Jakarta Tour - 2 Dagen

Jakarta Tour

De Jakarta Tour is een “bouwsteenmodule” waarmee u uw eigen reis naar Java kunt samenstellen.

Tijdens deze 2 daagse reis bezoekt u Jakarta, dit is de hoofdstad van Indonesië. De stad heeft een lange geschiedenis. Tijdens deze reis bezoekt u interessante bezienswaardigheden in Jakarta.

Tijdens deze Jakarta Tour bezoekt u diverse bezienswaardigheden

Zo gaat u een bezoek brengen aan de oude stad Batavia. Hier bevindt zich het Sejarah Museum, met een collectie uit de VOC periode. Het Sejarah Museum, ofwel het History Museum, in Jakarta is een belangrijk cultureel centrum waar de geschiedenis van Indonesië wordt tentoongesteld en bewaard. Het museum werd opgericht in 1912 en is daarmee een van de oudste musea van Indonesië. Het is gelegen in het hart van de stad en heeft meer dan 30.000 historische voorwerpen en artefacten uit de prehistorie tot aan het heden. Het museum heeft verschillende afdelingen die gewijd zijn aan de geschiedenis van Jakarta zelf, evenals aan de nationale strijd voor onafhankelijkheid en de culturele diversiteit van Indonesië.

Verder maakt u een fotostop bij de Monas. De Monas is een iconisch monument in Jakarta, Indonesië. Het staat voor “Monumen Nasional” en is gebouwd ter ere van de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. De bouw van de Monas werd gestart in 1961 en voltooid in 1975. Het monument bestaat uit een 137 meter hoge toren, bekleed met goud en bekroond met een vlam van meer dan 6 meter hoog. De vlam is bekend als het icoon van Jakarta en is te zien vanuit veel delen van de stad.

Ook bezoekt u Sunda Kelapa

Hierna bezoekt u, tijdens deze Jakarta Tour, de oude haven Sunda Kelapa. Een bezoek aan Sunda Kelapa in Jakarta is een unieke ervaring die je terugvoert naar de tijden van de oude handelsroutes van Indonesië. Het is een van de oudste havens van het land en was eens een bruisende hub voor handelaren. Tegenwoordig worden de traditionele Phinisi-schepen nog steeds gebruikt om goederen te vervoeren. Het is fascinerend om te zien hoe deze schepen handmatig worden geladen en gelost, met mannen die zware goederen dragen op hun schouders. Ook kun je een kijkje nemen in het leven van de lokale vissers en hun kleurrijke boten bewonderen. Het gebied rond Sunda Kelapa is ook een geweldige plek om mooie foto’s te maken, met de iconische rode brug en de oude bouwwerken die doen denken aan het koloniale verleden van Jakarta.

Uiteraard kunt u het hotel in deze Jakarta Tour wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels in Jakarta. Bij BM Air Reizen heeft u de keuze uit meer dan 950 hotels in Jakarta, van budgetvriendelijk tot luxe.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Indonesië te bespreken

U kunt de Jakarta Tour combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules”, zoals bijvoorbeeld Jakarta naar Bandung. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Jakarta Tour – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - Soekarno Hatta AirportAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel
Dag 02 :
Jakarta

Jakarta - Sunda KelapaNa het ontbijt gaan we uitchecken. Vervolgens maken we een stadstour in Jakarta.

We beginnen in de oude stad Batavia (Fatahillah Plein). Hier brengen we een bezoek aan het oude stadhuis uit de VOC periode, tegenwoordig het Sejarah Museum. We vinden hier een collectie oude kaarten, schilderijen en spulletjes uit de VOC periode. Let Op: op maandag is dit museum gesloten!

Onderweg maken we nog een fotostop bij de Monas.

Tot slot bezoeken we de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug. Hierna eindigt dit programma.

Tegen een meerprijs kan de chauffeur u terugbrengen naar een hotel of het vliegveld in Jakarta. Ook kunt u eventueel de Jakarta naar Bandung koppelen aan dit programma.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Kaart Jakarta Tour

Jakarta Tour - 2 Dagen - I-JAV-12

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 7 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2025: € 31

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Jakarta - Monumen Nasional
Jakarta - sejarah museum
Jakarta - sejarah museum
Jakarta - sejarah museum
Jakarta - sejarah museum
Jakarta - sejarah museum
Jakarta - Presidentieel Paleis
Jakarta - Monumen Nasional
Jakarta - Sunda Kelapa
Jakarta - Sunda Kelapa
slider_jakarta_tour_01

Ontdek de hoogtepunten van deze bruisende hoofdstad

slider_jakarta_tour_02

Dag 02: We beginnen op het Fatahillah Plein in het oude Batavia

slider_jakarta_tour_03

Dag 02: We bezoeken hier het Sejarah Museum

slider_jakarta_tour_04

Dag 02: Dit museum is gevestigd in het oude stadhuis uit de VOC periode

slider_jakarta_tour_05

Dag 02: In het museum vinden we een grote collectie uit de VOC periode

slider_jakarta_tour_06

Dag 02: Geniet hier van prachtige schilderijen en tekeningen

slider_jakarta_tour_07

Dag 02: Vervolgens passeren we het Presidentieel Paleis

slider_jakarta_tour_08

Dag 02: Hierna krijgt u de gelegenheid om de Monas te fotograferen

slider_jakarta_tour_09

Dag 02: Tot slot bezoeken we de oude haven Sunda Kelapa

slider_jakarta_tour_10

Dag 02: De traditionele boten liggen te wachten op een vracht

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_jakarta_tour_01
slider_jakarta_tour_02
slider_jakarta_tour_03
slider_jakarta_tour_04
slider_jakarta_tour_05
slider_jakarta_tour_06
slider_jakarta_tour_07
slider_jakarta_tour_08
slider_jakarta_tour_09
slider_jakarta_tour_10
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jakarta Tour

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-12
  • 2 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen