Rondreis Explore Java & Bali - 19 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va €
 
va €
 
va €

Rondreis Explore Java & Bali

Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

Tijdens deze prachtige rondreis reizen we vanuit Jakarta naar het godeneiland Bali. Op beide eilanden gaan we zo veel mogelijk ontdekken. In Jakarta maken we een interessante dagtour. Vervolgens gaan we verder naar Bogor, waar we de wereldberoemde botanische tuin bezoeken. Over de Puncak Pass, bezaaid met theevelden, gaan we verder naar Bandung. Hier bezoeken we de indrukwekkende Tangkuban Perahu vulkaan en wonen een voorstelling bij van het Pak Udjo’s orkest. Hierna gaan we verder naar Centraal-Java, waar we de Borobudur, de Kraton en de Prambanan gaan bezichtigen. Via Solo gaan we verder naar Oost-Java. Optioneel (niet inclusief) kunt u hier de Bromo en/of de Ijen vulkaan bezoeken. Hierna verlaten we Java en gaan verder naar Bali. Vanuit Pemuteran reizen we verder naar Ubud, waarbij we onderweg de Git Git waterval, de Pura Ulun Danu en Jatiluwih bezoeken. We eindigen op het prachtige strand van Sanur, waar u nog enkele dagen kunt genieten. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - Santika Premiere Slipi HotelAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel

Jakarta - Nationaal MuseumNa het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. het Nationaal Museum, Batavia met het oude Nederlandse stadhuis en de Sunda Kelapa haven met kleurrijke traditionele boten.

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Vervolgens gaan we naar de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Onderweg maken we een fotostop bij de Monas. Dit monument is gebouwd van 1961 tot 1975. Op de top bevindt zich een bronzen vlam die met 35 kg goud is bekleed.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Later op de dag rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta.

Overnachting in het Mirah Hotel – Bogor.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bogor

Bogor - Istana BogorNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Overnachting in het Mirah Hotel – Bogor.

Ontbijt
Hotel

Java - Puncak PassNa het ontbijt reizen we verder naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten. In dit geval nemen we een andere route.

Na aankomst in Bandung gaan we gelijk door naar het Sukajadi Hotel.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze leuke stad gaan verkennen. U kunt heerlijk rondwandelen door de historische straat Jalan Braga.

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Bandung

Lembang - Tangkuban Perahu vulkaanDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de indrukwekkende Tangkuban Perahu vulkaan. Deze actieve vulkaan is prachtig gelegen in een natuurpark, bij de stad Lembang op circa 30km ten noorden van Bandung. Na een wandeltocht kunnen we tot aan de kraterrand komen. Vanaf bepaalde punten heeft u hier een prachtig uitzicht over de vulkaan en de krater.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Angklung muziekschool Pak Udjo. We gaan hier een voorstelling van het Pak Udjo’s orkest bijwonen. Dit is een leuke voorstelling waarbij kinderen en volwassenen muziek maken en Sundanese dansen opvoeren.

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel

Magelang - AndhongNa het ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Bandung.

Vervolgens reizen we met de trein (Argo Wilis), in de executive class, naar Kutoarjo. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige landschap van Java. Groene rijstvelden, dichte jungle en kleine stadjes wisselen elkaar af. Op het station van Kutoarjo staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar Magelang.

Na aankomst in Magelang gaan we inchecken in het Manohara Hotel. Dit hotel ligt naast de Borobudur tempel. Vanuit de tuin en het restaurant ziet u de Borobudur liggen.

Overnachting in het Manohara Hotel – Magelang.

Ontbijt
Hotel

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Borobudur. Het is ook mogelijk om zeer vroeg in de ochtend de Borobudur te bezoeken. In dit geval kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de tempel.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Hierna reizen we verder naar het Puri Artha Hotel in Yogyakarta.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. Yogyakarta is een gezellige stad waar nog steeds veel fietstaxi’s (becak) en andongs (paard en wagen) rondrijden. Met deze vervoersmiddelen kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Yogyakarta is bekend vanwege haar zilversmeden en batikateliers. Eén van de beroemdste straten is de Jalan Malioboro. Hier vindt u vele marktkraampjes en winkels.

Overnachting in het Puri Artha Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Yogyakarta

Yogyakarta - KratonNa het ontbijt brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Vervolgens gaan we naar het zilverdorpje Kota Gede. Hier ziet u hoe mooie zilverwerken met de hand worden gemaakt. Kota Gede, dat vaak Sargede wordt genoemd, ligt ongeveer vijf kilometer ten zuidoosten van Yogyakarta, Kota Gede is een leuk stadje, dat ooit de zetel was van het machtige Mataram-rijk. Sinds de jaren dertig is Kota Gede beroemd geworden als het centrum van de Yogya-zilverwerkindustrie. Er zijn een aantal workshops waar bezoekers welkom zijn om te zien hoe zilver wordt getransformeerd in prachtige kunstwerken die bekend staan als “Yogya Silver”.

Tot slot bezoeken we de beroemde hindoetempel, de Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Overnachting in het Puri Artha Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel

Solo - MangkunegaranNa het ontbijt vertrekken we naar Kediri. We rijden vandaag van Centraal-Java naar Oost-Java.

Onderweg bezoeken we in Solo het Mangkunegaran Paleis, waar nog de tradities te zien zijn uit het Javaanse Majapahit koninkrijk. Geflankeerd door bergvulkanen Merapi en Merbabu in het noorden, en Mount Lawu in de zuidoostelijke grens, is het beroemd als een bolwerk en centrum van de Javaanse cultuur en traditie. Solo, is de bakermat van de Javaanse cultuur, met twee Koninklijke huizen in een enkele stad: de Kraton van Solo en de Mangkunegaran, een vorstendom. Nakomelingen van deze twee Koninklijke huizen worden nog steeds beschouwd als leiders van de Javaanse cultuur en tradities. Majestueuze ceremonieën en Koninklijke feesten worden tegenwoordig nog steeds met veel affectie gehouden. Surakarta of Solo dankt zijn naam aan de langste rivier van Java, die in deze stad passeert. Het was de hoofdstad van het koninkrijk Mataram van 1745 tot 1755.

Vervolgens rijden we verder naar Kediri. Het stadje Kediri is gelegen in een mooi tropisch berglandschap. Het ligt aan de rivier de Brantas in een vallei aan de voet van de 2552 meter hoge vulkaanberg Wilis. In de omgeving wordt suiker, koffie, tabak en rijst verbouwd.

Overnachting in het Grand Surya Hotel – Kediri.

Ontbijt
Hotel

Malang - Santika HotelNa het ontbijt reizen we verder naar het bergplaatsje Malang. Onderweg kunt u genieten van het landschap.

Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is. De stad ligt ingesloten tussen twee bergmassieven: in het westen het Kawi-Butakmassief en in het oosten het Tenggergebergte met de actieve Bromo en de Semeru, de hoogste berg van Java. Malang heeft een oude geschiedenis als plaats in de oude koninkrijken Kanjuruhan en Singhasari. In 1879 werd de spoorlijn naar Malang geopend en werd het goed bereikbaar als recreatieoord. Voor de oorlog was Malang een geliefd woonoord voor de (gepensioneerde) Nederlanders. In Malang vindt u nog steeds de brede lanen met bomen en parken uit de jaren 1920-1940.

Overnachting in het Santika Hotel – Malang.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanOptioneel (niet inclusief) kunt u vroeg in de ochtend deelnemen aan de Bromo Tour. Per jeep vertrekken we naar de vulkaan Bromo, om (indien het helder weer is) te gaan genieten van een prachtige zonsopkomst. Vanaf de Bromo heeft men spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap. Ook ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Na deze spectaculaire ervaring gaat u weer terug naar het hotel voor het ontbijt.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Ketapang. Dit is een klein plaatsje, gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Ketapang Indah Hotel – Ketapang.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Ketapang

Java - Ijen vulkaanOptioneel (niet inclusief) kunt u vroeg in de ochtend deelnemen aan de Ijen Vulcano Tour. De Kawah Ijen vulkaan is gelegen in het uiterste puntje van Oost-Java. Het is één van de meest interessante vulkanen om te bezoeken, gelegen op een hoogte van 2250 meter. U wordt om circa 04.00 uur opgehaald en per jeep vertrekken we naar Paltuding. Dit is het startpunt om de Ijen krater te beklimmen. Hierna wandelen we in ongeveer 2 uur naar de kraterrand. Onderweg komen we de werkers tegen die het zwavel uit de krater naar beneden dragen. Tijdens de beklimming kunt u genieten van het fantastische uitzicht. Bij de kraterrand heeft u een prachtig uitzicht op het azuurblauwe meer en de gasdampen. Hierna beginnen we aan de afdaling. Tijdens de afdaling kijkt u uit ver de zee, de stad Banyuwangi en de omliggende vulkanen. Ijen is beroemd vanwege haar “blue fire”. Dit is het verschijnsel als de opkomende zon over de krater begint te schijnen. Om dit te ervaren moet u al om 02.00 uur vertrekken. Na deze spectaculaire ervaring gaat u weer terug naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Ketapang Indah Hotel – Ketapang.

Ontbijt
Hotel

veerboot Java - BaliNa het ontbijt vertrekken we met de veerboot naar Bali, het Hindoe eiland. Na circa 45 minuten varen komen we aan in Gilimanuk, de haven van Bali. Hierna rijden we verder naar Pemuteran.

Pemuteran is een rustig klein vissersdorpje, gelegen in het noordwesten van Bali. Het strand bestaat voor een gedeelte uit vulkanisch zand en heeft daardoor een grijzige kleur. Het strand wordt aan twee kanten omgeven door indrukwekkende bergen. Pemuteran heeft het grootste gebied van ondiepe riffen in Bali. De riffen in Pemuteran zijn zeer kleurrijk met mooie harde en zachte koralen, tafelkoraal, sponsjes gemengd met veel rif vissen. De zee heeft matige stromingen waardoor het zeer geschikt is voor alle duikers en snorkelaars. Ook de nabijheid van het snorkel- en duikparadijs Menjangan Island en het West Bali National Park, samen met de extreem natuurlijke schoonheid van het gebied, heeft een enorme aantrekkingskracht op velen.

Na aankomst in Pemuteran gaan we inchecken in het Adi Assri Beach Resort. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het Adi Assri Beach Resort is een prachtig resort, gelegen bij het dorp Pemuteran en voorzien van 72 ruime kamers.

De Standard Garden View kamers beschikken over een privé-terras met uitzicht op de tuin en/of de bergen. Verder zijn ze uitgerust met airconditioning, een muskietennet, een zitje en een badkamer met douche en toilet.

Faciliteiten: Het Adi Assri Beach Resort heeft 3 prachtige zwembaden. Langs deze zwembaden staan ligbedden en parasols. Bij de Poolbar kunt u heerlijke koele drankjes bestellen. Verder heeft u de keuze uit diverse restaurants, waar internationale maaltijden worden geserveerd. De Bima Bar is strategisch gelegen tussen 2 zwembaden.

Locatie: het Adi Assri Beach Resort ligt direct aan het strand. Dit strand is 180 meter lang. Vanuit het resort heeft u een prachtig uitzicht op de omringende bergen.

Overnachting in het Adi Assri Beach Resort – Pemuteran.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Pemuteran

Menjangan Island - snorkelenDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen bij het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan één van de volgende prachtige dagexcursies.

Trekking Bali Barat National Park. Met een lokale ranger maken we een prachtige wandeltocht en proberen zo veel mogelijk te zien van de flora en fauna in dit nationaal park.

Snorkeltour Menjangan Island. Met een privé-boot gaan we snorkelen bij Menjangan Island, inclusief snorkeluitrusting + een eenvoudige lunchbox.

Overnachting in het Adi Assri Beach Resort – Pemuteran.

Ontbijt
Hotel

Bali - Git Git watervalNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Git Git waterval. Deze waterval is prachtig gelegen in het regenwoud. U kunt hier heerlijk rondwandelen en genieten van het zicht op de waterval. De Git Git waterval is één van de hoogste watervallen op Bali (35m).

Vervolgens bezoeken we de meest gefotografeerde tempel van Bali, de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, de meren en de rivieren. Het complex is gebouwd in 1633 en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru pagode, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Het Bratan meer staat bekend als een heilig bergmeer. Het altaar in de Pura Ulun Danu Bratan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar deze hoger gelegen tempel.

Onderweg naar Ubud stoppen we in Jatiluwih. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de rijstterrassen.

Na aankomst in Ubud gaan we inchecken in het Saren Indah Hotel.

Het Saren Indah Hotel ligt op loopafstand van het centrum van Ubud. In de directe omgeving bevinden zich enkele prachtige rijstterrassen. Ook beschikt dit hotel over een prachtig zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen.

Overnachting in het Saren Indah Hotel – Ubud.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Ubud

Ubud - Monkey ForestNa het ontbijt is deze dag ter vrije besteding.

U kunt een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden in Ubud zijn het apenbos, prachtige rijstterrassen en het Puri Saren Ubud.

Op loopafstand van het Saren Indah Hotel ligt het apenbos. Het is leuk om hier te gaan wandelen. U ziet de apen in het wild. Let Op, de apen kunnen zeer brutaal zijn en leveren soms apenstreken.

In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstterrassen. U kunt prachtige wandeltochten maken door deze rijstterrassen en onderweg leuke dorpjes bezoeken.

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Ubud. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit 1800.

Overnachting in het Saren Indah Hotel – Ubud.

Ontbijt
Hotel

Sanur BeachDeze dag gaan we, na het ontbijt, verder naar onze eindbestemming Sanur. Hier kunt u genieten van een heerlijke strandvakantie.

Het Ari Putri Hotel is een klein, leuk familiehotel dat op loopafstand van Sanur Beach is gelegen.

Faciliteiten: het Ari Putri Hotel beschikt over 38 standaard- en 3 superior kamers, die in een traditionele stijl zijn ingericht met o.a. airconditioning, een balkon, tv, IDD telefoon en een badkamer met douche en toilet.

Verder beschikt het hotel over een restaurant met internationale keuken, een coffeeshop, een bar, Wifi internet, een fitnessruimte, een massageruimte, een wasserette en een zwembad met ligstoelen en poolbar.

Locatie: het Ari Putri Hotel is gelegen op 5 minuten loopafstand van Sanur Beach.

Overnachting in het Ari Putri Hotel – Sanur Beach.

Ontbijt
Hotel
Dag 18 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen bij het zwembad of op het prachtige strand van Sanur.

Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Ari Putri Hotel – Sanur Beach.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Denpasar. Hier eindigt deze rondreis. U kunt deze reis per nacht op Bali verlengen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Explore Java & Bali

Kaart Explore Java Bali

Rondreis Explore Java & Bali - 19 Dagen - R-JB-06

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 145 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 november 2023 t/m 31 maart 2024: € 609

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 56 pp

Toeslag bij verblijf van 21 december 2023 t/m 05 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf in april 2024 (exacte data zijn nog niet bekend): Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Explore Java & Bali

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • R-JB-06
  • 19 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen