Jakarta Startpakket - 4 Dagen

Jakarta Startpakket

Het Jakarta Startpakket is een “bouwsteenmodule” waarmee u uw eigen reis naar Java kunt samenstellen.

Tijdens dit 4 daagse Jakarta Startpakket maakt u o.a. een stadstour en bezoekt u Bogor

Het Nationaal Museum van Indonesië in Jakarta behoort tot een van de grootste en oudste musea van Zuidoost-Azië. De collecties omvatten voorwerpen, manuscripten, schilderijen en beeldhouwwerken uit de archipel. Ingedeeld in categorieën zoals prehistorisch, etnografisch, archeologisch, numismatisch, heraldiek en geografie. Het hoogtepunt van het museum is de indrukwekkend grote verzameling van Hindoe-Boeddhistische kunst uit Java en Bali, waaronder beelden van mythologische wezens en godheden. Workshops en evenementen georganiseerd door het museum stellen bezoekers in staat om de tentoonstellingen, geschiedenis en erfgoed van Indonesië te verkennen. Het museum is een must-see voor culturele fijnproevers, geschiedenisliefhebbers en kunstliefhebbers die geïnteresseerd zijn in Zuidoost-Azië.

Het Sejarah Museum, bezoek je ook rijdens dit Jakarta startpakket, toont collecties die de rijke geschiedenis van het land documenteren. Waaronder prehistorische artefacten, memorabilia uit de koloniale periode en diorama’s van belangrijke gebeurtenissen. Gevestigd in een historisch monument dat ooit het stadhuis was tijdens de Nederlandse koloniale periode, is dit museum een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in het fascinerende verleden van Indonesië. Hoogtepunten zijn onder andere een replica van de Batavia-stadspoort en een tentoonstelling die het leven van de nationale held van Indonesië, Diponegoro, toont.

Ook de Sunda Kelapa staat op het programma tijdens dit Jakarta Startpakket

Sunda Kelapa is een historische haven in Jakarta, die bekend staat als de traditionele haven en een centrum voor het verhandelen van specerijen. Het werd gebouwd door het Hindoe Koninkrijk van Pajajaran en later geregeerd door Portugese en Nederlandse koloniale machten. De haven is vandaag de dag nog steeds actief en bedient kleine vaartuigen zoals traditionele pinisi-boten die goederen vervoeren naar andere eilanden. Bezoekers kunnen de drukke activiteiten van het laden en lossen van goederen observeren, tijdens dit Jakarta startpakket.

Taman Mini Indonesia is een cultureel themapark in Jakarta. Het biedt replica’s van traditionele huizen uit de 34 provincies van Indonesië, die hun unieke architectuur en gebruiken laten zien. Er zijn musea, theaters, een attractiepark en culturele optredens zoals dans- en muziekshows. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Indonesië.

Vervolgens bezoekt u de Botanische Tuinen van Bogor

Kebun Raya Bogor, ook wel bekend als de Botanische Tuinen van Bogor, is een wereldberoemde tuin in Bogor, West-Java. Opgericht in 1817, beslaat het 87 hectare en beschikt het over 15.000 plantensoorten, waaronder zeldzame exemplaren. De tuinen richten zich op onderzoek, behoud en educatie, met prachtige thema’s zoals de Japanse Tuin en Orchideeëntuin. Het is een populaire toeristische attractie waar bezoekers kunnen wandelen en educatieve workshops kunnen bijwonen. Deze bestemming combineert natuur, geschiedenis en leren, waardoor de Kebun Raya Bogor een must-visit is.

Uiteraard kunt u het hotel in dit Jakarta startpakket wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Jakarta. Bij BM Air Reizen kunt u kiezen uit meer dan 950 hotels in Jakarta, van budgetvriendelijk tot luxe.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Indonesië te komen bespreken

U kunt het Jakarta Startpakket combineren met één van onze andere bouwsteenmodules, zoals bijvoorbeeld de Bandung Tour. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Jakarta Startpakket – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - Santika Premiere Slipi HotelAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel
Dag 02 :
Jakarta

Jakarta - Nationaal MuseumNa het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. het Nationaal Museum, Batavia met het oude Nederlandse stadhuis en de kleurrijke haven Sunda Kelapa.

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Vervolgens gaan we naar de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Onderweg maken we nog een fotostop bij de Monas.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pietesoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Ontbijt
Hotel

Bogor - Kebun Raya BogorNa het ontbijt bezoeken we het Taman Mini Indonesia. In dit openluchtmuseum vindt u een overzicht van de verschillende culturen in Indonesië. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare en bestaat uit parken en tuinen. In het vogelpark kunt u de vele soorten vogels van Indonesië bewonderen. Verder kunt u rondwandelen door de insectentuin, de bloementuin en de orchideeëntuin. Ook kunt u in dit park de traditionele huizen zien uit de 27 provincies van Indonesië. De typische woningen van de Dajaks, de Baitk en vele andere stammen zijn hier op ware grootte nagebouwd.

Hierna rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta.

We brengen hier een bezoek aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Overnachting in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Jakarta

Na het ontbijt eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Jakarta of eventueel een andere “bouwsteenmodule”, zoals bijvoorbeeld de Bandung Tour koppelen aan dit programma. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Yogyakarta of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Kaart Jakarta Startpakket

Jakarta Startpakket - 4 Dagen - I-JAV-02

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 16 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 105

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Jakarta - Monumen Nasional
Jakarta - Nationaal Museum
Jakarta - Nationaal Museum
Jakarta - Nationaal Museum
Jakarta - Nationaal Museum
Jakarta - Nationaal Museum
Jakarta - Fatahillah Plein
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Sejarah Museum
Jakarta - Monumen Nasional
Jakarta - Sunda Kelapa
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
Kebun Raya Bogor
slider_jakarta_startpakket_01

Begin uw Java reis met dit Jakarta Startpakket

slider_jakarta_startpakket_02

Dag 02: Na het ontbijt bezoeken we het Nationaal Museum

slider_jakarta_startpakket_03

Dag 02: Dit is het oudste museum van Indonesië, opgericht in 1778

slider_jakarta_startpakket_04

Dag 02: Het museum is officieel geopend in 1886

slider_jakarta_startpakket_05

Dag 02: Het museum huisvest een uitgebreide collectie relikwieën en voorwerpen

slider_jakarta_startpakket_06

Dag 02: Keramiek uit de Han, Tan en Ming-periode

slider_jakarta_startpakket_07

Dag 02: Vervolgens gaan we verder naar het Fatahillah Plein

slider_jakarta_startpakket_08

Dag 02: We gaan hier een bezoek brengen aan het Sejarah Museum

slider_jakarta_startpakket_09

Dag 02: Dit museum is gevestigd in het oude stadhuis uit de VOC periode

slider_jakarta_startpakket_10

Dag 02: Het museum huisvest een grote collectie uit de VOC periode

slider_jakarta_startpakket_11

Dag 02: We zien oa oude kaarten, schilderijen en klederdrachten

slider_jakarta_startpakket_12

Dag 02: Eén van de prachtige schilderijen in het museum

slider_jakarta_startpakket_13

Dag 02: Onderweg een fotostop bij de Monas

slider_jakarta_startpakket_14

Dag 02: Tot slot bezoeken we de oude haven Sunda Kelapa

slider_jakarta_startpakket_15

Dag 03: In Bogor bezoeken we de Botanische Tuin

slider_jakarta_startpakket_16

Dag 03: U kunt hier heerlijk rondwandelen ...

slider_jakarta_startpakket_17

Dag 03: ... en genieten van de prachtige vijvers, flora en fauna

slider_jakarta_startpakket_18

Dag 03: Botanische Tuin - Bogor

slider_jakarta_startpakket_19

Dag 03: De Botanische Tuin heeft een oppervlakte van 87 hectare

slider_jakarta_startpakket_20

Dag 03: Het presidentiële paleis (Istana Bogor) in de botanische tuin

slider_jakarta_startpakket_21

Dag 03: Botanische Tuin - Bogor

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_jakarta_startpakket_01
slider_jakarta_startpakket_02
slider_jakarta_startpakket_03
slider_jakarta_startpakket_04
slider_jakarta_startpakket_05
slider_jakarta_startpakket_06
slider_jakarta_startpakket_07
slider_jakarta_startpakket_08
slider_jakarta_startpakket_09
slider_jakarta_startpakket_10
slider_jakarta_startpakket_11
slider_jakarta_startpakket_12
slider_jakarta_startpakket_13
slider_jakarta_startpakket_14
slider_jakarta_startpakket_15
slider_jakarta_startpakket_16
slider_jakarta_startpakket_17
slider_jakarta_startpakket_18
slider_jakarta_startpakket_19
slider_jakarta_startpakket_20
slider_jakarta_startpakket_21
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jakarta Startpakket

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-02
  • 4 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen