Vietnam Splendours Tour - 7 Dagen

Vietnam Splendours Tour

De Vietnam Splendours Tour is een 7 daagse individuele rondreis door Vietnam.

Deze rondreis is voor iedereen die in korte tijd wil kennismaken met het indrukwekkende Vietnam. U start in Hanoi waar u het koloniale verleden gaat ontdekken. Vervolgens maakt u een schitterende boottocht door Halong Bay. Vervolgens bezoekt u de historische steden Hué, Da Nang en Hoi An. U eindigt in het bruisende Ho Chi Minh. 

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Hanoi, Hué, Hoi An en of Ho Chi Minh. Vanuit Ho Chi Minh kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

U bent van harte welkom op ons reisburo in Maarssen om uw rondreis naar Vietnam te komen bespreken

U kunt deze Vietnam Splendours Tour combineren met één van onze overige reisprogramma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw rondreis naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Vietnam Splendours Tour – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Dag 01 :
Hanoi

Hanoi - waterpoppenshowNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

U kunt optioneel (niet inclusief) een bezoek gaan brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel

Halong Bay - CruiseVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Halong.

Van hieruit gaan we een indrukwekkende boottocht maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd. Dit prachtige landschap werd in 1994 op de UNESCO lijst van wereldnatuurgebieden gezet. Tijdens een boottocht door Halong Bay kunt u genieten van de schoonheid van de natuur. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes, met mooie rotsformaties en grotten. Vissersjonken met grijze, rode en zwarte zeilen varen kalm door de baai. Daarom is Halong Bay een plaats die absoluut niet mag ontbreken tijdens uw reis door Vietnam.

Tijdens de boottocht kunnen we genieten van een heerlijke seafood lunch (inclusief).

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Hanoi - Tran Quoc PagodaNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur. Dit is de beroemdste tempel van Hanoi en fungeerde als de eerste universiteit van Vietnam. De tempel staat afgebeeld op de achterkant van het honderdduizend Vietnamese dong bankbiljet. Ruim 2 eeuwen terug werd de universiteit gesloten, maar nog steeds gebruiken vele studenten deze om in rust te studeren. Tegenwoordig is het één van de vele musea in Hanoi. De tempel bestaat uit 5 binnenplaatsen, het lawaai van de stad is nauwelijks hoorbaar door de dikke stenen muren. De eerste 2 binnenplaatsen zijn te bereiken via een grote poort en hier vindt u mooie tuinen met oude bomen. De derde binnenplaats kunt u bereiken via een groot paviljoen. Op deze binnenplaats bevindt zich de bron O Thien Quang Tinh (bron van hemelse helderheid). Hier bevinden zich ook 2 grote hallen met de grootste schatten van de tempel. Op de vierde binnenplaats vindt u kantoren en een museum met gevonden inktpotten, pennen en boeken van studenten die hier ooit gestudeerd hebben. Op de vijfde binnenplaats bevindt zich de eerste universiteit van Vietnam.

Hierna gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een rickshaw. Een rickshaw is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Hierna reizen we verder naar het Noi Bai Airport in Hanoi. Van hieruit nemen we een binnenlandse vlucht naar Hué. Deze binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 130 pp.

Hué werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie, en is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Na aankomst op het vliegveld van Hué volgt de transfer naar het Cherish Hotel. Dit hotel is perfect gelegen op loopafstand van de Huong River en het centrum van Hué. ’s Avonds kunt op eigen gelegenheid Hué gaan verkennen.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hué - Imperial CitadelNa het ontbijt gaan we een prachtige boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum Rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier en onderweg bezoeken we de Thien Mu Pagoda. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere reïncarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

We vervolgen onze reis naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnVandaag gaan we, na het ontbijt, een wandeltocht maken door het historische centrum van Hoi An.

Hoi An was één van de belangrijkste zeehavens- en handelssteden van Zuidoost Azië, gedurende de periode tussen de 15de en 19de eeuw. In de stad kwamen handelaren uit China, Japan, Portugal en Frankrijk. Rijke handelaren uit deze landen lieten in Hoi An enorme huizen bouwen, welke veelal voldeden aan de architectuur uit het thuisland. Deze prachtige gebouwen verkeren tegenwoordig nog in perfecte staat.

Deze charmante stad staat bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, dat onder toezicht staat van de UNESCO. In deze stad kunt u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis, een 400 jaar oude Japanse brug of lekker slenteren over de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl te bezoeken.

We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen, handelshuizen en de 400 jaar oude Japanse brug.

De Japanse Brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geëerd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Ook bezoeken we een werkplaats waar de traditionele lantaarns worden gemaakt. We leren hier hoe we deze prachtige lantaarns zelf kunnen maken. In Hoi An zien we deze traditionele lantaarns overal hangen. ’s Avonds verlichten ze de stad en ze zorgen ervoor dat Hoi An er mooi uitziet. Voor de lokale bewoners hebben de lantaarns echter een diepere betekenis. Ze geloven dat de lantaarns, welke voor de huizen hangen, geluk en rijkdom zullen brengen. Na afloop van de les mag u uw inklapbare lantaarn mee naar huis nemen.

Later op de dag volgt de transfer naar het vliegveld van Danang. Vanuit deze plaats nemen we een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Deze binnenlandse vlucht van Danang naar Ho Chi Minh City is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 130 pp.

Na aankomst op het Tan Son Nhat Airport van Ho Chi Minh volgt de transfer naar het Huong Sen Hotel.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Dag 06 :
Ho Chi Minh

Cu Chi Tunnel museumNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels. De tunnels liggen op ongeveer 70km van de stad en hier kunt het gangenstelsel gaan bekijken. Tijdens de oorlog woonden in dit gebied vele Vietcong soldaten. Ze waren in die tijd een groot doelwit voor Amerikaanse beschietingen. Om zich hiertegen te verweren maakten de dorpelingen dit wereldberoemde gangenstelsel. De tunnels vormden een wereld op zich, er waren ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs een operatiezaal en theaters. Tegenwoordig is het tunnelcomplex omgebouwd tot een museum. De tunnels zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker toe te laten.

’s Middags maken we een stadstour door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl. We wandelen ook langs het Opera House en het voormalige Hotel de Ville. Dit oude hotel uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Overnachting in het Huong Sen Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Ho Chi Minh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen met een heerlijke strandvakantie in bijvoorbeeld: Vung Tau, Long Hai, Ho Tram, Phan Thiet of Mui Ne. Deze plaatsen zijn vanuit Ho Chi Minh eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om te gaan genieten op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Phu Quoc of Con Dao.

Wilt u tijdens deze rondreis langer in een bepaalde plaats verblijven, een reis invoegen of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht op Dag 03: Hanoi - Hué ongeveer Euro 130 pp
 • Binnenlandse vlucht op Dag 05: Danang - Ho Chi Minh ongeveer Euro 130 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Vietnam Splendours Tour

Rondreis Vietnam Splendours Tour

Vietnam Splendours Tour - 7 Dagen - R-VTN-08

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 145

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van  24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Vietnam Splendours Tour

Reis details:

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-08
 • 7 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen