Rondreis Experience Vietnam - 16 Dagen

Rondreis Experience Vietnam

De Rondreis Experience Vietnam is een 16 daagse individuele rondreis door Vietnam.

Deze rondreis biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met de diversiteit van de Vietnamese bevolking, haar cultuur, de eeuwenoude geschiedenis en het prachtige landschap. We zullen de charme van Hanoi ontdekken, kennismaken met de kleurrijke bergstammen bij Sapa en een cruise maken door het adembenemende landschap van Halong Bay. Verder bezoeken we de keizerlijke stad Hué, wandelen door de straatjes van Hoi An en eindigen in de wereldstad Ho Chi Minh City.

Wilt u uw rondreis naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - waterpoppenshowNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

’s Middags bezoeken we het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Let Op: het mausoleum is iedere maandag en vrijdag gesloten! Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagode die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hanoi - marktDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt u in de deelnemen aan de volgende excursie:

Hanoi – Street Food Tour: U wordt opgehaald bij het hotel in Hanoi. In Hanoi is er eten in overvloed, overal zie je eetgelegenheden die onderdeel uitmaken van het dagelijks leven van veel lokale bewoners. Vaker wel dan niet, is de straat het stadium waar veel van wat voedsel verwant in Hanoi is plaatsvindt. We gaan vandaag kennismaken met het straatvoedsel, zoals Bun Cha, Cha Ca La Vong en Banh Ran. We proeven deze gerechten onder het genot van een kop lekker lemmon thee. We bezoeken de Dong Xuan markt en wandelen in de omgeving van het Hoan Kiem Lake. Aan het einde van de tour transfer terug naar het hotel in Hanoi.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Later op de dag volgt de transfer naar het treinstation van Hanoi. We nemen hier de nachttrein (SP3), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar Lao Cai. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een Privé cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein

Sapa - Ta VanWe komen vroeg in de ochtend aan op het treinstation van Lao Cai. Vervolgens gaan we ontbijten in een lokaal restaurant. Hierna volgt de transfer, circa 1 uur, naar Sapa. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We passeren schitterende rijstterrassen.

Sapa is gelegen op een hoogte van 1500 meter en is één van de meest pittoreske bergdorpjes van Vietnam. In 1922 stichten de Fransen dit dorpje dat gelegen is tussen de hellingen van de berg Hoang Lien Son. De Fransen gebruikten het dorp als toevluchtsoord om de koelte op te zoeken. Er bevinden zich hier dan ook veel gebouwen uit de Franse koloniale periode. Vanuit het centrum van Sapa kunt u genieten van het wolkendek tussen de bergen, kristalheldere bergstroompjes en terrasvormige tuinen. Op marktdagen verzamelen zich de kleurrijke bergstammen zoals de Black Hmong, de Red Yao en de Flower Hmong zich in Sapa om hun zelfgemaakte producten te verhandelen en om nieuws te vergaren.

Na aankomst in Sapa rijden we naar het dorpje Lao Chai. Van hieruit gaan we een wandeltocht maken door de Sapa vallei. Het eerste stuk wandelen we circa 2 km. We wandelen langs prachtige rijstterrassen en passeren de traditionele houten huisjes van de Zwarte Hmong bergstam. Vervolgens wandelen we verder, ook circa 2 km, naar het dorpje Ta Van. Hier gaan we kennismaken met het Giay volk.

Later op de dag bezoeken we het dorpje Cat Cat, dat op circa 3 km van Sapa is gelegen. In dit dorp leeft de Zwarte Hmong bergstam. Om het dorp te bereiken moeten we een korte wandeling maken door de vallei. We zien hier de houten huizen die prachtig gelegen zijn tegen de heuvels. We gaan in het dorp kennismaken met de lokale bevolking.

Overnachting in het Sapa Relax Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

SapaNa het ontbijt vertrekken we naar het startpunt om een prachtige wandeltocht te maken door het berglandschap. We wandelen bergopwaarts, circa 2 uur, door een smalle vallei gelegen tussen 2 hoge bergen naar het dorpje Sa Seng. Het Hmong volk dat hier leeft heeft haar nomadenbestaan nog niet zolang geleden opgegeven.

We vervolgen onze wandeltocht op de Den Thang berg naar het Hmong dorpje Hang Da. Dit dorp is gelegen op een hoogte van 1800m. Vanuit het dorp heeft u een prachtig uitzicht over de Muong Hoa vallei. We maken kennis met de lokale bevolking en mogen hun huizen bekijken. Hierna lopen we verder naar het dorpje Thao Hong Den. Op deze route kunt u prachtige foto’s maken van het adembenemende landschap.

Hierna rijden we verder naar Lao Cai. Vanuit deze plaats reizen we per nachttrein (SP4), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, terug naar Hanoi. Ook hier is het mogelijk om tegen een meerprijs een Privé cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein

Halong Bay - V-Spirit CruiseVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Hanoi. We gaan ontbijten in een lokaal restaurant.

Vervolgens verlaten Hanoi en rijden in circa 3 uur door het platte land van de Red River Delta naar onze bestemming Halong Bay. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de monumentenlijst van de UNESCO. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes, met mooie rotsformaties en grotten.

Hier gaat u aan boord van de Pelican Cruise en vervolgens gaan we een we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Op het bovendek kunt u genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch (inclusief). We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we terug naar Hanoi. Onderweg bezoeken we, indien we genoeg tijd hebben, Phu Lang Village.

Hierna reizen we verder naar het Noi Bai Airport in Hanoi. Van hieruit nemen we een binnenlandse vlucht naar Hué. Deze binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 130 pp.

Hué werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. Hué is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Na aankomst op het vliegveld van Hué volgt de transfer naar het Cherish Hotel. Dit hotel is perfect gelegen op loopafstand van de Huong River en het centrum van Hué. ’s Avonds kunt op eigen gelegenheid Hué gaan verkennen.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Hué - Thien Mu PagodeNa het ontbijt gaan we een boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. We varen langzaam over de rivier naar de Thien Mu Pagoda. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Vervolgens bezoeken we het mausoleum van Tu Doc. De graftombe van Tu Doc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Hierna rijden we verder naar Hoi An. Deze stad beschikt over een prachtig historisch centrum vol zeer oude huisjes en tempels en prachtige witte stranden.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hoi An

Hoi AnVandaag gaan we, na het ontbijt, een wandeltocht maken door de historische centrum van Hoi An. We wandelen door de gezellige straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

De Japanse brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geëerd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Optioneel (niet inclusief) kunt u in de middag deelnemen aan de volgende excursie:

Hoi An – Am Shared Tam Tam Cooking Class: De Vietnamese keuken is beïnvloed door de Chinese overheersing en het Franse kolonialisme. We wandelen eerst naar de lokale markt van Hoi An. Hier krijgen we uitleg over de verse ingrediënten. We proberen de geheimen te ontdekken en leren de smaken proeven. Vervolgens krijgen we een kookdemonstratie waar iedereen een actieve rol in speelt. Na de les wordt de lunch geserveerd. We gaan hier de verschillende gerechten proeven die tijdens de demonstratie zijn bereid.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs vindt u hier.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel

Nha TrangVandaag verlaten we, na het ontbijt, Hoi An en gaan naar het vliegveld van Danang. Vanuit Danang nemen we een binnenlandse vlucht naar Nha Trang. Deze binnenlandse vlucht van Danang naar Nha Trang is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 130 pp.

Na aankomst op het vliegveld van Nha Trang volgt de transfer naar het Balcony Hotel. Vanuit dit hotel bent u binnen een paar minuten op het strand. De rest van de dag kunt u heerlijk gaan relaxen op één van Vietnams meest beroemde stranden. Verder zijn er in de omgeving van het hotel diverse leuke restaurants te ontdekken.

Nha Trang beschikt over prachtige witte zandstranden en is volgens velen de meest charmante badplaats van Vietnam. In de stad vindt u nog vele Franse invloeden, zoals de prachtige koloniale gebouwen. Hier woonde de voormalige Franse Gouverneur Generaal van Vietnam. Vanuit Nha Trang kunt u een bezoek brengen aan één van de eilandjes die voor de kust liggen. Verder kunt u hier perfect scuba diving, snorkelen en windsurfen.

Overnachting in het Balcony Nha Trang Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Nha Trang

Nha Trang - boottochtNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt deze dag deelnemen aan de volgende dagexcursie:

Nha Trang Special Island Tour – Privé: U wordt opgehaald bij het hotel in Nha Trang. Vervolgens maken we een boottocht naar Tam Island. Hier kunt u perfect zwemmen of snorkelen. Vervolgens gaan we verder naar Mieu Island. We maken hier een tochtje met een lokale basket boat om het leven van de lokale vissers te ervaren. We eindigen bij het Bamboo Resort, waar we gaan genieten van een heerlijke seafood lunch. U kunt hier nog wat relaxen voordat we terug keren naar Nha Trang.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijs staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Balcony Nha Trang Hotel.

Ontbijt
Hotel

Nha TrangDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt nog heerlijk gaan ontspannen op het prachtige witte zandstrand.

Later op de dag volgt de transfer naar het vliegveld van Nha Trang. We nemen een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Deze binnenlandse vlucht van Nha Trang naar Ho Chi Minh is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 100 pp.

Na aankomst op het Tan Son Nhat Airport van Ho Chi Minh volgt de transfer naar het Huong Sen Hotel. Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ho Chi Minh, het voormalige Saigon, is de belangrijkste stad in het zuiden van Vietnam. In deze moderne stad vinden we vele pagodes, tempels, musea en markten. U zult zich hier zeker niet vervelen.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Ho Chi Minh

Cu Chi Tunnel museumNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels. De tunnels liggen op ongeveer 70km van de stad en hier kunt het gangenstelsel gaan bekijken. Tijdens de oorlog woonden in dit gebied vele Vietcong soldaten. Ze waren in die tijd een groot doelwit voor Amerikaanse beschietingen. Om zich hiertegen te verweren maakten de dorpelingen dit wereldberoemde gangenstelsel. De tunnels vormden een wereld op zich, er waren ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs een operatiezaal en theaters. Tegenwoordig is het tunnelcomplex omgebouwd tot een museum. De tunnels zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker toe te laten.

’s Middags maken we een stadstour door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken we enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl. We wandelen ook langs het Opera House en het voormalige Hotel de Ville. Dit oude hotel uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Ho Chi Minh en rijden in zuidelijke richting naar Ben Tre.

Vanuit deze plaats gaan we een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier, welke door de lokale bevolking de “Nine Dragon rivier” wordt genoemd. Tijdens deze boottocht ervaren we het leven op en langs de rivier. Vervolgens varen we met een klein bootje door de smalle zijkanalen van de rivier.

Hierna reizen we verder naar Can Tho.

Overnachting in het TTC Can Tho Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. De drijvende markt van Cai Rang is één van de meest bekende en kleurrijke markten in de regio Mekong Delta van Vietnam. De markt is gevestigd in Can Tho, en het is de grootste drijvende markt in de regio die handelaren vanuit heel Vietnam aantrekt. De kleurrijke boten liggen allemaal naast elkaar, waarbij elke boot een ander product verkoopt, van verse groenten en fruit tot lokale ambachten, waardoor het een uitstekende plek is voor souvenirs en lokale gerechten.

Hierna bezoeken we de Hu Tieu noedelfabriek. Hu Tieu noedels zijn dunne en zachte rijstnoedels die vaak gebruikt worden in soepen of wokgerechten en zijn een belangrijk onderdeel in de Vietnamese eetcultuur. Een rondleiding door de fabriek biedt bezoekers de kans om het stap-voor-stap proces van het maken van noedels van begin tot eind te zien.

Vervolgens bezoeken we de lokale markt in Can Tho. Deze markt is een bruisend centrum van activiteit en biedt een scala aan producten om te bekijken. Je kunt er alles vinden, van verse producten, kruiden en zeevruchten tot huishoudelijke artikelen, kleding en souvenirs. De markt biedt een uniek inzicht in het lokale leven en de cultuur en is perfect voor iedereen die zich wil onderdompelen in de levendige sfeer van Vietnam.

Later op de dag reizen we verder naar Ho Chi Minh.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen met een heerlijke strandvakantie in bijvoorbeeld: Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Deze plaatsen zijn vanuit Ho Chi Minh eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om te gaan genieten op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

Wilt u tijdens deze rondreis langer in een bepaalde plaats verblijven, een bouwsteenmodule invoegen of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht op Dag 07: Hanoi - Hué ongeveer Euro 130 pp
 • Binnenlandse vlucht op Dag 10: Danang - Nha Trang ongeveer Euro 130 pp
 • Binnenlandse vlucht op Dag 12: Nha Trang - Ho Chi Minh ongeveer Euro 100 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Experience Vietnam

Kaart Vietnam Experience Tour

Vietnam Experience Tour - 16 Dagen - R-VTN-04

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 30 april 2024: € 389
 • 01 mei 2024 t/m 30 september 2024: € 379
 • 01 oktober 2024 t/m 31 december 2024: € 389

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van  24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Cu Chi Tunnels
Hanoi - Mausoleum
Hanoi - One Pillar Pagoda
Hanoi - Tran Quoc Pagoda
Hanoi - Tran Quoc Pagoda
Hanoi - Tran Quoc Pagoda
Hanoi - Tampel van de Literatuur
Hanoi - Tampel van de Literatuur
Hanoi - Tampel van de Literatuur
Hanoi - Waterpoppenshow
Hanoi - Waterpoppenshow
Hanoi - Waterpoppenshow
Sapa - Rijstterrassen
Sapa - Rijstterrassen
Sapa - Rijstterrassen
Sapa - Sunny Mountain Hotel
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay - V-Spirit
Halong Bay - V-Spirit
Hue - Parfum River
Hue - Parfum River
Hue - Parfum River
Hue - Thien Mu Pagoda
Hue - Thien Mu Pagoda
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An - de Japanse brug
Hoi An
Hoi An
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels
slider_rondreis_experience_vietnam_01

Experience Vietnam, een 16-daagse individuele rondreis door Vietnam

slider_rondreis_experience_vietnam_02

Dag 02: We gaan het Mausoleum van Ho Chi Minh bekijken

slider_rondreis_experience_vietnam_03

Dag 02: De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda

slider_rondreis_experience_vietnam_04

Dag 02: Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda

slider_rondreis_experience_vietnam_05

Dag 02: Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi

Dag 01: Tekst

slider_rondreis_experience_vietnam_06

Dag 02: Het is gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De

slider_rondreis_experience_vietnam_07

Dag 02: 's Middags bezoeken we de Tempel van de Literatuur

slider_rondreis_experience_vietnam_08

Dag 02: Deze prachtige tempel, uit 1070, bestaat uit diverse binnenplaatsen

slider_rondreis_experience_vietnam_09

Dag 02: De tempel is opgericht ten gunste van het onderwijs en de academici

slider_rondreis_experience_vietnam_10

Dag 02: Tot slot gaan we een voorstelling bijwonen in het Water Puppet Theater

slider_rondreis_experience_vietnam_11

Dag 02: Onder begeleiding van traditionele rustgevende muziek ...

