Rondreis Bali – Gili – Lombok - 12 Dagen

Rondreis Bali – Gili – Lombok

De rondreis Bali – Gili – Lombok is een 12 daagse individuele rondreis.

We beginnen deze schitterende rondreis op het Godeneiland Bali. We reizen van Legian naar Lovina, Mas, Ubud en Candidasa. Onderweg bezoeken we alle belangrijke hoogtepunten van Bali, zodat u een goede indruk krijgt van dit eiland. Per speedboot varen we naar het schitterende bountyeiland Gili Trawangan. Hier kunt u heerlijk relaxen, fietsen, snorkelen of zwemmen. Op Lombok brengen we een bezoek aan een origineel Sasak Dorp en de Sindang Gila waterval. Vervolgens reizen we weer terug naar Bali waar u kunt genieten van een heerlijke strandvakantie.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw rondreis naar Bali te bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar of verlengen met één van onze andere hotels op Bali, Gili Trawangan of Lombok. Bij BM Air Reizen kunt u kiezen uit meer dan 7500 hotels op Bali, van budgetvriendelijk tot luxe accommodaties.

U kunt deze rondreis Bali – Gili – Lombok combineren met één van onze andere Bali reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw rondreis naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Deze rondreis Bali – Gili – Lombok start dagelijks vanaf het vliegveld van Denpasar

Reisprogramma

Uitvouwen/sluiten

Bali - Kuta BeachAankomst op het internationale vliegveld in Denpasar. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Adi Dharma Hotel.

Het Adi Dharma Hotel is perfect gelegen aan de Legian Street, vlakbij winkels en eetgelegenheden. Het beschikt over een zwembad en het strand ligt op loopafstand.

Optioneel kunt u laat in de middag deelnemen aan de Jimbaran Dinner Tour, u kunt dit bij ons kantoor op Bali of in Nederland reserveren (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Hotel

Bali - Pura Ulun Danu BratanNa het ontbijt brengen we een bezoek aan Bali’s beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens één van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. In de ochtenduren kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht op de tempel.

Hierna reizen we verder naar de kleurrijke lokale markt bij Candi Kuning. Op deze markt kunt u heerlijk rondwandelen, er zijn vele kraampjes met tropisch fruit, kleding, tassen en handwerkprodukten.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, de meren en de rivieren. Het complex is gebouwd in 1633 en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru pagode, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Het Beratan meer staat bekend als een heilig bergmeer. Het altaar in de Pura Ulun Danu Bratan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar deze hoger gelegen tempel.

Later op de dag reizen we verder naar Lovina, gelegen in het noorden van Bali. Lovina is een rustige badplaats voorzien van een mooi strand. Deze plaats bestaat uit diverse kleine dorpjes die in de loop van de tijd in elkaar zijn gegroeid. Het toeristische centrum vindt u in Kalibubuk, met vele winkeltjes, cafés en restaurants. Tevens is deze plaats beroemd vanwege haar stand met zwart lavazand.

Overnachting in het Aditya Lovina Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Kintamani - Mt. BaturNa het ontbijt kunt u de ochtenduren vrij besteden.

Optioneel: Dolfijnentour. Tijdens deze excursie die vroeg in de ochtend plaatsvindt heeft u de mogelijkheid om de fascinerende dolfijnen te spotten. De prijs voor deze excursie bedraagt € 12 pp. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie, dan graag opgeven bij het boeken.

Later op de dag verlaten we Lovina en reizen verder over het Godeneiland Bali naar Ubud.

Onderweg heeft u een prachtig zicht op de Batur vulkaan en het Batur Meer.

Ook maken we een stop bij Bukit Jambul. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de wereldberoemde rijstterrassen.

Hierna gaan we verder via Celuk en Mas naar Ubud, een echt kunstenaarsdorp.

Overnachting in het Saren Indah Hotel.

Ontbijt
Hotel

Tenganan - Bali Aga dorpNa het ontbijt bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door de rechters harde en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wajang stijl.

Hierna reizen we verder naar Tenganan, dit is een origineel authentiek Bali Aga dorp. Er wonen ongeveer 200 families. De Bali Aga hebben een sterke gemeenschapszin. Tot voor enige tijd werden er geen buitenstaanders toegelaten. Dit dorp is ook beroemd vanwege zijn ‘dubbele Ikat’ weeftechniek.

We vervolgen onze reis naar Candidasa.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Ontbijt
Hotel

Gili TrawanganVandaag volgt na het ontbijt de transfer naar de pier van Padangbai. Per speedboot varen we vervolgens in 2 uur naar de Gili Eilanden.

We verblijven op Gili Trawangan, een bountyeiland met kristalhelder water en een prachtig wit zandstrand. Er is hier geen gemotoriseerd verkeer, maar u kunt wel een fiets huren of u laten rondrijden met de paard- en wagen taxi.

’s Avonds is het hier erg gezellig langs de boulevard bij het strand. Er zijn vele restaurants, BBQ, seafood en leuke tentjes met muziek en winkeltjes.

Overnachting in The Beach House – standaard bungalow kamer.

Ontbijt
Hotel

Gili TrawanganDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden op dit prachtige eiland.

U kunt bijvoorbeeld gaan fietsen, snorkelen, zonnebaden of lekker zwemmen. Geniet van het prachtige strand en de heldere blauwe zee.

Overnachting in The Beach House – Gili Trawangan.

Ontbijt
Hotel

Lombok - Sasak dorpNa het ontbijt verlaten we de Gili Trawangan en varen naar Lombok.

Vervolgens rijden we door het prachtige landschap naar Senaru, gelegen op 600m aan de voet van de berg Mt. Rinjani. Hier kunt u genieten van de meest schitterende uitzichten over zowel de rijstterrassen, alsmede de top van de berg Mt. Rinjani (3726m). We maken een panoramische wandeling in de omgeving van Senaru. We aanschouwen het groene berglandschap, de schitterende rijstterrassen en horen de geluiden van vele tropische vogels. Ook bezoeken we de Sindang Gila waterval. We wandelen ongeveer 1 km verder naar het startpunt en het informatiecentrum van de vulkaan Mt. Rinjani.

Verder bezoeken we een origineel Sasak dorp. In deze omgeving leven ook vele wilde apen, deze apen wachten geduldig op een ieder die ze wat pinda’s toewerpen. Pas op: de apen leveren soms apenstreken!

Overnachting in het Pondok Senaru – standaard kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we verder naar Senggigi. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving.

We passeren vele lokale dorpjes en onderweg bezoeken we het Pusuk Monkey Forest. In dit bosrijke gebied in het Rinjani district leven vele apen.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand of bij het prachtige zwembad van het Puri Saron Hotel.

Overnachting in het Puri Saron Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Lombok - BanyumulekVandaag gaan we, na het ontbijt, verder naar het zuiden van Lombok.

Onderweg bezoeken we in Banyumulek een dorpje dat beroemd is vanwege het maken van prachtige potten. Het dorp Banyumulek is gelegen op ongeveer 14km ten zuiden van Mataram. In dit dorp zien we hoe prachtig aardewerk met de hand wordt gemaakt. De potten worden gebakken en beschilderd.

In Sukarara bezoeken we een werkplaats waar handweefproducten worden gemaakt.

Bij Tanjung Aan kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de witte zandstranden van Kuta.

We overnachten in het Puri Rinjani Hotel.

Ontbijt
Hotel

Het is tijd geworden om Lombok te verlaten.

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld. Vervolgens nemen we een binnenlandse vlucht terug naar Bali.

Na aankomst op het vliegveld van Bali volgt de transfer naar de Adi Dharma Hotel. De rest van de dag kunt u genieten van een heerlijke strandvakantie op het godeneiland Bali.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Legian

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Adi Dharma Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Kuta en/of extra nachten invoegen in Lovina, Ubud, Candidasa, Gili Trawangan, Senaru, Senggigi of Kuta Lombok. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels of kamertypes in dit programma, u kunt ieder hotel / kamertype upgraden of veranderen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Bali - Gili - Lombok

Kaart Bali - Gili - Lombok

Rondreis Bali - Gili - Lombok - 12 Dagen - R-BL-02

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 44 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2025: € 379

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Adi Dharma Hotel – Legian van 01 januari 2024 t/m 05 januari 2024: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Adi Dharma Hotel – Legian van 01 augustus 2024 t/m 31 augustus 2024: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Adi Dharma Hotel – Legian van 20 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 4 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 01 januari 2024 t/m 15 januari 2024: € 10 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 10 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Lovina Hotel – Lovina van 20 december 2024 t/m 15 januari 2025: € 10 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 01 januari 2024 t/m 15 januari 2024: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 20 december 2024 t/m 15 januari 2025: € 3,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 januari 2024 t/m 22 januari 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2024 t/m 22 januari 2025: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in The Beach House – Gili Trawangan van 01 januari 2024 t/m 10 januari 2024: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in The Beach House – Gili Trawangan van 15 juni 2024 t/m 31 augustus 2024: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in The Beach House – Gili Trawangan van 11 december 2024 t/m 10 januari 2025: € 4 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Puri Saron Hotel – Senggigi van 01 januari 2024 t/m 05 januari 2024: € 10 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Puri Saron Hotel – Senggigi van 01 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 6 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Puri Saron Hotel – Senggigi van 22 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 10 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Puri Rinjani Hotel – Kuta Lombok van 01 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 6 per persoon / per nacht

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Bali – Gili – Lombok

Reis details:

  • Vliegveld Denpasar
  • 2
  • R-BL-02
  • 12 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen