Kintamani en Ubud - 1 Dag

Kintamani en Ubud

Kintamani en Ubud is een dagtrip op Bali.

Batubulan is een dorp gelegen in de regentschap Gianyar van Bali. Bekend als het centrum van steenhouwen in Bali, herbergt Batubulan een groot aantal traditionele ambachtenmarkten waar bezoekers handwerk zoals beelden, maskers en andere traditionele Balinese kunstwerken kunnen vinden. De markt biedt ook verschillende dansvoorstellingen zoals de Barong- en Kris-dans, die inheems zijn in Bali.

Ubud is een klein stadje gelegen in het hart van Bali. Bekend om zijn pittoreske rijstvelden, traditionele kunstwerken en spirituele sfeer, is Ubud in de afgelopen jaren een populaire toeristische bestemming geworden. De stad herbergt veel kunstgalerijen, musea en tempels die de rijke cultuur en geschiedenis van Bali weerspiegelen. 

Kintamani is een bergachtig gebied in Bali, bekend om zijn schilderachtige schoonheid en actieve vulkanen. Het gebied biedt prachtige uitzichten op Mount Batur, een actieve vulkaan, en het Batur-meer, het grootste meer van Bali.

Tegalalang is een pittoresk dorpje gelegen in de centrale hooglanden van Bali. Het dorp staat bekend om zijn prachtige rijstterrassen, die een populaire toeristische attractie zijn. De rijstterrassen zijn in de heuvels uitgehouwen door de dorpsbewoners met behulp van traditionele technieken, en creëren een prachtig natuurlijk landschap dat zowel indrukwekkend als rustgevend is. Bezoekers van Tegalalang kunnen de terrassen van dichtbij bekijken.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Bali kunt bespreken

U kunt deze dagtrip, Kintamani en Ubud, in ieder Bali programma inlassen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht.

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Kintamani en Ubud – Dagelijks vertrek vanuit Kuta, Sanur of Nusa Dua

We beginnen deze dagtour met een bezoek aan Batubulan. De naam van dit dorp betekent ‘maansteen’. Hier bezoeken we een dansvoorstelling van de wereldberoemde Barong. Deze dans is waarschijnlijk de bekendste van alle Balinese dansen. Het vertelt het verhaal van het gevecht tussen het Goede (Barong) en het Kwaad (Rangda).

Vervolgens gaan we verder naar Ubud, het culturele hart van Bali. Deze plaats beschikt over enkele prachtige galerieën. We bezoeken hier diverse werkplaatsen, waar goud en zilver wordt bewerkt en een houtwerkplaats.

Hierna gaan we verder naar de bergachtige omgeving van Kintamani. Hier gaan we genieten van het prachtige landschap. We lunchen (niet inclusief) aan de rand van de vulkaan de Batur.

We vervolgen onze route naar Tegalalang. Hier bezichtigen we de schitterende rijstterrassen.

Hierna keren we weer terug naar ons hotel.

Deze excursie wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten ter plaatse worden betaald, zie hierboven bij entreegelden.

Kintamani & Ubud - D-BAL-04

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 13 per persoon

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Kintamani en Ubud

Reis details:

  • Kuta, Sanur of Nusa Dua
  • 2
  • D-BAL-04
  • ongeveer: 08.30 - 14.30 uur