Yogyakarta naar Bali

5 Days

Yogyakarta naar Bali

Yogyakarta naar Bali is een 5 daagse bouwsteenmodule van Java naar Bali.

We reizen vanuit Yogyakarta overland naar Bali

Yogyakarta is een stad gelegen op het Indonesische eiland Java, bekend om zijn rijke culturele erfgoed en toeristische attracties. Het herbergt verschillende historische locaties, waaronder de door UNESCO erkende Borobudur-tempel, beschouwd als een van de grootste boeddhistische structuren ter wereld. Naast dit, staat Yogyakarta ook bekend om zijn traditionele kunst en ambachten, zoals batiktextiel en zilverwerk. De stad heeft een bruisende food- en nightlife-scene, met tal van straatverkopers en restaurants die authentieke Javaanse gerechten aanbieden

Onderweg bezoeken we in Solo het Mangkunegaran Paleis

Dit paleis is gelegen in Solo en is in 1757 gebouwd als een residentie voor de prins van Mangkunegaran. Het is een prachtig voorbeeld van traditionele Javaanse architectuur en staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed.

Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen, elk met zijn eigen functie en structuur. Er is een ontvangsthal, een wapenkamer, een danszaal, een troonzaal en een privéwoning voor de prins en zijn familie. Het interieur is versierd met prachtige muurschilderingen, houtsnijwerk en traditionele Javaanse decoraties.Het paleis is ook beroemd om zijn verzameling van oude Javaanse wapens, waaronder zwaarden, speerpunten en pijlen. Er is ook een waardevolle collectie van kunstwerken en antiek, waaronder keramiek, textiel en houtsnijwerk.

Via Kediri reizen we verder naar Malang. We gaan vervolgens de Bromo vulkaan bewonderen.

Vanuit Ketapang varen we naar onze eindbestemming Bali.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Indonesië te bespreken

U kunt deze reis, van Yogyakarta naar Bali, combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules” op Bali. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het treinstation of het vliegveld van Yogyakarta

  • Yogyakarta
  • 2
  • I-JAV-21
  • 5 Dag
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen op Bali

Programma

Dag 01 :
Yogyakarta

Yogyakarta - Jalan MalioboroAankomst op het treinstation of het vliegveld van Yogyakarta. Hier wordt U opgehaald voor de transfer naar het Duta Garden Hotel.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. Yogyakarta is een gezellige stad waar nog steeds veel fietstaxi’s (becak) en andongs (paard en wagen) rondrijden. Met deze vervoersmiddelen kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Yogyakarta is bekend vanwege haar zilversmeden en batikateliers. Eén van de beroemdste straten is de Jalan Malioboro. Hier vindt u vele marktkraampjes en winkels.

Overnachting in het Duta Garden Hotel – Yogyakarta.

Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Kediri. We rijden vandaag van Centraal-Java naar Oost-Java.

Onderweg bezoeken we in Solo het Mangkunegaran Paleis, waar nog de tradities te zien zijn uit het Javaanse Majapahit koninkrijk. Geflankeerd door bergvulkanen Merapi en Merbabu in het noorden, en Mount Lawu in de zuidoostelijke grens, is het beroemd als een bolwerk en centrum van de Javaanse cultuur en traditie. Solo, is de bakermat van de Javaanse cultuur, met twee Koninklijke huizen in een enkele stad: de Kraton van Solo en de Mangkunegaran, een vorstendom. Nakomelingen van deze twee Koninklijke huizen worden nog steeds beschouwd als leiders van de Javaanse cultuur en tradities. Majestueuze ceremonieën en Koninklijke feesten worden tegenwoordig nog steeds met veel affectie gehouden. Surakarta of Solo dankt zijn naam aan de langste rivier van Java, die in deze stad passeert. Het was de hoofdstad van het koninkrijk Mataram van 1745 tot 1755.

Vervolgens rijden we verder naar Kediri. Het stadje Kediri is gelegen in een mooi tropisch berglandschap. Het ligt aan de rivier de Brantas in een vallei aan de voet van de 2552 meter hoge vulkaanberg Wilis. In de omgeving wordt suiker, koffie, tabak en rijst verbouwd.

Overnachting in het Grand Surya Hotel – Kediri.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar het bergplaatsje Malang. Onderweg kunt u genieten van het landschap.

Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is. De stad ligt ingesloten tussen twee bergmassieven: in het westen het Kawi-Butakmassief en in het oosten het Tenggergebergte met de actieve Bromo en de Semeru, de hoogste berg van Java. Malang heeft een oude geschiedenis als plaats in de oude koninkrijken Kanjuruhan en Singhasari. In 1879 werd de spoorlijn naar Malang geopend en werd het goed bereikbaar als recreatieoord. Voor de oorlog was Malang een geliefd woonoord voor de (gepensioneerde) Nederlanders. In Malang vindt u nog steeds de brede lanen met bomen en parken uit de jaren 1920-1940.

Overnachting in het Santika Hotel – Malang.

Ontbijt
Hotel

Zeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Kalibaru. Dit is een klein plaatsje, gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Margo Utomo Hotel – Kalibaru.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Ketapang. We nemen de veerboot naar Bali, het Hindoe eiland.

Na aankomst in de haven van Bali rijden we verder naar een hotel (u kunt zelf een hotel uitkiezen) in Zuid-Bali. Hier eindigt deze tour. Vervolgens kunt u deze reis verlengen op Bali.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Yogyakarta - Bali Tour

Kaart Yogyakarta Bali Tour

Yogyakarta - Bali Tour - 5 Dagen - I-JAV-21

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 52 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 135

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Yogyakarta naar Bali