren”, op deze manier wordt er verwezen naar God. Binnen in de tempel gaan we een heilige mis bijwonen, we zien de monniken met hun kleurrijke overkleden, het altaar en de prachtige decors.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels, gelegen op circa 70km van Ho Chi Minh. Dit is een gangenstelsel onder Ho Chi Minh, met een lengte van wel 200km, die tijdens de oorlog met de Amerikanen is aangelegd. We zien hier hoe de Vietnamezen konden overleven in deze verschrikkelijke oorlog. De tunnels vormen een onderaards dorp. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te komen. Uiteraard gaan we een stukje het gangenstelsel in. Houdt u er rekening mee dat u op sommige gedeeltes moet kruipen en pas daar uw kleding op aan.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel

Vandaag reizen we, vanuit Ho Chi Minh, naar het Mekong Deltagebied.

Vanuit Cai Be gaan we een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier. Deze lange rivier van ong. 4350 km stroomt door Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand en China. Langs de Mekong Rivier geniet u van het mooie landschap en de flora en fauna. We varen door de kleinere kanalen tussen de eilandjes. Het is bijna niet te geloven dat hier mensen wonen omringd door het water. Onderweg bezoeken we een dorpje waar diverse ambachten worden gepresenteerd. Zo kunt u hier zien hoe typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn worden gemaakt. Vervolgens maken we een fietstocht door het gebied.

Na de lunch (inclusief) gaan we via Vinh Long verder naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta.

Overnachting in het TTC Can Tho Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. De drijvende markt van Cai Rang is één van de meest bekende en kleurrijke markten in de regio Mekong Delta van Vietnam. De markt is gevestigd in Can Tho, en het is de grootste drijvende markt in de regio die handelaren vanuit heel Vietnam aantrekt. De kleurrijke boten liggen allemaal naast elkaar, waarbij elke boot een ander product verkoopt, van verse groenten en fruit tot lokale ambachten, waardoor het een uitstekende plek is voor souvenirs en lokale gerechten.

Hierna bezoeken we de Hu Tieu noedelfabriek. Hu Tieu noedels zijn dunne en zachte rijstnoedels die vaak gebruikt worden in soepen of wokgerechten en zijn een belangrijk onderdeel in de Vietnamese eetcultuur. Een rondleiding door de fabriek biedt bezoekers de kans om het stap-voor-stap proces van het maken van noedels van begin tot eind te zien.

Vervolgens bezoeken we de lokale markt in Can Tho. Deze markt is een bruisend centrum van activiteit en biedt een scala aan producten om te bekijken. Je kunt er alles vinden, van verse producten, kruiden en zeevruchten tot huishoudelijke artikelen, kleding en souvenirs. De markt biedt een uniek inzicht in het lokale leven en de cultuur en is perfect voor iedereen die zich wil onderdompelen in de levendige sfeer van Vietnam.

Later op de dag reizen we verder naar Ho Chi Minh

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 23 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • U kunt dit vliegticket uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Vietnam Compleet

Kaart Vietnam Compleet

Rondreis Vietnam Compleet - 23 Dagen - R-VTN-12

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 30 april 2024: € 679
 • 01 mei 2024 t/m 30 september 2024: € 669
 • 01 oktober 2024 t/m 31 december 2024: € 679

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Vietnam Compleet