Rondreis Explore Sumatra & Bali - 14 Dagen

Rondreis Explore Sumatra & Bali

Tijdens deze rondreis combineren we het indrukwekkende Sumatra met het prachtige Bali. We starten op Sumatra. Hier gaan we olifanten wassen, bezoeken het Leuser NP en Lake Toba. Vervolgens vliegen we vanuit Medan naar Denpasar. Op Bali bezoeken we Ubud, maken een trekking bij Bedugul en gaan genieten op het strand bij Sanur.

Dagelijks vertrek vanuit Medan

Tangkahan - Mega InnAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld rijden we via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Mega Inn.

Guesthouse

Tangkahan - olifanten wassenNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar het olifantenkamp. Hier kunt u kennis maken met de mahouts (olifantentrainers) en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring! Hierna gaan we de olifanten voeren, want ze hebben natuurlijk altijd honger.

Na het fantastische avontuur bij de olifanten gaan we tubing, wederom een hoogtepunt. In een rubberband zakken we de rivier af, waarbij we soms even in een stroomversnelling terecht komen.

Hierna bezoeken we de Buluh waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan. We maken hier een wandeltocht waarbij we de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners bekijken en tevens kunnen kennis maken met deze mensen.

Na een korte rustpauze reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven. Tegenwoordig worden de Orang-oetans niet meer bijgevoerd, zodat ze zich zelf moeten redden in de jungle. Veel Orang-oetans zijn echter nog steeds gewend aan mensen, zodat de kans groot is dat we ze hier kunnen spotten. De jungles rondom Bukit Lawang is één van de nog maar twee leefgebieden van de Orang-oetans.

Overnachting in de Ecolodge Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Leuser National Park - Orang-oetanNa het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Ecolodge Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Berastagi - Taman Alam LumbiniVandaag rijden we, na het ontbijt, via Sibolangit naar Berastagi.

Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier. Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een copy van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst. Ook bezoeken we hier de lokale fruitmarkt.

Vervolgens reizen we verder naar Parapat. Onderweg bezoeken we in Dokan een traditioneel Batak Karo dorp. In het dorp zien we de huizen met haar traditionele daken. We krijgen hier een goede indruk van de levenswijze van de Bataks.

Vervolgens stoppen we bij de Sipiso-Piso waterval. Dit is één van de hoogste watervallen in Indonesië. Het water valt ongeveer 120 meter naar beneden. Vanaf het viewpoint hebben we een prachtig uitzicht op de waterval.

We bezoeken Rumah Bolon en het oude koningshuis van de Batak Simalungun stam.

Laat in de middag aankomst in Parapat aan het Tobameer, vanwaar u per ferry oversteekt naar het eiland Samosir.

Overnachting in de Tabo Cottage – Lake Toba.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Samosir

Vandaag maken we, na het ontbijt, een dagtour op Samosir. We bezoeken diverse traditionele Batak Toba dorpjes.

In Ambarita bezoeken we de ontmoetingsplaats van de Sialagan koningen. Ambarita is een klein dorpje op het eiland Samosir. In de omgeving van Ambarita vinden we prachtige traditionele Batak huizen. Ambarita is beroemd vanwege de Huta Siallagan. Hier vindt u een aantal stenen stoelen en een stenen tafel. Deze locatie werd gebruikt als gerechtshof. Indien men in die tijd schuldig werd bevonden, dan werden de daders direct na de sessie onthoofd.

In Simanindo bezoeken we een gerestaureerd, traditioneel huis dat tegenwoordig dienst doet als museum. Het was vroeger de woning van Rajah Simalungun, een Batak koning en zijn 14 vrouwen. Oorspronkelijk werd het dak versierd met 10 buffelhoorns, die de 10 generaties van de dynastie vertegenwoordigde. In het museum vinden we een collectie wapens, kookgerei, Nederlands- en Chinees servies, sculpturen en Batak houtsnijwerk. Verder worden hier traditionele Batak dansen opgevoerd.

In Tomok gaan we de oude graftombes van de Sidabutar koningen bekijken.

Overnachting in de Tabo Cottage.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we via Parapat terug naar Medan.

We rijden via Pematang Siantar en Tebingtinggi. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We zien onder andere rubber- en cacaoplantages.

