West-Java Tour - 6 Dagen

West-Java Tour

De West-Java Tour is een 6 daagse rondreis op Java.

Deze rondreis West-Java Tour start vanuit Jakarta

Heb jij zin in een avontuur in West-Java met prachtige bezienswaardigheden en een adembenemend landschap? Dan kan je met ons mee op reis gaan en je hart sneller laten kloppen! We beginnen onze avontuurlijke reis in de mooie stad Bogor, waar je de wereldberoemde botanische tuinen kunt verkennen die al je zintuigen zullen prikkelen. Maar dat is niet alles!

We vervolgen onze reis naar de pittoreske Puncak Pass, waar je theeplantages kunt zien die de heuvels bedekken en adembenemende uitzichten kan bewonderen die je sprakeloos zullen maken. Dit moet je gezien hebben om het te geloven! En alsof het niet beter kan, zullen we ook de majestueuze Tangkuban Prahu krater bezoeken, een natuurwonder dat je versteld zal doen staan. En ten slotte eindigt ons avontuur in de bruisende metropool Jakarta, waar we je meenemen op een spannende stadstour en de beste aspecten van deze dynamische stad zullen belichten. Mis deze onvergetelijke ervaring niet!

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Indonesië te bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in deze West-Java Tour wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Bogor, Bandung en/of Jakarta. Bij BM Air Reizen kunt u kiezen uit honderden hotels op Java, van budgetvriendelijk tot luxe.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

West-Java Tour – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

Bogor - Happy Valley GuesthouseNa aankomst op het vliegveld van Jakarta volgt de transfer naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op een hogere en koelere ligging.

We gaan inchecken in het Happy Valley Guesthouse. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Het Happy Valley Guesthouse is prachtig gelegen en beschikt over een zwembad. Vanuit deze accommodatie kunt u schitterende wandelingen maken in de omgeving.

Overnachting in het Happy Valley Guesthouse.

Guesthouse
Dag 02 :
Bogor

Bogor - Istana BogorNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de beroemde botanische tuinen van Bogor, gelegen naast het presidentiele paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Hierna bezoeken we een fabriek waar gongs worden gemaakt. U krijgt hier een goede indruk hoe ambachtslieden deze instrumenten maken. Vervolgens bezoeken we een Wajang poppen fabriek. Hier zien we hoe deze prachtige poppen worden gemaakt.

Overnachting in het Happy Valley Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse

Java - Puncak PassNa het ontbijt reizen we verder naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving met vele theeplantages over de Puncak Pass. Het hoogste punt van deze pas bevindt zich op ongeveer 1500 meter. Onderweg bezoeken we een theeplantage.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten!

Na aankomst in Bandung kunt u de rest van de dag vrij besteden. Bandung beschikt over vele koloniale gebouwen.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Bandung

Lembang - Tangkuban Perahu vulkaanDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de indrukwekkende Tangkuban Perahu vulkaan. Deze actieve vulkaan is prachtig gelegen in een natuurpark, bij de stad Lembang op circa 30km ten noorden van Bandung. Na een wandeltocht kunnen we tot aan de kraterrand komen. Vanaf bepaalde punten heeft u hier een prachtig uitzicht over de vulkaan en de krater.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Angklung muziekschool Pak Udjo. We gaan hier een voorstelling van het Pak Udjo’s orkest bijwonen. Dit is een leuke voorstelling waarbij kinderen en volwassenen muziek maken en Sundanese dansen opvoeren.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Jakarta - Sunda KelapaNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Bandung. We nemen de trein van Bandung naar Jakarta. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap van West-Java.

Later op de dag maken we een stadstour in Jakarta. We bezoeken het Fatahillah Plein en de Sunda Kelapa haven met kleurrijke traditionele boten.

Het Fatahillah Plein is het oude stadhuisplein uit de VOC periode. Het oude stadhuis is tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Hierna bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pietesoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Overnachting in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Jakarta

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden, tot aan de transfer naar het vliegveld van Jakarta. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Jakarta of eventueel een andere “bouwsteenmodule” koppelen aan dit programma. Het is ook mogelijk om verder te vliegen naar bijvoorbeeld Yogyakarta of Bali. ALLES KAN EN NIETS MOET

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart West-Java Tour

Kaart West Java Tour

West Java Tour - 6 Dagen - I-JAV-03

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 49 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 145

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

puncak pass
kebun raya bogor
kebun raya bogor
kebun raya bogor
kebun raya bogor
kebun raya bogor - Nederlands kerkhof
kebun raya bogor
kebun raya bogor
kebun raya bogor
Istana Bogor
Kebun Raya Bogor
Angklungschool Pak Udjo
Angklungschool Pak Udjo
Angklungschool Pak Udjo
Angklungschool Pak Udjo
Angklungschool Pak Udjo
slider_west_java_tour_01

Een prachtige reis door West-Java

slider_west_java_tour_02

Dag 02: We bezoeken de botanische tuinen van Bogor

slider_west_java_tour_03

Dag 02: U kunt hier heerlijk rondwandelen ...

slider_west_java_tour_04

Dag 02: ... en genieten van de prachtige flora en fauna

slider_west_java_tour_05

Dag 02: In het park bevinden zich een paar hangende bruggen

slider_west_java_tour_06

Dag 02: In de Kebun Raya Bogor bevindt zich een Nederlands kerkhof

slider_west_java_tour_07

Dag 02: Schitterende bomen in de Kebun Raya Bogor

slider_west_java_tour_08

Dag 02: Prachtige bloemen in de botanische tuinen van Bogor

slider_west_java_tour_09

Dag 02: Het orchideeén huis in de Kebun Raya Bogor

slider_west_java_tour_10

Dag 02: Het Istana Bogor - het presidentieel paleis

slider_west_java_tour_11

Dag 02: De Kebun Raya Bogor, een prachtige botanische tuin

slider_west_java_tour_12

Dag 04: Later op de dag bezoeken de Angklungschool Pak Udjo

slider_west_java_tour_13

Dag 04: We krijgen eerst een wajangpoppenshow te zien

slider_west_java_tour_14

Dag 04: Vervolgens worden er enkele dansshows opgevoerd

slider_west_java_tour_15

Dag 04: Het hoogtepunt is het optreden van de kinderen

slider_west_java_tour_16

Dag 04: Het publiek wordt volop betrokken in de show

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_west_java_tour_01
slider_west_java_tour_02
slider_west_java_tour_03
slider_west_java_tour_04
slider_west_java_tour_05
slider_west_java_tour_06
slider_west_java_tour_07
slider_west_java_tour_08
slider_west_java_tour_09
slider_west_java_tour_10
slider_west_java_tour_11
slider_west_java_tour_12
slider_west_java_tour_13
slider_west_java_tour_14
slider_west_java_tour_15
slider_west_java_tour_16
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

West-Java Tour

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-03
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen