Angkor & Cardamom - 15 Dagen

Angkor & Cardamom

Angkor & Cardamom is een 15 daagse Cambodja rondreis.

Deze rondreis door Cambodja starten we in Siem Reap. Hier bezoeken we de belangrijkste tempels zoals de Ta Prohm, de Angkor Thom en de wereldberoemde Angkor Wat. Hierna reizen we verder naar Battambang. Hier maken we een tochtje met de bamboo trein en bezoeken het platteland van Cambodja. De volgende bestemming is de hoofdstad Phnom Penh. Hier bezoeken we het Koninklijk Paleis en enkele tempels. Tot slot maken we nog een prachtige trekking door het Cardamom gebergte en gaan genieten van een paar heerlijke stranddagen op Koh Rong.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Cambodja kunt bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Cambodja. 

U kunt deze Rondreis Angkor & Cardamom combineren met één van onze overige Cambodja bouwstenen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Siem Reap

Dag 01 :
Siem Reap

Siem Reap - Pub StreetAankomst in Siem Reap, de stad vol verborgen schatten uit het oude Koninkrijk Cambodja.

Op het vliegveld of het busstation maakt u kennis met de chauffeur en volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Hotel

Siem Reap - Terrace of the Leper KingNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Fransen en is nu weer te bewonderen.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Tonle Sap - boottochtNa het ontbijt rijden we naar het Tonle Sap meer. We gaan hier een bezoek aan enkele drijvende dorpjes.

Ook maken we een prachtige boottocht, in een traditionele houten boot, over het Tonle Sap meer. Dit meer wordt ook wel Great Lake genoemd. Het is het grootse meer van Cambodja. Tijdens de boottocht zien we tal van voorbeelden van de Khmer manier van leven op het Tonle Sap meer.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel

Classy Hotel - BattambangNa het ontbijt vertrekken we vanuit Siem Reap naar Battambang. We rijden, ongeveer 3 uur, over het platteland van Cambodja. Onderweg kunt u genieten van het landschap. Tot voor kort werd Battambang niet veel bezocht door reizigers, want het was een Khmer Rouge bolwerk. De stad is gelegen aan een rivier en is de thuisbasis van enkele van de best bewaarde koloniale architectuur in Cambodja.

Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja en de hoofdstad van de provincie Battambang, die in de 11e eeuw werd gesticht. Het is de voormalige hoofdstad van Monton Kmer en ligt in het hart van het noordwesten van Cambodja.

Na aankomst in Battambang volgt de transfer naar het Classy Hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting in het Classy Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Battambang

Phnom SampeauNa het ontbijt gaan we een prachtige tocht maken, met een tuk tuk, door Battambang. We rijden langs de elegante Franse koloniale huizen. Vervolgens gaan we de stad uit en passeren enkele traditionele dorpjes. We zien hier de bewoners die bezig zijn met hun dagelijks leven.

Vervolgens rijden we naar het Bamboo Railway Station. De Bamboo Train is opgezet door de dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is erg basic – een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we 8 km naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.

Hierna rijden we in zuidelijke richting om een bezoek te brengen aan de Phnom Banan. Deze Angkor tempel, uit de 11e eeuw, is gelegen op een heuvel. Om de tempel te bereiken moeten we 350 trappen omhoog lopen. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het platteland.

Tot slot gaan we verder naar Phnom Sampeau Mountain. Wanneer we dit vertalen komt het uit op “Schip Berg”, vanwege de eigenaardige vorm. De vorm van de berg doet denken aan een schip. Boven op de 100 meter hoge berg staat een pagode en bevinden zich 3 grotten, de Pkasia, de Lakhaon en de Aksopheak. De belangrijkste grot is de Pkasia. Deze grot zit vol met ontwortelde stenen. Lokale bewoners bezoeken deze grot om hun huwelijk te vieren. We klimmen naar boven en bezoeken de boeddhistische pagode. Hierna wandelen we verder naar de Lakhaon grot. Tijdens het bewind van Pol Pot werden hier Cambodjaanse mensen gedood en naar beneden in de grot gegooid. Terwijl we aan de afdaling beginnen zijn we net op tijd om de vleermuizen te zien uitvliegen. Als de duisternis valt zullen duizenden vleermuizen de grotten verlaten.

Overnachting in het Classy Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we naar de hoofdstad Phnom Penh. Deze stad heeft haar traditionele Khmer en koloniale charme weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad.

Na het inchecken in het Home Chic Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

Overnachting in het Home Chic Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Phnom Penh

Na het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan de Wat Ounalom. Als zetel van de Mohanikay-orde in Cambodja is het de belangrijkste tempel van Phnom Penh en het centrum van het Cambodjaanse boeddhisme. Het werd opgericht in 1443 en bestaat uit 44 gebouwen. De patriarch en andere belangrijke monniken in Cambodja wonen in deze tempel. Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw bevindt zich een standbeeld van Samdech Huot Tat, de vierde patriarch die door de Rode Khmer vermoord werd. Het beeld is gemaakt in 1971 toen de patriarch 80 jaar was, maar werd door de Rode Khmer in de Mekong gegooid, waar het later is teruggevonden. Op de derde verdieping staat een marmeren Boeddhabeeld dat door de Rode Khmer kapot was geslagen maar nu weer hersteld is. Achter het hoofdgebouw is een stoepa waarvan gezegd wordt dat die een haar van de wenkbrauw van de Boeddha bevat. Deze tempel was de eerste die gerestaureerd werd na het bewind van de Rode Khmer.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Vervolgens bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Hierna stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Vervolgens bezoeken we het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Tot slot bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Chi Phat.

