Java – Indonesië

BM Air Reizen heeft een zeer groot reisaanbod naar het eiland Java. Ontdek alle hoogtepunten met onze prachtige rondreizen. Ook kunt u zelf uw reis samenstellen met onze bouwstenen, dagtours en hotels. Verder vindt u bij ons de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië.

Al onze reizen zijn te verlengen en/of te veranderen. Wilt u toch net iets anders in één van onze Java reizen dan kunt u dit aangeven. Onze Indonesië specialisten zullen dan een reis op maat met u samenstellen. Wilt u uw Java reis persoonlijk doorspreken met één van onze Indonesië specialisten? U bent u van harte welkom op ons kantoor in Maarssen.

Java is het belangrijkste eiland van Indonesië, het komt in orde van grootte op de vijfde plaats. In de hoofdstad Jakarta, bevindt zich de zetel van de regering. Java heeft een inwonerstal van ca 90 miljoen, dat is ongeveer 65% van de totale bevolking van Indonesië.

Klimaat

Het klimaat is subtropisch. Uitgezonderd in het vlakke en beschutte noordelijke binnenland bedraagt de temperatuur er gemiddelde 22-29 graden, het hele jaar door.

Geografie

Een vulkanische bergketen met in totaal 112 toppen loopt van west naar oost over het eiland. Deze keten draagt in belangrijke mate tot de schoonheid van het landschap bij. Er zijn 3 provincies: west, midden en oost Java. Deze zijn alle gemakkelijk te bereiken met de auto, de trein of het vliegtuig.

West-Java

West-Java strekt zich uit van de westkust tot oost van de stad Cirebon. Bezienswaardigheden zijn hier de beroemde botanische tuinen van Bogor. De Puncakpas met prachtige theeplantages en warme bronnen. Een schitterende kustlijn in het zuiden rond de Delab van Ratu en het culturele en commerciele centrum Bandung.

Midden-Java

Midden-Java (ook wel Centraal-Java genoemd) omvat de historische stad Solo. Ook de beroemde Borobudur en het Prambanan tempelcomplex zijn hier gelegen. Voorts het fascinerende Dieng-Plateau, een vulkanische hoogtevlakte. De streek rond Sangiran is bekend van belangrijke archeologische vondsten. Het middelpunt van dit gebied is Yogyakarta. De hoofdstad is echter Semarang.

Oost-Java

Oost-Java is over het algemeen een wat vlakker terrein met kilometers vruchtbare rijstvelden. Er bevindt zich ook één van de meest aktieve vulkanen op Java. De beroemde Gunung Bromo (2392 m) in het Tenger gebergte. Verder vindt men vulkanische toppen ten westen van de Bromo. Bij Baluran is een uiterst toegangkelijk wildpark. Surabaya is de provinciehoofdstad van Oost Java en tweede stad van het land. U kunt vanuit Surabaya met de veerpont naar het eiland Madura, bekend van het stierenrennen. Vanuit Ketapang kunt u met de veerboot naar Gilimanuk, dat ligt op het eiland Bali.

Vulkanen

Het is een opmerkelijke belevenis om aan de rand van een borrelende, rokende vulkaan te staan. Op Java kunt u zoiets doen, hoewel slechts een handvol van de vijftien nog werkende vulkanen te bezichtigen is. Zoals de beroemde Tangkuban Parahu bij Bandung (te bereiken over een gemakkelijke weg) en de Gunung Bromo (via landrover of te paard) vanuit Surabaya. Nog een rokende gigant is de Merapi bij Yogyakarta. Tevens zijn er verschillende vulkanische streken waar de geisers uit de aarde opspuiten tot een hoogte van meer dan 30 meter. Het water is heet genoeg om er een ei in te koken.

Theeplantages

Java is wereldberoemd om de thee en er zijn vele plantages in de koele, heuvelachtige streken. Rond de Puncakpas bij Bogor en in de omgeving van Subang en Pengalengan, dichtbij Bandung. In de laatse streek kunt u het gehele proces volgen. Vanaf het plukken van de blaadjes op het veld, tot selectie, drogen, zeven en mengen in de fabriek.

