Vakantie Curaçao

Welkom op Curaçao.


Curaçao is een tropisch eiland gelegen in het zuiden van het Caribisch gebied. Het ligt op circa 55 km van de kust van Venezuela. Samen met Aruba en Bonaire vormt het de zogenaamde ABC-eilanden. Curaçao bestaat uit 2 eilanden, Curaçao en Klein Curaçao, dat 10 km vanaf de oostkust ligt. De totale oppervlakte van het eiland is 444 km². De hoofdstad en grootste plaats van Curaçao is Willemstad.

Op het eiland was Nederlands lange tijd de enige officiële taal. Sinds 2007 zijn Papiaments, Nederlands en Engels gezamenlijk officiële talen. 


Hoe bereikt u Curaçao?


KLM Curaçao

De makkelijkste manier om Curaçao te bereiken is per vliegtuig. Curaçao beschikt over een internationaal vliegveld (Hato Airport). Hierdoor is het mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Curaçao te vliegen.

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 9 uur en 45 min. vliegen. Er gaan dagelijks vluchten naar Curaçao, welke wij voor u kunnen reserveren. Ook is het mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken met Air Belgium.


Beste reistijd om Curaçao te bezoeken


Door het tropische klimaat zijn de temperaturen op Curaçao het gehele jaar vaak zonnig en warm. De droogste periode is van februari tot juni. In die maanden regent het meestal niet. In januari, juli, augustus en september kan er wel wat regen vallen. De natste maanden zijn oktober, november en december. De buien zijn doorgaans kort, hevig en heel plaatselijk. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 26°C en 30°C, bovendien is de gemiddelde zeetemperatuur van 27°C geschikt om het hele jaar door te zwemmen.


Paspoort / Visum


Om Curaçao te bezoeken dient uw paspoort tot 6 maanden na thuiskomst nog geldig te zijn. Indien u beschikt over een Nederlands paspoort, dan is het niet nodig om een apart visum aan te vragen. U kunt zonder visum tot maximaal 30 dagen verblijven.


Tijdverschil


Het tijdverschil met Nederland en Curaçao is in de zomer -6 uur en in de winter -5 uur.


Accommodaties


Curaçao heeft een volledige selectie van accommodaties. Variërend van vakantieappartementen tot all-inclusive hotels tot hostels tot exclusieve vijfsterrenresorts. Bezoek onze accommodatie sectie hier.


Valuta


Valuta : Antiliaanse Gulden (ANG)

€ 1 = ong. 2 ANG

ANG 100 = ong. € 50


Willemstad – Pietermaai


Willemstad - Curaçao

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het stadsdistrict omvat meerdere wijken waarvan Punda en Otrabanda de belangrijkste stadsdelen zijn. De historie van de stad, de musea en de prachtige gebouwen maken het de grootste bezienswaardigheid van het land.

Pietermaai, ooit het gebied van de welgestelden, heeft een enorme make-over ondergaan na een lange periode van verwaarlozing en verval. Sinds 2000 is Pietermaai getransformeerd tot een eigentijdse hotspot van Curaçao. 

Willemstad - Curaçao
Willemstad - Curaçao

Willemstad – Punda


Punda - Pietermaai - Curaçao

Werelderfgoedstad Willemstad – Punda
Punda (Nederlands: De Punt) is de oudste wijk van Willemstad. De verzameling bouwwerken van Willemstad, opgericht in het midden van de jaren 1600, herinnert aan de schilderachtige ontwerpen van Amsterdam, met prachtige 17e- en 18e-eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen die nergens anders buiten Nederland te vinden zijn.  De 18e-eeuwse huizen aan de Sint Annabaai gelegen Handelskade in Punda worden veelvuldig gefotografeerd.


Stranden


Strand Casabou - Curaçao

Met meer dan 35 stranden op Curaçao heb je genoeg keuze om je persoonlijke favoriet te vinden. Als je van een strand houdt met veel mensen, voorzieningen en luxe strandtentjes, dan zijn Jan Thiel Beach en Mambo Beach misschien iets voor jou.

Andere mooie stranden zijn Grote Knip, Cas Abao, Playa Jeremi en Porto Mari. Probeer voor een lokale ervaring ook Playa Piskado, Santa Cruz, Director’s Bay en Daaibooi Bay.

Strand Klein Curaçao
Strand - Knip - Curaçao

Kaart Curaçao


Filter op
TitelOmschrijvingKoppelingLandLocatieLigging