Hier zullen we in de middag aankomen. Na aankomst gaan we een bezoek brengen aan het Chi Phat Ecotoerisme bureau voor een uitleg over de wandeltocht die we morgen gaan maken door de Cardamom Mountains. Inchecken in de guesthouse waar we zullen verblijven.

Op loopafstand van de guesthouse waar we zullen overnachten is een waterval hier kunt u een lekkere opfrissende duik in het water nemen. We zullen avondeten (inclusief) in het ecotoerisme kantoor.

Na het avondeten wordt u aangeraden om lekker vroeg te gaan slapen aangezien het morgen weer vroeg dag is!

Overnachting in een guesthouse in Chi Phat.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Cardamom TrekkingNa het ontbijt maken we kennis met de lokale gids die ons deze dagen zal rondleiden. Vandaag maken we een trekking van ongeveer (12,5 km) door het Cardamom gebergte.

Tijdens de trekking passeren we enkele prachtige watervallen en vele mango-, banaan- en jackfruit boomgaarden. Ook ervaren we hoe de lokale bergstammen leven in hun traditionele houten huizen. In Veal Ta Prak zullen we ons kamp opzetten voor de overnachting. Nadat we het kamp hebben opgezet nemen we een kijkje bij een vijver, die vlakbij het kamp gelegen is. We kijken of we hier wilde dieren kunnen spotten. Na een drukke en lange dag keren we terug naar ons kamp om lekker van het avondeten te genieten. Deze dag is het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.

Overnachting in het kamp.

Ontbijt, Lunch, Diner
Tent

Cardamom TrekkingVroeg in de morgen gaan we eerst genieten van een prachtige zonsopgang, het weer moet uiteraard wel mee zitten. Hierna keren we terug naar het kamp voor het ontbijt.

Vandaag maken we een trekking van ongeveer (9,5 km) door het Cardamom gebergte.

Na het ontbijt trekken we verder naar O’Chonleas Pran (de vluchtelingen rivier). We passeren vele kleine beekjes en weides, voordat we aankomen in Damnak Kos. Hier stoppen we voor de lunch.

Na de lunch varen we per traditionele roeiboot over de Stoeng Prat rivier. Langs deze rivier ziet u tientallen verschillende soorten vogels, erg leuk voor vogelspotters!

Moe maar voldaan zullen we aankomen in Chi Phat, waar we zullen gaan dineren. Deze dag is het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.

Overnachting in een guesthouse in Chi Phat.

Ontbijt, Lunch, Diner
Guesthouse

Koh Rong - Pura Vita ResortNa het ontbijt verlaten we Chi Phat en reizen verder naar Sihanoukville. Vervolgens reizen we per speedboot verder naar het tropische eiland Koh Rong.

Koh Rong Island is het grootste Cambodjaanse vakantie-eiland, gelegen voor de kust van Sihanoukville. Het eiland is gezegend met idyllische stranden, een ongerept oerwoud, heuvels en watervallen. Het grootste deel van het eiland is onontgonnen en bedekt met dichte jungle. Rondom Koh Rong liggen een aantal kleinere eilandjes die je kunt bezoeken. Verder kun je hier heerlijk tot rust komen, zwemmen, snorkelen en duiken.

Na aankomst op Koh Rong gaan we inchecken in het Sok San Beach Resort, gelegen aan het prachtige Sok San Beach. Hierna kunt u gaan genieten van uw strandvakantie.

Overnachting in het Sok San Beach Resort – pavilion garden.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Koh Rong

Koh Rong - Pura Vita ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan genieten van uw strandvakantie of ga dit prachtige eiland verkennen.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Koh Rong

Koh Rong - Pura Vita ResortNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van uw strandvakantie. Ga zwemmen, snorkelen en relaxen op het strand.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Koh Rong

Koh Rong - Pura Vita ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet van uw laatste dag op Koh Rong.

Overnachting in het Sok San Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we, via Sihanoukville, terug naar Phnom Penh. Bij het vliegveld of een hotel in Phnom Penh eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis uitbreiden met één van onze bouwsteenmodules. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Amazing Cambodja

Kaart Rondreis Cambodja Angkor en Cardamom

Rondreis Cambodja - Angkor & Cardamon - 15 Dagen - R-CAM-03

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 429

Hoogseizoentoeslagen + verplichte diners

Er kunnen toeslagen gelden van 21 december 2024 t/m 10 januari 2025. Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Angkor & Cardamom

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • R-CAM-03
  • 15 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen