Jakarta – Indonesië


Jakarta is de hoofdstad van de Indonesië. De stad is gelegen aan de noordkust van West-Java en heeft een oppervlakte van 661 km². De bevolking telt hier meer dan 10 miljoen mensen.

BM Air Reizen heeft een zeer groot reisaanbod naar Java. Ontdek alle hoogtepunten met onze prachtige rondreizen. Ook kunt u zelf uw reis samenstellen met onze bouwstenen, dagtours en hotels. Verder vindt u bij ons de goedkoopste vliegtickets naar Jakarta.


Vervoer

Jakarta - Soekarno Hatta AirportVanuit de hoofdstad Jakarta is land-, lucht- en zeevervoer beschikbaar. De moderne luchthaven bedient een groeiend aantal airlines en vluchten. Vervoer binnen de stad is er in overvloed.

Geschiedenis

Jakarta vond zijn oorsprong in de kleine vroege 16e-eeuwse havenstad Sunda Kelapa. Op 22 juni 1527 werd het hernoemd naar Jayakarta. De VOC, die de stad veroverde en in 1619 verwoestte, veranderde haar naam in Batavia. Het werd het centrum voor de uitbreiding van hun macht in Oost-Indië.

In de Tweede Wereldoorlog viel Batavia in handen van de Japanse troepen.  Zij veranderden de naam in ‘Jakarta’. De naam werd behouden nadat Indonesië na het einde van de oorlog de onafhankelijkheid bereikte.

Jakarta heeft zijn verleden bewaard en ontwikkelt zich voor de toekomst. Hoge gebouwen in het centrum van de stad maken deel uit van een nieuwe look. Moderne luxe hotels zijn nu gericht op de kritische bezoekers.

Taal

De etnische inwoners van Jakarta genaamd “Orang Betawi” spreken Betawi Maleis. Deze taal kent twee varianten. De traditionele taal wordt gesproken door oudere mensen. Het moderne Jakarta-Maleis wordt gesproken door de jongere generatie en de migranten.


Bezienswaardigheden

Jakarta - Nationaal MuseumDe charme van de oude stad is de vorming van oude musea, die dicht bij elkaar liggen. Het oude stadhuis uit de VOC periode is gelegen in de oude stad Batavia. Nu is het een museum waar collecties oude kaarten, schilderijen en spullen uit de VOC periode te zien zijn.


Sunda Kelapa

Jakarta - Sunda KelapaSunda Kelapa, beter bekend als Pasar Ikan (wat vismarkt betekent) ligt aan de monding van de Ciliwung-rivier. Dit 500 jaar oude havengebied was een vitale link naar markten van de buitenwereld uit de 15e eeuw. Het was vroeger de havenstad Sunda Kelapa waar de Portugezen in het begin van de 16e eeuw handelden. U kunt hier nog steeds de traditionele en kleurrijke boten zien.


Monas

Jakarta - Monas monumentDit Nationale Monument werd gebouwd tijdens het Sukarno-tijdperk. De top van de Monas is het Vrijheidsplein. Het staat voor de vastberadenheid van het volk om vrijheid te bereiken. Het is een bekroning van hun inspanningen voor onafhankelijkheid in augustus 1945.

De 137 meter lange obelisk is bedekt met een vlam bedekt met 35 kg goud. De basis herbergt een museum en een zaal voor meditaties. Het monument is open voor het publiek. Op verzoek kan de lift bezoekers naar de top brengen, wat een prachtig uitzicht op de stad en de zee biedt. Ga vroeg om de drukte en de nevel te verslaan.

Verder kunt u een fotostop maken bij het Presidentieel Paleis.

💬 Lees Meer 👀

Bouwsteen

Hotel

Wij kunnen vrijwel alle hotels direct voor u reserveren. Onze prijzen zijn per kamer en altijd scherp geprijsd. Heeft u zelf een hotel gevonden, laat het ons weten zodat wij u een concurrerende aanbieding kunnen doen.

Rondreis

Rondreis

Vliegticket