Na aankomst in Medan maken we een stadstour. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee, een Chinese tempel en het oude centrum Kesawan.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Tot slot bezoeken we het district Kesawan, het oude centrum van Medan. Langs de Jalan Ahmad Yani (Kesawan Street) bevinden zich vele historische gebouwen.

Overnachting in het Emerald Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sri Aksata Ubud ResortNa het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven. Per binnenlandse vlucht (niet inclusief) vliegen we verder naar Denpasar.

Ons advies is om de gehele route vanuit Nederland te vliegen met Garuda Indonesia, deze maatschappij heeft de beste prijs voor deze route: Amsterdam – Medan – Bali – Amsterdam.

Na aankomst op het vliegveld van Bali staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar Ubud.

Na aankomst in Ubud gaan we inchecken in het Sri Aksata Ubud Resort.

Het Sri Aksata Ubud Resort ligt op loopafstand van het centrum van Ubud. In de directe omgeving bevinden zich enkele prachtige rijstterrassen. Ook beschikt dit resort over een prachtig zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen.

Overnachting in het Sri Aksata Ubud Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Ubud

Na het ontbijt is deze dag ter vrije besteding.

U kunt een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden in Ubud zijn het apenbos, prachtige rijstterrassen en het Puri Saren Ubud.

Op loopafstand van het Sri Aksata Ubud Resort ligt het apenbos. Het is leuk om hier te gaan wandelen. U ziet de apen in het wild. Let Op, de apen kunnen zeer brutaal zijn en leveren soms apenstreken.

In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstterrassen. U kunt prachtige wandeltochten maken door deze rijstterrassen en onderweg leuke dorpjes bezoeken.

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Ubud. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit 1800.

Overnachting in het Sri Aksata Ubud Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Ubud

Na het ontbijt wordt u opgehaald en rijden we naar de omgeving van Bedugul. Deze rit gaat door een bergachtig gebied.

We starten de jungle trekking vanuit het dorp Gobleg. We wandelen met een lokale gids door het regenwoud en zullen onderweg enkele geheime tempels verkennen. Ook leren we van alles over het tropische regenwoud en hun bewoners, zoals vele soorten vogels en apen.

We wandelen naar de oever van het Tamblingan meer. Vervolgens varen we met een houten kano naar de overkant van het meer. Hier gaan we het dorp Catur verkennen.

Hierna rijden we verder naar Munduk. Hier gaan we de enorme koffie-, cacao- en kruidnagelplantages en de prachtige rijstvelden verkennen. We eindigen deze wandeltocht bij een waterval in Munduk. U kunt even lekker afkoelen in het water.

Overnachting in het Sri Aksata Ubud Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Ubud naar Sanur. Hier kunt u gaan genieten van uw strandvakantie.

Sanur Beach is gelegen aan de zuidoostkust van Bali en beschikt over een prachtig wit zandstrand. U kunt hier heerlijk relaxen op een ligstoel en genieten van de zee. Langs het strand bevinden zich winkeltjes en restaurants. Verder kunt u hier eenvoudig een fiets huren en de omgeving gaan verkennen.

Overnachting in het Parigata Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. Ga relaxen op het prachtige strand van Sanur.

Optioneel kunt u deze dag of één van de volgende dagen deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachtingen in het Parigata Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Ga relaxen op het prachtige strand van Sanur.

Overnachtingen in het Parigata Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Ga relaxen op het prachtige strand van Sanur.

Overnachtingen in het Parigata Resort.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze tour. U kunt deze reis verlengen op Bali.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en gids (Sumatra deel) en is inclusief de entreegelden.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Explore Sumatra & Bali

Kaart Explore Sumatra en Bali

Rondreis Explore Sumatra & Bali - 14 Dagen - R-SB-01

1-persoonskamer toeslag:


  • 15 maart 2024 t/m 31 december 2024: € 509

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 07 april 2024 t/m 15 april 2024: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf in het Sri Aksata Ubud Resort van 15 juli 2024 t/m 31 augustus 2024: € 8 pp/pn

Toeslag bij verblijf in het Sri Aksata Ubud Resort van 20 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 10 pp/pn

Toeslag bij verblijf in het Parigata Resort van 15 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 17 pp/pn

Toeslag bij verblijf in het Parigata Resort van 23 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 19 pp/pn

Toeslag Sumatra bij verblijf van 22 december 2024 t/m 03 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Explore Sumatra & Bali

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • R-SB-01
  • 14 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen