Rondreis Java-Bali Overland

13 Days

Rondreis Java-Bali Overland

Dit is een 13 daagse Indonesië rondreis, waarbij u overland van Java naar Bali reist.

Een prachtige rondreis van Java naar Bali. We beginnen in Jakarta, waar we alle interessante bezienswaardigheden gaan bezoeken. Hierna bezoeken we de botanische tuin in Bogor. Via Bandung reizen we verder naar Yogyakarta. Ook hier gaan we de beste attracties bekijken. Vervolgens reizen we overland verder naar Bali.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

  • Jakarta
  • 2
  • R-JB-03
  • 13 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - MonasAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel
Dag 02 :
Jakarta

Jakarta - Nationaal MuseumNa het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta. We bezoeken o.a. het Nationaal Museum, Batavia met het oude Nederlandse stadhuis en de Sunda Kelapa haven met kleurrijke traditionele boten.

Het Nationaal Museum spant zich in om het Indonesische erfgoed te bewaren. In de volksmond staat het bekend als Gedang Gajah, het olifant gebouw. In de tuin staat een standbeeld van een bronzen olifant, een geschenk van Koning Chulalongkorn (Siam) in 1871 aan Batavia. In het museum kunt u een grote collectie voorwerpen, beelden en kunst uit het verleden aanschouwen. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Vervolgens gaan we naar de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Hierna gaan we verder naar het onafhankelijkheidsmonument Monas (Monument Nasional). Het monument werd gebouwd van 1961 tot 1975, u kunt hier rondlopen op het voormalige Koningsplein. Op de top bevindt zich een bronzen vlam die met 35 kg goud is bekleed.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Ontbijt
Hotel

Bogor - Istana BogorNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942. De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten!

In de namiddag aankomst in Bandung. De hoofdstad van West-Java ligt op circa 180 kilometer van Jakarta op een hoogte van 770 meter. Deze stad heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen en restaurants.

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Bandung

Bandung - Saung Angklung UdjoDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de indrukwekkende Tangkuban Perahu vulkaan. Deze actieve vulkaan is prachtig gelegen in een natuurpark, bij de stad Lembang op circa 30km ten noorden van Bandung. We kunnen met de auto/minibus bijna tot aan de kraterrand komen. Mount Tangkuban Perahu heeft een kenmerkende vorm en ziet eruit als een “omgevallen boot”. Hier wordt u begroet door zwaveldampen die de krater blijft uitstoten. Vanaf bepaalde punten heeft u hier een prachtig uitzicht over de vulkaan en de krater.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Angklung muziekschool Pak Udjo. We gaan hier een voorstelling van het Pak Udjo’s orkest bijwonen. Dit is een leuk concert waarbij kinderen en volwassenen muziek maken en Sundanese dansen opvoeren. Ook wordt het publiek bij de show betrokken, u krijgt eerst uitleg over het angklung muziekinstrument en onder leiding van de dirigent kunt u zelf meedoen. Tot slot nodigen de kinderen u uit om mee te dansen op het podium, een leuke en onvergetelijke ervaring.

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel

YogyakartaNa het ontbijt wordt u vroeg in de ochtend naar het treinstation van Bandung gebracht.

Vervolgens reizen we met de trein (Argo Wilis), in de executive class, naar Yogyakarta. U heeft werkelijk een schitterend uitzicht over het landschap van Java.

Op het station van Yogyakarta staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het hotel. Na aankomst in Yogyakarta kunt u de rest van de dag vrij besteden. Een aanrader is om ’s avonds de gezellige avondmarkt in de beroemde Malioboro Street te gaan bezoeken. U vindt hier vele kraampjes, winkels en restaurants. Er rijden vele riksja’s en paard en wagen taxi’s rond, laat u rondrijden door de gezellige straatjes rondom de markt.

Overnachting in het Duta Garden Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Yogyakarta

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt maken we een stadstour. We beginnen met een bezoek aan de Borobudur. De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m². De stupa bestaat uit negen etages, welke de Boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. U heeft ruimschoots de tijd om dit enorme bouwwerk te bezichtigen en om prachtige foto´s te maken. Bovenin de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Hierna bezoeken we de beroemde Prambanan Hindoetempel. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken.

Overnachting in het Duta Garden Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel

Solo - MangkunegaranNa het ontbijt rijden we via Solo en Wonogiri naar Blitar.

In Solo bezoeken we het Mangkunegaran Paleis, waar nog de tradities te zien zijn uit het Javaanse Majapahit koninkrijk. Geflankeerd door bergvulkanen Merapi en Merbabu in het noorden, en Mount Lawu in de zuidoostelijke grens, is het beroemd als een bolwerk en centrum van de Javaanse cultuur en traditie. Solo, is de bakermat van de Javaanse cultuur, met twee Koninklijke huizen in een enkele stad: de Kraton van Solo en de Mangkunegaran, een vorstendom. Nakomelingen van deze twee Koninklijke huizen worden nog steeds beschouwd als leiders van de Javaanse cultuur en tradities. Majestueuze ceremonieën en Koninklijke feesten worden tegenwoordig nog steeds met veel affectie gehouden. Surakarta of Solo dankt zijn naam aan de langste rivier van Java, die in deze stad passeert. Het was de hoofdstad van het koninkrijk Mataram van 1745 tot 1755.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan de Candi Sukuh. Deze hindoeïstische tempel is gelegen op de westelijke helling van de vulkaan Lawu. De tempel is gebouwd in 1437, ten tijde van het Majapahit koninkrijk. De tempel is gewijd aan het leven voor de geboorte en seksualiteit.

Overnachting in het Tigu Sri Lestari Hotel – Blitar.

Ontbijt
Hotel

Deze dag brengen we, na het ontbijt, een bezoek aan de graftombe van de 1ste president van Indonesië, Ir. Soekarno.

De graftombe van Soekarno is indrukwekkend. De architectonische “Joglo” domineert het graf. Het is in Oost-Javaanse stijl en gecombineerd met Gateway of Bentar. Naast het gevormde hoofdgebouw van het grafhuis van ‘Bung Karno’, is dit kerkhof compleet met ondersteuningsgebouw welke zijn; Gapura Agung (de Grote Poort), moskee en hal. Er is ook het complementgebouw, bestaande uit het manager huis, een openbare ontspanningsruimte en park.

Hierna rijden we verder via Sukapura naar Bromo.

Overnachting in het Lava View Hotel – Bromo.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanZeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Kalibaru. Dit is een klein plaatsje gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Margo Utomo Hotel – Kalibaru.

Ontbijt
Hotel

Kuta Beach - Bakung Sari HotelNa het ontbijt vertrekken we naar Ketapang.

Hier vandaan gaan we met de veerboot naar Bali, het Godeneiland. Na aankomst in de haven van Bali krijgt u een transfer naar het Bakung Sari Hotel. U kunt gaan genieten van een heerlijke strandvakantie.

Het Bakung Sari Hotel heeft een goede ligging en geeft u de charme van een Balinees familiehotel. Het is gelegen in een mooie tuin met veel tropische planten.

Faciliteiten: alle kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie met satelliet aansluiting, balkon en ijskast met minibar. Het complex is voorzien van een zwembad met kinderbad, een massage en een poolbar. In het Bakung Sari restaurant heeft u de keuze uit Indonesische of westerse gerechten. Locatie: het Bakung Sari Hotel ligt in het centrum van Kuta, vlakbij het winkelgebied Kuta Square en op loopafstand van het prachtige strand van Kuta.

Overnachting in het Bakung Sari Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Kuta

Ubud - Tegalalang rijstterrassenNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bakung Sari Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Kuta

Bali - Kuta BeachNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand of ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Bakung Sari Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Kuta en/of extra nachten invoegen in Jakarta, Bandung, Yogyakarta, Blitar, Bromo of Kalibaru. ALLES KAN EN NIETS MOET

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Java-Bali Overland

Kaart Java Bali Overland

Rondreis Java-Bali Overland - 13 Dagen - R-JB-03

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 160 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juni 2024 t/m 31 maart 2025: € 459

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 38 pp

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf in maart of april 2025: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Java-Bali Overland