slider_rondreis_experience_vietnam_12

Dag 02: ... gaan we genieten van een leuke voorstelling

slider_rondreis_experience_vietnam_13

Dag 04: Vanuit Lao Cai rijden we door het prachtige landschap naar Sapa

slider_rondreis_experience_vietnam_14

Dag 04: Onderweg passeren we schitterende rijstterrassen

slider_rondreis_experience_vietnam_15

Dag 04: We zien de lokale bevolking bezig op hun land

slider_rondreis_experience_vietnam_16

Dag 04: We verblijven in een Superior Kamer van het Sunny Mountain Hotel

slider_rondreis_experience_vietnam_17

Dag 06: Aankomst bij de Tuan Chau haven in Halong

slider_rondreis_experience_vietnam_18

Dag 06: Vervolgens gaan we aan boord van de V-Spirit

slider_rondreis_experience_vietnam_19

Dag 06: Een mederwerker heet u welkom met een welkomstdrankje

slider_rondreis_experience_vietnam_20

Dag 06: We verblijven in een deluxe cabin

slider_rondreis_experience_vietnam_21

Dag 06: De deluxe cabins zijn voorzien van een douche en toilet

slider_rondreis_experience_vietnam_22

Dag 06: U kunt gaan genieten van een indrukwekkende cruise ...

slider_rondreis_experience_vietnam_23

Dag 06: ... door het prachtige landschap van de Baai van Halong

slider_rondreis_experience_vietnam_24

Dag 06: De baai bestaat uit duizenden eilandjes met mooie rotsformaties

slider_rondreis_experience_vietnam_25

Dag 06: U kunt heerlijk gaan relaxen op het bovendek

slider_rondreis_experience_vietnam_26

Dag 06: Maak prachtige foto's van het mooie landschap

slider_rondreis_experience_vietnam_27

Dag 06: Tijdens de cruise gaan we een bezoek brengen aan de Sung Sot grot

slider_rondreis_experience_vietnam_28

Dag 06: Door de grot loopt een wandelpad, zodat u volop ...

slider_rondreis_experience_vietnam_29

Dag 06: ... kunt genieten van de prachtige kleuren en het oude gesteente

slider_rondreis_experience_vietnam_30

Dag 06: Het uitzicht vanaf het view point bij de Sung Sot grot

slider_rondreis_experience_vietnam_31

Dag 06: U krijgt de gelegenheid, bij goed weer, om te zwemmen of te kayakken

slider_rondreis_experience_vietnam_32

Dag 06: Later op de dag vindt er op het bovendek een Sunset Party plaats

slider_rondreis_experience_vietnam_33

Dag 06: Bij helder weer kunt u de zonsondergang bekijken

slider_rondreis_experience_vietnam_34

Dag 08: We gaan een boottocht maken met een Dragon Boat

slider_rondreis_experience_vietnam_35

Dag 08: We varen over de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda

slider_rondreis_experience_vietnam_36

Dag 08: Aankomst bij de Thien Mu Pagoda

slider_rondreis_experience_vietnam_37

Dag 08: Vanaf de rivier heeft u een prachtig zicht op de serene pagode

slider_rondreis_experience_vietnam_38

Dag 08: Dit heilige tempelcomplex is gebouwd in 1601

slider_rondreis_experience_vietnam_39

Dag 09: Na het ontbijt gaan we een prachtige wandeltocht maken ...

slider_rondreis_experience_vietnam_40

Dag 09: ... door het historische centrum van Hoi An

slider_rondreis_experience_vietnam_41

Dag 09: Hoi An was vroeger één van de belangrijkste zeehavens

slider_rondreis_experience_vietnam_42

Dag 09: Hoi An is zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog

slider_rondreis_experience_vietnam_43

Dag 09: Het centrum staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst

slider_rondreis_experience_vietnam_44

Dag 09: We wandelen door de gezellige straatjes langs de vele ...

slider_rondreis_experience_vietnam_45

Dag 09: ... historische oude gebouwen, handelshuizen en tempels

slider_rondreis_experience_vietnam_46

Dag 09: Eén van de bezienswaardigheden is de Japanse Brug uit 1593

slider_rondreis_experience_vietnam_47

Dag 09: Verder vindt u hier vele winkels, kraampjes, bars en restaurants

slider_rondreis_experience_vietnam_48

Dag 09: Hoi An, volgens velen hun favoriete bestemming in Vietnam

slider_rondreis_experience_vietnam_49

Dag 13: Na het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde Cu Chi tunnels

slider_rondreis_experience_vietnam_50

Dag 13: Het Cu Chi tunnelcomplex is tegenwoordig een museum

slider_rondreis_experience_vietnam_51

Dag 13: In dit park/museum kunt u allerlei bezienswaardigheden bekijken

slider_rondreis_experience_vietnam_52

Dag 13: U krijgt uitleg over de gebruikte boobytraps tijdens de Vietnam-oorlog

slider_rondreis_experience_vietnam_53

Dag 13: In deze opening kunt u zelf zien hoe smal de echte gangen waren

slider_rondreis_experience_vietnam_54

Dag 13: Enkele ondergrondse ruimtes zijn tegenwoordig open gemaakt ...

slider_rondreis_experience_vietnam_55

Dag 13: ... zodat u er op een normale manier een kijkje in kunt nemen

slider_rondreis_experience_vietnam_56

Dag 13: Hier krijgen we uitleg hoe de tunnels met eenvoudige ...

slider_rondreis_experience_vietnam_57

Dag 13: ... gereedschappen met de hand werden gegraven

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_experience_vietnam_01
slider_rondreis_experience_vietnam_02
slider_rondreis_experience_vietnam_03
slider_rondreis_experience_vietnam_04
slider_rondreis_experience_vietnam_05
slider_rondreis_experience_vietnam_06
slider_rondreis_experience_vietnam_07
slider_rondreis_experience_vietnam_08
slider_rondreis_experience_vietnam_09
slider_rondreis_experience_vietnam_10
slider_rondreis_experience_vietnam_11
slider_rondreis_experience_vietnam_12
slider_rondreis_experience_vietnam_13
slider_rondreis_experience_vietnam_14
slider_rondreis_experience_vietnam_15
slider_rondreis_experience_vietnam_16
slider_rondreis_experience_vietnam_17
slider_rondreis_experience_vietnam_18
slider_rondreis_experience_vietnam_19
slider_rondreis_experience_vietnam_20
slider_rondreis_experience_vietnam_21
slider_rondreis_experience_vietnam_22
slider_rondreis_experience_vietnam_23
slider_rondreis_experience_vietnam_24
slider_rondreis_experience_vietnam_25
slider_rondreis_experience_vietnam_26
slider_rondreis_experience_vietnam_27
slider_rondreis_experience_vietnam_28
slider_rondreis_experience_vietnam_29
slider_rondreis_experience_vietnam_30
slider_rondreis_experience_vietnam_31
slider_rondreis_experience_vietnam_32
slider_rondreis_experience_vietnam_33
slider_rondreis_experience_vietnam_34
slider_rondreis_experience_vietnam_35
slider_rondreis_experience_vietnam_36
slider_rondreis_experience_vietnam_37
slider_rondreis_experience_vietnam_38
slider_rondreis_experience_vietnam_39
slider_rondreis_experience_vietnam_40
slider_rondreis_experience_vietnam_41
slider_rondreis_experience_vietnam_42
slider_rondreis_experience_vietnam_43
slider_rondreis_experience_vietnam_44
slider_rondreis_experience_vietnam_45
slider_rondreis_experience_vietnam_46
slider_rondreis_experience_vietnam_47
slider_rondreis_experience_vietnam_48
slider_rondreis_experience_vietnam_49
slider_rondreis_experience_vietnam_50
slider_rondreis_experience_vietnam_51
slider_rondreis_experience_vietnam_52
slider_rondreis_experience_vietnam_53
slider_rondreis_experience_vietnam_54
slider_rondreis_experience_vietnam_55
slider_rondreis_experience_vietnam_56
slider_rondreis_experience_vietnam_57
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Experience Vietnam

Reis details:

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-04
 • 16 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen