Ubud naar Candidasa - 2 Dagen

Ubud naar Candidasa

Ubud naar Candidasa is een “bouwsteenmodule” waarmee u uw eigen reis naar Bali kunt samenstellen.

Tijdens deze 2 daagse reis bezoekt u interessante bezienswaardigheden op Bali.

Vanuit Ubud bezoekt u de Goa Gajah olifantengrot

U bezoekt de Goa Gajah, ook wel bekend als de olifantengrot. Dit is een tempelgrot vlakbij Ubud op Bali. Het is een archeologische site die teruggaat naar de 9e eeuw en naar men gelooft, gebruikt werd als toevluchtsoord voor hindoemonniken. De ingang van de grot is uitgehouwen in de vorm van een demonische mond en bezoekers moeten hier doorheen lopen om bij het interieur te komen. Eenmaal binnen kunt u verschillende standbeelden en relikwieën zien, waaronder een standbeeld van Ganesha (de olifantgod) en lingam (fallische symbool van Heer Shiva). De grotwanden zijn versierd met gravures en er is een kleine waterval bij de ingang. 

Onderweg van Ubud naar Candidasa stopt u bij de Besakih tempel

Vervolgens bezoekt u de Besakih tempel en overnacht in de badplaats Candidasa.

Besakih Tempel, ook wel bekend als Pura Besakih, is een Hindoe-tempelcomplex. Het wordt beschouwd als de belangrijkste tempel op het eiland en is gewijd aan de Hindoe-heilige drie-eenheid van Brahma, Vishnu en Shiva. Het complex bestaat uit meer dan 80 individuele tempels, die naar verluidt zijn gebouwd gedurende duizend jaar, met de belangrijkste tempel gelegen op het hoogste punt van de site, de berg Agung. De tempel staat ook bekend als de Moedertempel van Bali vanwege de betekenis in Balinese cultuur en religie. De site is een belangrijke bestemming voor Balinese pelgrims en toeristen, vooral tijdens belangrijke festivals zoals Galungan en Kuningan.

Vanuit Candidasa bezoekt u diverse bezienswaardigheden

De volgende dag bezoekt u het dorp Tenganan, de Goa Lawah en de Kerta Gosa. U eindigt deze tour in Zuid-Bali.

Tenganan is een traditioneel dorp in het oosten van Bali. Het dorp staat bekend om zijn unieke gebruiken, geloofssystemen en cultuur die al eeuwenlang bewaard zijn gebleven. Tenganan heeft een kenmerkende architectonische stijl en bezoekers kunnen de dorpsbewoners zien die ingewikkelde ambachten en textiel maken. Het dorp is ook opmerkelijk vanwege zijn jaarlijkse Perang Pandan-festival, waar jonge mannen een sparringsdans uitvoeren terwijl ze gewapend zijn met stekelige pandan-bladeren.

De Goa Lawah tempel

Goa Lawah is een unieke tempel, bekend om zijn natuurlijke grot en ligging bij de zee. De tempel is toegewijd aan Bali’s god van de onderwereld en wordt beschouwd als een van de belangrijkste tempels voor de Balinese gemeenschap. De grot is de thuisbasis van duizenden vleermuizen, en volgens de lokale overtuigingen is de grot verbonden met de Mount Agung, die de hoogste berg van Bali is en een heilige locatie voor de Balinese bevolking.

De Kerta Gosa is een cultureel erfgoedsite. De site is bekend om zijn oude rechtbank en prachtige kunstwerken die de Hindoeïstische mythologie op de plafonds weergeven. De complexe schilderijen portretteren Hindoe-goden en godinnen en verhalen over de straffen voor zondaars. Het gebouw werd vroeger gebruikt door de lokale hof en hier werden geschillen tussen regio’s of individuen gehoord en opgelost.

Deze Ubud naar Candidasa reis kunt u uiteraard verlengen

Uiteraard kunt u het hotel in dit programma wijzigen naar één van onze andere hotels in Candidasa. Na afloop van dit programma kunt u uw reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

U kunt deze reis combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules”, zoals bijvoorbeeld het Bali Startpakket. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw reis naar Bali te komen bespreken

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Ubud naar Candidasa – Dagelijks vertrek vanuit Ubud

Bali - Goa GajahWe beginnen deze dag met een bezoek aan de Olifantsgrot, de Goa Gajah. Deze grot ligt ten oosten van Peliatan. De Goa Gajah dateert uit de 11e eeuw en is in 1922 ontdekt. De ingang van de grot lijkt op een open mond.

Vervolgens gaan we verder naar de bergachtige omgeving van Kintamani, gelegen op een hoogte van 1450 meter. Hier kunt u genieten van het schitterend uitzicht op de Batur vulkaan en over het Batur meer.

Later op de dag bezoeken we de Besakih, de moedertempel van Bali, welke gelegen is tegen een helling van de vulkaan Agung. Dat de tempel juist onder de rook van de heilige vulkaan ligt, is niet zonder gevolgen gebleven. In 1917 en 1963 werd hij door uitbarstingen verwoest en door de volhardende gelovigen weer opgebouwd. Het tempelcomplex is te bereiken via een lange trap. De Pura Besakih bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over diverse complexen.

Hierna reizen we verder naar Candidasa.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Hotel

Bali - Goa LawahNa het ontbijt bezoeken het traditionele dorpje Tenganan. Dit dorp is herbouwd na een uitbarsting van de vulkaan Mt. Agung en is beroemd vanwege de magische dubbele Ikat weeftechniek.

Hierna rijden we verder naar de heilige vleermuistempel de Goa Lawah, vlakbij de kust van Padangbai gelegen. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

Vervolgens gaan we verder naar Kusamba, een vissersdorpje dat ook beroemd is vanwege haar zoutwinning. Via de kustweg kunt u genieten van prachtige vergezichten.

Tot slot bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door de rechters harde en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wajang stijl.

Hierna wordt u teruggebracht naar een hotel in Sanur, Kuta, Legian of Nusa Dua. Laat in de middag zullen we hier arriveren. Hier eindigt deze tour.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Ubud - Candidasa Tour

Kaart Ubud - Candidasa Tour

Ubud - Candidasa Tour - 2 Dagen - I-BAL-04

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 20 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 39

Hoogseizoentoeslagen hotel:


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 15 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 3 per persoon / per nacht

Besakih Tempel
Ubud - Goa Gajah
Ubud - Goa Gajah
Ubud - Goa Gajah
Ubud - Goa Gajah
Ubud - Goa Gajah
Ubud - Goa Gajah
Batur vulkaan
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
slider_ubud_candidasa_tour_01

Een prachtige reis van Ubud naar Candidasa

slider_ubud_candidasa_tour_02

Dag 01: We bezoeken vandaag de Goa Gajah, de olifantengrot

slider_ubud_candidasa_tour_03

Dag 01: Hier ziet u de opening naar de grot

slider_ubud_candidasa_tour_04

Dag 01: In de grot bevindt zich een beeld, dat zeer wordt vereerd

slider_ubud_candidasa_tour_05

Dag 01: U kunt rustig rondwandelen door het complex

slider_ubud_candidasa_tour_06

Dag 01: De Goa Gajah dateert uit de 11e eeuw

slider_ubud_candidasa_tour_07

Dag 01: Ontdek alle prachtige details bij de Goa Gajah

slider_ubud_candidasa_tour_08

Dag 01: Bij Kintamani gaan we genieten van het prachtige uitzicht

slider_ubud_candidasa_tour_09

Dag 01: Later op de dag bezoeken we de Besakih tempel

slider_ubud_candidasa_tour_10

Dag 01: Het tempelcomplex is prachtig gelegen

slider_ubud_candidasa_tour_11

Dag 01: U kunt rustig rondwandelen door dit enorme tempelcomplex

slider_ubud_candidasa_tour_12

Dag 01: Er valt genoeg te ontdekken

slider_ubud_candidasa_tour_13

Dag 01: De Puri Besakih bestaat uit diverse complexen

slider_ubud_candidasa_tour_14

Dag 01: In het tempelcomplex bevinden zich wel 200 bouwwerken

slider_ubud_candidasa_tour_15

Dag 01: De prachtige Besakih tempel

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_ubud_candidasa_tour_01
slider_ubud_candidasa_tour_02
slider_ubud_candidasa_tour_03
slider_ubud_candidasa_tour_04
slider_ubud_candidasa_tour_05
slider_ubud_candidasa_tour_06
slider_ubud_candidasa_tour_07
slider_ubud_candidasa_tour_08
slider_ubud_candidasa_tour_09
slider_ubud_candidasa_tour_10
slider_ubud_candidasa_tour_11
slider_ubud_candidasa_tour_12
slider_ubud_candidasa_tour_13
slider_ubud_candidasa_tour_14
slider_ubud_candidasa_tour_15
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Ubud naar Candidasa

Reis details:

  • Ubud
  • 2
  • I-BAL-04
  • 2 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen