Vakantie naar Ubud

Ubud is het culturele hart van Bali. Dit gebied ligt op slechts een uur rijden ten noorden van de luchthaven en de resorts in het zuiden van Bali. Het is echt een aanrader om hier wat langer te verblijven. Het is een boeiende mix van natuur, cultuur en geschiedenis. In het centrum vindt u volop gezellige restaurants en leuke winkeltjes.

Deze traditionele, landelijke stad is de thuisbasis van de Balinese Koninklijke familie en een bloeiend cultureel centrum. De meeste musea en galeries van Bali zijn gecentreerd in Ubud. Deze musea en galeries bieden schilderijen, houtsnijwerk en textiel. Het Puri Lukisan Museum in het centrum van Ubud, het Neka Museum in Campuhan, de Seniwati Gallery en het Agung Rai Museum in Pengosekan zijn een must, om het verschil tussen creatieve kunst en meer commerciële producten te zien.

Geïnspireerd door de levendige groene rijstvelden, de bergen en de kleurrijke Balinese festivals bezochten sinds de jaren 1930 vele vooraanstaande Europese schilders, schrijvers en muzikanten Ubud.

Ambachtelijke werkplaatsen

Ubud beschikt ook over bloeiende ambachtelijke werkplaatsen. De omliggende dorpen zoals Camphuan, Penestanan, Peliatan en Batuan zijn gespecialiseerd in handwerk en houtsnijwerk, die over het hele eiland worden verkocht. Er bevinden zich hier honderden winkels met antiek, houtsnijwerk, ambachten, textiel, schilderijen en sieraden evenals enkele van de beste musea in het land, tientallen ateliers, een uitstekende lokale ambachtelijke markt en galeries met lokale en internationale kunst.

Ubud is het epicentrum van de Balinese cultuur en de perfecte plek om de traditionele Balinese dans en drama te zien. Sinds 1920 heeft de Koninklijke familie ervoor gezorgd dat de meest getalenteerde leraren van dans, muziek en drama naar Ubud werden gebracht om de koning te vermaken. Dansen zoals de Legong, de Ramayana, de Baris, de Kecak en de Sanghyang (de brand dans) worden dagelijks uitgevoerd in Bona Village, op slechts 15 minuten rijden van Ubud.

Ubud Monkey Forest

Bezoek het Ubud Monkey Forest, een natuurlijk apenbos populair bij zowel de lokale bevolking en toeristen. Het wordt bewoond door wilde apen, die apenstreken kunnen leveren. Let op uw camera, telefoon, handtas etc. De ondeugende apen zorgen voor veel entertainment. Het park wordt bewoond door grote groepen makaken.

Er gelden enkele regels in het park. In principe kunt u ervan uitgaan dat als u de apen met rust laat, zij ook u met rust zullen laten. Echter een kanttekening, het blijven wilde dieren. Het is niet verstandig om plastic tassen of etenswaren mee naar binnen te nemen. Uw belangrijke spullen kunt u het beste meenemen in een stevige, goed afsluitbare rugzak.

Verder kunt u hier genieten van meer dan 150 verschillende soorten bomen en planten. Kronkelende paden leiden naar charmante plaatsen, zoals de baden tempel omgeven door weelderige overblijfselen van het oude bos. Net buiten het centrale plein bevindt zich een mooie gewelfde stenen brug. Deze leidt naar het beeld van Lord Ganesh met uitzicht op een klein, vierkant, met mos bedekte vijver waar diverse koikarpers zwemmen.

Het Ubud Monkey Forest omvat een beschermd natuurgebied, dat voornamelijk bestaat uit een dicht bos. Dit heuvelachtige bos heeft een mysterieuze sfeer, veel bomen hebben hier een heilige status. Binnen het hindoeïsme wordt gestreefd naar een harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Er gaan verschillende wandelpaden door het bos. In het zuidwesten van het park ligt de Pura Dalem Agung.

Tegalalang

De rijstterrassen van Tegalalang zijn één van de meest gefotografeerde locaties op Bali. Het ligt op circa 15 minuten rijden van Ubud. De rijstterrassen zijn hier waanzinnig mooi en je kunt hier gewoon doorheen wandelen. Er is een viewpoint vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op de rijstterrassen. Het is echter aan te raden op naar beneden te wandelen door de prachtige rijstterrassen. De meeste mensen lopen een klein stukje de heuvel af om daarna weer om te draaien. Echter de mooiste rijstvelden liggen iets verder, waar minder toeristen komen.

Puri Saren Agung

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Agung. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit de 16e eeuw. Het wordt ook wel het “waterpaleis” genoemd. Rond 1930 werd het koningshuis afgeschaft. Het paleis is nu grotendeels vrij toegankelijk voor bezoekers. Aan de achterkant van het paleis wonen nog steeds afstammelingen van de Koninklijke familie. De huidige muren en elegante poorten zijn het werk van Gusti Nyoman Lempad. In het paleis worden nog regelmatig traditionele Balinese dansvoorstellingen georganiseerd.

Goa Gajah

Goa Gajah, betekent letterlijk ‘Olifantengrot’. Hoewel het de naam ‘olifant’ heeft, betekent dit niet dat er een echte olifant leeft of hier ooit leefde. De naam Goa Gajah is afgeleid van ‘Lawa Gajah’, die wordt genoemd in de manuscripten die je op deze site aantreft. Dit tempelcomplex is rond de 11 eeuw gebouwd op basis van het epigraf op deze site.

Een zeven meter diepe grot, met de vorm van een T-letter, is de belangrijkste attractie van de plaatselijke tempel in het dorp Bedulu. De grot zelf is uitgehouwen in een massieve stenen heuvel van de vallei van de rivier. De hoofdfiguur van de gravure bij de ingang van de grot is ‘boma’, een Barong-gezicht, vergezeld van grote klappende vingers op zijn kant. Blad, bloem en sommige horrorfiguren kunnen worden opgemerkt als we meer aandacht geven aan de rest van het snijwerk.

Sommige gaten die worden beschouwd als worden gebruikt als meditatie of slaapvertrekken, zijn te vinden in de muur van de grot. Tegenwoordig worden die gaten gebruikt om offeranden te plaatsen wanneer er ceremonies plaatsvinden. Aan de linkerkant van de grot staat het Ganesha-beeld, geloof het als ‘de God van kennis’. Ondertussen bevinden zich aan de rechterkant drie ‘lingga’s’, die elk gewijd zijn aan de drie gemeenschappelijke Godmanifestaties op Bali, Brahma, Wisnu en Siwa. In de middenmuur zijn nog drie stenen gravures te vinden, waarvan een hoofd en gezicht.

Drie andere beelden van Ganesha, demonen en Men Brayut, een legendarische dame met haar geliefde kinderen, staan op een hoog gebouw aan de linkerkant van de ingang van de grot. Men gaat ervan uit dat deze beelden 1000 jaar oud zijn. In het midden van het complex, voor de grot, bevindt zich een badplaats die niet langer wordt gebruikt door de lokale bevolking. De hoekfiguren in het zwemcomplex komen ongeveer overeen met die van gewone figuren in India.

Aan de zuidkant van het complex zijn er langs de traptreden het onderste deel van de vallei te vinden. Nadat je een brug over een kleine kreek bent overgestoken en een andere trap naar de oostkant van de vallei volgt, kun je een zittend Boeddhabeeld zonder kop zien. Dit is het bewijs van een nauwe relatie tussen de twee religies.

Gunung Kawi

Gunung Kawi ligt ten noorden van Ubud in het dorp Tampaksiring vlak bij Bangli in het midden van Bali bij de rivier Pakrisan. Gunung Kawi ligt in een vallei. Het is een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi’s die dateren uit de 11e eeuw. Ze staan prachtig op 8 meter hoge nissen gesneden uit de hoge rotswand. Men dacht dat het grafmonumenten waren maar dat klopt waarschijnlijk niet. Men denkt dat ze ter ere van de Koninklijke familie van de Udayana-dynastie zijn gemaakt. Ook is er een, eveneens in de rotsen uitgehouwen ruïne van een boeddhistisch klooster.

Puri Lukisan Museum

Het Puri Lukisan Museum is het oudste kunstmuseum van Bali, gespecialiseerd in moderne, traditionele Balinese schilderijen en houtsnijwerk. Het museum is gelegen in het centrum van Ubud. Het is opgericht in 1956 door de Nederlandse kunstenaar Rudolf Bonnet en de voormalige prins van Ubud.

Je vindt meer dan 62 sculptuursets in permanente tentoonstellingen in de collectie van Museum Puri Lukisan. Opmerkelijke tentoonstellingen omvatten een reeks vooroorlogse Balinese schilderijen uit de collectie Leo Haks, meesterwerken van I Gusti Nyoman Lempad en de schilderijencollectie Wayang. Het 4e gebouw van Museum Puri Lukisan, genaamd de Founders Gallery, toont de geschiedenis van het museum en tijdelijke tentoonstellingen van het werk van lokale kunstenaars. Er is een eigen restaurant met uitzicht op de ruime tuinen en de lotusvijver van het museum. Museum Puri Lukisan ligt ongeveer 150 meter ten westen van het gemeentehuis van Ubud, het Puri Saren Royal Palace en de kunstmarkt van Ubud.

💬 Lees Meer 👀

Bouwsteen

Bali - Tanah Lot
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Bali Startpakket Het Bali Startpakket is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Ubud Startpakket
, , 3 Dagen - 2 Nachten

Ubud Startpakket Het Ubud Startpakket is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Ubud - Candidasa Tour
, , , 2 Dagen - 1 Nacht

Ubud naar Candidasa Ubud naar Candidasa is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Bali Classic Tour - Taman Tirta Gangga
, , , , , 4 Dagen - 3 Nachten

Bali Classic Tour De Bali Classic Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee …

Bali Overland Tour - Brahma Vihara-Arama
Aanbevolen
, , , , , 5 Dagen - 4 Nachten

Bali Overland Tour De Bali Overland Tour is een bouwsteenmodule/rondreis …

Exotic Bali Tour - Pura Ulun Danu
, , , 6 Dagen - 5 Nachten

Exotic Bali Tour De Exotic Bali Tour is een 6 …

Bali Soft Adventure
, , 5 Dagen - 4 Nachten

Bali Soft Adventure De Bali Soft Adventure is een prachtige …

Bali Ontdekkings Tour
Aanbevolen
, , , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Bali Ontdekkings Reis De Bali Ontdekkings Reis is een prachtige …

Discover Oost-Bali
, , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Discover Oost-Bali Discover Oost-Bali is een 6 daagse bouwsteenmodule/rondreis. 2 …

Discover West-Bali - Git Git waterval
, , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Discover West-Bali Discover West-Bali is een 6 daagse individuele bouwsteen/rondreis …

Bali Nature Tour - rijstvelden
Aanbevolen
, , 6 Dagen - 5 Nachten

Bali Natuur Reis De Bali Natuur Reis is een 6 daagse …

Rondreis Explore Bali - Villa Karma Loka
Aanbevolen
, , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

Rondreis Explore Bali De Rondreis Explore Bali is een 12 …

Dagtour

Dagtour

Bali - Ayung river raften
Aanbevolen

Ayung River Raften Ayung River Raften is een dagtour op …

Bali - fietstocht
Aanbevolen

Fietstocht Bali De Fietstocht Bali is een dagtour op Bali. …

Ubud en Omgeving

Ubud en Omgeving Ubud en Omgeving is een dagtrip op …

Kintamani en Ubud

Kintamani en Ubud Kintamani en Ubud is een dagtrip op …

Ubud - rijstvelden

Wandelen door de Rijstvelden Wandelen door de Rijstvelden is een …

Hotel

Wij kunnen vrijwel alle hotels direct voor u reserveren. Onze prijzen zijn per kamer en altijd scherp geprijsd. Heeft u zelf een hotel gevonden, laat het ons weten zodat wij u een concurrerende aanbieding kunnen doen.

Ubud - Bakung Ubud Resort & Villa

Bakung Ubud Resort & Villa LAAGSTE PRIJS! va € 23 …

Ubud - Eden House Ubud

Eden House Ubud LAAGSTE PRIJS! va € 24 per kamer …

Ubud - Tebesaya Cottages

Tebesaya Cottages LAAGSTE PRIJS! va € 33 per kamer Tebesaya …

Meruhdani Boutique Hotel Ubud

Meruhdani Boutique Hotel Ubud LAAGSTE PRIJS! va € 34 per …

Saren Indah Hotel

Saren Indah Hotel LAAGSTE PRIJS! va € 39 per kamer …

Ubud Raya Hotel

Ubud Raya Hotel LAAGSTE PRIJS! va € 42 per kamer …

Swahita Ubud

Swahita Ubud LAAGSTE PRIJS! va € 48 per kamer Swahita …

Ubud - Alas Petulu Villa Resort and Spa

Alas Petulu Villa Resort LAAGSTE PRIJS! va € 50 per …

Gayatri - Ubud

Gayatri LAAGSTE PRIJS! va € 64 per kamer Gayatri – …

Ubud - Best Western Premier Agung Resort Ubud

Best Western Premier Agung Resort Ubud Best Western Premier Agung …

Element by Westin Bali Ubud

Element by Westin Bali LAAGSTE PRIJS! va € 84 per …

Ubud - The Grand Sunti

The Grand Sunti – Ubud The Grand Sunti LAAGSTE PRIJS! …

Adiwana Arya Villas

Adiwana Arya Villas – Ubud Adiwana Arya Villas LAAGSTE PRIJS! …

Ubud Padi Villas

Ubud Padi Villas LAAGSTE PRIJS! va € 99 per kamer …

The Alena Resort by Pramana

The Alena Resort LAAGSTE PRIJS! va € 108 per kamer …

Ubud - Jungle Retreat Ubud

Jungle Retreat Ubud Jungle Retreat Ubud LAAGSTE PRIJS! va € …

Ubud - Alaya Resort Ubud

Alaya Resort Ubud Alaya Resort Ubud LAAGSTE PRIJS! va € …

Adiwana Unagi Suites

Adiwana Unagi Suites – Ubud Adiwana Unagi Suites LAAGSTE PRIJS! …

Ubud - Blue Karma Dijiwa Ubud

Blue Karma Dijiwa Ubud Blue Karma Dijiwa Ubud LAAGSTE PRIJS! …

Adiwana Arkara Resort

Adiwana Arkara Resort – Ubud Adiwana Arkara Resort LAAGSTE PRIJS! …

Ubud - Royal Kamuela

Royal Kamuela – Ubud Royal Kamuela LAAGSTE PRIJS! va € …

Ubud - Chapung Sebali

Chapung Sebali – Ubud Chapung Sebali LAAGSTE PRIJS! va € …

Rondreis

Rondreis

Yogyakarta - Kraton
Aanbevolen
, , , , , , , , , 16 Dagen - 15 Nachten

Rondreis Discover Java & Bali Ontdek alle hoogtepunten van Java …

Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Aanbevolen

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Java - Bromo vulkaan
, , , , , , , , 25 Dagen - 24 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Java-Bali 4 weken (25 …

Bali Classic Tour - Taman Tirta Gangga
, , , , , 4 Dagen - 3 Nachten

Bali Classic Tour De Bali Classic Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee …

Bali Overland Tour - Brahma Vihara-Arama
Aanbevolen
, , , , , 5 Dagen - 4 Nachten

Bali Overland Tour De Bali Overland Tour is een bouwsteenmodule/rondreis …

Exotic Bali Tour - Pura Ulun Danu
, , , 6 Dagen - 5 Nachten

Exotic Bali Tour De Exotic Bali Tour is een 6 …

Bali Ontdekkings Tour
Aanbevolen
, , , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Bali Ontdekkings Reis De Bali Ontdekkings Reis is een prachtige …

Discover Oost-Bali
, , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Discover Oost-Bali Discover Oost-Bali is een 6 daagse bouwsteenmodule/rondreis. 2 …

Discover West-Bali - Git Git waterval
, , , , 6 Dagen - 5 Nachten

Discover West-Bali Discover West-Bali is een 6 daagse individuele bouwsteen/rondreis …

Bali Nature Tour - rijstvelden
Aanbevolen
, , 6 Dagen - 5 Nachten

Bali Natuur Reis De Bali Natuur Reis is een 6 daagse …

Bali - Ayung River Raften
, , , 11 Dagen - 10 Nachten

Bali met Kinderen Bali met Kinderen is speciaal samengesteld voor …

Bali Orchid Tour
, , , , 12 Dagen - 11 Nachten

Bali Orchid Tour De Bali Orchid Tour is een 12 …

Gili Trawangan
, , , , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

Rondreis Bali – Gili – Lombok De rondreis Bali – …

Rondreis Explore Bali - Villa Karma Loka
Aanbevolen
, , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

Rondreis Explore Bali De Rondreis Explore Bali is een 12 …

Rondreis Discover Bali
Aanbevolen
, , , , 13 Dagen - 12 Nachten

Rondreis Discover Bali De Rondreis Discover Bali is een schitterende …

Lombok - Sasak dorp

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Nusa Lembongan
, , , , , , , 14 Dagen - 13 Nachten

Discover the Islands 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers De …

Rondreis Bali Highlights - Ubud - Tegalalang rijstterrassen
, , , 15 Dagen - 14 Nachten

Rondreis Bali Highlights De Rondreis Bali Highlights is een 15 …

Rondreis Bali Active
, , , , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

Rondreis Bali Active De Rondreis Bali Active is een 15 …

Rondreis Ontdek Bali
, , , , , , 17 Dagen - 16 Nachten

Rondreis Ontdek Bali Ontdek Bali met deze 17-daagse individuele rondreis. …

Gili Trawangan

Rondreis Bali – Gili Trawangan De Rondreis Bali – Gili …

Rondreis Tropisch Bali
Aanbevolen
, , , , , , , 18 Dagen - 17 Nachten

Rondreis Tropisch Bali Bezoek tropisch Bali met deze prachtige 18-daagse …

Rondreis Beautiful Bali
Aanbevolen
, , , , , , , 19 Dagen - 18 Nachten

Rondreis Beautiful Bali De 19 daagse rondreis Beautiful Bali is …

Gili Trawangan
Aanbevolen
, , , , , , , 19 Dagen - 18 Nachten

Rondreis Avontuurlijk Bali De Rondreis Avontuurlijk Bali is een 19-daagse individuele …

Bali - strand
Aanbevolen
, , , , , , , 20 Dagen - 19 Nachten

Rondreis Bali Delight De Rondreis Bali Delight is een 20-daagse …

Sumatra - Ambarita
, , , , , 14 Dagen - 13 Nachten

Rondreis Explore Sumatra & Bali 2 deelnemers 4 deelnemers 6 …

Transfer