Stay with the Locals - 5 Dagen

Stay with the Locals

Stay with the Locals is een 5 daagse “bouwsteenmodule” in Yogyakarta, Java.

Een interessant programma vanuit Yogyakarta. Tijdens deze reis verblijven we in de Griya Cemara Homestay, op deze manier kunt u eenvoudig in contact komen met de lokale bevolking. We maken een fietstocht naar de Prambanan tempel, bezoeken de wereldberoemde Borobudur, gaan deelnemen aan een batik cursus en wandelen door het Paleis van de Sultan.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld of het treinstation van Yogyakarta

Dag 01 :
Yogyakarta

Yogyakarta - Griya Cemara HomestayAankomst op het treinstation of het vliegveld van Yogyakarta. Hier wordt U opgehaald voor de transfer naar de Griya Cemara Homestay.

Na aankomst in de Homestay kunt u kennismaken met de eigenaar en zijn familie.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. Yogyakarta is een gezellige stad waar nog steeds veel fietstaxi’s (becak) en andongs (paard en wagen) rondrijden. Met deze vervoersmiddelen kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Yogyakarta is bekend vanwege haar zilversmeden en batikateliers. Eén van de beroemdste straten is de Jalan Malioboro. Hier vindt u vele marktkraampjes en winkels.

’s Avonds volgt het diner (inclusief) bij de Homestay.

Overnachting in de Griya Cemara Homestay.

Diner
Homestay
Dag 02 :
Yogyakarta

Yogyakarta - PrambananOntbijt met de familie in de Homestay.

Hierna kunt u de lokale bevolking, rondom de Homestay, bezig zien met hun dagelijkse bezigheden.

Vervolgens gaan we fietstocht maken naar de Prambanan tempel. Tijdens het fietsen stoppen we om interessante activiteiten te bekijken.

Ook maken we onderweg een stop bij de Sambisari tempel, een Hindoeïstische tempel uit de 9de eeuw. Deze tempel lag eeuwenlang begraven onder 5 meter grond, waarschijnlijk door een vulkaanuitbarsting van Mount Merapi. In 1966 werden de resten van de tempel ontdekt door een lokale boer tijdens het werken op zijn land. Delen van de originele tempel zijn hierna opgegraven en tegenwoordig te bezichtigen.

Hierna fietsen we verder naar de beroemde hindoetempel, de Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

’s Middags bezoeken we Kota Gede, één van de oudere wijken in Yogyakarta. Het gebied is beroemd vanwege het bekende Yogya Silver. In de vele werkplaatsen worden zilverwerken met de hand gemaakt. We bezoeken hier ook één van de oudste moskeeën van Yogyakarta.

Overnachting in de Griya Cemara Homestay.

Ontbijt
Homestay

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Borobudur.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123m². De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Overnachting in de Griya Cemara Homestay.

Ontbijt
Homestay
Dag 04 :
Yogyakarta

Yogyakarta - KratonNa het ontbijt gaan we deelnemen aan een cursus batik, dit is een traditionele manier van kunstschilderen op doek. Tijdens de cursus leren we de technieken van het batikken.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Vervolgens bezoeken we het Water Kasteel (Taman Sari), de plaats waar de Sultan van Yogyakarta kon baden en tot rust komen. Het complex is gebouwd in de 18e eeuw.

’s Middags kunt u heerlijk rondwandelen over de Malioboro Street.

Overnachting in de Griya Cemara Homestay.

Ontbijt
Homestay
Dag 05 :
Yogyakarta

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het treinstation van Yogyakarta. Hier eindigt deze tour.

Vanuit Yogyakarta kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar Bali. U kunt eventueel ook de Yogyakarta naar Bali koppelen aan dit programma.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is INCLUSIEF de entreegelden. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Stay with the Locals

Kaart Yogyakarta Locals

Stay with the Locals in Yogyakarta - 5 Dagen - I-JAV-25

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: op aanvraag

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Stay with the Locals

Reis details:

  • Yogyakarta
  • 2
  • I-JAV-25
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen