Mekong Delta – Phnom Penh Tour

3 Days

Mekong Delta – Phnom Penh Tour

De Mekong Delta – Phnom Penh Tour is een 3 daagse reis vanuit Vietnam naar Cambodja.

We vertrekken vanuit Ho Chi Minh en bezoeken de Mekong Delta. We maken hier een boottocht door dit prachtige gebied. De Mekong Delta in het zuiden van Vietnam is een netwerk van waterwegen die samenkomen bij de Mekong-rivier en uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Het heeft vruchtbare grond en rijstvelden, fruitteelt en visserijen. Je kunt unieke en kleurrijke drijvende markten ontdekken en diverse etnische groepen ontmoeten, zoals de Khmer, Cham en Chinezen. Bezoekers kunnen ook drijvende dorpen en nationale parken verkennen en een toevluchtsoord vinden in de natuur. De delta is een must-visit bestemming voor reizigers die het hart van Vietnam willen vastleggen.

Ook bezoeken we de drijvende markt van Cai Rang. Het is een populaire toeristische bestemming in de Mekong-Delta regio, waar verkopers een verscheidenheid aan goederen verkopen vanuit hun boten, waardoor er een levendige sfeer ontstaat. Bezoekers kunnen een boottocht maken, de unieke bezienswaardigheden en geluiden ervaren en de omliggende landelijke omgeving zien.

Vanuit Chau Doc (Vietnam) varen we vervolgens verder naar Phnom Penh (Cambodja). Hier eindigt deze reis.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Vietnam en Cambodja kunt bespreken

Uiteraard kunt u deze reis verlengen in Phnom Penh of combineren met één van onze Cambodja reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam en Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze reisspecialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Mekong Delta – Phnom Penh Tour – Dagelijks vertrek vanuit Ho Chi Minh

  • Ho Chi Minh
  • 2
  • I-SGN-04
  • 3 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij uw hotel in Ho Chi Minh. Vervolgens rijden we in ongeveer 3 uur naar de Mekong Delta, een fascinerend gebied met een doolhof van rivieren, kanalen en honderden eilandjes.

Na aankomst in Cai Be bezoeken we een Cao Dai kerk. Het Caodaisme is een relatief nieuwe religie officieel tot stand gekomen in Tay Ninh in 1926.

Hierna gaan we een prachtige boottocht maken door de Mekong Delta. Onderweg bezoeken we een dorpje waar diverse ambachten worden gepresenteerd. Zo kunt u hier zien hoe typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn worden gemaakt. Ook passeren we de handelsbootjes van de drijvende markt van Cai Be.

Vervolgens varen we door de kleinere kanalen tussen de eilandjes. Het is bijna niet te geloven dat hier mensen wonen omringd door het water. Langs de oevers zien we mensen fietsen op de smalle paden. Op de eilandjes heerst een heerlijke stilte, auto’s kunnen hier niet komen. We verlaten de eilandjes en varen verder naar de haven van Vinh Long. Vanuit deze plaats rijden we verder naar Can Tho.

Overnachting in het TTC Can Tho Hotel.

Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. De drijvende markt van Cai Rang is één van de meest bekende en kleurrijke markten in de regio Mekong Delta van Vietnam. De markt is gevestigd in Can Tho, en het is de grootste drijvende markt in de regio die handelaren vanuit heel Vietnam aantrekt. De kleurrijke boten liggen allemaal naast elkaar, waarbij elke boot een ander product verkoopt, van verse groenten en fruit tot lokale ambachten, waardoor het een uitstekende plek is voor souvenirs en lokale gerechten.

Hierna bezoeken we de Hu Tieu noedelfabriek. Hu Tieu noedels zijn dunne en zachte rijstnoedels die vaak gebruikt worden in soepen of wokgerechten en zijn een belangrijk onderdeel in de Vietnamese eetcultuur. Een rondleiding door de fabriek biedt bezoekers de kans om het stap-voor-stap proces van het maken van noedels van begin tot eind te zien.

Vervolgens bezoeken we de lokale markt in Can Tho. Deze markt is een bruisend centrum van activiteit en biedt een scala aan producten om te bekijken. Je kunt er alles vinden, van verse producten, kruiden en zeevruchten tot huishoudelijke artikelen, kleding en souvenirs. De markt biedt een uniek inzicht in het lokale leven en de cultuur en is perfect voor iedereen die zich wil onderdompelen in de levendige sfeer van Vietnam.

In de middag rijden we door naar Chau Doc, voor onze overnachting.

Overnachting in het Chau Pho Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we aan boord van de Hang Chau boot voor de boottocht over de Mekong rivier naar Phnom Penh (Cambodja). Tijdens de boottocht kunt u genieten van het prachtige landschap. Het vertrek vanuit Chau Doc is omstreeks 07.30 en de aankomsttijd in Phnom Penh ongeveer 12.30. De formaliteiten bij de grens duren ongeveer 1 uur.

Let Op: tijdens deze boottocht passeren we de grens van Vietnam – Cambodja. Voor Cambodja geldt een visumplicht!

Na aankomst in Phnom Penh eindigt deze tour. U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of één van onze Cambodja reizen koppelen aan dit programma.

WILT U UW VIETNAM – CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE AZIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Mekong Delta - Phnom Penh Tour

Kaart Mekong Delta - Phnom Penh Tour

Mekong Delta - Phnom Penh Tour - 3 Dagen - I-SGN-04

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2024 t/m 31 december 2024: € 69
  • 01 januari 2025 t/m 30 september 2025: € 74

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Mekong Delta – Phnom Penh Tour