Vakantieoorden

In West-Java zijn er vakantieoorden in Anyer, bij Merak (Rantai, Surabaya of “Florida Beach”) in Pelabuan Ratu en in Pangadaran. Jakarta heeft een groot pretpark bij de kust genaamd Ancol en in de Baai van jakarta liggen de “Duizend eilanden” (Pelau Seribu).

In Midden-Java vindt u Widur Beach in Pemalang (noordkust) en Teluk Penya bij Cilacap (zuidkust). Vanuit Yogyakarta zijn de twee kleine vakantieplaatjes Samas en Parangtritis eenvoudig te bereiken. De voornaamste kuststreek van Oost-Java is bij Pasi Putih.

Prambanan tempelcomplex

Achttien kilometer van Yogyakarta kunt u de smalste Hindoe-tempel van Indonesië zien. Een tempel, ca 50 meter hoog en bijzonder fraai van verhoudingen. Deze vormt een onderdeel van een tempelcomplex dat aan de Hindoe-goden Shiva, Brahma en Vishnu is gewijd.

Jatiluhur

Jatiluhur is een betoverend merendistrict in het binneland op ongeveer 125 kilometer ten oosten van Jakarta. U kunt er zwemmen, zeilen, waterskien en genieten van rust en stilte aan de schaduwrijke oevers. Er gaat een trein tot Purwakarta.

Musea

Men is op Java erg trots op historie en traditie. De weerslag hiervan kunt u zien in talrijke musea, groot en klein. In jakarta vindt u het grote Centrale Museum. U vindt hier een bijzonder fraaie collectie met beelden uit het tijdperk voor de Hindoegodsdient. Het Jakarta Museum is gewijd aan de geschiedenis van de stad. Andere interessante musea vindt u in Surakarta, Yogyakarta, Surabaya, Bandung, Bogor en Cirebon.

Jakarta

Jakarta, de hoofdstad van de Republiek, ligt aan de noordkust van West-Java. In de 15e eeuw als factory begonnen, heeft Jakarta zich ontwikkeld tot een moderne wereldstad met ongeveer 10 miljoen inwoners. De grote hotels, zesbaans wegen en fraaie parken symboliseren het moderne denken. De pittoreske huizen uit de 17e eeuw, kleine pleintjes en met bougainville overdekte bungalows herrinneren aan het verleden. Bezienswaardigheden zijn de Istiqlal moskee, één van de grootste ter wereld en het 137 meter hoge Nationale Monument (Monas). De “vlam” aan de top is bekleed met puur goud.

Yogyakarta

Yogyakarta, beter bekend als Yogya. De stad wordt algemeen erkend als de bakermat van de Javaanse cultuur. Yogyakarta ligt in Midden-Java en heeft een inwonertal van ongeveer 500.000. Bijzonder aandacht verdient de Kraton, het Paleis van de Sultan uit 1757, in elk opzicht een schatkamer. De stad heeft ook een beroemde universiteit “Ga jah Mada” en een bloeiende batik-, zilver- en leerindustrie. Daarnaast een uitgebreide hoeveelheid antiekzaken. Vlakbij liggen de Borobudur, de Prambanan tempels, de waterburcht Taman Sari, de Imogiri graftombes die via 345 treden te beklimmen zijn en de Gembira botanische tuinen.

Surakarta (Solo)

Vaak wordt de opvatting verkondigd dat de culturele inbreng van Surakarta mintens gelijk is aan die van Yogyakarta. Het ligt op ongeveer een uur rijden ten zuidwesten ervan. Erfstukken van onschatbare waarde vindt u in het koninklijke Mangkunegaran Paleis. Het museum dat zich in de hoofdhal bevindt, heeft een fascinerende collectie goudbeklede dansattributen, juwelen en oude rijtuigen. Nog meer rijtuigen vindt u in het Kraton museum “Radyapustaka”, samen met Chinees porcelein en poppen. Maar de stad biedt de bezoeker nog veel meer: plezierig winkelen bijvoorbeeld. Vlooienmarkten zijn een bezoek waard, evenals andere markten.

Bandung

De stad Bandung is de derde in grootte op het eiland. Het ligt op een plateau, op circa 760 meter boven de zeespiegel in West-Java. De bevolking bestaat grotendeels uit Sundanezen, hoewel de invloeden van andere rassen en nationaliteiten aanwijsbaar zijn. Overigens is dit een logisch gevolg van de plaats die Bandung inneemt als belangrijk centrum van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Binnen de stadsgrenzen vindt men uitgebreide universiteiten, het Pasteur instituut, het Keramisch Research Instituut en het Rijks Vaccinatie Instituut. Bandung levert ook een groot aandeel in de wereldproductie aan kinine. In de heuvels rondom vindt men sommige van de grootste thee- en kinaplantages op Java. Daarnaast vulkanische geisers, het geheel gedomineerd door de massieve Tangkuban Perahu (omgekeerde boot) waarvan de krater nog steeds stoom en zwavel uitstoot.

Surabaya

Surabaya is de tweede haven en stad van Indonesië en de hoofdstad van de provincie Oost-Java. Al sinds de zestiende eeuw neemt Surabaya een belangrijke plaats in. Op het ogenblik is het een belangrijk centrum voor handel en industrie. De stad heeft een bevolking van 3 miljoen inwoners, overwegend Moslims. In de rustige straatjes achteraf vindt u bijvoorbeeld een katholieke kerk, een klooster of een straat met kleermakers.

Cirebon

Cirebon ligt halverwege Jakarta en Semarang aan de noordkust. Men noemt het de “garnalenstad”, omdat de plaats veel van zijn welvaart dankt aan deze kleine, roze schelpdieren. Ze worden gebruikt om er knisperige kroepoek van te maken, welbekend bij Indonesische gerechten. Er zijn twee kratons, die beide voor bezoekers geopend zijn, een uitstekend ontwikkelde batikindustrie en vele andere bezienswaardigheden. Zoals de merkwaardige ruinen van Candi Sunya Ragi in het zuidoosten.

Semarang

Semarang is de hoofdstad van Midden-Java. De stad valt uiteen in twee delen. Het noordelijke havengebied met kantoren, winkels, markten, bus- en treinstations. Als tweede de heuvelachtige zuidkant met de naam Candi, een fraaie woonwijk. Midden in Candi ligt Gombel, een schitterend park en het uitgangspunt om de stad te bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn: Gedang Batu, een Chinees tempelcomplex in het westen, de unieke slangentuin in Teman Hiburan Rakyat en de avondmarkt Pasar Ya ik.

💬 Lees Meer 👀

Bouwsteen

Jakarta - Monas
76

, , 2 Dagen - 1 Nacht

Jakarta Tour De Jakarta Tour is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Jakarta - Sunda Kelapa
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Jakarta Startpakket Het Jakarta Startpakket is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Jakarta - Bogor Tour
, , , 3 Dagen - 2 Nachten

Jakarta en Bogor De Jakarta en Bogor Tour is een …

Jakarta - Bandung Tour
, , , , 3 Dagen - 2 Nachten

Jakarta naar Bandung Jakarta naar Bandung is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Bandung - Saung Angklung Udjo
84

, , 3 Dagen - 2 Nachten

Bandung Tour De Bandung Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” …

West-Java Tour
, , , , 6 Dagen - 5 Nachten

West-Java Tour De West-Java Tour is een 6 daagse rondreis …

Ciletuh Geopark
, , , , 8 Dagen - 7 Nachten

Ciletuh Geopark Ciletuh Geopark is een 8 daagse reis door …

Bandung - Yogyakarta Tour
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Bandung naar Yogyakarta Bandung naar Yogyakarta is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Bandung - Borobudur Tour
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Bandung naar Borobudur Bandung naar Borobudur is een “bouwsteenmodule” waarmee u …

Yogyakarta - Kraton
, , 4 Dagen - 3 Nachten

Discover Yogyakarta Discover Yogyakarta is een 4 daagse “bouwsteenmodule” op …

Yogyakarta - Kraton
, , 5 Dagen - 4 Nachten

Yogyakarta Startpakket Het Yogyakarta Startpakket is een 5 daagse “bouwsteenmodule” …

Yogyakarta - Prambanan
, , 5 Dagen - 4 Nachten

Stay with the Locals Stay with the Locals is een …

Semarang - Lawang Sewu
, , , 5 Dagen - 4 Nachten

Yogyakarta naar Semarang Yogyakarta naar Semarang is een 5 daagse …

Java - Bromo
, , , 6 Dagen - 5 Nachten

Yogyakarta naar Surabaya Yogyakarta naar Surabaya is een 6 daagse …

Jakarta - Yogyakarta Tour
, , , , , 7 Dagen - 6 Nachten

Jakarta naar Yogyakarta Jakarta naar Yogyakarta is een 7 daagse …

Java Overland Tour
, , , , , 8 Dagen - 7 Nachten

Java Overland Tour De Java Overland Tour is een 8 …

Yogyakarta naar Bali
, , , 5 Dagen - 4 Nachten

Yogyakarta naar Bali Yogyakarta naar Bali is een 5 daagse …

Jakarta naar Surabaya
, , , , , , 8 Dagen - 7 Nachten

Jakarta naar Surabaya Jakarta naar Surabaya is een 8 daagse …

Classic Java-Bali Tour
, , , , , , 7 Dagen - 6 Nachten

Classic Java-Bali Tour De Classic Java-Bali Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee …

Exotic Jakarta - Bali Tour
, , , , 7 Dagen - 6 Nachten

Exotic Jakarta – Bali Tour De Exotic Jakarta – Bali …

Java-Bali Best Deal
Aanbevolen
, , , , , , 10 Dagen - 9 Nachten

Java-Bali Best Deal 2024 De Java-Bali Best Deal 2024 is …

Yogyakarta - Prambanan
, , , , , , 11 Dagen - 10 Nachten

Java – Bali Overland Tour 2 deelnemers 4 deelnemers 6 …

Hotel

Wij kunnen vrijwel alle hotels direct voor u reserveren. Onze prijzen zijn per kamer en altijd scherp geprijsd. Heeft u zelf een hotel gevonden, laat het ons weten zodat wij u een concurrerende aanbieding kunnen doen.

Ibis Jakarta Tamarin

Ibis Jakarta Tamarin LAAGSTE PRIJS! va € 20 per kamer …

Hotel MarcoPolo Jakarta

Hotel MarcoPolo Jakarta LAAGSTE PRIJS! va € 28 per kamer …

Ibis Jakarta Senen

Ibis Jakarta Senen LAAGSTE PRIJS! va € 28 per kamer …

Yello Hotel Manggarai

Yello Hotel Manggarai – Jakarta Yello Hotel Manggarai LAAGSTE PRIJS! …

Ibis Jakarta Arcadia

Ibis Jakarta Arcadia LAAGSTE PRIJS! va € 34 per kamer …

Mercure Jakarta Kota

Mercure Jakarta Kota – Jakarta Mercure Jakarta Kota LAAGSTE PRIJS! …

Yuan Garden Pasar Baru - Jakarta

Yuan Garden Pasar Baru – Jakarta Yuan Garden Pasar Baru …

Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta

Hotel Santika Premiere Slipi – Jakarta Hotel Santika Premiere Slipi …

Merlynn Park Hotel

Merlynn Park Hotel – Jakarta Merlynn Park Hotel LAAGSTE PRIJS! …

Mercure Jakarta Batavia

Mercure Jakarta Batavia – Jakarta Mercure Jakarta Batavia LAAGSTE PRIJS! …

Ashley Sabang Jakarta

Ashley Sabang Jakarta Ashley Sabang Jakarta LAAGSTE PRIJS! va € …

Century Park Hotel

Century Park Hotel – Jakarta Century Park Hotel LAAGSTE PRIJS! …

Crowne Plaza Hotel Jakarta

Crowne Plaza Hotel Jakarta Crowne Plaza Hotel Jakarta LAAGSTE PRIJS! …

Aloft Jakarta Wahid Hasyim

Aloft Jakarta Wahid Hasyim – Jakarta Aloft Jakarta Wahid Hasyim …

Grand Mercure Jakarta Harmoni

Grand Mercure Jakarta Harmoni – Jakarta Grand Mercure Jakarta Harmoni …

Anara Airport Hotel

Anara Airport Hotel – Jakarta Anara Airport Hotel LAAGSTE PRIJS! …

Hotel Borobudur Jakarta

Hotel Borobudur Jakarta LAAGSTE PRIJS! va € 87 per kamer …

Pullman Jakarta Central Park

Pullman Jakarta Central Park – Jakarta Pullman Jakarta Central Park …

Swissotel Jakarta PIK Avenue

Swissotel Jakarta PIK Avenue – Jakarta Swissotel Jakarta PIK Avenue …

The Mirah Bogor

The Mirah Bogor The Mirah Bogor LAAGSTE PRIJS! va € …

Pullman Ciawi Vimala Hills Resort

Pullman Ciawi Vimala Hills Resort – Bogor Pullman Ciawi Vimala …

Sukajadi Hotel - Bandung

Sukajadi Hotel – Bandung Sukajadi Hotel LAAGSTE PRIJS! va € …

Zest Hotel Sukajadi Bandung

Zest Hotel Sukajadi Bandung Zest Hotel Sukajadi Bandung LAAGSTE PRIJS! …

Grand Hotel Preanger - Bandung

Grand Hotel Preanger – Bandung Grand Hotel Preanger LAAGSTE PRIJS! …

Hotel Savoy Homann - Bandung

Hotel Savoy Homann – Bandung Hotel Savoy Homann LAAGSTE PRIJS! …

Hilton Bandung

Hilton Bandung Hilton Bandung LAAGSTE PRIJS! va € 95 per …

Yogyakarta - Puri Artha Hotel

Puri Artha Hotel – Yogyakarta Puri Artha Hotel LAAGSTE PRIJS! …

Yogyakarta - The Atrium Hotel & Resort

The Atrium Hotel & Resort – Yogyakarta The Atrium Hotel …

Yogyakarta - Jambuluwuk Malioboro Hotel

Jambuluwuk Malioboro Hotel – Yogyakarta Jambuluwuk Malioboro Hotel LAAGSTE PRIJS! …

Melia Purosani Yogyakarta

Melia Purosani Yogyakarta LAAGSTE PRIJS! va € 82 per kamer …

Hyatt Regency Yogyakarta

Hyatt Regency Yogyakarta LAAGSTE PRIJS! va € 82 per kamer …

Hotel Santika Premiere Semarang

Hotel Santika Premiere Semarang Hotel Santika Premiere Semarang LAAGSTE PRIJS! …

The Happinezz Hills Karimunjawa

The Happinezz Hills Karimunjawa The Happinezz Hills Karimunjawa LAAGSTE PRIJS! …

Surabaya - Favehotel Mex Surabaya

Favehotel Mex Surabaya LAAGSTE PRIJS! va € 20 per kamer …

Hotel Santika Jemursari Surabaya

Hotel Santika Jemursari Surabaya LAAGSTE PRIJS! va € 26 per …

Surabaya - JW Marriott Hotel Surabaya

JW Marriott Hotel Surabaya LAAGSTE PRIJS! va € 74 per …

Rondreis

Rondreis

Jakarta - Yogyakarta Tour
, , , , , 7 Dagen - 6 Nachten

Jakarta naar Yogyakarta Jakarta naar Yogyakarta is een 7 daagse …

Java Overland Tour
, , , , , 8 Dagen - 7 Nachten

Java Overland Tour De Java Overland Tour is een 8 …

Jakarta naar Surabaya
, , , , , , 8 Dagen - 7 Nachten

Jakarta naar Surabaya Jakarta naar Surabaya is een 8 daagse …

Classic Java-Bali Tour
, , , , , , 7 Dagen - 6 Nachten

Classic Java-Bali Tour De Classic Java-Bali Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee …

Exotic Jakarta - Bali Tour
, , , , 7 Dagen - 6 Nachten

Exotic Jakarta – Bali Tour De Exotic Jakarta – Bali …

Java-Bali Best Deal
Aanbevolen
, , , , , , 10 Dagen - 9 Nachten

Java-Bali Best Deal 2024 De Java-Bali Best Deal 2024 is …

Yogyakarta - Prambanan
, , , , , , 11 Dagen - 10 Nachten

Java – Bali Overland Tour 2 deelnemers 4 deelnemers 6 …

Magelang - Borobudur tempel
, , , , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

Rondreis Java – Bali 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers …

Ubud - Tegalalang rijstterrassen
, , , , , , , 13 Dagen - 12 Nachten

Rondreis Java-Bali Overland Dit is een 13 daagse Indonesië rondreis, …

Yogyakarta - Borobudur
, , , , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

Java – Bali Tour 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers …

Yogyakarta - Kraton
, , , , , , , 16 Dagen - 15 Nachten

Java – Bali Rondreis 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers …

Yogyakarta - Kraton
Aanbevolen
, , , , , , , , , 16 Dagen - 15 Nachten

Rondreis Discover Java & Bali Ontdek alle hoogtepunten van Java …

Magelang - Borobudur tempel
, , , , , , , 17 Dagen - 16 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Explore Java 

Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Aanbevolen

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Java - Bromo vulkaan
, , , , , , , , 25 Dagen - 24 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Java-Bali 4 weken (25 …

Vliegticket

Vliegticket

Garuda Indonesia - Jakarta
Aanbevolen

Vliegticket Garuda Indonesia Jakarta Bent u op zoek naar een …

Klm - Jakarta

Boek voordelig uw vliegticket met KLM naar Jakarta Bent u …

Singapore Airlines - Surabaya

Vliegticket Singapore Airlines Surabaya Bent u op zoek naar een …

Singapore Airlines - Jakarta

Vliegticket Singapore Airlines Jakarta Een vliegticket met Singapore Airlines naar …

Qatar Airways - Jakarta

Vliegticket Qatar Airways Jakarta Bent u op zoek naar een …

Cathay Pacific - Surabaya

Vliegticket Cathay Pacific Surabaya Een voordelig vliegticket met Cathay Pacific …

Cathay Pacific - Jakarta

Vliegticket Cathay Pacific Jakarta Een voordelig vliegticket met Cathay Pacific …

Korean Air - Jakarta

Vliegticket Korean Air Jakarta Bent u op zoek naar een …

Garuda Indonesia - Surabaya

Vliegticket Garuda Indonesia Surabaya Bent u op zoek naar een …

Garuda Indonesia - Semarang

Vliegticket Garuda Indonesia Semarang Bent u op zoek naar een …

Garuda Indonesia - Yogyakarta

Vliegticket Garuda Indonesia Yogyakarta Bent u op zoek naar een …

Etihad Airways - Jakarta

Vliegticket Etihad Airways Jakarta Bent u op zoek naar een …

Turkish Airlines - Jakarta

Vliegticket Turkish Airlines Jakarta Bent u op zoek naar een …

KLM - Jakarta - Amsterdam

Vliegticket KLM Jakarta Amsterdam Bent u op zoek naar een …

Emirates - Jakarta

Vliegticket Emirates Jakarta Bent u op zoek naar een voordelig …

China Airlines - Jakarta

Vliegticket China Airlines Jakarta Bent u op zoek naar een …